Home » , » Ένα άρθρο για την ... κολονοσκόπηση

Ένα άρθρο για την ... κολονοσκόπηση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 | 9:53 μ.μ.

Γράφει ο Γιώργος Κ. Γεωργόπουλος

ΤΟ Κ@@@@ΧΤΥΛΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Από τις 5 Ιουλίου έχει τοποθετηθεί ένα είδος βόμβας στα θεμέλια της ενορχηστρωμένης και καλά οργανωμένης επίθεσης της ευρω-κηφηναρίας κατά της πατρίδας μας και του λαού της.

Είμαι μια “βόμβα” με άγνωστου μήκους και ταχύτητας καύσης φιτίλι η οποία περιβάλλεται από μια σιωπηρή και σιβυλλική αχλή, μια απειλητική για το ως άνω κηφηναριό καταχνιά καθώς αυτό διερωτάται έντρομο μήπως το εν λόγω φιτίλι έχει πάρει ήδη φωτιά. Ή, αν δεν έχει ανάψει ακόμα, μήπως ο συνεχής σπινθηρισμός μέτρων, προπέτειας και προκλητικότητας το μπουρλοτιάσει οριστικά.

Τώρα βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή που η αμετροέπεια και η θρασύτητα της σιγουριάς με την οποία “μωραίνει Κύριος ους βούλεται απολέσαι” τους οδήγησε στο απονενοημένο επινόημα του δημοψηφίσματος με το οποίο επιδίωκαν να καταστήσουν υπεύθυνο της οριστικής καταδίκης του τον ίδιο τον λαό.

Τώρα κατσαδιάζουν τα εγχώρια τσιράκια τους και τις πληρωμένες εταιρείες “δημοσκοπήσεων” που τους είχαν διαβεβαιώσει ότι ο έλεγχος επί των κρετίνων ιθαγενών μέσω των ξεπουλημένων ΜΜΕ ήταν απόλυτος και ότι, στη χειρότερη των περιπτώσεων, η διαφορά των ΝΑΙ από τα ΟΧΙ θα ήταν τόσο μικρή ώστε να καθίσταται απόλυτα διαχειρίσιμη. Γιατί με μια διαφορά 2 ή 3 ποσοστιαίων μονάδων τι το πιο φυσικό για τον Τσίπρα να πει “Μπορεί να μην νίκησε το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ, είναι όμως σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε την ευρωπαϊκή οδό, τον δρόμο του ευρώ”.

Έλα όμως που η διαφορά ήταν 22,61 μονάδες υπέρ του ΟΧΙ. Έλα που τώρα περπατάνε ξυπόλητοι στ' αγκάθια, για να μην πω την άλλη εκδοχή της παροιμίας.

Ο πρωθυπουργός βέβαια έβαλε το σύστημα στον αυτόματο πιλότο και προχώρησε το ίδιο στην προγραμματισμένη περί πίστεως στο ευρώ δήλωση σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Σαν να μην του ουρλιάζανε εκείνο το βράδυ “ΟΧΙ ρε, ΟΧΙ, και να πάνε στον αγύριστο και αυτοί και τα ευρά τους!” Ο αυτόματος πιλότος μπήκε αλλά μπροστά τους προβάλλει απειλητικός ο πελώριος όγκος ενός βουνού που λέγεται ελληνικός λαός. Θα τα καταφέρει το EUROBOEING;

Και είναι εδώ που γεννιέται μια ακόμα ελπίδα.

Γιατί είναι στη φύση της αλαζονικής εξουσίας να μην μπορεί να διακρίνει την σφαλιάρα που έρχεται ακάθεκτη στα μούτρα της και να νομίζει ότι ταπεινώνοντας, απειλώντας και εκφοβίζοντας θα σπάσει τον τσαμπουκά αυτών που, από καθαρά ταξική τοποθέτηση, θεωρεί πλέμπα και εσχατιά της κοινωνίας. Αυτών που τους θεωρεί άχρηστους και ανάξιους λόγου. Αυτών που αντιμετωπίζει σαν κοινωνικά σκουπίδια, είτε βρίσκονται ακόμα στα σπίτια τους τα οποία η ίδια έχει ήδη κατατάξει στα χρηματιστηριακά της assets, είτε θαλασσοπνίγονται μακρυά από τα σπίτια τους που αυτή η ίδια εξουσία γκρεμίζει βομβαρδίζοντας τα ανά τον κόσμο.

Να σου λοιπόν η αλαζονεία.

Να σου και φτάνει η Δρακουλέσκου συνοδευόμενη από τη φήμη της αδίστακτης ισοπεδώτριας λαών γιατί, σου λέει, “τώρα θα τα κάνουν επάνω τους”.

Να σου και αναγγέλλονται κουρέματα “αν θέλετε να σταματήσουν τα capital controls”.

Με άλλα λόγια βάζουν το δίλημμα “καψώνι ή κούρεμα; Διάλεξε”.

Και για να μην υπάρξουν οι παραμικρές αμφιβολίες όσον αφορά στην εκδικητικότητα απέναντι στο ελληνικό ΟΧΙ, έρχεται και η απόλυτη, εκβιαστική, γκαιμπελική και υποκριτική απόπειρα ταπείνωσης μέσω της κολονοσκόπησης.

Δεν πρόκειται για κολονοσκόπηση, ότι και αν προφασίζεται ο υπουργός που αν αισθάνεται πρεμούρες για τον καρκίνο που “απειλεί να πάρει διαστάσεις επιδημίας” θα έπρεπε να φροντίσει για το τεράστιο πρόβλημα των καρκινοπαθών που πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στην Ελλάδα των μνημονίων.

Όχι. Ο λαός το λέει αλλιώς. Κ@@@@χτυλο το λέει.

Ρε παιδιά, εντάξει. Είπαμε, αλαζονεία.

Μην μας βάζετε όμως και ιδέες.

Ας ενεργήσουμε πολιτισμένα με βάση την δικαιοσύνη και μόνο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2015 στις 11:40 μ.μ.

Επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό είναι η απόλυτη καταστροφή και εξαθλίωση για τον λαό. Πολύ χειρότερα απο την Τραγωδία που ζούμε. Εξαφάνιση μισθών και συντάξεων κλειστά Σχολεία Νόσοκομεία μαγαζιά τα πάντα. Και ολος ο λαός στα Σκουπίδια για να φάει. Αυτήν την τραγωδία στηρίζουνε Ξενοδόχοι Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανοι. Ο Λαός μία λύση έχει. Ενισχύοντας παντού την Λαική Συμμαχία με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Ολοι Ενωμένοι.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2015 στις 9:18 π.μ.

Σωστός ο από πάνω.
Θάνατος στους Ξενοδόχους, Εφοπλιστές κ Φαρμακοβιομήχανους.
Τόπο στα Νειάτα, δηλαδή στους Τραπεζίτες, στους Μεγαλοκατασκευαστές και στους πάσης φύσεως Σπεκουλαδόρους.
Αυτό θα πει σοβαρή ανάλυση.
Παρακολουθώντας επίσης και τους υπόλοιπους, ας πούμε, συλλογισμούς του σχολίου, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1) Ο Ελληνικός Καπιταλισμός δεν υπήρξε ποτέ Εθνικός. Ήταν, πάντα, διεθνώς κατευθυνόμενος και διένυε μία διαδρομή μεταξύ βαθιάς εξάρτησης έως και υποτέλειας.
2) Επειδή η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας, σε μία χώρα, είναι εξαιρετικά σύνθετο και φυσικά, πρωτοποριακό φαινόμενο (για τα δεδομένα του 21ου αιώνα) ενώ, λίγα από τα υπάρχοντα εγχώρια μέσα παραγωγής, έχουν αποκλειστικούς δεσμούς με την εγχώρια υποδομή, τότε μιλάμε για δήμευση, κυρίως των αμετακίνητων μέσων παραγωγής.
Δηλαδή των Γαιών. (Καλλιεργήσιμες Γαίες, Μεταλλεία, Ορυχεία, Λιμάνια, Δάση κλπ).
3) Επειδή όμως χάριν της Κοινωνικοποίησης, θα έχουν κατασχεθεί (ή στην καλύτερη περίπτωση), επιταχθεί, και οι μικρότερες μονάδες οι οποίες είναι πελάτες των μεγαλυτέρων, δύο πράγματα θα συμβούν: Θα θριαμβεύσει το Λαθρεμπόριο και ο Μαυραγοριτισμός.
4) Επειδή όλα αυτά προϋποθέτουν και τον έλεγχο των Κεφαλαίων, κατ' ανάγκη, το μυαλό μου πηγαίνει και στις δημεύσεις καταθέσεων, ίσως και περιουσιών.
5) Δηλαδή θα πρόκειται για μία Κοινωνικοποίηση, που θα δολοφονήσει την Κοινωνία, ενώ από την άλλη, θα μειώσει, σε βαθμό πρωτοφανή, τους φυσικούς κύκλους εργασιών και παραγωγής πλούτου.
6) Επειδή οι τεχνικές λεπτομέρειες του όλου εγχειρήματος διαπερνώνται από τις λεγόμενες Πολιτικές της Διοίκησης κι επειδή το Κράτος-όπως αποδείχθηκε ιστορικά-δεν αποτελεί νεκρά ύλη, ούτε άψυχο εργαλείο και είναι πάντα εχθρικό σε βίαιες προσαρμογές, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός της, εκ φύσεως, υπονομευτικής του δραστηριότητας. Όχι τόσο από Πολιτική Σκοπιμότητα αλλά από έναν άυλο αταβισμό της ίδιας του της φύσης.
Και αυτά θα συμβούν, όχι επειδή η Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής είναι ουτοπική, αλλά επειδή πρέπει να υπάρχει προηγουμένως, μία ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων τέτοια που να υποστηρίξει οτιδήποτε καινοτόμο, τόσο στην τρέχουσα Οικονομική Βάση αλλά και στο Εποικοδόμημα.
Πολλά μπορεί να αναφέρει κανείς με αφορμή ένα Τσιτάτο ή ένα Σύνθημα, αλλά σε κάθε περίπτωση, είμαστε καταδικασμένοι να προβούμε πρώτα σε επισκευές και κατόπιν σε αντικαταστάσεις.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2015 στις 4:51 μ.μ.

9.18 Εγώ δεν είπα να κάνουμε τόπο σε κανένα Γουρούνι όλα έχουνε την ίδια ούρη. Η Αστική Τάξη δεν ήτανε ποτέ υποτελείς και σε Εξάρτηση. Συμμετέχει συνειδητά στις διεθνείς Συμμαχίες της απο την Εποχή της ΑΤΑΝΤ με την Επέμβαση στην Ουκρανία το 1919 για να πάρει μερίδιο απο την λεία της Τουρκίας στα πλαίσια βέβαια της Ανισόμετρης Ανάπτυξης με Ενδιάμεση θέση στην Ιμπεριαλιστική Πυραμίδα. Η Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής και λειτουργία της Οικονομίας χωρίς το Κερδος θα αναπτύξει την Παραγωγικότητα και σε νέους κλάδους της Οικονομίας με Κεντρικό Σχεδιασμό και Εργατικό Ελεγχο. ΟΙ Θυσίες που θα απαιτηθούνε δεν θα είναι για τα Παράστα αλλά για την Κοινωνία.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2015 στις 4:53 μ.μ.

@Ανώνυμος

Προτείνω την δημοσίευση του σχολίου με υπογραφή "Ανωνύμου του Έλληνος" ή "Ελληνική Νομαρχία" ή τον συνδυασμό των δυο.

Μπράβο!

Ο αρθρογράφος

ΓΚΓ

7 Αυγούστου 2015 στις 5:48 μ.μ.

Βρε καραγκιοζηδες.
Σαν τον κρεμασμενο που πιανεται απ τα μαλια εισαστε.
Κανατε τη δραχμη φετιχ στον πανικο σας να σωσετε τον καπιταλισμο.

Και με τη δραχμη η αναπτυξη ερχεται μονο με την εξαθλιωση της εργατικης ταξης.

Με αλλα λογια, καπιταλισμος διχως την εξαθλιωση του λαου, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Οποιος επιμενει ειναι απατεωνας.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2015 στις 1:23 π.μ.

Ρε υπομονή να ετοιμάσει ο κουτσουμπας τον "επιστημονικο σχεδιασμό" της οικονομίας. Θα πάρει λιγο καιρό ακόμη. Αυτοι που μιλάνε με όρους όπως "λαική οικογενεια" και "φτωχομεσαια αγροτιά" - θολά και μικροαστικα σχήματα μη χάσουν κανενα ψηφαλάκι (τρομάρα τους) κατηγορούν όλους τους άλλους για ρεφορμισμό και δεν κοιτανε την καμπουρα τους.
Επρεπει να φτάσει το 2015 για να αποσύρουν το ιδεολογήμα του μααστριχτ και να ανακαλύψουν οτι και πριν ζούσαμε στην καπιταλιστική ελλαδα της δραχμής. Σε λιγο θα αποσύρουν και την θέση για εξοδο απο ΕΕ διότι και την εθνική αγορά και την ευρωπαική οι ιδιοι καπιταλιστες - ιμπεριαλιστές την ελεγχουν και την ρυθμίζουν. Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει αλλαζει τις θέσεις του σαν τα πουκάμισα και βαυκαλίζεται οτι δικαιωνεται.
Μετά από 3 μνημόνια και με την ανεργια στο 30% το κκε δεν ανεβηκε ουτε εκατοστό στην εκτιμηση και στην αποδοχή του λαού ειναι καθηλωμενο και καταδικασμενο στο επιπεδο του καφενειακού μικροπολιτικαντισμού.
Εμεινε αυτό που ειναι εδω και χρόνια ενα κοινοβουλευτικό ζόμπι με αδυναμία παραγωγής πολιτικής σκέψης και στελεχη β και γ διαλογής σε ρολο διαχειριστών των σχέσεων του κομματος με τα αστικά συγκροτηματα.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2015 στις 1:35 μ.μ.

1.23 Είναι κατανοητός ο Πανικός και το Αγχος σου απο την 100% δικαίωση του ΚΚΕ. Απο το 15ο Συνέδριο το 1996 έχουμε καταργήσει τα Πολιτικά Μέτωπα και τα Ενδιάμεσα στάδια εξουσίας που καταστρέψανε το Κ.Κ. Απο το 1996 λοιπόν παλεύουμε για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής σαν Ενιαία Επαναστατική Διαδικασία μακρία απο οποιαδήποτε σκέψη για Εθνικό Καπιταλισμό που βοήθάει Εφοπλιστές Ξενοδόχους Φαρμακοβιομήχανους και την εμπλοκή σε άλλο Ιμπεριαλιστικό Οργανισμό. Η Αστικές Κάλπες δεν είναι ποτέ κριτήριο για την Ορθότητα αυτών που λέει ένα Κ.Κ πόσο μάλλον όταν το 2012 η Αστική Τάξη έπαιξε το χαρτί του Οπορτουνισμού. Τώρα το ότι σε ενοχλεί η πορεία του ΚΚΕ τα τελευταιά 25 χρόνια Περαστικά σου

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2015 στις 8:23 μ.μ.

1.35 πολύ σάλτσα βάζεις, αρλουμπες λες, φαινεται οτι εισαι γραφειοκρατης διορισμένος από το παραθυρο.

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2015 στις 10:26 μ.μ.

@8 Αυγούστου 2015 - 8:23 μ.μ.
Κάλμα ρε μεγάλε, θα πάθεις και τίποτα. Αυτά τα γράφεις για τον 1.35; Είναι που δε διάβασες το σεντόνι του 1.23. Ερε τι θα έχεις να πεις γι' αυτόν που προσπαθεί να μας πείσει ότι κάνει τον κόπο και γράφει τόσα πολλά για κάτι "καταδικασμένο και καθηλωμένο στη συνείδηση του λαού". Πες του μάγκα λοιπόν ότι αν ήταν έτσι δε θα ασχολούνταν να γράφει για το ΚΚΕ όπως δεν ασχολείται να γράφει για το ΛΑΟΣ. Περαστικά σας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger