Home » , » Απ' τους Καμπουράκη - Οικονομέα στους πεφτωσυννεφάκηδες δημοσιογράφους

Απ' τους Καμπουράκη - Οικονομέα στους πεφτωσυννεφάκηδες δημοσιογράφους

Από giorgis , Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 | 10:03 π.μ.

Του Γ. Γ.

Ερέθισμα μας γ’ αυτή την ανάρτηση το «δράμα» που περνούν Οικονομέας και Καμπουράκης εξ αιτίας του ότι σήμερα κάποιο ΜΜΕ δημοσιεύει ένα κατάλογο δημοσιογράφων τους οποίους παρουσιάζει σαν μισθοδοτούμενους από το ΔΝΤ και στον οποίο περιέχονται και οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές του Mega.

«Δολοφονική απόπειρα» χαρακτήρισε το δημοσίευμα ο Οικονομέας, ενώ ο Καμπουράκης σου έδινε την αίσθηση ότι ήταν έτοιμος να βάλει τα κλάματα.

Δεν γνωρίζουμε -προς το παρών- ούτε σε ποια εφημερίδα η ιστοσελίδα αναφέρονται, -απέφυγαν να γίνουν συγκεκριμένοι-, ούτε τι ακριβώς αναφέρει το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο θεωρούν ότι τους θίγει με τον Οικονομέα μάλιστα να απειλεί με μηνύσεις και αγωγές το ΜΜΕ στο οποίο υπάρχει το επίμαχο δημοσίευμα.

Ας επανέλθουμε λοιπόν σ’ αυτό το θέμα. Είμαστε παλιοί στο πολιτικό κουρμπέτι και πέρα τα όσα γράφονται θεωρούμε πολύ χλωμό να δοθούν τα ονόματα των λαδιάριδων δημοσιοκάφρων στην δημοσιότητα. Όπως δεν μάθαμε ποτέ ποιοι δημοσιογράφοι σιτιζόταν απ’ τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου εξωτερικών, και από τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς έτσι δεν θα μάθουμε και τώρα, παρά τα όσα κυκλοφορούν. 
Στην συγκεκριμένη περίπτωση τώρα και για να στιγματίσουμε την υποκρισία των πεφτωσυννεφάκηδων δημοσιογράφων. Ηταν  αρχές Μάη του 2010 όταν ένα εντελώς λακωνικό παραπολιτικό σχόλιο του «Εθνους». έγραφε ότι το ΔΝΤ χρηματοδότησε «ιδιαίτερα μαθήματα» από δικούς του έμπειρους επικοινωνιολόγους σε Ελληνες δημοσιογράφους. Καθόλου κατατοπιστικό το κειμενάκι και εμείς αρκεστήκαμε να το κρατήσουμε στο αρχείο μας.  
Σε μερικές μέρες, όμως, διαβάσαμε σε ένα μονόστηλο βδομαδιάτικης εφημερίδας ότι πρόκειται για «επιχειρηματίες, εκδότες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ και αρκετούς δημοσιογράφους», οι οποίοι πήραν μέρος στα «ιδιαίτερα μαθήματα» που λέγαμε, και τα οποία οργάνωσε η εταιρία Civitas. Τότε κάναμε αυτή μας την ανάρτηση. (Εχουμε και τα αλληλοκαρφώματα στα δημοσιογραφικά «φυντάνια» που θεωρήθηκαν ότι «ρίχτηκαν» απ’ αυτό το φαγοπότι). 
Και άντε να πούμε ότι όλοι αυτοί, οι δημοσιογράφοι που σήμερα παριστάνουν τους έκπληκτους, προσπερνούσαν κάτι τέτοια κειμενάκια που υπήρχαν στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας και το μπλοκ μας έχει περιορισμένη παρέμβαση στο πολιτικό γίγνεσθαι. 
Πριν μόλις δυο μήνες δεν δημοσιεύτηκε σε βδομαδιάτικο περιοδικό ότι ο εντεταλμένος της Άνγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, είχε αναλάβει να προσκαλεί Ελληνες δημοσιογράφους στη Γερμανία με πρόγραμμα που χρηματοδοτεί το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών; 
Χαρακτηριστικά το σχετικό ρεπορτάζ έγραφε: Η προσέγγιση και συνεργασία με Έλληνες δημοσιογράφους, με σκοπό την αντιμετώπιση του «αντιγερμανισμού», που φούντωσε μετά την έναρξη της κηδεμονίας της Ελλάδας, καθώς και τα σεμινάρια και workshops νέων δημοσιογράφων με σκοπό τη δημιουργία μιας γενιάς δημοσιογράφων που θα βλέπουν και θα αντιμετωπίζουν φιλικά τη Γερμανία και τις πολιτικές που προωθεί, ήταν η κύρια δραστηριότητα του προγράμματος που αφορούσε στα ΜΜΕ.
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ότι αυτό το "καθήκον" οι επιλεγμένοι από τους Γερμανούς, Ελληνες δημοσιογράφοι, δε θα το εκτελούσαν απλώς για την "ψυχή της μάνας τους".
Ούτε αυτό το δημοσίευμα «έγκυροι λειτουργοί της κοινής γνώμης» σας έγινε αντιληπτό; 
Δεν παραπάει το δούλεμα; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

17 Ιουνίου 2015 στις 11:13 π.μ.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ότι αυτό το "καθήκον" οι επιλεγμένοι από τους Γερμανούς, 'Ελληνες δημοσιογράφοι, δε θα το εκτελούσαν για την "ψυχή της μάνας τους".....

Ανώνυμος
17 Ιουνίου 2015 στις 1:42 μ.μ.

Έπρεπε να είναι κάποιος πολύ αφελής και πολύ περισσότερο χαπατο αυτά τα χρόνια του μνημονίου για να μην πιστεύει ότι μεγαλοδημοσιογραφοι οι δημοσιογραφισκοι μεγάλων και μικρότερων καναλιών η και συγκροτημάτων δεν τα παίρναν από κάπου, και στην προκείμενη περίπτωση από το ΔΝΤ, τόση λύσσα εκ μέρους του κατεστημένου ΜΜΕ για τα οφέλη του ΔΝΤ και της τρόικας τότε ειδικότερα, προσπαθούσαν να κάνουν το μαύρο άσπρο την μέρα νύχτα την Κυριακή Δευτέρα, είναι γνωστά τα ονόματα τουλάχιστον στην συνείδηση του κόσμου, MEGA, ANTENA, SKAI, ΔΟΛ κλπ κλπ.
Τώρα αν η Ζωή έχει τα στοιχείά η θα τα έχει, είναι άριστο - αν και προσωπικά αμφιβάλω ότι θα το κάνει - να τα βγάλει στη φόρα μαζί με τα ποσά που πήραν, για να δούμε όλοι με πόσα αργύρια πρόδωσαν έναν ολόκληρο λαο. Αν και δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς, ας θυμηθούμε με πόσο ζήλο ο καθένας κουνούσε το δάχτυλο στο δόλιο λαό και θα καταλάβουμε ποιος έπαιρνε και πόσα, Πρετεντερης, κος Μπάμπης, Προτοσαλτε, Κώνστας κλπ κλπ ο κατάλογος είναι τεράστιος.

Ανώνυμος
17 Ιουνίου 2015 στις 3:04 μ.μ.

Eσυ Οικονομεα κοιτα να επιστρεψεις εκεινο το θαλασσοδανειο που χρωστας και μετα θα συζητησουμε αν πηρες η δεν πηρες μερος
σ εκεινα τα σεμιναρια του ΔΝΤ Μην παριστανεις την αθωα περιστερα 5 χρονια μερες εσυ και το ταιρι σου αμολησατε τονους
βοθρολυματων στην ελληνικη κοινωνια Αυτα μας φτανουν για να κρινουμε την ποιοτητα σας Καιρος να κρυφτειτε στα σκοτεινα και
βρομικα λαγουμια σας melito

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger