Home » , » Κυβερνητικό στέλεχος οργανώνει ... αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Κυβερνητικό στέλεχος οργανώνει ... αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Από giorgis , Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 | 8:22 π.μ.

Του Γ. Γ.

Αρχικά να τοποθετηθώ σε σχέση με το δημοψήφισμα της Κυριακής. Σαν κομμουνιστής –όπως θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου-δεν απορρίπτω a priori την συμμετοχή στις κοινοβουλευτικής διαδικασίες. Υπάρχει όμως μια προϋπόθεση. Να επιλέξεις την στάση σου κάνοντας «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης», που έγραφε ο μπάρμπα Μαρξ εκτιμώντας αν η συμμετοχή σου σ’ όλη αυτή την διαδικασία συντελεί στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης. 

Κι αυτό θα πρέπει –κατά την άποψη μου- να είναι το κομβικό ερώτημα για να επιλέξει κάποιος τι στάση θα κρατήσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά γ’ αυτό το θέμα αλλά με καλύπτει απόλυτα η τοποθέτηση που έκανε στο μπλοκ μας η συντρόφισσα Αντωνία Λεγάκη οπότε θα ήταν πλεονασμός να γράφω τα ίδια με άλλες λέξεις.

Θα σταθώ σε ένα άλλο θέμα που κι αυτό είναι σημαντικό.
Δεν είναι δικό μας πρόβλημα που ο ΣΥΡΙΖΑ μάζεψε κάθε αριβιστικό τυχοδιωκτικό στοιχείο, στην προσπάθεια του να καταλάβει την κυβερνητική εξουσία. Πάγια τακτική είναι αυτή των αστικών κομμάτων και δεν έχει νόημα να σχολιάζουμε τα «βαρίδια» -χτες ο Μητρόπουλος, σήμερα ο Χρυσόγονος-  που αντιμετωπίζει το κόμμα της Κουμουνδούρου. Δικό του πρόβλημα.

Αλλού θέλω να σταθώ. Χτες οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ένα συλλαλητήριο θεωρώντας ότι αυτή η κινητοποίηση βοηθάει την κυβερνητική διαπραγματευτική τακτική με τους δανειστές – τοκογλύφους του ελληνικού κράτους.

Σήμερα το απόγευμα οργανώνεται, άλλη μια κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος, όπως παρόμοια έγινε πριν μερικές μέρες  για να υπερασπιστεί τις απόψεις Σαμαρά – Βανιζέλου – Θεοδωράκη Σόιμπλε.

Το εξωφρενικό είναι ότι το λεγόμενο κίνημα «Μένουμε Ευρώπη», που οργανώνει  αυτές τις εκδηλώσεις και το οποίο αναπτύχθηκε «με κινηματογραφική ταχύτητα και στηρίχθηκε εξόφθαλμα από το σύστημα που –ας μην κρυβόμαστε– έχει ως παιδί του τον Σαγιά», όπως έγραψε το περιοδικό “unfollow” χωρίς να υπάρξει η πραγματική διάψευση.

Να σημειώσουμε ότι ο Σπύρος Σαγιάς, είναι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, μια προσωπική επιλογή του Α. Τσίπρα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2015 στις 8:54 π.μ.

για να το προχωρήσουμε παρακάτω, αναλύοντας την κατάσταση όπως λέει και ο μπάρμπα Μαρξ.
Ο Σαγιάς το κάνει για να στηρίξει το μένουμε Ευρώπη μέσω Σαμαρά, ή επειδή ο Σαμαράς δεν μπορεί να στηρίξει απευθείας τον Τσίπρα και ως ανίκανος να στήσει μια συγκέντρωση τον βοηθάει ο Σαγιάς κατ΄εντολή του αφεντικού του.
Τι σου είναι τελικά αυτή η πολιτική!
Δυσκολεύεσαι και να αναλύσεις την κατάσταση , ιδίως αν δεν ξεκαθαρίσεις τίνος παιχνίδια παίζει κάθε πρωταγωνιστής, ιδιαίτερα αποσιωπώντας τον μεγάλο ενορχητρωτή.
Ποιον ? ε τον Βλαδ........

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2015 στις 1:45 μ.μ.

Σε λιγο θα μας πειτε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θελει να εξυπηρετησει το συστημα, οτι το δημοψηφισμα με το αποπροσανατολιστικο ερωτημα εγινε κατ εντολη των ΗΠΑ που εντελως τυχαια δηλωσαν οτι δεν αιφνιδιαστηκαν απο το δημοψηφισμα και καλεσαν σε συμφωνια που θα περιλαμβανει κουρεμα του χρεους. Σε λιγο θα μας πειτε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εχει τη στηριξη ΣΕΒ που μια μερα πριν ανακοινωθει δημοψηφισμα κατακεραυνωνε την ενδεχομενη συμφωνια και τη στηριξη των εφοπλιστων που τολμησαν να μας πουν οι Γερμαναραδες να τους φορολογησουμε οπως ειπε ο Καμμενος στη βουλη. Τελικα τι θελετε να πειτε οτι ο θαμωνας του λεβι, του μπρουκινγκς, του κομο, αυτος που γραφουν ολες οι αγγλικες και αμερικανικες φυλλαδες υμνους για παρτη του απο την ωρα που ανακοινωσε το δημοψηφισμα, αυτος δεν θα κανει επανασταση? Μαλλον ειστε Σαμαρικοι γι'αυτο τα λετε αυτα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger