Home » , » Θα έχουν αποτέλεσμα τα αλληλοκαρφώματα στην μπατσάδικη συμμορία;

Θα έχουν αποτέλεσμα τα αλληλοκαρφώματα στην μπατσάδικη συμμορία;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 | 1:59 μ.μ.

Δεν είναι καινούργια η αποκάλυψη ότι δεκάδες μπάτσοι της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ συνεργαζόταν με κυκλώματα διακινητών ανθρώπινων ψυχών και θησαύριζαν. (Θυμηθείτε αυτή μας την ανάρτηση).

 Αν και μέχρι τώρα μόνο εικασίες ακούμε για το μέγεθος αυτής της μπατσάδικης μαφίας σημερινά δημοσιεύματα μας προϊδεάζουν ότι σύντομα θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις σ’ αυτό το θέμα.

Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου:

«Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης μίλησε στο "Βήμα" το βράδυ της Τετάρτης για "μια πολύ σοβαρή υπόθεση που απασχολεί και τη διοίκηση της ΕΥΠ με τον φόβο εμπλοκής σημαντικών στελεχών της υπηρεσίας".

Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε ένα ολόκληρο «σύνθετο» πλέγμα επαφής αξιωματούχων από ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ που συνεργάζονταν με δουλεμπόρους δημιουργώντας πρόβλημα εθνικής ασφάλειας με το κρίσιμο θέμα διαχείρισης παράτυπων μεταναστών».

Στο ίδιο θέμα, ανάρτηση στην ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας», που τιτλοφορείται «Βγήκαν τα μαχαίρια και τα μυστριά στην ΕΛΑΣ», μας πληροφορεί:

Μια μεγάλη και αποκαλυπτική δικογραφία που περιέχει στοιχεία που αποδεικνύουν τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Αστυνομίας σε σύγχρονο δουλεμπόριο και χρηματισμό σε υποθέσεις μεταναστών έχει γίνει η αφορμή να βγουν τα μαχαίρια στην ΕΛΑΣ, αλλά και το μυστρί της λάσπης. Όλοι κατηγορούν όλους, ονόματα εμφανίζονται ως πιθανά να περιέχονται στη δικογραφία και ένα ιδιότυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών εξελίσσεται με φόντο ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς.

 Το πόσο σοβαρό είναι το θέμα το διαπιστώνουμε και από είδηση σήμερα στο «Ποντίκι» σύμφωνα με την οποία ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κάλεσε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γ. Πανούση καθώς και τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτη, ζητώντας να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι μπάτσοι αξιωματικοί που εμφανίζονται στην δικογραφία να έχουν ενεργό ρόλο στο δουλεμπορικό κύκλωμα.

Πάντα είμαστε επιφυλακτικοί σ’ αυτά τα θέματα γιατί τα «στεγανά» σ’ αυτά τα κυκλώματα δύσκολα σπάνε αλλά τα «αλληλοκαρφώματα» -όπως συμβαίνει και στις καλύτερες συμμορίες- ίσως αυτή την φορά φέρουν αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:

Ενστολοι δουλέμποροι
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger