Home » , » Το «ωσαννά» με το «σταύρωσον αυτόν» είναι ένα τσιγάρο δρόμος.

Το «ωσαννά» με το «σταύρωσον αυτόν» είναι ένα τσιγάρο δρόμος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 | 5:40 μ.μ.

Ακούσαμε, σήμερα, την εκτίμηση του αντιπροέδρου της βουλής Αλέξη Μητρόπουλου σύμφωνα με την οποία προτείνει στον πρωθυπουργό να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, και να φτιαχτεί νέα κυβέρνηση απ’ αυτή την βουλή με τον Τσίπρα πρωθυπουργό που θα στηρίζεται όμως και σε «μνημονικές δυνάμεις αφού κι αυτός ψήφισε μνημόνιο».

Δεν νομίζουμε ότι μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το σενάριο. Θα ήταν σαν να επέλεγε την πολιτική του αυτοκτονία ο Αλέξης Τσίπρας και δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει. Θα σας δώσουμε όμως κάποιες πληροφορίες απ’ το δικό μας ρεπορτάζ και κρατήστε της.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, πιστεύουν ότι αν γίνουν εκλογές τον Οκτώβρη ή αρχές Νοέμβρη ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, αφού η Ν.Δ δεν μπορεί να βρει τον βηματισμός της και εξακολουθεί να είναι λαομίσητη λόγω της προηγούμενης κυβερνητικής της θητείας.
Με το μπόνους των 50 εδρών που του δίνει το εκλογικό σύστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση απαλλαγμένος απ’ τα «βαρίδια» των «ανταρτών» -«Αριστερή Πλατφόρμα», «ΔΕΑ», Κωνσταντοπούλου, Μακρή κ.α- και με ορίζοντα τριετίας (δεν μεσολαβούν ενδιάμεσες εκλογικές αναμετρήσεις, όπως ευρωεκλογές, εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ή εκλογές για την αυτοδιοίκηση), θα μπορέσει να ελέγξει σταδιακά την κρατική εξουσία.
Θα κάνει άνοιγμα προς τους συντηρητικούς ψηφοφόρους περιλαμβάνοντας στα ψηφοδέλτια του στελέχη από το περιβάλλον Σημίτη –όπως την Μυρσίνη Ζορμπά- απ’ τα απομεινάρια της ΔΗΜΑΡ –Γιαννακάκη πιθανόν και τον ίδιο τον Φ. Κουβέλη- ενώ φημολογείται ότι έχει επαφές και με πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Θα φτιαχτεί  δηλαδή ο «κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ» που ευαγγελίζεται ο Α. Τσίπρας αντί του σημερινού «κομματικού ΣΥΡΙΖΑ». Με όπλο μια πιθανή ελάφρυνση του εξωτερικού χρέους και  ψήγματα κοινωνικής πολιτικής το Μέγαρο Μαξίμου πιστεύει ότι αν ξεπεράσει το δυσμενές γι’ αυτόν σημερινό κλίμα, το μέλλον του είναι αισιόδοξο.

Όλα αυτά όμως που υποθέτει τι επικοινωνιακό κυβερνητικό επιτελείο, πάσχουν από κάτι πολύ σημαντικό. Δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν το τι συντελείτε στην ελληνική κοινωνία και το πώς προχωράει η ριζοσπαστικοποίηση των μαζών –δυστυχώς μέχρι σήμερα είναι στο επίπεδο της «ανάθεσης» και των κοινοβουλευτικών αυταπατών, όπως έδειξε και το πρόσφατο δημοψήφισμα.

Όταν όμως από τον Οκτώβρη θα πλακώσουν τα φιρμάνια για πληρωμές προς το Δημόσιο, όπως ο ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του ποσοστού εισφοράς αλληλεγγύης, όταν θα γίνει αντιληπτό απόλυτα η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση των συντάξεων κλπ., το επικοινωνιακό επιτελείο της «πρώτης αριστερής κυβέρνησης» ίσως να αναγκαστεί να αλλάξει σκεπτικό.

Το «ωσαννά» με το «σταύρωσον αυτόν» είναι ένα τσιγάρο δρόμος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger