Home » , » Επέμβαση της Ρωσίας στην Συρία

Επέμβαση της Ρωσίας στην Συρία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 | 1:33 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενες αναλύσεις μας ότι η Ρωσία ήταν αποφασισμένη να επέμβει δυναμικότερα στη Συρία καθόσον έχει τεράστια στρατηγική σημασία γι αυτή. Οι λόγοι που επιτάχυναν τις εξελίξεις ήταν: Οι αποδείξεις πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ γενικότερα βοηθούν το ISIS.

Η αντιπολίτευση στον Πρόεδρο Άσαντ είναι η βιτρίνα του Ισλαμικού Κράτους. Οι ίδιοι οι Αμερικάνοι παραδέχτηκαν πως το 1/4 από τον οπλισμό που έδιναν στους "Σύριους αντικαθεστωτικούς" κατέληγε στους Ισλαμιστές φανατικούς. Στην πραγματικότητα το ποσοστό είναι σχεδόν 100%.

Γιατί έγινε αυτή η παραδοχή; Ο ISIS παρά τις δεκάδες χιλιάδες απώλειες του, αναπληρώνει με την βοήθεια των Δυτικών και των Σεΐχηδων τις δυνάμεις του. Μισθοφόροι, θρησκόληπτοι, εγκληματίες, τυχοδιώχτες και άλλα αποβράσματα, φθάνουν στη Σύρια καθημερινά ταξιδεύοντας κανονικότατα χωρίς καμία ενόχληση. Προέρχονται κυρίως από την Ευρώπη, το 34%, από την πρώην ΕΣΣΔ το 10%, ακόμα και από τις ΗΠΑ (1%)*.

Από τους υπόλοιπους ελάχιστοι είναι από τη Συρία ή το Ιράκ (20%), αφού προέρχονται από γειτονικές χώρες ή χώρες μουσουλμανικές της Αφρικής, της Ασίας αλλά και μερικοί από την Κίνα. Περισσότερο ελευθέρα όμως είναι τα κεφάλαια που διακινούνται, από τη λεηλασία, τις απαγωγές, το εμπόριο σκλάβων, την πορνεία, τα ναρκωτικά, τις δολοφονίες από κάθε λογίς εγκληματική πράξη και φυσικά το πετρέλαιο. Οι Αμερικάνοι δημιούργησαν ένα τέρας που όπως ακριβώς η Αλ Κάιντα είναι εντελώς απρόβλεπτοι.

Εντούτοις εξακολουθούν βλακωδώς να χτυπούν τον Άσαντ. Οι Γάλλοι δε, είπαν ψέματα. Η περιοχή που βομβάρδισαν μετά την αφορμή που τους έδωσε η άνανδρη δολοφονική επίθεση στο Charlie Hebdo, ήταν μεν στο "κέντρο" του Ισλαμικού Κράτους αλλά υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, πιστού στον πρόεδρο. Για την ακρίβεια δυτικά της Deir ez Zur υπάρχει θύλακας τον οποίο οι μισθοφόροι πολιορκούν με μεγάλες δυνάμεις και προσπαθούν ανεπιτυχώς να εξαλείψουν. Οι μαχητές του Άσαντ αμύνονται γενναία έχουν υψηλό ηθικό και τους προκαλούν τεράστιες απώλειες.

Οι δηλώσεις των Γάλλων εναντίον του Σύριου Προέδρου δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το ποιούς έπληξαν οι βομβαρδισμοί.

Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα δεν πρόκειται να αναδεχθούν έμπειρους, εκπαιδευμένους, ασυνείδητους δολοφόνους να γυρίσουν στην επικράτειά τους και να κάνουν επιθέσεις σε αμάχους, όποτε διαπραγματεύονται με τις ΗΠΑ. Πιστεύουν ότι οι Αμερικάνοι βρίσκουν ευκαιρία με τον ISIS για να κάνουν "βρώμικες δουλειές", όπως αποσταθεροποίηση στις χώρες τους. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτός είναι ο άλλος πολύ σοβαρός λόγος για να μη μείνουν αδρανείς. Ο πρώτος είναι φυσικά τα πετρέλαια που είναι τo αίμα της οικονομίας και που γι αυτά ρέει άφθονο ανθρώπινο αίμα.

Όμως άλλο η αλήθεια κι άλλο η διπλωματία. Δεν θέλουν να πουν ευθεία τι πιστεύουν, αν και έχουν αφήσει πολλά υπονοούμενα. Οι επιθέσεις που έγιναν είναι μόνο η αρχή. Δυο συμμαχίες διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Πολεμούν μέσω αντιπροσώπων. Κανένα μεγάλο κράτος δεν νοιάζεται για το λαό της Συρίας, παρά μόνο για τα δικά του συμφέροντα. Η Συρία εξελίσσεται σε νέο Βιετνάμ για το ΝΑΤΟ, αφού ο λαός στηρίζει όλο και περισσότερο τον Άσαντ κατανοώντας τον ύπουλο ρόλο του ISIS.

Δυστυχώς θα έχουμε ακόμα περισσότερους νεκρούς, εγκλήματα και καταστροφές, μέχρι οι φανατικοί δολοφόνοι να συντριβούν. Τα νέα μηνύματα είναι πως οι υπηρέτες των Σεΐχηδων και του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Οι Αμερικάνοι στριμώχθηκαν καλά κι αυτή τη φορά.

*Τα στατιστικά προκύπτουν από τις απώλειες των Ισλαμιστών και άλλες πηγές. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger