Home » , » Αγαπητέ κύριε Βαξεβάνη

Αγαπητέ κύριε Βαξεβάνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 | 9:04 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Διάβασα το άρθρο σας "Την αλήθεια και ας πονάει" και πρέπει να πω πως σας θεωρώ έντιμο και έξυπνο.
Διαφωνώ μαζί σας στα εξής: Μας λέτε "Η υλοποίηση οποιουδήποτε προγράμματος από τον Τσίπρα δεν μπορεί να συγκρίνεται με τα μνημόνια, όχι γιατί δεν είναι μνημόνιο αλλά γιατί ο διαχειριστής είναι διαφορετικός".

Κύριε Βαξεβάνη, αν φάω μια σφαίρα στο κεφάλι, λίγη σημασία έχει για μένα ως νεκρό, αν αυτός που την έριξε ήταν μελαχρινός ή ξανθός. Κατά τον ίδιο τρόπο, μετράει το αποτέλεσμα, και η πολιτική που ακολουθείται.

Πράγματι ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος είναι εγωιστές, σαδιστές, ψεύτες. Αλλά χαρακτηρίζονται έτσι από αυτά που μας έκαναν. Εν μέρη κι από αυτά που είπαν. Αν ο κ. Τσίπρας κάνει τα ίδια, γιατί να τον πούμε καλό; Επειδή θα είναι πιο ευγενικός στα λόγια; Κάτι σαν το Λοβέρδο στην αρχή, που κλαίγονταν δήθεν για αυτά που έβαζε; Πως τάχα ήταν αναγκασμένος; Υποκριτή τον ανεβάζουν, απατεώνα τον κατεβάζουν. Η πράξη χαρακτηρίζει τον άνθρωπο.

Επίσης λέτε "Στη συνέχεια πρέπει να εγγυηθεί στον κόσμο πως η αναγκαία επιλογή όποιου προγράμματος γίνεται προκειμένου να υπάρξει στο εσωτερικό της χώρας η μεγάλη ανατροπή. Πρέπει δηλαδή να προσφέρει ισχυρά ανταλλάγματα σε αυτούς που καλεί να προσφέρουν για μια ακόμη φορά. Αυτά τα κοινωνικά ισοδύναμα πρέπει να είναι η πλήρης αποκατάσταση της χώρας. Για να συναινέσουν οι πολίτες σε σκληρό πρόγραμμα, πρέπει να εφαρμόσει στο εσωτερικό της χώρας ένα πρόγραμμα που απελευθερώνει και αποκαθιστά την κοινωνία. Δηλαδή πρέπει να αναμορφώσει τους νόμους της χώρας όχι με βάση τις αριστερές προτιμήσεις και ευαισθησίες, αλλά με βάση την απαίτηση να πληρώσουν αυτοί που φταίνε".

Μακάρι, κι εγώ θέλω να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Αλλά πως θα γίνει αυτό μέσα στο Μνημόνιο; Όταν δεν έγινε ως τώρα, που είναι ακόμη ξεκούραστη η κυβέρνηση, πότε θα πληρώσουν όσοι φταίνε; Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ φθαρεί από την αγανάκτηση των μέτρων; Όταν αρχίσουν τα στελέχη του τα σκάνδαλα; Όταν ακολουθήσει την ίδια πολιτική, που έδωσε αυτά τα αποτελέσματα και εξέθρεψε τη διαφθορά;

Κύριε Βαξεβάνη, η προσπάθειά σας να υπερασπιστείτε τα πιστεύω σας, είναι κατανοητή, και ως ένα σημείο αξιέπαινη. Όμως το μνημόνιο έγινε ακριβώς για να προστατέψει τους πλούσιους, τους κομπιναδόρους πολιτικούς, όλο αυτό το βόθρο που ζει εις βάρος μας. Να διαιωνίσει και να αυξήσει την αδικία. Αυτά που εύχεσθε, μόνο έξω από το μνημόνιο μπορούν να γίνουν. Πχ πάει ο Σαμαράς ειδικό δικαστήριο. Και λέει: Καλώ για μάρτυρα υπεράσπισης τον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί; Διότι έκανα αυτά που κάνει τώρα ο ίδιος, τα ίδια μέτρα, στις ίδιες τάξεις. Ασφαλώς κατανοείτε τι θέλω να πω.

Επιπλέον το μνημόνιο είναι εντολές, δεν κυβερνά πλέον ο αιρετός πρωθυπουργός αλλά μια διορισμένη από τους δανειστές Τρόικα. Πως θα τα κάνει αυτά που λέτε με δεμένα χέρια; Εδώ δεν έγινε συμφωνία γιατί οι "θεσμοί" δεν αποδέχτηκαν να πληρώσουν ελάχιστα τα κανάλια και θα δεχθούν ξήλωμα των συνεργατών τους; Μόνο με ρήξη θα γίνονταν κάτι τέτοιο.

Κατά τα άλλα το άρθρο σας είναι πολύ ενδιαφέρον. Όπως καλά κι ο ίδιος γνωρίζετε ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Γι αυτό ρίσκαρε μια έξοδο από την Ευρωζώνη και μια άτακτη χρεοκοπία. Προτίμησε αυτά παρά ένα αργό, βασανιστικό και σίγουρο θάνατο. Ο κύριος πρωθυπουργός οφείλει να ακούσει τον κόσμο που απέρριψε συγκεκριμένα μέτρα. Αλλιώς δεν θα είναι απλά ο ίδιος με τους προηγούμενους, αλλά ακόμα χειρότερος, αφού διαστρέφει τόσο κυνικά τη θέληση της πλειοψηφίας.

Μας ζήτησε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας κι εμείς το κάναμε. Ας υπακούσει τώρα στη θέληση της πλειοψηφίας που απόρριψε τα εξοντωτικά μέτρα του μνημονίου, όπως οφείλει να κάνει.

Μετά τιμής mitsos175.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger