Home » , » Η εικονική πραγματικότητα των δημοσιολογούντων του ΣΥΡΙΖΑ

Η εικονική πραγματικότητα των δημοσιολογούντων του ΣΥΡΙΖΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 21 Ιουλίου 2015 | 6:36 μ.μ.

Στην «λογική», «αν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό απόλαυσέ τον», φαίνεται να κινούνται μια σειρά δημοσιογραφικές πένες (Ακριβοπούλου, Μουλόπουλος, Ανανδρανιστάκης κ.α) σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να φέρουν την πραγματικότητα στις διαστάσεις που τους βολεύει.
Εντάξει, δεν έφτασαν το επίπεδο του ανεκδιήγητου Πάγκαλου να μας λένε ότι τα Μνημόνια είναι ευτυχία, αλλά δεν απέχουν και πολύ οι παραδοξότητες που γράφουν.

Φτάσαμε στο σημείο μάλιστα να βλέπουμε κείμενα στην ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας» που να ισχυρίζονται ότι «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτό μόνο μέσα από το 3ο Μνημόνιο (δάνεια 86 δισ. ευρώ, συν 35 δισ. ευρώ της ανάπτυξης), όλα τα άλλα είναι αστεία», ο ιστότοπος του Κούλογλου να μας γράφει ότι με το νέο «αριστερό Μνημόνιο» θα έχουμε «ευκαιρίες που ανοίγονται για το ξεπάγωμα της ελληνικής οικονομίας», και «καθαρόαιμες» Συριζαίικες ιστοσελίδες σχεδόν να πανηγυρίζουν ότι οι πλειστηριασμοί σπιτιών με την «πρώτη αριστερή κυβέρνηση» δεν θα γίνονται στις αντικειμενικές αλλά στις εμπορικές αξίες.

Εδώ δηλαδή κολλάει γάντι η έκφραση «πόσα θέλετε να μας τρελάνετε».

Την ίδια στιγμή η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατρεχάμενοι δημοσιολόγοι τους κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Επικαλούνται τις «δάφνες» που τους δίνουν μερικές δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνάει το 42%, τον Τσίπρα να φέρεται αναμφισβήτητος ηγέτης και έχουν την αίσθηση ότι είναι κυρίαρχοι του πολιτικού παιχνιδιού.

Βαθιά νυχτωμένοι οι άνθρωποι ζουν στην εικονική πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει. Δεν κάνουν καν τον κόπο να διδαχθούν από την πρόσφατη ιστορία μας τι κατάληξη είχαν τα κόμματα που υποστήριξαν και εφάρμοσαν μνημονικές πολιτικές. Πρόχειρα, λοιπόν να τους θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ το 2009, είχε 44%, για να κατακρημνισθεί στο 12% το 2012, να εξαερωθεί στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές λαμβάνοντας 4,5% και τώρα να είναι αμφίβολο θα έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στις επόμενες εκλογές. Ιδια γεύση και για το κόμμα του Κουβέλη που από 6%  του 2012 προσγειώθηκε απότομα στο 0,5% το 2015, εξαφανιζόμενο απ’ τον πολιτικό χάρτη.
Γιατί, λοιπόν να έχει διαφορετική τύχη ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού κι αυτός επέλεξε να υλοποιήσει μνημονιακή πολιτική;

Βαυκαλίζονται όσοι απ’ την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν την εντύπωση ότι θα έχουν την λαϊκή ανοχή, για να εφαρμόσουν καταστροφικές για την κοινωνία πολιτικές στο όνομα της «αριστεράς».
Μπορεί να αδιαφορούν που η κομματική τους βάση τους γυρίζει την πλάτη –Πλειοψηφία μελών της Κ.Ε., Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Νομαρχιακές Επιτροπές, Συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ (που καλεί τα μέλη της σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Τετάρτης)- όμως την κατάληξη που είχαν όλα τα μνημονικά κόμματα δεν μπορούν να την αποφύγουν.




Την Τετάρτη 22 Ιούλη οργανώνονται μαζικές συγκεντρώσεις ενάντια στην ψήφιση του 2ου πακέτου των «προαπαιτούμενων μέτρων». 

Το ΠΑΜΕ, έχει εξαγγείλει συλλαλητήριο στην Ομόνοια, στις 7.30 μ.μ., ενώ την ίδια ώρα Εργατικά σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις τις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία Βουλή –Σύνταγμα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2015 στις 10:11 π.μ.

Οι βασταζοι του Συριζα (Ακριβοπούλου, Μουλόπουλος, Ανανδρανιστάκης κ.α) κανουν απεγνωσμενες προσπαθειες
με τους κονδυλοφορους τους να αναδειξουν τα ανδραγαθηματα του Συριζα ως φυσιολογικη η αναγκαια και φυσιολογικη εξελειξη Αυτες οι πενες δεν ηλθαν ποτε σε πληρη ρηξη με το κατεστημενο στο οποιο συγκατελεγεται και η πολιτικη του Συριζα Τοσα χρονια και επικαλουμενοι μια ψευτικη συνθηματολογια του Συριζα περι διαφορετικοτητας καθως και διαθεσης ρηξης με την ντοπια αστικη ταξη και τους ξενους αφενταδες τους μπορουσαν να γραφουν πυρινα αρθρα υπερ του Συριζα να παραπλανουν την κοινωνια και οι ιδιοι να επιβιωνουν και να αυτο_δαφνοστεφα
νωνονται ως αγωνιστες και υπερμαχοι των λαικων αγωνων Ελα ομως που to σαπιο πραγμα που εφερνε καλα κρυμενο επιμελως στα σπλαχνα του ο Συριζα με τις ωμοτητες και προδοσιες που διεπραξε ηλθε στην επιφανεια επρεπε αυτοι οι γραφιαδες να προσαρμοστουν στα νεα δεδομενα Δεν ηταν καθολου δυσκολο το δρομο για το νεο πεδιο ψευδολογιας τον ειχαν ανοιξει οι Προτοσαλτε οι Μπογδανοι οι Σουγιαδες οι Πρετεντερηδες οι Τρεμες κλπ Το μονο που μενει να δουμε απ τη νεα φουρνια των ειδικων της λαικης παραπλανησης ειναι να διαπιστωσουμε το ποσο χαμηλα θα πεσουν προκειμενου να μας πεισουν οτι η Συριζαικη απατη η προδοσια και το ψεμα ειναι αναγκαια αλλα για το καλο μας melito
αστικη

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger