Home » , » Θα ... ««διαπραγματευτούν»

Θα ... ««διαπραγματευτούν»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 | 5:17 π.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος -  Realnews

O κ.  Τσίπρας ζητεί ψήφο για να «διαπραγματευτεί». Αλλά την είδαμε την προηγούμενη διαπραγμάτευσή του. Και ο κ. Μεϊμαράκης ζητεί ψήφο για να «διαπραγματευτεί». Αλλά την επαναδιαπραγμάτευση της Ν.Δ επί Σαμαρά και αυτή την είδαμε. Ας υποθέσουμε, όμως, ότι όντως το εννοούν. Για να δούμε τι θα διαπραγματευτούν.

Μήπως θα διαπραγματευτούν τον  κανονισμό 472/2013 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αναφέρει ότι, ανεξαρτήτως μνημονίων, «τα κράτη-μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα εφόσον δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής...»;

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν τελειώσουν τα μνημόνια, η Ελλάδα θα είναι υπό καθεστώς επιτροπείας, επιτήρησης και λιτότητας έως ότου εξοφλήσει το 75% των δανεικών που έχει πάρει. Δηλαδή, η Ελλάδα θα βρίσκεται σε καθεστώς λιτότητας για τα επόμενα... 50 χρόνια!

Με δεδομένο ότι αυτός ο κανονισμός της Ε.Ε. είναι -πολύ απλά- αδιαπραγμάτευτος, αποτελεί «μωσαϊκό νόμο» για τις Βρυξέλλες, τι ακριβώς θα διαπραγματευτούν οι κύριοι Τσίπρας, Μεϊμαράκης και οι πρόθυμοι συγκυβερνήτες τους;

Ή μήπως θα διαπραγματευτούν το «σύμφωνο για το ευρώ» -αυτό κι αν είναι αδιαπραγμάτευτο- που ορίζει ότι οι μισθοί των εργαζομένων στην Ε.Ε. θα καθορίζονται σε σύγκριση με τους μισθούς σε Κίνα, Ινδία και Βραζιλία, πού είναι οι εμπορικοί εταίροι και ανταγωνιστές της;

Τα παραμύθια της «διαπραγμάτευσης» εντός της Ε.Ε. και εντός του ευρώ τα γνωρίσαμε. Και τους διακινητές αυτών των παραμυθιών, επίσης.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:30 π.μ.

Δεν πρέπει να μας ξεφύγουν άλλα δυο θα ¨διαπραγματευθουμε¨ !!! Το ένα είναι του φασισταριου Μιχαλολιακου της ΧΑ (δήλωση ... στον έντιμο κύριο Τραγκα) ... πως αυτός θα διαπραγματευθεί ... σκληρά όχι παίξε γέλασε. Το άλλο ... θα ¨διαπραγματευθουμε¨ είναι του Λαφαζάνη ... αλλά όχι μέσα στο euro αλλά μέσα στην ΕΕ. Μέ τους ίδιους θα διαπραγματευθεις κύριε Λαφαζάνη ... όχι στα σαλόνια αλλά θα βγεις στα μπαλκόνια. Για να φύγεις από το euro αλλά να μείνεις στην ΕΕ (έτσι δεν μας λες ?? την Σουηδία και την Δανία δεν μας δείχνεις ??) ... το ξέρεις πως πρέπει να έχεις την ¨συμφωνια¨ των Μέρκελ, Σόιμπλε κλπ κλπ κλπ. Έχεις μάθει επίσης με σκληρό τροπο πως αυτοί ¨συμφωνουν¨ ... μόνο σε προτάσεις που υποβάλλονται στα ¨τεσσερα¨.

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:15 μ.μ.

21 Σεπετεμβριου αλλη μια κυβερνηση αστων δηθεν δημοσιονομκής εξυγιανσης με προδιαγεγραμμενο το τελος της.
Η μεγάλη ιδεα του σαπιου παρασιτικού ντοπιου καπιταλισμού η παραμονή του πάση θυσια στο ελντοραντο του ευρω της ανεμποδιστης καθυποταξης εργατων και ανεργων σε συμμαχία με τα γραφειοκρατικά τους διορισμενα εξαπτερυγα ειναι βεβαιο οτι θα αποτυχει οπως και ολες οι κυβερνησεις της τελευταιας 6ετιας ακομη και αυτες που ειχαν πολυ ευρυτερη λαικη συναινεση και αποδοχή. Πολυ λιγα πλεον τα παπαγαλακια προσπαθουν να μας πεισουν οτι ειναι εφικτός ο στοχος παραμονής στο ευρω με μερεμετια όπως το νεο ενιαιο μισθολογιο, η ενοποιηση των ασφαλιστικων ταμειων και ο ελεγχος των καταθεσεων σε βαθος δεκαετιας. Ο πραγματικός στόχος τους ειναι το ξεπουλημα των κρατικών φιλέτων και κυριως της δεη και αμεσως μετα τις εκλογες θα εξαπολυσουν την επιθεση τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger