Home » , » Η απομείωση της Δημοκρατίας για χάρη του Ευρώ

Η απομείωση της Δημοκρατίας για χάρη του Ευρώ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 | 8:24 μ.μ.

Του Θεόδωρου Σταυρόπουλου*

Είναι επιβεβλημένο οι ελεύθεροι πολίτες να έχουν συναίσθηση ευθύνης για τα πολιτικά πράγματα [Τοις ελευθέροις μεγίστη ανάγκη η υπέρ πραγμάτων αισχύνη] έλεγε ο Δημοσθένης και πιθανόν ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης, Αλέξης Τσίπρας, να είχε περισσότερη “σοφία” αν έκανε τον

κόπο να μελετήσει τον Αθηναίο ρήτορα. Διότι θα ήξερε ότι όσο περισσότερο βασίζεσαι σε δυνάμεις έξω από το λαό σου, τόσο περισσότερο εξουσιάζεσαι απ” αυτές..
Ο άρχοντας δεν πρέπει να λησμονεί τέσσερα πράγματα. Πρώτον, ότι κυβερνά ανθρώπους, δεύτερον ότι κυβερνά σύμφωνα με τους νόμους, τρίτον δεν θα κυβερνά για πάντα και τέταρτο είναι πιστός υπηρέτης της λαϊκής θέλησης.

Ο λαός όμως θέριεψε και βροντοφώναξε μέχρι τα πέρατα του κόσμου ένα μεγάλο ΟΧΙ. Ομως ο κύριος Τσίπρας το μετέτρεψε σε ΝΑΙ ως θεματοφύλακας της λαϊκής εντολής. Μήπως αυτό λέγεται εξαπάτηση; Αλέξη γνωρίζεις καλά ότι η βάρβαρη αλαζονεία των δανειστών που γιγαντώνεται και είναι αχόρταγη αυτή γεννάει την τυραννία στο λαό.
Το νέο Μνημόνιο θα υλοποιείται από μια κατ’ όνομα αριστερή κυβέρνηση, με τη στήριξη των χθεσινών αντιπάλων και νυν συμμάχων της. Οι αγώνες των τελευταίων πέντε χρόνων, από τις πλατείες μέχρι το δημοψήφισμα, οδήγησαν στο πολιτικό λιντσάρισμα τον παλιό πολιτικό κόσμο.

Πλέον καθίσταται ολοφάνερο και στον πλέον «ρομαντικό» υποστηρικτή της συγκυβέρνησης ποια ήταν η επιθυμία του πρωθυπουργού: ένα ηχηρό «ΝΑΙ», το οποίο θα του επέτρεπε να φέρει το Μνημόνιο 3 χωρίς πολιτικό κόστος στο άτομο του και να επιρρίψει τις ευθύνες του νέου κύματος ανελέητης «λιτότητας» στην ίδια την λαϊκή βάση που τον ανέδειξε.

Η βάρβαρη συμπεριφορά των δανειστών αποσκοπεί στη πλήρη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και στη ολοκληρωτική εξαθλίωση και ταπείνωση της αξιοπρέπειας του ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger