Home » , » Μεγάλη Εν Γερμανική Αποικία, Ιούλιος του 2015

Μεγάλη Εν Γερμανική Αποικία, Ιούλιος του 2015

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 | 2:01 μ.μ.

 Γράφει ο Γρ. Σουλτάνης

«…Και οι άνθρωποι λησμόνησαν όλους τους θεούς
 εκτός από τοκογλυφία, λαγνεία, εξουσία»,

 T. Eliot.

«Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην Aποικία
δεν μέν’ η ελαχίστη αμφιβολία»· κωμικοτραγικές συνθήκες ζει η αποικία.
Πανηγυρίζουν οι πολιτικοί γιατί η βουλή υπερψήφισε των αποικιοκρατών τα μέτρα και με τις οδηγίες τους θα νομοθετήσει.
Μαζί τους, το πλήθος των αργόσχολων που εκτρέφει  η μητρόπολη της αποικίας· μαζί τους και η ανώτερη τάξη, που θα δει τα κέρδη της να αυξάνουν.

Γιατί, το Ράιχ που διοικεί την αποικία δεν αποσκοπεί μόνο σε κέρδη απ’ τη λεηλασία αλλά και στην υποταγή του λαού στην εξουσία, ώστε λιτά να ζει με φτηνό κόστος εργασίας.
Στην αποικία ο τρόμος μιας επερχόμενης καταστροφής  απλώνεται: μη τυχών το νόμισμα αλλάξει, που η μητρόπολη επέβαλε για να την ελέγχει.
Γι αυτό η κυβέρνηση που εντολή πήρε τους αποικιοκράτες για να διώξει, τελικά, συμφώνησε μαζί τους ότι πιο αυστηρά μέτρα απαιτούνται για να παραμείνει το νόμισμα στην αποικία που τους θεούς της αντικατέστησε.

«Χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ», αλλά με «πόνο ψυχής», ο πρωθυπουργός-που ανακηρύχτηκε σε εθνικό ηγέτη- ανακοίνωσε ότι η ταπεινωτική συνθήκη έγινε για το νόμισμα της αποικίας· γι αυτό πανηγυρίζουνε στην αποικία-αν και αυτό ήταν επιλογή της Αυτοκρατορίας που δεν ανέχεται την όποια εθνική ανεξαρτησία.

Στην αποικία, η Δημοκρατία-αλλά και η ελευθερία- είναι ένα εθνικό μνημείο σαν τον Παρθενώνα, αφού οι αποφάσεις παίρνονται από το Ράιχ και την Αυτοκρατορία και ο λαός προσχηματικά ρωτιέται.

Και όσοι αντιστέκονται ή αναρωτιούνται, θεωρείται ότι σπέρνουν τη διχόνοια και καταστρέφουν την ομοψυχία ή είναι προδότες που αμφισβητούν τον «εθνικό μονόδρομο» του έθνους που είναι η υποταγή στο Ράιχ.
Και όσοι πολιτικοί αμφισβητούν τις αποφάσεις απαξιώνονται με επιχειρήματα σαν αυτά που εκστόμισε υπουργός υποστηρικτής της συμφωνίας:
«Τώρα αντιληφθήκανε ότι ζούσαμε (κι ευημερούσαν μερικοί ακόμα και «συνοδοιπόροι») ως τριτοκοσμική χώρα κι ότι αυτός ο τρόπος δεν είναι συμβατός με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία;»

Οι ευρωπαίοι είπαν:«μια νεο-αποκία δεν είναι αρκετή, θέλουμε μια κανονική αποικία». (Paul Murphy)
«να έφθασε ο καιρός να φέρουμε Πολιτικό Aναμορφωτή» (Εν μεγάλη Eλληνική αποικία, Καβάφης

Όμως, το πείραμα που γίνεται στην αποικία δεν θα ευοδωθεί αν ο λαός δεν δείξει συναίνεση στον αυτοεξευτελισμό του, μετά τη δέουσα πλύση εγκεφάλου.
Γι αυτό, για την αναμόρφωση της αποικίας, οι λέξεις έχουν μεγάλη σημασία, ώστε να εμπεδωθεί το πνεύμα της σύγχυσης, της υποταγής και της απελπισίας:

Το όχι σημαίνει ναι,

η αξιοπρέπεια δουλεία,

η ελπίδα απελπισία,

η ευθύνη υποταγή,
η εμπιστοσύνη εξαπάτηση,

η πρόοδος φτώχεια,

η δημοκρατία αυθαιρεσία,

ο πατριωτισμός εθελοδουλία,

η ευθύνη συμμόρφωση,

η εθνική ευθύνη προδοσία,

το καθήκον δοσιλογισμός,

η ανάπτυξη λεηλασία,

η μεταρρύθμιση εκμετάλλευση,

η αριστερά δεξιά,

ο ευρωπαϊσμός αυτοεξευτελισμός.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2015 στις 4:28 μ.μ.

Δεν υπάρχει καμμία Αποικία τα παραμύθια τελειώσανε. Ο Καπιταλισμός είναι στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο και η Αστική τάξη Συμμετέχει συνειδητά στις Διεθνείς Ιμπεριαλιστικές Συμμαχίες της στα πλαίσια της Ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην Ιμπεριαλιστική Πυραμίδα. Και υπάρχουνε και άλλα τμήματα της Αστικής Τάξης με συμφέροντα σε Εθνικό Καπιταλισμό και αλλο Ιμπεριαλιστικό Οργανισμό.

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2015 στις 11:17 π.μ.

Που τα είδες ρε ΠΑΝίβλακα τα "άλλα τμήματα της Αστικής Τάξης"; Όλες οι πτέρυγες της αστικής τάξης συντάχθηκαν δημόσια και επί του πρακτέου με την ΕΕ και το ευρώ την βδομάδα πριν το δημοψήφισμα. Το ραβδί των τμημάτων της α.τ. που κραδαίνετε οι όποιοι κολλημένοι με την μπάλα του αριστερισμού είναι φτιαγμένο με υλικά της δογματικής σας φαντασίας. Δεν υπήρχαν τέτοια το '10, το '12, το '13, ούτε και τώρα.

Αντι-ιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο για
Μονομερή διαγραφή του χρέους, άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων
Αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ
Εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό έλεγχο, έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, έλεγχο των τιμών των καταναλωτικών προϊόντων
Εθνικοποίηση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας
Στήριξη των μκρομεσαίων αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Ριζικός εκδημοκρατισμός σε όλους τους τομείς

opca

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2015 στις 5:07 μ.μ.

Ψάχνουν οι θλιβερες φιλιπινέζες του περισσου τα "άλλα τμηματα της αστικής τάξης". Δεν θα δυσκολευτούν. Είναι ο Αλαβάνος, ο Λαφαζάνης και η Ανταρσύα. Όλα τα μέσα επιτρέπονται προκειμένου το αφεντικούλι τους ο μπομπολας να μην εισπράτει διόδια σε "ψωροδραχμούλες".

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2015 στις 7:58 μ.μ.

11.17 Δεν ήτανε ολόκληρη η Αστική Τάξη με το ΝΑΙ. Φαρμακοβιομήχανοι Εφοπλιστές Ξενοδόχοι ήτανε με το οχι.....................Να διαβάσεις τον Αριστερισμό του ΛΕΝΙΝ ξανά στο Κεφάλαιο για τον Καπιταλισμό στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο. Το ΑΑΔΜ μας τελείωσε στο 15ο Συνέδριο το 1996 Εχοντας καταστρέψει το Διεθνές ΚΚ και το ΚΚΕ. ΕΑΜ Λίβανος Καζέρτα Βάρκιζα. 1958 διάλυση Κ.Ο και η ΕΔΑ Ενιαίο Κόμμα. 1989 Συνασπισμός της Αριστεράς και της προόδου. Προχωράμε με βάση την Στρατηγική μας για ενίσχυση της Λαικής Συμμαχίας με τελικό στόχο έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ολο αυό που προτείνεις είναι η δημιουργία του νέου Οπορτουνιστικού Αναχώματος για επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό και σε άλλο Ιμπεριαλιστικό Οργανισμό ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ. ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2015 στις 8:39 μ.μ.

5.07 Κοίταξες στον καθρέφτη σου και μπερδεύτηκες. Πραγματικά είσαι Φιλιπινέζα του Καπιταλισμού με Δραχμή και παρέα την Ιμπεριαλιστική Ρωσία Κίνα. Βάλτο καλά στο μυαλό σου. Το ΚΚΕ δεν θα Συμμετέχει στην δημιουργία του Νέου Οπορτουνιστικού Αναχώματος. Αυτά Πεθάνανε το 1991.

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2015 στις 12:48 μ.μ.

8,39 το 1991 εννοεις τοτε που βαρεθηκε ο χαριλαος να τρωει τα ντολμαδακια της μαρικας και θυμηθηκε τα εικονισματα?
11.17 στους εφοπλιστές που δηθεν θελανε την δραχμή εβαλες και τον μαρινακη κυριακού αλαφουζο? μήπως ρε θεέλει όλη η αστική τάξη την εξοδο από το ευρω αλλά δεν το κάνει επειδη φοβάται το κκε και την ντορα μπακογιαννη με την πανομοιοτυπη επιχειρηματολογια τους για το τι θα υποστεί ο φουκαρας ο λαός? Σας καταλαβινουμε απολυτα. Σκοπός τωρα με τον βερναρδακη να διοριστούν μερικοι χιλιαδες κνιτες απο το παραθυρο στο δημοσιο ως αναγνωριση των υπηρεσιων που προσφερι το κκε στο συστημα. Αλλωστε αυτό γινονταν και το 2004-09 με τον μπουχεσα της ραφηνας τον ειλικρινη φιλο της αλεκας (αυτή που γλυκοκοιταέι τους μεγαλοαστούς και ξερογλυφεται).

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2015 στις 4:32 μ.μ.

12.48 Ενοώ πολύ Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα του 9ου Συνεδρίου του 1973 που λόγο διάλυσης των Κ.Ο 1958 1974 προέβλεπε ΑΑΔΜ και είχε σαν Συνέπεια την Ανοχή στο ΠΑΣΟΚ το 1985 τον Σαρτζετάκη Πρόεδρο την Δημιουργία του Συνασπισμού και την Συμμετοχή σε 2 κυβερνησεις μέσα στον Καπιταλισμό. Επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό θέλουνε η Χρυσή Αυγή Ο Οπορτουνισμός Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανοι Ξενοδόχοι με συμφέροντα στην Ιμπεριαλιστική Ρωσία. Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στην δημιουργία του νέου Οπορτουνιστικού Αναχώματος Παλεύει για την Ενίσχυση της Λαικής Συμμαχίας με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Απο αυτό δεν κάνουμε ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Και ένα στοιχείο για να μην εκτεθείς Αδικα. Ο Καπετάν Γιώτης απο το 1954 ΜΈΧΡΙ ΤΟ 1972 ήτανε Εξόριστος όταν παγιωθήκανε η Ιδεολογικές Παρρεκλίσεις από το 1956 μέχρι το 1974 Χωρίς Κ.Ο και όλα μέσα στον Οπορτουνιστικό Χυλό της ΕΔΑ..........................................................

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2015 στις 7:17 μ.μ.

4.32 Ξεχασες τον μπομπολα. Επίσης δεν τεκμηριωνεις τα όσα λες. για τον φλωράκη ξερουμε πολυ καλα πόσο καλά επαιζε τον ρόλο της ουρας των αστικών κυβερνησεων. Μαρξισμός με συνωμοσιολογικές σάλτσες επιπεδου λιακοπουλου. Απο το 1974 δεν καταφερνετε να προσεγγισετε τις λαικες τάξεις, η μονη σας ελπιδα να σας προμοταρει το mega μηπως και κερδισετε κάποιες ψηφους των μεσοστρωματων.

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2015 στις 9:15 μ.μ.

7.17 Κατάλαβες παρα πολύ καλά τη λέω. Απο το 1958 μέχρι το 1974 ΚΚΕ στην χώρα δενυπήρχε. Ολα χυλό μέσα στην ΕΔΑ και το ΑΑΔΜ σαν αποτέλεσμα του 20ου Συνεδρίου. Το 1974 με κενό Στελεχών μια Γενιά Χρησιμοποιήσαμε την επόμενη που δεν είχε Ταξικό Κριτήριο παρα μόνο Πολιτικό. Οτι συνέβη απο το 1974 μέχρι το 1991 ητανε αποφάσεις Συνεδρίων με βάση το ΑΑΔΜ. Αυτά πεθάνανε το 1991.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger