Home » , » Δεν ακυρώνουμε την ψήφο μας. Δεν ακυρώνουμε τους αγώνες μας. Σχόλιο του ΓΤ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το άκυρο

Δεν ακυρώνουμε την ψήφο μας. Δεν ακυρώνουμε τους αγώνες μας. Σχόλιο του ΓΤ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το άκυρο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 | 8:18 μ.μ.

Για άλλη μία φορά η ηγεσία του ΚΚΕ "νίπτει τας χείρας της" μπροστά σε μία κορυφαία  σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην κοινωνία τη στιγμή που απίστευτοι κρυφοί και φανεροί μηχανισμοί του σκληρού πυρήνα του κεφαλαίου (τράπεζες, μεγάλες βιομηχανίες, εκδοτικά συγκροτήματα, επιμελητήρια κτλ) επιχειρούν να σύρουν με πρωτοφανή βία και πρωτόγνωρους τρόπους χειραγώγησης και τρομοκρατίας την πλειοψηφία της κοινωνίας με το μέρος τους.

Επιλέγουμε ΟΧΙ αντί για ΑΚΥΡΟ που προτείνει το ΚΚΕ επειδή:

·    Εάν επικρατήσει το ΟΧΙ καμία κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να επιβάλλει  μέτρα που θα έχουν ακυρωθεί από το λαό και περιέχονται τόσο στη συμφωνία που πρότειναν Ε.Ε.-ΕΚΤ -ΔΝΤ, όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης.

·    Το αντιδραστικό, νεοφιλελεύθερο  και ρεβανσιστικό μέτωπο του ΝΑΙ θα υποστεί μία συντριπτική πολιτική και κοινωνική ήττα και δεν θα μπορέσει εύκολα να ανασυγκροτήσει τις απαραίτητες δυνάμεις που αντικειμενικά θα συσπειρωθούν στην αντίθετη περίπτωση, για να εξαπολύσουν εκ νέου τη λυσσασμένη τους επίθεση στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

·    Εάν επικρατήσει το ΟΧΙ αυτό  θα σημάνει τη δυνατότητα για ένα αποφασιστικό βήμα χειραφέτησης της πλειοψηφίας της κοινωνίας απέναντι στο κεφάλαιο και τις στρατηγικές του επιλογές. Η δυνατότητα διεκδίκησης με άλλους όρους της αποδέσμευση από το ευρώ και την Ε.Ε., θα εδράζεται στο έδαφος των πραγματικών εργατικών συμφερόντων και όχι στο έδαφος του φόβου και της ανασφάλειας.    

Γι’ αυτούς τους λόγους και όχι μόνο, θεωρούμε ότι  η στενή κομματική  καταγραφή που προκρίνει μέσω του άκυρου η ηγεσία του ΚΚΕ στην ουσία ακυρώνει το σωστό περιεχόμενο του ψηφοδελτίου του.
Εμείς επιλέγουμε ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α να μην παραδώσουμε το όπλο που μπορούμε με αποφασιστικότητα και τόλμη να αντιστρέψουμε από τον κρόταφο του λαού, στο μέρος  που χρειάζεται να στοχεύσει: Στα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς του ελληνικού κεφαλαίου και των Ευρωπαίων συνεργατών του.

Δεν ακυρώνουμε την ψήφο μας.
Δεν ακυρώνουμε τους αγώνες μας.

Δεν  επιτρέπουμε ούτε στην κυβέρνηση ούτε σε κανέναν άλλον να μετατρέψει το ΟΧΙ του λαού σε μέσο διαπραγμάτευσης νέων συμφωνιών και νέων Μνημονίων.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 18 σχόλια

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 8:34 μ.μ.

Ναι,το δικό σας ΟΧΙ θα μετρηθεί διαφορετικά από της συγκυβέρνησης! Δεν είναι ΝΑΙ στις απαράδεκτες νεομνημονιακές προτάσεις της ,άρχοντες; Πάλι ακόλουθοι;Πολλά λόγια και η ουσία μια:Λευκή επιταγή στους εμπόρους!

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 8:52 μ.μ.

AΝΤΑΡΣΥΑ: Αυταπάτες με τη σέσουλα
http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/70827/antarsya-aytapates-me-ti-sesoyla
«Ένα δημοψήφισμα έχει την αναγκαστική μορφή του "ναι ή όχι". Κερδίζει όποιο από τα δυο έχει έστω και μια ψήφο παραπάνω. Η ηγεσία του ΚΚΕ υποστηρίζει πως όποιος ψηφίσει "όχι" στην πρόταση των δυναστών δανειστών τάσσεται υπέρ του "ναι" στην κυβερνητική αντιλαϊκή μνημονιακή πρόταση των 8 δισ. ευρώ λιτότητας, που κατέθεσε η κυβέρνηση».
Αυτά αναφέρει σε άρθρο του το «ΠΡΙΝ», που θέλει να στηρίξει την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα και επιτίθεται στο ΚΚΕ για το «λάθος» του. Ποιο είναι το λάθος; Ότι το ΚΚΕ δεν διαλέγει μνημόνιο, ότι καλεί το λαό και τη νεολαία να ακυρώσουν τον εκβιασμό ρίχνοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ: «ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»...

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 8:52 μ.μ.

Η Διαφωνία σύριζα με Ε.Ε είναι στο αν θα φορολογηθούνε οι Εφοπλιστες Φαρμακοβιομήχανοι και ξενοδόχοι. Ο Βιομήχανος Γιαννακόπουλος στηρίζει σύριζα το ίδιο και η Χρυσή Αυγή. Καθε τίμιος άνθρωπος πρεπει να τους φτυσει στο Πρόσωπο ΚΚΕ Δαγκωτό.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 8:53 μ.μ.

http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/70827/antarsya-aytapates-me-ti-sesoyla
Ποιο θα ήταν το σωστό; Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προφανώς το σωστό είναι η δική τους θέση, η στήριξη του «ΟΧΙ».

Δεν ξέρουν μήπως ότι «το ΟΧΙ θα είναι ένα συντριπτικό ΝΑΙ στην πρόταση που κάνει η κυβέρνηση» όπως δηλώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν ξέρουν ότι το «ΟΧΙ» μεταφράζεται σε στήριξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές παζαρεύει ξανά με τις Βρυξέλλες ένα Μνημόνιο 3, της κυβέρνησης η οποία αιτήθηκε νέα δανειακή σύμβαση;

Δεν γνωρίζουν ότι το «ΟΧΙ» της κυβέρνησης σημαίνει «ΝΑΙ» στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, στην επιδείνωση του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος, είτε με μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία, είτε με χρεοκοπία;

Το περιεχόμενο του «ΟΧΙ» δεν το καθορίζει ο καθένας, το καθορίζει η κυβέρνηση. Ούτε μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθεί, ούτε να στρίψει προς τα αριστερά και να αλλάξει χρώμα, ούτε να είναι βήμα ...στο σοσιαλισμό! Αν ήθελε άλλο ερώτημα η κυβέρνηση, θα έκανε δεκτή την πρόταση του ΚΚΕ για αλλαγή του ερωτήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνειδητά σέρνει τον κόσμο στη στρούγκα της κυβέρνησης, παραμυθιάζοντάς τον ότι μπορεί να δώσει το δικό του χρώμα στο «ΟΧΙ».

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 8:54 μ.μ.

http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/70827/antarsya-aytapates-me-ti-sesoyla
Βέβαια, το ΟΧΙ «δεν αποτελεί απόφαση ρήξης με την ΕΕ» (Αλ. Τσίπρας στη Βουλή). Δεν το άκουσε αυτό κανένας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Δεν άκουσε κανείς ότι το «ΟΧΙ» είναι μήνυμα υπεράσπισης των αρχών και των παραδόσεων της ΕΕ που «έχτισαν οι μεγάλοι ευρωπαϊστές ηγέτες: ο Αντενάουερ, ο Χέλμουτ Σμιτ, ο Βίλι Μπραντ, ο Μιτεράν, ο Σπινέλι, ο Μπερλινγκουέρ» (επίσης από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή).

Το πώς θέλουν να χρωματίσουν το «ΝΑΙ» στην ψευδαίσθηση ότι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ μπορεί να αλλάξει προς το συμφέρον του λαού μετά από διαπραγμάτευση, δεν μας αφορά. Το σίγουρο είναι ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο πάει και παίρνει από ...το ροζ του ΣΥΡΙΖΑ. Και να σκεφτεί κανείς ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν από λίγο καιρό εγκαλούσε το ΚΚΕ ότι -δήθεν- δεν θέλει «ρήξη με την ΕΕ», επειδή το ΚΚΕ συνδέει αυτήν την προοπτική με τη ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Λένε, επίσης, ότι μόνο το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» μετράνε, δεν μπορείς να «φυγομαχείς». Αν είναι φυγομαχία να μην επιλέγεις ανάμεσα στα διλήμματα που κάθε φορά θέτει η αστική τάξη, τότε να φανταστούμε ότι μαχητικότητα είναι να στοιχίζεσαι πίσω από τις διάφορες εκδοχές αστικής διαχείρισης, πίσω από αντιτιθέμενα τμήματα του κεφαλαίου και να διαλέγεις με ποιο μνημόνιο θα συνεχίσει να ματώνει ο λαός. Αν κάθε φορά πρέπει να επιλέγουμε ανάμεσα στα διλήμματα που θέτει η αστική τάξη στο λαό, τότε έπρεπε παλιότερα στις εκλογές να ψηφίζουμε είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ και τώρα είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ. Και εκεί «κερδίζει όποιο από τα δύο έχει έστω και μια ψήφο παραπάνω».

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 8:55 μ.μ.

http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/70827/antarsya-aytapates-me-ti-sesoyla
Για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο. «Σίγουρα ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι δεν είναι Γιωργάκης Παπανδρέου. Το τι ακριβώς είναι όμως, σε σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, αυτό θα το μάθουμε μόνο αφού πρώτα δούμε τι είδους συμφωνία θα συνυπογράψει με τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους δανειστές». Αυτά έγραψε στο «ΠΡΙΝ», το στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιώργος Δελαστίκ. Πώς μεταφράζεται αυτό; Ως εξής: Μπορεί να υπάρξει και μία πιο φιλολαϊκή συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ας κοιταχτούν, λοιπόν, οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον καθρέφτη και θα δουν ποιοι κάνουν «ιστορικό λάθος» και ποιοι ξαναδιαπράττουν μία «πολιτική προδοσία των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων».

ΥΓ: Μαζί με τα «ΟΧΙ» τους, που αθροίζονται με τα «ΟΧΙ» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής αθροίζεται και η άθλια επιχειρηματολογία που λέει ότι «τα άκυρα (...) του ΚΚΕ θα μετρήσουν υπέρ των Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Λαγκάρντ». Αυτά τα έγραψε το «ΠΡΙΝ». Τα ίδια γράφτηκαν και στο site της Χρυσής Αυγής. Εύγε!

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 9:25 μ.μ.

Aυτη τη στιγμη βλεπω τον τσιπρα live στον αντενα.ΕΜΕΤΟΣ.....Η με ναι λεει η με οχι σε 48 συμφωνια.Αν λεει βγει το οχι φευγω σφαιρα βρυξελλες και φερνω συμφωνια.....Ολοι ξερουμε τι συμφωνια θα φερει.....Αντικαπιταλιστης αριστερος

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 10:00 μ.μ.

εργαζομενοι τρομοκρατουνται ολοι την εβδομαδα με απολυσεις, μισθοδοσιες που δεν καταβαλλονται με δικαιολογιες απιστευτες ( για να τους προστατεψουν ειπε βιομηχανια πλαστικων), μμε με ψευδεις ειδησεις , τρομοκρατια και ολα περνανε στο ντουκου για τους κκεδες

τα γεγονοτα τους εχουν προσπερασει και αυτοι κοιμουνται και ονειρευονται τον πατερουλη

θλιβεροι



2 Ιουλίου 2015 στις 10:15 μ.μ.

Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα είναι το πραγματικό, γνήσιο ΟΧΙ, χωρίς ναι μεν αλλά...

Η πρόταση του ΚΚΕ δεν αθροίζεται με καμία πρόταση των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, που την ψήφισαν μαζί στη Βουλή.

Μεγάλες ευθύνες έχουν και δυνάμεις που εμφανίζονται με αριστερά επαναστατικά δήθεν συνθήματα και στηρίζουν το «ΟΧΙ» της κυβέρνησης, δίνοντάς του δήθεν άλλο περιεχόμενο, αν και στην κάλπη θα πέσει το ίδιο με όλους τους άλλους.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για εκείνο το μπλοκ πολιτικών δυνάμεων που έδρασε στις πλατείες των «αγανακτισμένων», αποπροσανατολίζοντας το λαό, το κίνημα, συσκοτίζοντας τον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την άρχουσα τάξη.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 10:40 μ.μ.

Παιδιά σας έχουμε λύση!!! Αν δε μπορείτε να πιάσατε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ υπάρχει αφίσα που αναρτά σήμερα 2/7/2015 ο Νίκος Μπογιόπουλος στο άρθρο του. Έιναι προεκλογική αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει απαγορευτικό σε όλα τα μνημόνια!!!!
Ε! Ούτε και αυτή δε σας αρέσει; Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Ψαχτείτε! Σας θυμίζω ότι ο σύντροφός σας ο Δελαστίκ την προηγούμενη εβδομάδα παρότρυνε τους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην αντιδράσουν για το δικό τους νέο μνημόνιο.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 11:10 μ.μ.

https://www.youtube.com/watch?v=GZQ9b12X7ac
ρομπα το μεγκα

Κ ο Στεφανος στην μαχη

http://socialistpartygr.blogspot.gr/2015/07/5.html

Ηλίας Τζαμ.
2 Ιουλίου 2015 στις 11:27 μ.μ.

Μια μούντζα στην μία μαφία, αυτή των "ευπρεπών" συντηρητικών ΝΔ-Ποτάμι-Φωφώ-Γιοργάκι, πάνω στο νενέκικο "ΝΑΙ-σε-όλα" της.
Αλλη μια μούντζα στην άλλη μαφία, στον ΟΜΟΓΕΝΕΣΤΑΤΟ εσμό τΣύριζανέλ+Ανταρσύα+Χ.Α.+"Αντιεξουσιαστές", το ΠΑΣΟΚ σε νέα έκδοση, και στο "αριστερό" της μνημόνιο, πάνω στο πασόκικο "ΟΧΙ-στην-κάλπη" της, (μαζί με τις n+1 διαφορετικές "αιτιολογήσεις", που έτσι και αλλιώς δεν επισυνάπτονται, και για τις οποίες χέστηκε η φοράδα στο αλώνι)!
Ο λαός αυτές τις στιγμές πληρώνει σκληρά τον τυχοδιωκτισμό και την δουλοπρέπεια αυτών των δύο μαφιών, που τον κατασπάραξαν τα τελευταία ~40 χρόνια. Αλλά, από καιρό, και τώρα με αυτά τα τελευταία ξεβρακώματα, έχει αρχίσει και σας παίρνει χαμπάρι.
Θα εκπλαγείτε και οι δύο μαφίες την Κυριακή.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 11:33 μ.μ.

Πολιτικά αφελείς δεν είστε συναγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Να διαβάζετε ελληνικά ξέρετε, οπότε τι λέει το ψηφοδέλτιο που θα βάλετε το σημάδι του σταυρού στο υποτιθέμενο ΟΧΙ γνωρίζετε ώστε να είναι έγκυρο. Το τι αντιπροτείνει ο Τσίπρας σε αυτό το μνημόνιο , που παρεπιπτόντος έχει αποσυρθεί ξέρετε, αντιπροτείνει την 1 απόχρωση του γκρι...Ο Τσίπρας θέλει μνημόνιο με την ψήφο του λαού, το λέει ξεκάθαρα ο άνθρωπος , πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται και εσείς περί άλλων τυρβάζετε. Το ΟΧΙ το θεωρείτε αντίστοιχο του 1821, κάτι σαν το ΟΧΙ του 1940, ίσως και κάτω η χούντα των συνταγματαρχών ή όποια άλλη φαντασίωση έχετε. Όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και κυρίως δεν κάνετε εσείς το δημοψήφισμα αλλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (για την Χρυσή Αυγή κάτω τουμπεκί ψιλοκομμένο)
Εσείς τώρα γιατί ευθυγραμμίζεστε με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορώ να το κατανοήσω αλλα θα παρεξηγηθείτε αλλά δεν πειράζει θα το πω, γιατί είστε συνιστώσα του...
ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΡΟΙΚΑΝΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΕΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 11:37 μ.μ.

10.00 Συμφωνούμε απόλυτα Ετσι γίνεται πάντα στον Καπιταλισμο.Δεν έπρεπε να γίνεται διαχειρηστές του. Αρα λοιπόν ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΚΕ την Κυριακή και απο δευτέρα Λαική Συμμαχία για την Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Χαιρομαι που συμφωνούμε.

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 9:07 π.μ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει για άλλη μια φορά λάθος, ιστορικό η οχι δεν το ξέρω θα το δείξει η ιστορία, όμως κρίμα γιατί βλέπει το δέντρο και δεν βλέπει το δάσος.
Ψηφίζω ΟΧΙ αλλά επί τις ουσίας συμφωνώ με το νέο μνημόνιο που ετοιμάζει ο Συριζα από Δευτέρα, αυτή είναι η λογική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 9:14 π.μ.

"Δεν επιτρέπουμε ούτε στην κυβέρνηση ούτε σε κανέναν άλλον να μετατρέψει το ΟΧΙ του λαού σε μέσο διαπραγμάτευσης νέων συμφωνιών και νέων Μνημονίων."

Ναι! γιατί η κυβέρνηση την Δευτέρα θα σας ρωτήσει, Σύντροφοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξυπνήστε παίζουν παιχνίδια και εσείς σιγοντάρετε

3 Ιουλίου 2015 στις 1:47 μ.μ.

Σου απάντησε ο Ρούσης.Ο δικός σας Ρουσης.
http://www.imerodromos.gr/rousis/

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 1:48 μ.μ.

Φίλοι ΚΚΕδες και ΚΝΙΤΕΣ αν το όχι πάρει 46% - 50% για να ένα πράγμα να είστε σίγουροι: θα σας φτύνουν στη δουλειά, στη σχολή, στο δρόμο!
Με τη στάση σας κάνατε το καλύτερο δώρο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί πολιτικά έχετε τελειώσει!

Μήπως θυμάστε τι είχατε ψηφίσει στο δημοψήφισμα του 1974 για τον βασιλιά; ΝΑΙ - ΟΧΙ - ΑΚΥΡΟ; ΟΧΙ είχατε ψηφίσει! Δηλαδή ο Καραμανλής ήταν καλύτερος από τον βασιλιά; θα έφερνε σοσιαλισμό;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger