Home » » Ασκηση Παρμενίωνας: Σενάριο αντιμετώπισης ασύμετρης απειλής

Ασκηση Παρμενίωνας: Σενάριο αντιμετώπισης ασύμετρης απειλής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 | 1:06 π.μ.


Πλήρης επιβεβαίωση τω εκτιμήσεων της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης

 Πτήση τρομοϋστερίας πάνω από την Αθήνα για να δικαιολογήσουν την συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στις νέες επεμβάσεις!

 Όπως αναφέραμε από την πρώτη στιγμή η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015 είναι ενταγμένη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, της αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών, στον πόλεμο κατά των μεταναστών και των επιδιώξεων αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου του ελληνικού κράτους μέσα από την συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και διεθνείς συμμαχίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εξ Ανατολάς Κίνδυνος –το παραδοσιακό φόβητρο που τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και οι αστοί στρατευμένοι διανοούμενοι της εθνικιστικής πώρωσης και της  ρατσιστικής μισαλλοδοξίας προβάλλουν συστηματικά -«υποχωρεί»και τη θέση του καταλαμβάνει «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» και οι ασύμμετρες απειλές.
Πρόκειται για μια βαθιά τομή στη φυσιογνωμία του ελληνικού κράτους, στο ρόλο που αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ προσομοιάζει την πολεμική αντίδραση του ελληνικού κράτους, τι θα έκαναν δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο αποφασίζουν την «υποβάθμιση» των σεναρίων διακρατικής σύγκρουσης και προτάσσουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τις διεθνείς επεμβάσεις!

Ας δούμε επομένως ποιοι είναι οι  Κύριοι σκοποί της ασκήσεως: α.  Η εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

Την πολιτική αυτή εκτίμηση επιβεβαίωσαν πλήρως τα ίδια τα σενάρια της άσκησης.
Όπως έγραψε το Onalert.gr  στο πλαίσιο της ασκήσεως «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015» εξετάσθηκε η εφαρμογή σχεδίου αντιμετώπισης πιθανής ασύμμετρης απειλής αέρος (αεροσκάφος «RENEGADE»). Η καλλιέργεια ανάλογου κλίματος ανασφάλειας και αν χρειαστεί τρομουστερίας αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι την αντιμετώπιση της απειλής χειρίστηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ μαζί με τον ΥΕΘΑ. Το αεροσκάφος «RENEGADE» απεικονίσθηκε από πολιτικό αεροσκάφος Airbus-A320, που διατέθηκε από τον ελληνικό αερομεταφορέα AEGEAN και το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Διαγόρας» (Ρόδος) χωρίς επιβάτες.

Κατά την διάρκεια του γυμνασίου εξετάσθηκαν οι διαδικασίες που εκτελούνται μετά από:
α. Διακοπή επικοινωνίας αεροσκάφους με τις αρμόδιες αρχές Ελέγχου Εναερίου Κυκλοφορίας
β. Απόκλιση από εγκεκριμένο Σχέδιο Πτήσης

Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου, για την αντιμετώπιση του αεροσκάφους «RENEGADE», απογειώθηκαν δύο F-16 από την 115 ΠΜ (Σούδα Κρήτης), τα οποία και αποτελούσαν τα αεροσκάφη επιφυλακής. Τα εν λόγω αεροσκάφη αναχαίτισαν και αναγνώρισαν, ως «ύποπτο» ίχνος το αεροσκάφος «RENEGADE» και το συνόδευσαν έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Εμείς απαιτούμε να ΑΚΥΡΩΘΕΙ η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ.

Να μπλοκαριστούν οι πολεμικές δαπάνες και όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα, σύγχρονων και μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων.

Είναι ώρα αποφάσεων για όλους. Πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. Για την Ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής, που εξυπηρετεί τις ανάγκες κερδοφορίας του αστικού κόσμου, μετατρέποντας μας σε Δούλους του 21ου αιώνα.

Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα δεν επιτρέπεται να έχει καμιά αυταπάτη για τις βουλές της κυβέρνησης και του κράτους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Πρέπει τώρα να βγει από την απομόνωση, να σφυρηλατήσει μια σύγχρονη ενότητα και να κλιμακώσει την αγωνιστική του προσπάθεια.  Κρίσιμη κρίνεται η παρέμβαση του μέσα στον Στρατό.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger