Home » , » Κυβερνήσεις, τράπεζες και ενημέρωση

Κυβερνήσεις, τράπεζες και ενημέρωση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 | 2:47 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Αύριο, Σάββατο, θα . ψηφιστεί τελικά από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Δεν γνωρίζουμε επομένως τι αλλαγές θα υποστούν οι κυβερνητικές θέσεις αφού την ώρα που έπρεπε να γραφτεί αυτό το άρθρο δεν είχε καν αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ στο κοινοβούλιο, η οποία και θα ολοκληρωθεί σε μόλις... τέσσερις (!) μέρες.

Είναι βέβαιο ότι το κρίσιμο αυτό νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας έχει ενοχλήσει τους ομίλους ενημέρωσης. Τι ακριβώς όμως θα ψηφιστεί από τη Βουλή το αγνοούμε - και, φυσικά, η κυβέρνηση Τσίπρα μόνο για ανυποχώρητη εμμονή στις θέσεις που αρχικά προβάλλει δεν έχει ποτέ κατηγορηθεί. Το εντελώς αντίθετο. Οι πολιτικές «κωλοτούμπες» είναι η κατεξοχήν ειδικότητά της.

Το νομοσχέδιο δεν έχει δρακόντειες διατάξεις. Το να ζητείται, για παράδειγμα, από τον κάθε υποψήφιο διεκδικητή άδειας εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικού σταθμού γενικού ενημερωτικού περιεχομένου να έχει ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο ύψους 8 εκατ. ευρώ συνιστά αστειότητα για τα ποσά στα οποία κινούνται οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Το ίδιο και το ποσό των 5 εκατ. ευρώ για πανελλαδικής εμβέλειας σταθμούς που εκπέμπουν ενημερωτικό πρόγραμμα ειδικού θεματικού περιεχομένου (π.χ. αθλητικά κανάλια) ή το ποσό των 2 εκατ. ευρώ για πανεθνικής εμβέλειας σταθμούς μη ενημερωτικού, αλλά θεματικού περιεχομένου. Πόσω μάλλον για τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου το σαφώς -έως και πολύ- μικρότερο ποσό του ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger