Home » , » ΝΑΤΟ: Βάλτε φόρους αρκεί να πληρώνετε για όπλα.

ΝΑΤΟ: Βάλτε φόρους αρκεί να πληρώνετε για όπλα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 | 2:39 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

"H Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει σε περιστολή των αμυντικών της δαπανών, καθώς διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη νότια Ευρώπη ως κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ στην περίπτωση που εξέλθει από την ευρωζώνη, ο ίδιος τόνισε, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ZDF: "Η ελληνική κυβέρνηση πάντα επισημαίνει ότι επιθυμεί να παραμείνει ένα αξιόπιστο μέλος του ΝΑΤΟ". Ο ΓΓ του Βορειοατλαντικού Συμφώνου τόνισε ότι αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα. Υπογράμμισε εξάλλου ότι κανένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει συνδέσει την οικονομική κρίση με τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ: "Το αντίθετο, πάντα διατρανώνουν την αφοσίωσή τους στο ΝΑΤΟ και εγώ το χαιρετίζω αυτό"".

Αλίμονο αν δεν το χαιρέτιζε. Να σας πω τη σωστή μετάφραση: Βάλτε φόρους αρκεί να πληρώνετε τα όπλα (και τις "απαραίτητες" μίζες) για την παλιατσαρία των αμερικάνικών κυρίως αλλά και ευρωπαϊκών γερμανικών - γαλλικών εταιρειών.

Πιο απλά δίνουν (πολύ ευγενικά είναι αλήθεια) εντολή πως εκτός από τους πλούσιους δεν πρέπει να πειράξουμε και τους εξοπλισμούς. Γιατί όταν δεν μπορείς να μειώσεις κάτω από το 2%, από κάπου αλλού πρέπει να βρεις χρήματα. Μαντέψτε λοιπόν από που. Από τους συνήθεις φορολογούμενους. Πολύ ευγενικοί, δεν θα μας βομβαρδίσουν, θα μας ξεκάνουν αλλιώς. Είναι μια μέθοδος που έχουν μόνο για τους συμμάχους τους, οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε αυτό.

Να υποθέσω επειδή ο ΓΓ του ΝΑΤΟ μίλησε για "αξιοπιστία" πως οι περισσότεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ είναι αναξιόπιστοι, αφού δαπανούν το 1,5% του ΑΕΠ; Δηλαδή η αξιοπιστία κρίνεται από το ποσοστό του ΑΕΠ για την άμυνα; Πρώτη φορά ακούω αυτή τη σχέση.

Δεν πρέπει να συμπαθεί τους Τούρκους, υποτίθεται γι' αυτούς δαπανούμε τόσα. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Μήπως τα δαπανούμε για να έχουν τζίρο οι εταιρίες, και μίζες οι πολιτικοί μας σαν τον Άκη; Μια απλή ερώτηση κάνω.

Η έξοδος τόσο από ΕΕ όσο και από το ΝΑΤΟ είναι επιβεβλημένη, αν θέλουμε να έχουμε χώρα κι όχι οικονομική ζώνη προς εκμετάλλευση. Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνει, ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Καπιταλιστικό σύστημα πάει πακέτο με την ΕΕ το ΝΑΤΟ και όλα τα παρελκόμενα. Μόνο άλλο σύστημα θα μας κάνει πραγματικά ανεξάρτητους. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger