Home » , » Ούτε κομμουνιστής να ήταν ...

Ούτε κομμουνιστής να ήταν ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 | 2:44 π.μ.

Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ποιος είπε τα παρακάτω:

«Προφανώς, ο δυτικός κόσμος δεν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα.  Η Δύση θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα. Η "δουλειά" είναι η Ελλάδα να λαμβάνει συνεχώς νέα δάνεια με τα οποία αποπληρώνει προηγούμενα δάνεια και σε αντάλλαγμα πρέπει να πουλήσει τις εταιρείες ύδρευσης σε ιδιώτες, να πουλήσει τον ΟΠΑΠ σε ιδιώτες, και κάποιες ακόμα ιδιωτικοποιήσεις, όπως να πουλήσει ελληνικά νησιά σε μεγαλομεσίτες. Αυτή είναι μια καλή "δουλειά" για όλους εκτός από την Ελλάδα».

Αν εκτιμήσατε ότι τα παραπάνω είναι απόψεις που εκφράζει ένας κομμουνιστής ή έστω ένας αριστερός, κάνατε  λάθος,

Είναι απόσπασμα από κείμενο του νεοφιλελεύθερου οικονομολόγου και πρώην υφυπουργού των ΗΠΑ, στενό συνεργάτη του Ρήγκαν, Paul Craig Roberts.

Δημοσιεύτηκε στο έντυπο Global Research με τίτλο «Πείνα είναι το τίμημα που θα πληρώσουν οι Ελληνες για να μείνουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση» κι εμείς το βρήκαμε στο «Ποντίκι».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2015 στις 4:25 π.μ.

Ο Γιούγκερ είναι γνωστός μέχρι τώρα ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος του Λαού, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως είναι πολύ καλός στη μπουγάδα. Αφού ξέπλενε, ότι βρωμιά υπήρχε στους μαφιόζους καπιταλιστές και τις πολυεθνικές τους. Τα θυμίζουμε, για να κατανοήσουμε γιατί βραβεύτηκε και γιατί οι απανταχού τοκογλύφοι πίνουν σαμπάνια στο όνομα του.
Έδωσε λοιπόν μια συνέντευξη την οποία έχουν ευαγγέλιο τα ΜΜΕ των δοσίλογων κι είπε τα εξής ανέκδοτα: «Δεν πρέπει να ανταμείβεται εκείνος που παραβιάζει τους κανόνες». Όχι δεν πρέπει. Στο καπιταλισμό μόνο τα λαμόγια που βοηθάν να φοροδιαφεύγουν οι πλούσιοι ανταμείβονται. Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας προφανώς παραβίασαν κανόνες αφού ακόμα είναι ζωντανοί. Α ναι! κι εξέλεξαν αριστερή κυβέρνηση, άσχετα αν τους βγήκε από τα δεξιά στο δρόμο.
«Ο φόβος ότι θα προκαλούσε την έξοδο και άλλων κρατών - μελών (αν φύγει η Ελλάδα) έχει περιοριστεί σημαντικά». Αλίμονο, γιατί να θέλουν να φύγουν; Είναι τόσο όμορφα με τη λιτότητα, τις περικοπές, τα χαράτσια και τις απολύσεις. Οι πλούσιοι έχουν κάθε μέρα γιορτή.
«Είτε όλοι κερδίζουν είτε όλοι χάνουν». Τόσο καιρό εμείς κερδίζαμε που σας δίναμε τους τόκους; Ναι; Κερδίσαμε την «τιμή» να μας φάνε ζωντανούς. Όπως ακριβώς με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο: «Κερδίζει ο αθλητισμός». Κι οι επιτήδειοι. Για τους υπόλοιπους υπάρχει ο «κουβάς». Εδώ, όταν συμφωνήσουν, θα κερδίσει ο καπιταλισμός. Εμείς απλά θα πληρώσουμε τα κέρδη τους.
«Η Ελλάδα έχει ζήσει μεγάλες περικοπές στο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας. Το αποτέλεσμα ήταν μια απαράδεκτη ανθρωπιστική κρίση... Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που είναι πάρα πολύ πλούσιοι. Ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να αυξήσει τους φόρους για τον πλούτο. Ήταν σοκαριστικό, αλλά η απάντησή του δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης όσο περίμενα!» Σοσιαλιστή μου εσύ! Πότε άλλαξες ιδεολογία; Να πληρώσουν οι πλούσιοι, έτσι. Αγανάκτησες, γιατί είδες ο ίδιος, πόσο άθλιοι είναι, όταν ξέπλεναν στα πλυντήρια του Λουξεμβούργου τα άπλυτα τους; Μπράβο! Να πάμε να διαδηλώσουμε μαζί στην Τράπεζα που έχεις τα εκατομμύρια σου, να στα φορολογήσουν. Ύψωσε εσύ τη γροθιά σου, σύντροφε, κι εγώ θα υψώσω τις ανοιχτές μου παλάμες.
Μας δουλεύει φυσικά. Το ότι ο Τσίπρας δεν τολμά να κάνει άλλη πολιτική, το έχουν καταλάβει. Και τον κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Εδώ ζήτησε μια ανάσα ο ΣΥΡΙΖΑ και λύσσαξαν. Οι ντόπιες φυλλάδες δεν καταλαβαίνουν, ότι μας προκαλούν με αυτά τα απίθανα που μεταφέρουν;
Αλλά έπρεπε πραγματικά να το πάνε για ρήξη - έξοδο από την παγίδα και να πιάσουν τους κλεφταράδες πλούσιους, να δω μετά αν θα έκανε χιούμορ με τον πόνο μας.
«Αν είχα κατεβεί σε εκλογές με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα είχα πάρει 80%, ενώ εκείνος πήρε μόνο 36%». Αυτό είναι το μόνο που πιστεύω, γιατί θα είχε μαζί του όλα τα ΜΜΕ να τον λιβανίζουν.
«Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι ένας αφοσιωμένος Ευρωπαίος, ο οποίος συγκεντρώνει πάνω του το παρελθόν και το μέλλον. Έτσι, όλοι - και ειδικά οι Έλληνες - θα έκαναν καλά να τον ακούνε προσεκτικά». Να φιλήσουμε και την ποδιά του Σόιμπλε μιας κι είναι καλός γείτονας. Τόσες γερμανικές εταιρίες είναι στο Λουξεμβούργο. Ευρωπαίος είναι σίγουρα, όπως όλοι οι κάτοικοι της Ευρώπης, αφοσιωμένος όμως σε τι; Στο Κεφάλαιο.
«... Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι προετοιμασμένη να συμμορφωθεί με τους κανόνες». Κανόνες που έφτιαξαν οι πλούσιοι για τους ίδιους. Ζαν, για μας «Νόμος είναι το Δίκιο του Εργάτη». mitsos175.

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2015 στις 6:43 π.μ.

Σταματήστε να κανετε τον Σερλοκ Χολμς και αναδείξτε ειδήσεις σαν αυτή
που ταιριάζουν σε ένα μπλοκ που επιδιώκει να είναι φωνή της μαχητικής Αριστεράς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger