Home » » Για να μη λέμε πως δεν έχουμε "τζιχαντιστές"

Για να μη λέμε πως δεν έχουμε "τζιχαντιστές"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 | 4:42 π.μ.

 Γράφει ο mitsos175

"Ένα πρωτοφανές περιστατικό θρησκευτικού φανατισμού έγινε πρωτοσέλιδο τον Απρίλιο του 1976. Πρωταγωνιστής ήταν ένας καλόγερος από το Άγιο Όρος, ο οποίος κατέβηκε στην Αθήνα με σκοπό να καταστρέψει το άγαλμα του Ποσειδώνα που βρισκόταν στην είσοδο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όλα ξεκίνησαν από ένα άρθρο του μητροπολίτη Φλώρινας κ. Αυγουστίνου Καντιώτη «για τα αιδοία του ειδωλολάτρη Θεού και το αίσχος των Αθηνών», το οποίο εξόργισε τον καλόγερο. Στο άρθρο ο Καντιώτης αναφερόταν μεταξύ άλλων και στο γύψινο αντίγραφο του αγάλματος του Ποσειδώνα, που κοσμούσε την είσοδο του Υπουργείου Παιδείας. Ο καλόγερος έγινε έξαλλος και αποφάσισε να δράσει. Πήρε ένα αυτοκίνητο και ταξίδεψε από τον Άθω έως την Αθήνα για να εξαλείψει -όπως πίστευε- τη ντροπή του Υπουργείου.

Νωρίς το πρωί εισέβαλε στο κτίριο και άρχισε να χτυπά το άγαλμα με μια μεγάλη βαριοπούλα. Υπάλληλοι του υπουργείου προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αλλά δεν πρόλαβαν. Ο καλόγερος χτυπούσε με μανία τον Ποσειδώνα φωνάζοντας: «Κάτω τα είδωλα». Έσπασε τα χέρια και τα πόδια του αγάλματος και πριν προλάβει να θρυμματίσει και το κεφάλι, αστυνομικοί έφτασαν στο Υπουργείο και τον συνέλαβαν. "Ήταν ένα φθοροποιό είδωλο. Αηδιαστικό και αισχρό. Αυτοί που το έστησαν στο Υπουργείο Θρησκευμάτων δεν είναι χριστιανοί", είπε για να δικαιολογήσει την πράξη του. Στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκε, συγκεντρώθηκαν δημοσιογράφοι, οι οποίοι του υπέβαλαν ερωτήσεις. "-Τι σε πείραξε περισσότερο από το άγαλμα του Ποσειδώνα; Μήπως η γυμνότης του; -Και αυτό. Γιατί να έχουν το είδωλο στο υπουργείο; Μήπως θέλουν να επαναφέρουν την ειδωλολατρία, όπως έκανε ο Ιουλιανός ο Παραβάτης; Όχι, δεν θα το επιτύχουν"... Πηγή

Βρείτε τώρα τη διαφορά ανάμεσα σε αυτό το φανατικό τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που κατέστρεψαν μνημεία χιλιάδων ετών, τα όποια βρισκόταν στην Παλμύρα.

Μην κουράζεστε, δεν υπάρχει καμιά διαφορά στο σκεπτικό. Μόνο που ο καλόγερος δεν οπλοφορούσε. Παλαιότερα κατά την Ιερά Εξέταση οι Χριστιανοί έκαναν ακριβώς τα ίδια με τους σημερινούς μισθοφόρους, ίσως και λίγο χειρότερα. Και μια άλλη διαφορά, πολλοί δήθεν "πιστοί" λεηλάτησαν το μουσείο της Παλμύρας, για να τα κονομήσουν πουλώντας εκθέματα στους αρχαιοκάπηλους. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και στόκοι που πραγματικά πιστεύουν, πως το να καταστρέψεις ένα ανεκτίμητο έργο τέχνης είναι "θεάρεστη πράξη" κι όχι κουταμάρα.

Όπως ο καλόγερος έτσι κι οι υπόλοιποι ανεγκέφαλοι κάθε θρησκείας αδυνατούν να καταλάβουν, πως το πρόβλημα δεν είναι τα αγάλματα των προηγούμενων δεισιδαιμονιών. Το πρόβλημα των θρησκειών, είναι τα ιδία τους τα κενά. Η διαφορά τους με τη Λογική. Όση μεγαλύτερη είναι η απόσταση από τη Λογική, τόσο πιο γρήγορα θα καταρρεύσουν, ιδιαίτερα μετά τις προόδους της Επιστήμης, που απαντά πειστικά σε όλο και περισσότερα προβλήματα.
Γι αυτό κάποιοι προσπαθούν να απομακρύνουν τους φτωχούς κυρίως από τη Μάθηση, ώστε να τους κρατάν δέσμιους ενός φόβου, μιας τιμωρίας ενός "θεϊκού" δήθεν θελήματος, το οποίο το ιερατείο ερμηνεύει, όπως βολεύει το ίδιο και τους ισχυρούς.

Για να μη λέμε πως δεν έχουμε "τζιχαντιστές". Είχαμε και έχουμε, άλλωστε η Συρία, πριν επέμβουν οι σεΐχηδες και η CIA, ήταν η πιο ανεκτική χώρα όσον αφορά τις θρησκευτικές και άλλες μειονότητες από όλα τα μουσουλμανικά κράτη. Οι ανόητοι δυστυχώς παρασύρονται πολύ εύκολα. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
26 Ιουλίου 2015 στις 4:39 μ.μ.

Ο μοναχός Νέστωρ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger