Home » , » ΚΚΕ και ευρώ: Ο αστυνόμος, το μπουζούκι και η θέση για τη δραχμή

ΚΚΕ και ευρώ: Ο αστυνόμος, το μπουζούκι και η θέση για τη δραχμή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 | 9:49 π.μ.

Πηγή: Κώστας Μάρκου – «Πριν»

Η Χάφινγκιον Ποστ, στιςς 4 Ιουνίου, φιλοξένησε άρθρο του Δημήτρη Κουτσουμπά για να παρουσιάσει τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ γράφει ότι «η καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής δεν συνιστά "ρήξη” προς όφελος του λαού» χρησιμοποιώντας τα παρακάτω επιχειρήματα: «Κερδισμένοι θα είναι πάλι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα ωφεληθούν από ένα υποτιμημένο νόμισμα, ενώ τις συνέπειες θα τις πληρώσει πάλι ο λαός. [...] Πάλι η χώρα και ο λαός θα είναι δέσμιοι του χρέους, των κατευθύνσεων της ΕΕ ή άλλων συμμαχιών και νομισματικών ενώσεων στις οποίες πιθανά θα συμμετέχει».

Ο Δημ. Κουτσούμπας θα μπορούσε να σταματήσει εκεί. Δεν αρκείται, όμως, μόνο σε αυτό. Προχωρά σε χυδαία ταύτιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων δυνάμεων της μαχόμενης Αριστερός, με την Χρυσή Αυγή, την Μαρίν Λεπέν και με κάθε ευρωπαϊκή και ιμπεριαλιστική δύναμη που τυπικά έχει την ίδια θέση. Γράφει: «Όσες πολιτικές δυνάμεις προβάλλουν ένα τέτοιο στόχο ως λύση ή ως ενδιάμεσο στόχο ριζικών αλλαγών ("αριστερή πλατφόρμα” ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακροδεξιές, φασιστικές δυνάμεις) παίζουν αντικειμενικά το παιχνίδι τμημάτων του μονοπωλιακού κεφαλαίου».

Πρόκειται για υπόδειγμα «τυπικής» και όχι διαλεκτικής λογικής του τύπου «ο αστυνόμος είναι όργανο, το μπουζούκι επίσης, άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι».

Ας δούμε γιατί: Το 1974, στο δημοψήφισμα για το πολιτειακό καθεστώς, όλες ανεξαιρέτως οι αριστερές δυνάμεις, το ΚΚΕ, το ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 22 σχόλια

Ανώνυμος
14 Ιουνίου 2015 στις 11:53 π.μ.

Πολύ σωστά έβαλε τα ζητήματα ο σ. Κουτσούμπας. Η Μοναδική λύση για τον λαό είναι η Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.Ολες η Άλλες λύσεις που τις υποστηρίζουνε και Φασιστικές Δυνάμεις ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ υπηρετούν τον Καπιταλισμό. Ασφαλώς και ήτανε λάθος η θέση του ΚΚΕ το 1974 που βασιζότανε στο Πρόγραμμα του 9ου Συνεδρίου το 1973 για Μεταβατικά Στάδια Εξουσίας και ήτανε αποτέλεσμα του 20ου συνεδρίου το 1956 και δεν έγινε δυνατόν να αλλάξει το 1968 λόγο τις διάλύσης των Κ.Ο το 1958. Δεν ανακλύψανε την Αμερική τα Ταξικά Ναυάγια της ανταρσυα που είναι Αβανταδόροι του σύριζα και στηρίζουνε τον Καπιταλισμό με νύχια και δόντια.

Ανώνυμος
14 Ιουνίου 2015 στις 12:07 μ.μ.

To κομμα το τελειο το κομμα το αλανθαστο και αλαθητο δεν επιδεχεται τετοια μειγματα οπως εξοδου απο το ευρω αυτη ειναι αστικη επινοηση τεχνασμα για την καπιταλιστικη υπαρξη και διαιωνιση Το επαναστατικο μπολσεβικικο κομμα του Κουτσουμπα τετοια ενδιαμεσα σταδια στην επαναστατικη διαδικασια καταληψης της εξουσιας ταχει προ πολλου ξεπερασει και καταργησει ως μη πρακτικα χρησιμα και
εφαρμοσιμα Τωρα εχει ετοιμο τεχνασμα και το κρατα ως επτασφραγιστο μυστικο και που ειναι πολυ πολυ επανω απο τα Μαρξιστικα Λενιστικα και επαναστατικα διδαγματα το τεχνασμα καταληψης της εξουσιας δια της εξ απροοπτου και μη αναμενομενης εφοδου !!!!!!!!!!!!
Θλιβερη καταντια του καποτε ηρωικου ΚΚΕ melito

Ανώνυμος
14 Ιουνίου 2015 στις 1:12 μ.μ.

Οι ρεφορμιστές του ΚΚΕ τα μπερδεύουν και στον ορισμό των "λαΙκών στρωμάτων". Πέρυσι ήταν στα 50000 ευρώ το κατώφλι της λαίκής οικογένειας, πριν λίγες μέρες ο Κουτσούμπας στην Βουλή το κατεβασε στα 30000. Κλασικοί μαυρογιαλούροι φοβούνται μην χάσουν τις ψήφους της μεσαίας αγροτιάς (ας την ορίσουν αν τολμούν) και των μικρομαγαζατόρων (και αυτοί ακόμη που απασχολούν 4-5 μισθωτούς σύμμαχοι) και της ανώτερης κρατικής υπαλληλίας. Θυμόμαστε και την Παπαρήγα να μας λέει ότι η "λαική οικογένεια"(κατά τα άλλα ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν παπατζής και χρησιμοποιούσε το σχήμα "μη προνομιούχοι" - το λαική οικογένεια είναι η τελευταία λέξη της επιστήμης του μαρξισμού -λενινισμού) έχει φτιάξει και μερικά διαμερίσματα για να εξασφαλίσει τα παιδιά της.

Ανώνυμος
14 Ιουνίου 2015 στις 1:14 μ.μ.

Να και οι ...μπαγλαμάδες!

Ανώνυμος
14 Ιουνίου 2015 στις 2:38 μ.μ.

Και λίγα είπε ο Γ.Γ για τα Ταξικά ναυάγια της ανταρσύα. Αβανταδόροι του σύριζα και βασικό στήριγμα του Καπιταλισμού. Οποιος θέλει Ταξική ενότητα είναι καλοδεχούμενος στο ΠΑΜΕ. Δεν ζητάμε απο κανένανε να γίνει Κομμουνιστής. Ιδού η Ρόδος.

Ανώνυμος
14 Ιουνίου 2015 στις 6:07 μ.μ.

Τι το βάζεις Κυριακάτικα, Γιώργη; Για να πιάσεις τους συντρόφους στα μπάνια και να τρέχουν με το μαγιό να στείλουν απάντηση; Περίμενε να γυρίσουν απ τη θάλασσα και θα δεις. Τώρα που έβαλαν τη μάπα του Τσίπρα δίπλα από του Σαμαρά έδειξαν σε όλους τι θα πει διαλεκτική λογική. Εσένα και το Πριν περίμεναν;

Ανώνυμος
15 Ιουνίου 2015 στις 12:10 π.μ.

12.07 Δεν υπάρχουνε ενδιάμεσα στάδια για τον Σοσιαλισμό.Τα έχει απορίψει η ίδια η ζωή. Η Επαναστατική διαδικασία είναι ενιαία. 6.07 Καλορίζικο το 3ο μνημόνιο με ΕΝΦΙΑ ΦΠΑ μειώσεις μισθών και συντάξεων. Και Π.Ν.Π που χάρισε πρόστιμα σε λαθρέμπορους. Η Διαλεκτική σε μάρανε ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ

Ανώνυμος
15 Ιουνίου 2015 στις 10:41 π.μ.

Και αν δεν πάμε σε συμφωνια να έχει να λέει το κόμμα και οι ρεφόρμες του για την αύξηση του ΦΠΑ ( αμάσητη την κατ'άπινε η παπαρούγα στην βουλή την ιδιωτικοποιηση του ΟΤΕ το 2007 επι του λατρευτού της μπουχέσα) τότε έρχεται η φτώχια της δράχμης που θα γίνει επιεδή το θέλουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι (το κκε, η ντόρα και ο μπομπολας ή νέα συμμάχία)

Ανώνυμος
15 Ιουνίου 2015 στις 6:20 μ.μ.

Σωστή η κεντρική αντίληψη που άρθρου στο ΠΡΙΝ:

α. Τι διάολο διαλεκτική -και καλά- αντίληψη έχει το ΚΚΕ, όταν βρίζει χυδαία χωρίς ΚΑΝΕΝΑ επιχειρημα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την τσουβαλιάζει με τους...φασίστες, επειδή και οι κομμουνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι φασίστες λένε "έξω από το ευρώ". ΜΠΑ;;; Τι αντιδιαλεκτική παπαριά είναι αυτή που πιστεύει το ΚΚΕ; Καλά του τα σούρνει το ΠΡΙΝ, όταν γράφει ο Κ. Μάρκου πως ε τότε επειδή το ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΚΚΕ/ΠΟΤΑΜΙ.ΔΗΜΑΡ/ΛΑΟΣ λένε πως η έξοδος σήμερα από το ευρώ είναι καταστροφή, το ΚΚΕ ταυτίζεται με τα αστικά κόμματα και το κεφάλαιο!

β. Σκούζει επίσης το ΚΚΕ κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέγοντας και άλλες παπαριές ότι είναι ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τσιρίδες του ΚΚΕ είναι υστερικές και χωρίς ίχνος αλήθειας. Αλλο πράγμα η υποταγή στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, άλλο πράγμα η αποχώρηση από τα εγκόσμια (ΚΚΕ) και άλλο πράγμα η προσπάθεια για τακτική δεμένη με την αντικαπιταλιστική/κομμουνιστική στρατηγική που προσπαθεί να εφαρμόσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανώνυμος
15 Ιουνίου 2015 στις 10:43 μ.μ.

@Ανώνυμος
Μέγα το λάθος του,φίλτατε>Δεν είναι ουρά ...cheerleaders είναι!

15 Ιουνίου 2015 στις 11:08 μ.μ.

15 Ιουνίου 2015 - 6:20 μ.μ.

Πασοκια, τελειωσατε.

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2015 στις 12:49 μ.μ.

AntonSS, αυτό που μας τελείωσε, είναι η απάτη του υπαρκτού σε ανατολή και δύση, μαζί με το δίδυμο αδερφάκι της: Την απάτη της σοσιαλδημοκρατίας. ΑΥΤΑ μας τελείωσαν και όχι η αναζήτηση μιας νέας κομμουνιστικής προοπτικής.

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2015 στις 12:50 μ.μ.

Σκούζει το ΚΚΕ κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ίδια στιγμή που σε όσους δήμους διοικεί, εφαρμόζει σχεδόν παντού αστική διαχείριση όμοια με του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2015 στις 3:46 μ.μ.

Για τον 12.10 της 15 .6 Τα διαβασες και σου ταμαθαν λαθος περι ενδιαμεσων σταδιων μεχρι την ενοπλη βιαιη ριξη με την αρχουσα
ταξη Θα σου δωσω ενα πολυ πολυ απλουστευμενo παραδειγμα που ειναι πολυ προσφατο και σχετιζεται με δραση δημοτικου αρχο
ντα που ανηκει στο χωρο του ΚΚΕ Ο Δημαρχος Πατρεων αποφασισε και αρνηθηκε να καταθεσει τα αποθεματικα του Δημου στην
Τραπεζα της Ελλαδας που αποφασισε η κυβερνηση, Χιλια Ευγε στο δημαρχο Αυτο λεβεντη μου ειναι μια νικη του ενδιαμεσου στα
διου μηπως επρεπε να τ ακουμπησει κι αυτος οπως εκαναν τοσοι αλλοι για να μην παραβιασει το" ενδιαμεσο σταδιο?" Ελα σοβαρεψου
melito

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2015 στις 9:37 μ.μ.

3.46 Κάνεις ένα λάθος. Το Αστικό Κράτος είναι φτιαγμένο για να υπηρτεί τους Καπιταλιστές. Πουθενά μα Πουθένα η Εργατική Τάξη δεν πήρε τα μέσα παραγωγής στα χέρια της απο συμμετοχή ΚΚ σε τέτοιες Κυβερνήσεις. Παντού Καταστροφή. Η 5 Δ'ημαρχοι του ΚΚΕ είναι επικεφαλής στην περιοχή τους της Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης για την ανατροπή του Καπιταλισμού.

Ανώνυμος
17 Ιουνίου 2015 στις 8:40 π.μ.

Το ΚΚΕ αποτελεί Κόμμα ύποπτων συμφερόντων.
Κάτω από τα κόκκινα λάβαρα ελλοχεύει η συναλλαγή. Άσχετα αν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο Κόμμα.
Η πολιτική του είναι του "άλλα λόγια να γινόμαστε αρεστοί".
Οι γνωστές σιγανοπαπαδιές του Αστικού Συστήματος.
Μία η μαζική εξαγορά συνειδήσεων, μέσω της εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, των 5000 εργαζομένων, μία η σκανδαλώδης πώληση του ομίλου ΓΕΡΜΑΝΟΣ στο πολλαπλάσιο του τιμήματος στον ΟΤΕ και τέλος η αχρήματη παραχώρηση του ΟΤΕ στην DEUTSCHE TELECOM.
Να θυμίσω τότε ότι ο μεσάζων κ. Βγενόπουλος είχε υποβάλλει μήνυση στον Τσίπρα, ενώ το ΚΚΕ μιλούσε για ενδοκαπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και διακρατικές συναλλαγές (είχε υιοθετήσει την ρητορική Ρουσόπουλου) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο που άγγιζε τα όρια του κακουργήματος, εξ' ου και η μήνυση.
Αλλά το σύστημα είναι ευγνώμον και μόλις άρχισε η Ταμειακή Ρευστότητα να εξαφανίζεται στο Κόμμα του Λαού, να' σου μία off shore και αγοράζει τον 902tv.
Να σου και η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ στο άρθρο 99.
Συμπέρασμα το ΚΚΕ είναι ένα από τα σκυλιά του Συστήματος που ευτυχώς μόνο γαυγίζει.
Μου άρεσε επίσης ο άλλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που απολογείται προς το ΚΚΕ.

ΝΑΥΛΟΝ ΝΤΕΦΙΑ-ΨΟΦΙΑ ΚΕΦΙΑ

17 Ιουνίου 2015 στις 6:59 μ.μ.

ΒΚ οι χρυσαυγιτες οπως ο πιο πανω, μπορουν να γραφουν οτι βρωμια τους σερβιρουν τ αφεντικα τους, εναντια στο ΚΚΕ,
ενω τα 80% απο αυτα που γραφω τα μαχαιρωνεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
17 Ιουνίου 2015 στις 10:40 μ.μ.

Δεν ξερω αν το ΚΚΕ εχει δικιο η αδικο ..αλλα εχω παρατηρησει οτι στα θεματα που ανεβαζει το Β.Κ δεν υπαρχουν σχεδον ποτε σχολιασμοι..αντιθετως αν γραφτει κατι για το ΚΚΕ γινεται πανικος απο σχολια.. και τις περισσοτερες φορες αρνητικα σχολια ....συνεπως κατι καλο πρεπει να κανει το ΚΚΕ.
(Υ.Γ.Μια απλη παρατηρηση εκανα)

18 Ιουνίου 2015 στις 2:26 π.μ.

17 Ιουνίου 2015 - 10:40 μ.μ.

Το ΒΚ υπαρχει μονο σαν αντιΚΚΕ.
Αυτος ειναι ο λογος υπαρξης του.

κοινός νους
19 Ιουνίου 2015 στις 11:36 π.μ.

Την ώρα που ο κόσμος καίγεται, οι κκέδες νοιάζονται μόνο για το αν κάποιοι μιλάνε άσχημα για το κόμμα τους. Αποκαλούν δε αυτούς χρυσαυγίτες, ενώ εγκαλούν το Βαθύ κόκκινο για την ανάρτηση τέτοιων σχολίων αν δεν του αποδίδουν κιόλας διατεταγμένη αποστολή. Είναι η συμπεριφορά τους ΑΚΡΙΒΩΣ όπως των φανατικών θρησκόληπτων που τολμάει κάποιος να αμφισβητήσει το δόγμα τους. Καμμία σχέση με διαλεκτική σκέψη παρά μόνο μηχανικά αναμασήματα κάποιων τσιτάτων και καμμία μα καμμία σκέψη για την οργάνωση ενός κινήματος πλατιού και μαζικού.

Εν τάξει, φίλοι κκέδες, το εμπεδώσαμε. Ο Σύριζα είναι πουλημένος, ο Ανταρσύα εἰναι τσιράκι του , οι αντιεξουσιαστές είναι ασφαλίτες και μόνο το κκε υπάρχει που λέει πάντα την αλήθεια και νοιάζεται για το λαό. Μπορείτε τώρα, αφού υπάρχουν τόσα κουκουεδίστικα μπλογκ για να ευλογάτε τα γένια του Κουτσούμπα και της Κανέλλη, να αφήσετε το Βαθύ στην ησυχία του να διαβάσουμε κἀποια πράγματα που μας ενδιαφέρουν και να πούμε τη γνώμη μας χωρίς να κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε ως χαφιέδες ή αντεπαναστάτες ή οπορτουνιστικά αναχώματα που βρίσκονται σε αποστολή; Δεν καταλαβαίνετε ότι πέραν του ότι με αυτό τον τρόπο δεν υπηρετείτε με κανένα τρόπο τη λογική των συμμαχιών στα πλαίσα ενός κινήματος, γελάει ο κόσμος με τις ανοησίες σας;

Άντε , βουρ για το redfly planet και για το Leninreloaded αλλά και όποιος άλλος ενδιαφέρεται για να διαπιστώσει στην πράξη το βαθμό θεολογίας με τον οποίο προσεγγίζονται πλέον τα πράγματα και τη σιχασιά του νέου «κομμουνιστικού λόγου»

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2015 στις 1:07 μ.μ.

Ελα τώρα, η στάση του ΚΚΕ είναι φανερή. Προετοιμάζουν το έδαφος για να ψηφίσουν ΠΑΡΩΝ σε τυχον σχετικό δημοψήφισμα για ευρώ ή δραχμή. Τάσσονται με το μέρος των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ χωρίς φανερό λόγο. Μπράβο ΚΚέδες. Συνεχίστε έτσι και θα ξαναδιασπαστείτε για 1468ή φορά.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2015 στις 9:54 μ.μ.

11.36 Κάνεις μεγάλο λάθος. Η Ενότητα για εμας είναι πάνω απο όλα. Πρεπει ενωμένοι σε Ταξική βάση να παλέψουμε για την Ανατροπή του Καπιταλισμού με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Ο Σύριζα υπόγραψε μνημόνιο με μέτρα 5 δις Νέα τραγωδία είναι μπροστά μας. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. 1.07 Το ΚΚΕ μιλάει για Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Το ΚΚΕ στα παιχνίδια για Εθνικό Καπιταλισμό δεν παίζει. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ Σε Ταξική Βάση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger