Home » , » Γιατί να είναι εμπροσθοβαρές το πρόγραμμα, αφού μας τη φέρατε από πίσω;

Γιατί να είναι εμπροσθοβαρές το πρόγραμμα, αφού μας τη φέρατε από πίσω;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Ιουλίου 2015 | 1:52 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Το ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών θα έπρεπε να διορθωθεί κάπως ώστε να γίνει πιο κατανοητό. Θα μπορούσε λχ να ήταν κάπως έτσι:

"Η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού συνιστά ξεκάθαρη εντολή ρήξης, αλλά εμείς συνεχίζουμε να παίζουμε το βιολί μας και να μη σας λαμβάνουμε υπόψη. 
Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων κι άλλων τρομοκρατικών επιθέσεων προς τα εισοδήματα, και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει στο να παραμυθιάζει τα γίδια του. 
Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη Μνημονίου με άλλο τρόπο τον οποίο θα διασφαλίζει: Τη θέληση των κεφαλαιούχων της χώρας καθώς και των ξένων τοκογλύφων. 
Άδικες μεταρρυθμίσεις (νέα μέτρα), με κριτήριο την άνιση κατανομή των βαρών και προώθηση της καταστολής, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες πολιτικές επιπτώσεις (το λεγόμενο πολιτικό κόστος). 
Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα για λίγους, πρωτίστως για την αύξηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της εγκληματικότητας". 

- Απορία: Γιατί να είναι εμπροσθοβαρές το πρόγραμμα, αφού μας τη φέρατε από πίσω;
"Δέσμευση για την έναρξη "ουσιαστικής" συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους".

- Σημείωση: Η φράση "Κι αν δείτε βιώσιμη λύση να κάτσουμε να μας πηδήξετε" παραλείφθηκε μετά από απόφαση του ΕΣΡ.
"Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ".

- Ερώτηση: Αν δε σας δώσουν οι Ευρωπαίοι ρευστό, θα τα πάρετε από όσους τα παίρνατε και πριν, από εμάς; Τι ρωτάω ώρες ώρες...
"Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων".

- Εμάς δεν θα μας ενημερώσουν, μη μας στεναχωρήσουν άλλο, θα μας κάνουν όμως έκπληξη όταν μας στείλουν το λογαριασμό.

Συμπέρασμα: Πάλι θα μας βιάσουν, αλλά τουλάχιστο τώρα ξέρουν, πως δεν έχουν τη συναίνεσή μας, ούτε μας αρέσει. Γι αυτό ψηφίσαμε ΟΧΙ, για να μην έχουν αυτοί αυταπάτες πως είναι εραστές. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

7 Ιουλίου 2015 στις 2:12 π.μ.

Και βεβαια ηξερες τι ψηφιζες Μητσο.
Και βεβαια ηξερες οτι το ΟΧΙ τους ειναι τρτο μνημονιο.
Και βεβαια δεν σε εξαπατησε ο Τσιπρας.
Εσυ εξαπατησες τον εαυτο σου και αλλους Μητσο.
Θελεις να ζεις στις αυταπατες Μητσο.
Τι βρισκεις να σε εξαπατουν γιατι φοβασαι την πραγματικη ρηξη Μητσο.
Το ΚΚΕ για αλλη μια φορα πριν αλεκτωρ λαλησει τρις......
Οχι αλλο καρβουνο Μητσο.
Δεν εχεις να δωσεις κατι εκτως απο καινουργιες αυταπατες Μητσο.

Αν ειχες, θα εκανες την αυτοκριτικη σου σημερα και αφου ζητουσες δημοσια συγνωμη, θα εκανες το μονο αυτονοητο.
Θα ζητουσες και θα προπαγανδιζες, για μαζικη συστρατευση με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, τωρα.
Αυτο θα εκανες Μητσο.

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2015 στις 10:24 π.μ.

Γιατί; όταν σε κοροϊδεύουν χρόνια ολόκληρα και περνάει, τότε ποιο το πρόβλημα για αυτούς που κάθε φορά κυβερνούν; Δες τα σχόλια του κόσμου σε αυτό το μπλοκ που όποιος λέει κάτι διαφορετικό ακόμη και τώρα που τα Ναι και Όχι γίνανε ένα και πάμε για νέα μνημόνια αρχίζουν και βρίζουν γιατί για αυτούς το μόνο που έχει σημασία είναι ότι τα μέτρα που θα φάνε πρέπει να είναι από κυβέρνηση που αυτοί θα έχουν ψηφίσει με το επιχείρημα ότι θα είναι ποιο καλά, ή με αράπη 30 ή με αράπη 29, εντάξει έχει διαφορά.

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2015 στις 2:11 μ.μ.

Πολλα με ενοχλουν στο ΚΚΕ ,και πολλες φορες τα κανω στην ακρη!! Ενα πραγμα δεν αντεχω,και κυριως το φοβαμαι!! Ουτε καταλαβαινουν ....και συνεπως δεν εχουν και χιουμορ!! Και λεγοντας χιουμορ....δεν εννοω φυσικα την ''χαριτομενια''!! Νομιζω ,οταν λειπει αυτη η αισθηση,ειναι οπως συμβαινει αμα σου λειπει μια....ορμονη;....Ενα ...ενζυμο;......Δεν πεθαινεις βεβαια....αλλα δεν λειτουργεις και καλα!! Τωρα....πως διαολο θελουν, να με μαθουν εμενα και ολο τον ελληνικο λαο ,πως να λειτουργουμε....;;; Οχι ,εξακολουθω να μην ''παρακολουθω'' την λογικη τους!! Λετε να ειναι θεμα ορμονων;; Ενζυμων;;; Εγω παντως το ομολογω...προσπαθησα..... να εξαπατησω τον Τσιπρα,και να του την ''φερω'' !! εκανα και προπαγανδα,και ταματα........να ερθει ενα 85% - 87%-92% (αχ και να εβλεπα και τον Τσιπρα και τον Κουτσουμπα) ΟΧΙ ,και με το καλο να παμε και σε ενα αλλο επιπεδο,υπερβατικο,οπου ,λεει.......''δεν φοβομαστε ...κανεναν''!!!! Για αυτο και εχω να πω ....ηττηθηκα ,ειμαι απο τους χαμενους του δημοψηφισματος!!! Βεβαια,θα συνεχισω να ''εξαπατω'' και να κανω και προπαγανδα,γιατι με ενδιαφερει ...παρα πολυ '''να σπασει ο φοβος''!! Για τετοιο ''τζατζεμα'' μιλαμε!! Ναι,το κερατο μου.....να σπασει ο φοβος.....και οι θρονοι.....απο οπου και αν προερχονται!!

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2015 στις 3:49 μ.μ.

Η καλόπιστη κριτική όπως κι η αυτοκριτική είναι ουσιώδες γνώρισμα των Κομμουνιστών. Σε μας δεν ταιριάζει να το παίζουμε "θεούσες", στείρα αντιπαράθεση δηλαδή και κόλλημα ακόμα και σε λάθη. Ας κάνουμε όλοι λοιπόν την αυτοκριτική μας.
Συγκεκριμένα: Είχαμε ένα ερώτημα, έναν αγώνα, μια μάχη σε ένα ταξικό πόλεμο. Ο κόσμος ψήφισε για πρώτη φορά με ταξικά κριτήρια κι όχι τόσο με κομματικά. Αυτό είναι θετικό. Φυσικά υπάρχει ακόμα δρόμος αλλά βήματα έγιναν. Οι εργαζόμενοι παύουν να πιστεύουν τα κόμματα, να είναι δεδομένοι και να πειθαρχούν σε παράλογες εντολές.
Αν αυτό δεν το αναγνωρίσουν κάποιοι, τόσο το χειρότερο για τους ίδιους. Θα απομονωθούν και θα μένουν αρχικά ευχαριστημένοι με τη στασιμότητα τους. Αλλά μοιραία τα πάντα αλλάζουν και θα έρθει η στιγμή που όσοι μένουν στάσιμοι, όσοι δεν μπορούν να προσαρμόσουν τις τακτικές τους στις σύγχρονες απαιτήσεις, θα ξεπεραστούν.
Θεώρησα πως είχα να δώσω έναν ακόμα αγώνα, σε ένα ταξικό πόλεμο. Ουδέποτε θεώρησα πως το ΟΧΙ στο μνημόνιο, που είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής, έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του Μαρξισμού. Ρωτήθηκα συγκεκριμένα "θέλεις συμφωνία;" κι απάντησα ΟΧΙ. Σέβομαι και τις απόψεις όσων είπαν για αποχή - άκυρο - λευκό αφού μ' αυτό εννοούσαν αγώνες με διαφορετικά μέσα. Σ' αυτές τις μάχες με άλλα μέσα εκτός της ψήφου (κινητοποιήσεις πορείες κλπ) συμμετείχα πάντα και φυσικά θα συμμετέχω.
Πιστεύω όμως πως έπρεπε να βγει το ΟΧΙ. Σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε σπάσιμο του ηθικού μας. Οι ταξικοί εχθροί θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο. -"Μα και τώρα θα έχουμε μνημόνιο" θα μου πείτε. Σωστά, άλλωστε το ΚΚΕ (κι όχι μόνο το ΚΚΕ) το είχε προβλέψει.
Εγώ και οι άλλοι που ψηφίσαμε ΟΧΙ κάναμε το καθήκον μας, απέναντι στη συνείδησή μας, στους συνανθρώπους μας, κυρίως απέναντι στις μελλοντικές γενιές. Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την επιλογή, που είναι συνεπέστατη με όσα είπα. Δε φοβηθήκαμε, Αντισταθήκαμε.
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ερμήνευσε λάθος αυτά που εμείς είπαμε. Αυτό όμως αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, όχι εμάς. Αν προδώσει τους αγώνες μας, αν πουλήσει ή καπηλευτεί την δική μας νίκη, το πρόβλημα είναι δικό του όχι δικό μας. Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ αντιστάθηκε στους Γερμανούς. Αργότερα οι ίδιοι ήρωες της αντίστασης εξορίζονταν στα ξερονήσια, βασανίζονταν και εκτελούνταν. Πιστεύει κανείς πως δεν έπρεπε να αντισταθούν στο φασισμό, γιατί μετά είχε αυτή την έκβαση ο αγώνας τους; Να μην πολεμήσουν, γιατί υπήρχε περίπτωση ήττας; Αλλά υπήρχε και περίπτωση νίκης.
Εμείς μιλήσαμε. Το ποιός θα μας ακούσει είναι θέμα του ιδίου, αν δεν έχουν την μαρμελάδα στα αυτιά, θα μας ακούσουν. Αν κάνουν κάτι άλλο, που αυτό κάνουν, θα ξαναμιλήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Τόσο το χειρότερο γι αυτούς που θα αψηφήσουν την πλειοψηφία. Εμείς κάναμε αυτό νομίζαμε καλύτερο για όλους. Οι κατηγορίες λοιπόν από όποιον κι αν προέρχονται καλύτερα να λείπουν, δεν περνάνε, γιατί είναι άδικες. Ευχαριστώ. mitsos175

7 Ιουλίου 2015 στις 4:27 μ.μ.

Ο Συριζα δεν ερμηνευσε τιποτα λαθος γιατι το δημοψηφισμα ηταν δικο το και με τη βοηθεια των ΝΑΖΙ και ακροδεξιας, το επεβαλε στο λαο.

Τωρα βγαινουν οι ΝΑΖΙ βγαζουν την ουρα τους απ εξω γιατι λεει το δικο τους ΟΧΔΙ δεν ηταν ναι στο μνημονιο Τσιπρα.
Βρες τις διαφορες.

Οσο για το ΕΑΜ αστο εκει που ειναι γιατι να συγκρινεις το ΕΑΜ με την απατη του Τσιπρα και να την παρουσιαζεις σαν αντισταση στους Γερμανους...

απο δω να δεις τον αχταρμα της σκεψης, ο καπιταλισμος πηγε περιπατο.

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2015 στις 5:57 μ.μ.

'' Αριστερος,οπως σε βλεπω,η, οπως με βλεπεις;''!! Μην λεμε οτι θελουμε......Δεν επεβαλε ο Συριζα το δημοψηφισμα,στον λαο ( μεγαλη ιδεα εχεις για τον Συριζα), αλλα το ΚΚΕ δεν επεισε ,για αποχη!! Και για τους Ναζι που λετε,......''κρυβε λογια''!! Δεν φωναζα εγω στα παραθυρα...''ασε Μακη μου,να τον περιλαβω εγω''!! Που εγινε και ''Μακης'' της!! Να σου πω εγω,ομορφιες!! Κοτζαμ κομμα,που εχετε αναγκη τα υστεριλλικια!! Το κερατο μου,για αισθητικη και επαναστατικοτητα!! Και το ΕΑΜ να το αφησεις και εσυ ,εκει που ειναι!! Αμπελοχωραφο σου ειναι;;; Αντε ρε κατι δημοκρατες.......με καπιταλιστικες μεθοδους!! Σας τσουζει και σας πονα,και φαρμακο δεν υπαρχει!! Τον θελετε και εσεις τον ''φοβο''!! Αυτο ξερετε,αυτο εμπιστευεστε!! Ολους σας εξυπηρετει!! Τρεμετε μην και πεσει ο καπιταλισμος,...και τι θα γινεται ολοι σας!! Ναι-ναι ,ειμαι οπορτουνα!!

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2015 στις 1:08 π.μ.

5:57
Το τι ειπε η καννέλη στον βορίδη να το επιβεβαιώσεις με βίντεο ή κείμενο.Γκέ γκε λαμόγιο.Βρώμιες και λάσπη απο τα ταισμένα υπαλληλάκια σύριζα αλλού.Ξεφτίλες του συριζα που ολο αυτο το διάστημα πραγματοποιήσατε μια λυσσαλέα μισθωφορική εκστρατεία υπερ της κυβερνητικής πρότασης και τώρα έχετε τα μούτρα και μιλάτε που εξαπατήσατε τον λαο για να κάνει στην συνέχεια το οχι ο τσίπρας κουρελόχαρτο και να το μετατρέψει μέσα σε λίγες ώρες σε ενα μεγαλοπρεπές ναι στα νεα μνημόνια. ΟΥΣΤ απατεώνες του κερατά ..

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2015 στις 9:57 π.μ.

Προς ανωνυμο 1:08π.μ Αυτα που ειπε η Κανελλη με τον Βοριδη προς Κατρουγκαλο,δυστυχως , η ,ευτυχως τα ακουσε ολη η Ελλαδα,και οχι μονο!! Το ''γκε-γκε λαμογιο'' ηταν ατυχεστατο ,επειδη,γαβ-γαβ!! Οσον αφορα το σχολιο για ''ξεφτιλες του Συριζα'',δευτερη η ατυχια σου ,φιλε,επειδη επεσες σε προσωπο ,που ουτε καν τους ψηφισε!! Δυσκολο να κρατουμε ισες αποστασεις,και ακομα πιο δυσκολο ,να κρατηθουμε μακρυα απο ''κορωνες''. Τουλαχιστον ομως,για πραγματα που εξελισονται μπροστα στα ματια μας,οπως μια σκηνη live στην τηλεοραση,καλο θα ειναι ,να κανουμε την προσωπικη μας ερευνα,δεν ειναι κατι δυσκολο,να το βρεις στο δ.δ,να απολαυσεις και τους αφρους του Λοβερδου......και μετα εδω ειμαστε,να κανεις ελευθερα το σχολιο σου! Μην εχουμε ομως ,μεσα σε αυτο τον χαμο,να επαναπροσδιοριζουμε τα οφθαλμοφανη!! Οσο για το πιθανο ξεπουλημα απο μεριας του Τσιπρα.......εε μην βριζεις ,γιατι εδω συμφωνουμε!! Συμπερασματικα,για να εχεις αυτη την διαμαρτυρια,και το ΟΧΙ το θεωρεις καλο,και φοβασε μην το ξεφτυλισει!! Και εδω,παλιν παμε χερακι-χερακι!! '' Προς τι ,το μισος και ο αλληλοσπαραγμος'';;;;; Να περνα η ωρα;;;;;;; Ας πλεξουμε κανενα πουλοβερ αγαπητε,που θα το χρειαστουμε για το χειμωνα. Καλη σου μερα,ολη μερα,και καθε μερα.

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2015 στις 4:36 μ.μ.

Κατα ενα παράξενο τρόπο οταν σας ζητάμε συγκεκριμένα να αποδείξετε τα ουσιώδοι, δηλαδή το υποτιθέμενα λόγια της λιάνας όλοι σφυράτε κλέφτηκα.Επανέρχομαι και ξαναρωτάω λοιπόν κάτι τόσο απλό και πάρα πολύ έυκολο που όμως εσείς πάνω στο πανικό της αλητείας του ψέυδους και τις λάσπη σας το κάνετε άλυτο μυστήριο. Πότε και που η καννέλη απευθύνθηκε στον βορίδη με αυτή την προτροπή θα μας πεις και εμάς ή θα συνεχίσεις λόγο γύμνιας επιχειρημάτων να πουλάς τρελίτσα ..

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2015 στις 7:39 μ.μ.

Ευλογημενε ανθρωπε,απο τις 9και 57 που σου απαντησα το πρωι μεχρι τις 4:36 μ.μ που ξαναγραφεις σχολιο και παλιν με βριζεις (!)........ημαρτον αδερφε!! Δεν ειδες εναν χριστιανο ολη μερα να τον ρωτησεις,δεν εψαξες στο δ.δ να με καρατσεκαρεις,δεν ρωτησες κανεναν αλλον,παρα μονο,ξανα τα ιδια; Σου αρεσει να βριζεις τον κοσμο; Λοιπον ,δεν θυμαμαι σε ποιο βοθροκαναλο τους ειδα,γιατι εκανα συχνα ζαπινγκ,ομως και την επομενη ,παλιν στο δ.δ σχολιαστηκε το φαινομενο απο πολλα μπλογκς,ασε που αρκετοι του ΚΚΕ εκαναν και συζητηση επ'αυτου!! Στο δικο μου το σαλονι μονο,και ειμασταν 5-6 ατομα!! Λες να εκαναν εκπομπη για την παρτυ μου μονο;; Οσον αφορα δε την προτροπη......τα μεταφερω επ'ακριβως!!!!!!!!!Και επαναλαμβανω,'' στον Μακη μου,να τον περιλαβω εγω''!! Το ειδα σου λεω και γραμμενο απο αλλους ,ως σημειο που θεωρησαν οτι επρεπε να σχολιαστει!! Προσωπικα,δεν μου αρεσει που με βριζεις, δεν ειμαι με κανεναν,για να θελω να τον υπστηριξω,με τον Συριζα,ειμαι και εναντιον του,και θα σε παρακαλεσω,αν και δεν γνωριζομαστε,μην συνεχιζεις το βρισιδι!! Ειναι κριμα!! Το ΚΚΕ το ψηφισα,αρκετες φορες. Για κατι τετοια ,διαφωνησαμε!! Και νομιζεις οτι μονο εγω; Ηταν εξαιρετικα βιαιη σκηνη φιλε μου!! Να διαφγωνουμε; Κανενα προβλημα. Ομως ,οχι να βριζομαστε!! Και επειδη,θεωρεις οτι λεω αλητικα ψεματα,θα σου κανω μια ερωτηση: Αν υπηρχε ενας τροπος,να εβρισκα το βιντεο......θα το καταδικαζες; Να το ουσιωδες σημειο! Εκει,μας θελω χερακι-χερακι!! Εκει μας θελω αδερφους!! Αν αυτο ειναι ''πουλω τρελιτσα''......τοτε υπαρχει πιο μεγαλο προβλημα φιλε! Δεν ''μιλαμε'' την ιδια γλωσσα! Εν τω μεταξυ......θα ρωτησω δεξια και αριστερα μπας και βρω ημερα και καναλι,ετσι....για το ερωτημα που εκανα εγω!! Ξερεις ομως απο ζαπινγκ!! Αν καποιος αλλος διαβαζει τις διαφωνιες που εχω με τον ανωνυμο φιλο,και ειδε την εκπομπη,ας βοηθησει!

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2015 στις 7:46 μ.μ.

Φιλε ανωνυμε,των 4:36 μ.μ απο μια απλη διασταυρωση που εκανα στο δ.δ πρεπει να ειναι στην εκπομπη της Ολγας Τρεμη Πεμπτη βραδυ! Τοσο απλο!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger