Home » , » Τα μνημόνια φέρνουν κούρεμα των καταθέσεων.

Τα μνημόνια φέρνουν κούρεμα των καταθέσεων.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 | 8:31 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Να ξεκαθαρίσω πως είμαι υπέρ του να πληρώσουν οι πλούσιοι και πως κατά τη γνώμη μου ο λαός θα έπρεπε να πάρει πίσω ΟΛΑ τα κλεμμένα κέρδη τους, που είναι αποτέλεσμα εκμετάλλευσης. Να πάρει τα μέσα παραγωγής, να κάνει ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα ισότητας.

Πέρα από αυτό όμως. Ακούω προπαγάνδα για κούρεμα καταθέσεων, αν βγει ΟΧΙ. Δεν με ενδιαφέρουν οι καταθέσεις των πλουσίων, είναι στο εξωτερικό οι περισσότερες, αυτά που θα πω αφορούν τους μικροκαταθέτες και κείνους που άθελα τους έχουν λεφτά στην τράπεζα είτε λόγω σύνταξης είτε λόγω μισθοδοσίας.

Κούρεμα καταθέσεων θα γίνει μόνο μέσα σε μνημόνιο και μόνο με την επικράτηση του ΝΑΙ. Στην Κύπρο έγινε ένα κόλπο για να έρθει μνημόνιο. Και μέσα σε αυτό ακριβώς το μνημόνιο έγινε κούρεμα καταθέσεων. Οι πολλοί πλούσιοι πρόλαβαν και έβγαλαν τα φράγκα στο Λουξεμβούργο (που χάρη στο Γιούγκερ είναι το "πλυντήριο" της Ευρώπης) κι αλλού. Νόμιμα αλλά ανήθικα μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα.

Το Ευρώ φέρνει μνημόνιο και τα μνημόνια αργά ή γρήγορα φέρνουν κούρεμα των καταθέσεων. Ιδιαίτερα κούρεμα (αρπαγή δηλαδή) στους μη έχοντες τη δυνατότητα να κάνουν off shore, να ξεπλύνουν ποσά, ή να τα πάρουν στο εξωτερικό. Να ρωτήσω με την ευκαιρία, πόσα στελέχη της ΝΔ έβγαλαν χρήματα έξω; Το είχαν δηλώσει πριν από τις εκλογές.

Τα μνημόνια τι είναι; Είναι δάνεια με επαχθείς όρους. Δίνουν λεφτά για να πληρωθούν παλιά δάνεια και ζητάνε τους τόκους να τους πληρώσουμε εμείς. Οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί κοκ. Επειδή οι τόκοι είναι δυσβάστακτοι, τα μνημόνια ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ μέσω διαφόρων μορφών εκβιασμού. Όμως αυτό έχει συνέπεια στην οικονομία. Οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται, οι μισθοί το ίδιο. Αλλά -

Προσέξτε- οι τόκοι αυξάνονται συνέχεια όπως και το συνολικό χρέος (σήμερα είναι πάνω από 175%) και μοιραία από κάπου αλλού πρέπει να βρουν χρήματα. Δυο άλλες πηγές υπάρχουν στους εργαζόμενους: Οι καταθέσεις και η ακίνητη περιουσία. Με τον ΕΝΦΙΑ δέχτηκε επίθεση η ακίνητη περιούσια. Είναι όμως σίγουρο πως κι οι καταθέσεις εφόσον δεχθούμε μνημόνια (άσχετα αν θα είναι της ΝΔ, της ΕΕ, ή του ΣΥΡΙΖΑ) δεν θα τη γλυτώσουν για πολύ.

Επιπλέον το νόμισμα δεν το ελέγχει η κυβέρνηση αλλά οι ξένοι, που σημαίνει πως έχουν όπλο να εκβιάσουν: Με τις τράπεζες, με τη ρευστότητα. Την Κύπρο τυχαία νομίζετε την έβαλαν στο Ευρώ; Όσο είχε τη λίρα μπορούσε να κόψει νόμισμα (έστω και λίγο υποτιμημένο) και να υπερκαλύψει τις ανάγκες ρευστότητας. Δε θα γίνονταν ποτέ κούρεμα με τη λίρα. Με το Ευρώ στέγνωσε. Και τότε υπήρξαν δυο επιλογές: Ή να φύγουν από την Ευρωζώνη (πράγμα που προϋπόθετε κάποια προετοιμασία) ή να δεχθούν το κούρεμα των καταθέσεων. Όλα αυτά για να μείνουν στο Ευρώ! Επέλεξαν λάθος. Και θα έχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα στο μέλλον.

Ο Μόνος τρόπος προφύλαξης των μικρών καταθέσεων είναι το ΟΧΙ. Όχι μόνο στα μνημόνια αλλά και στις αιτίες τους: Το οικονομικό - νομισματικό σύστημα, το ευρώ και την ΕΕ. Αλλιώς οι νέοι φόροι θα χορτάσουν για λίγο μόνο την πείνα των τοκογλύφων. Πολύ σύντομα θα ζητήσουν κι άλλα. Βέβαια δεν θα έχουν μείνει και πολλά στην τράπεζα, επομένως θα πάνε κατευθείαν στην περιούσια με αύξηση του ΕΝΦΙΑ κι άλλα χαράτσια.

Η προπαγάνδα διαστρέφει την αλήθεια. Στην πραγματικότητα το ΝΑΙ σημαίνει κούρεμα καταθέσεων μεταξύ άλλων κακών και το χειρότερο θα έχει δώσει ο λαός την άδεια σε αυτή την περίπτωση. Ευτυχώς όμως ο κόσμος δεν κοιμάται όρθιος. .  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

2 Ιουλίου 2015 στις 8:55 μ.μ.

Ρε Μητσο τι μας παραμυθιαζεις τωρα.
Χθες ειπες οτι θα ψηφισεις το ΟΧΙ του Τσιπρα, δηλαδη τριτο μνημονιο 29 δις.

Σου το εστεριλα με την υπογραφη του για να δεις σε τι μετρα θα δωσεις την ψηφο σου.

Μπορεις Μητσο μου να κανεις μια αναρτηση για το τι συμαινει το τριτο μνημονιο που στηριζεις για τα λαικα στρωμματα;

Ψηφιζεις τριτο μνημονιο και μιλας για το λαο Μητσο μου;

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 10:08 μ.μ.

Καταδικάζω κάθε μνημόνιο από οποιοδήποτε κι αν προέρχεται.
Αν δεν είναι κατανοητή η παραπάνω πρόταση ή πρέπει να προσέξεις την κωδικοποίηση της ιστοσελίδας ή εγώ τη γραμματοσειρά που γράφω. Σε όλα μου τα άρθρα είμαι συνεπής αντιμνημονιακός. Δεν είναι δυνατόν να είμαι τίποτε άλλο με βάση τα πιστεύω μου.
Για το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ. ΟΧΙ, να λείπει. Γιατί όπως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, δεν υπάρχει ελαφρύ μνημόνιο. Αργά ή γρήγορα θα έχει τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα.
Ψηφίζω ΟΧΙ σε συγκεκριμένη ερώτηση. Αν ήταν "θέλετε μνημόνιο ΝΔ ή μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ" θα έλεγα τίποτε από τα δυο.
Θέλετε μνημόνιο ΝΔ; ΟΧΙ! Θέλετε μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ; ΟΧΙ! Βλέπεις; Μπορείς να πεις ΟΧΙ και στα δυο Συγκεκριμένα ερωτήματα κάθε φορά που σε ρωτάν χωρίς να αναιρεθείς. Εκεί που θα έριχνα λευκό ή άκυρο θα ήταν στο "τι από τα δυο θες; Μνημόνιο με ΝΔ ή με ΣΥΡΙΖΑ;". mitsos175.

2 Ιουλίου 2015 στις 11:32 μ.μ.

2 Ιουλίου 2015 - 10:08 μ.μ.

Δηλαδη την Τριτη που θα υπογραψει ο Τσιπρας το τριτο μνημονιο στηριγμενος στην ψηφο σου θα πεφτεις απο τα συνεφα;
Τερμα η κοροιδια και η απατη Μητσο.
Υπαρσχουν και ορια.

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 8:58 π.μ.

Μήτσο με τα λίγα οικονομικά που ξέρω τι διαφορά έχει άμα σου κουρέψουν τις καταθέσεις ή άμα στα πάρουν με τις συνεχείς υποτιμήσεις με τύπωμα χαρτονομισματος χωρίς αντίκρυσμα. Σημασία δεν έχει τι νόμισμα & πόσα
παίρνεις αλλά τι αγοραστική αξία έχουν αυτά που έχεις. Εντάξει θέλεις να ψηφίσεις όχι & το προπαγανδίζεις μην μας πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες περι αντικαπιαλισμού κλπ

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 10:12 π.μ.

Αν το ρίξουμε άκυρο όλοι όσοι λέμε ΟΧΙ και βγει το ΝΑΙ δεν θα έχουμε Μνημόνιο; Η Δευτέρα, αν βγει ΟΧΙ (που μάλλον θα βγει) θα είναι πάρα πολύ διαφορετική από το Σάββατο. Κανένας δεν θα τολμήσει, ακόμα κι αν το θέλει, να ψηφίσει μειώσεις κι απολύσεις. Το αντίστροφο, αν βγει ΝΑΙ θα έχουμε σίγουρα λαίλαπα μέτρων με ή χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ.
Νομίζεις πως με ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ; Είμαι άνεργος - υποαπασχολούμενος πέντε χρόνια, έχω περάσει τρεις χειμώνες χωρίς θέρμανση, δεν έχω ούτε ένα Σεντ στην τσέπη (για καταθέσεις δεν το συζητώ καν) και θέλω να σταματήσει αυτή η καταστροφή. Δε με ενδιαφέρει ποιός κυβερνά, δεν με απασχολούν τα ποσοστά κι οι πολιτικοί ελιγμοί κανενός. Με ρωτάν κάτι συγκεκριμένο κι απαντώ. ΟΧΙ δεν θέλω μνημόνιο.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούσει τον κόσμο που θα πει ΟΧΙ, τόσο το χειρότερο γι αυτόν. Όπως και να χει το πράγμα είτε με ΝΑΙ είτε με ΟΧΙ δεν πρόκειται να σταματήσω να αγωνίζομαι για Επανάσταση και για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ούτε θα φανώ ανακόλουθος σ' αυτά που γράφω εδώ και χρόνια.
Και κάτι ακόμα που ξέρω πως θα πειράξει, αλλά πρέπει να το ακούσουν κάποιοι. Εύχομαι ολόψυχα να μην μετανοήσουν ορισμένοι καλοί αγωνιστές και σύντροφοι για τις επιλογές τους. Να μην υπάρξει για παράδειγμα μελλοντικό συνέδριο κόμματος να πει πως "ήταν λάθος η απόφαση του 2015". Ελπίζω να κάνω εγώ το λάθος. mitsos175.

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 1:27 μ.μ.

8.58πμ
Εσεις που στε γνησιοι αντικαπιταλιστες ψηφιστε ακυρο- Ναι στους φιλελεδες να βρειτε την υγεια σας με μετρα Ε.Ε 15δις για να απαλλαγουμε απο το συριζαιικο μνημονιο των 8 δις.
Λογικον και ταξικον κυριως.Αντε ρε παιδακια κανετε που κανετε τη βρωμια σας ε μη μας περνατε και για κνιτακια απο πανω...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger