Home » , » Στον "αέρα' η ΕΡΤ.

Στον "αέρα' η ΕΡΤ.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 | 5:59 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σήμερα αρκετοί είναι χαρούμενοι. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ επέστρεψαν στις δουλειές τους. Για να είμαστε ακριβείς ποτέ δε σταμάτησαν να εργάζονται, δίνοντας μαθήματα αγωνιστικότητας και ήθους.

Μια αδικία τερματίστηκε, μια ελπίδα φάνηκε όχι μόνο για όσους δουλεύουν στην κρατική τηλεόραση, αλλά για όλους όσους διώχθηκαν από το φασισμό για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Γι αυτό υπάρχει μια γενικότερη αισιοδοξία.

Όταν είναι οι περισσότεροι χαρούμενοι, στη Νέα Δικτατορία λυπούνται. Είναι πολύ φυσικό οι εραστές των μνημονίων, οι οπαδοί των διώξεων, οι μετρ της προπαγάνδας, να αισθάνονται ιδιαιτέρα άβολα σήμερα. Έχασαν, κι ως μιμητές του αρχηγού τους, δεν μπορούν να αντέξουν τη συντριβή τους.

Λύσσαξαν λοιπόν εναντίον των εργαζομένων και με ανακοινώσεις ή άρθρα λοιδορούν, ειρωνεύονται κι επιτίθενται σ’ αυτούς και την κυβέρνηση. Τους πείραξε που εμφανίστηκαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκπομπές της ΕΡΤ. Μιλούν για κομματική τηλεόραση οι ίδιοι που έκαναν τη ΝΕΡΙΤ τοπική του κόμματός τους! Θράσος χιλίων πιθήκων και μυαλό ενός.

Προτείνω ανεπιφύλακτα Ξύδι για το θυμό. Για τον πόνο και το τσούξιμο απευθυνθείτε στον Πρόεδρο των Φαρμακοποιών που συναντήσατε. Κάποιο παυσίπονο θα σας προτείνει.

Κατ’ αρχήν ένας από τους πρώτους καλεσμένους ήταν ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, όπου μάλιστα δεν είχε απέναντι του άλλον εκπρόσωπο κόμματος, για να μην έχουμε τις σκηνές απείρου κάλλους, όπου τσακώνονται στα πρωινά για να πέσουν καπάκι οι διαφημίσεις των 10.000 ευρώ το δευτερόλεπτο. Κάθε πολιτικός αφού λέει την άποψη του, απαντά μετά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, πράγμα που σημαίνει, πως θα μπορούσε κι η ΝΔ, αν ήθελε, να στείλει κάποιον.
Θα πρότεινα να στείλει τον Κεδίκογλου ή τον Άδωνη. Αλλά ο μπουμπούκος αισθάνεται σα στο σπίτι του μόνο στα ιδιωτικά κανάλια. Στον Αντ1 πχ. Περισσότερες ώρες τον βλέπει ο Παπαδάκης παρά η Ευγενία. «Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις, είναι απλά κοινωνικές υποχρεώσεις».

Ο Σίμος όμως θα είχε πολλά να θυμηθεί. Τόσα πέρασαν «μαζί» με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Προσωπικά θα ήθελα να τον δω σε εκπομπή της ΕΡΤ, όπως πήγε τότε στη βουλή ο μπαμπάς της Ντόρας να καμαρώσει το Σαμαρά με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Ναι, είμαι πολύ κακός. Αλλά θα είχε και πολύ πλάκα.

Η ΝΔ λοιπόν δεν έστειλε δικό της εκπρόσωπο, κρίμα. Αναρωτιέμαι γιατί; Επειδή την έπιασαν οι ντροπές για όσα έκανε; Αστείο πράγμα. Εδώ ζήταγε με θράσος την ψήφο μας στις εκλογές μετά από δυο μνημόνια. Δεν ξέρουν τις λέξεις, «ντροπή», «φιλότιμο», «αλληλεγγύη», «σεβασμός» και δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να τις μάθουν.

Όμως οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αυτές τις λέξεις τους δίδαξαν. Γι αυτό θριάμβευσαν. Γιατί έμαθαν να ακούν τον κόσμο. Υπήρξε αλληλεγγύη. Και το σπουδαιότερο απέδειξαν, πως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, χωρίς διευθυντές, συμβούλους και διορισμένα κομματόσκυλα, αναπτύσσουν Δημιουργικότητα, Ελευθερία, με αποτέλεσμα να τα καταφέρνουν Μόνοι τους πολύ καλύτερα. Αυτή είναι η ουσία της Νίκης, αυτό δεν μπορούν να χωνέψουν οι απανταχού δοσίλογοι κι υποταγμένοι. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger