Home » , » Κυπριακός θρησκευτικός σκοταδισμός

Κυπριακός θρησκευτικός σκοταδισμός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 | 1:37 μ.μ.

Ο Θρησκευτικός σκοταδισμός δεν είναι «προνόμιο» μόνο των «δικών» μας αρχιρασοφόρων. Από την Κύπρο, αναγνώστης του μπλοκ μας έστειλε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ένα δημοσίευμα το οποίο μας γνωστοποιεί ότι η Συνοδική Επιτροπή της Κύπρου αφόρισε τον θεολόγο Ανδρέα Πιτσιλλίδη «για τις κακοδοξίες, τις εσκεμμένες παρερμηνείες, το χλευαστικό τρόπο αναφοράς στην πίστη, στα ήθη και στις παραδόσεις και για την αήθη συμπεριφορά του απέναντι σ’ αυτή και την Ιερά Σύνοδο»..

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα «η αποκοπή του κ. Πιτσιλλίδη από το σώμα της Εκκλησίας, ισχύει μέχρις ότου αυτός ανανήψει, αποκηρύξει τις πλάνες και τις κακοδοξίες του και ζητήσει το έλεος του Θεού».

Ο ίδιος αναγνώστης μας έστειλε και ένα βίντεο με την τοποθέτηση του θεολόγου, σε Κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι, και μας ζητάει να κοινοποιήσουμε και να σχολιάσουμε το συγκεκριμένο γεγονός.

Για την στάση του ανώτατου κλήρου, διαχρονικά, αλλά και για το ρόλο της θρησκείας έχουμε γράφει δεκάδες φορές σ’ αυτό τον ιστότοπο. Το μόνο που μπορεί να προσθέσουμε είναι το πώς αντιμετώπισε τον δικό του αφορισμό ο σατιρικός ποιητής και λογοτέχνης Ανδρέας Λασκαράτος.
Όταν το 1862 ο τοπικός δεσπότης τον αφόρισε επειδή είχε κυκλοφορήσει δυο βιβλία  
 «Οι καταδρομές μου εξαιτίας του Λύχνου» και τα «Μυστήρια της Κεφαλονιάς» στα οποία σατίριζε – καυτηρίαζε τους «εκπροσώπους του θεού επί της γης», οι οποίοι εκμεταλλευόταν αισχρά την αμάθεια του κόσμου, επιδιδόμενοι στην Χριστεμπορία, τον πλησίασε ένας συμπατριώτης του:      
 
– Τα έμαθες σιόρ-Ανδρέα, ο επίσκοπος σε αφόρισε
– Και τι σημαίνει αυτό;
– Όταν θα πεθάνεις το κόκκαλά σου δεν θα λιώνουν
-  Ευχαριστώ τον επίσκοπο για τον αφορισμό, αλλά θα τον παρακαλούσα πολύ να μου αφορίσει και τα παπούτσια των παιδιών μου για να μη λιώσουνε ποτέ. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 6:18 μ.μ.

Αυτα ολα,και περι θεοκρατικου πνευματος στην Κυπρο....να'ναι καλα ''καποιοι ρασοφοροι''.....και κατι αλλοι ζαβοι που τον ονομαζαν ''Καστρο ''της Μεσογειου !!! Οσον δε αφορα την περιφημη μονη Κυκκου......κατι αναλογο με το δικα σας Βατοπαιδι.....χαχαχα...ξεχναμε οτι ο Εφραιμ ειναι κυπριος;; Δευτερη και καταιδρωμενη η δικη σας συνοδος!! Εχουμε εμεις το ''Κnow how '' ,και φυντανια με παρελθον......ουουου!!!! Οσον για τους πολιτικους σας, αριστερους και δεξιους, εχω να πω πως ειναι ερασιτεχνες,αγαπητοι!! Οι επαγγελματιες ειναι ''αλλοι'' , απο τα πιο παλια χρονια..... μιλαμε ,εγραψαν '' ιστορια'' οι ανθρωποι......και απιαστοι κι'ολας!! Οχι βγηκε ο Κωστακης και με τον Ρουσοπουλο τα εκαναν ροιδο στο αψε σβησε !!! Αρσεν Λουπεν οι τυποι!! Σιγα το παπαδαριο ,μην και χαριζοταν σε ενα θεολογο!! Εντυπωση μου κανει και ο συμπατριωτης που σας εστειλε την περιπτωση !! Μπραβο του!! Τα χρονια περνουν....τα προβληματα εμειναν.....αν και μερικοι μιλουσαν.......ισως κατι να γλυτωναμε ολοι μας!! Οτι ζω τωρα στην Ελλαδα.....ολη αυτη την συγχυση και την καταπτωση....το εχουμε ξαναδει το εργο....ειδαμε και το τελος του,δυστυχως!! Ευχομαι ,να μην χαθει σπιθαμη απο την πατριδα Ελλαδα......υπαρχουν ομως εξισου ''προθυμοι'' και σε εσας!! Και δεν ηταν μονο χουντικοι !! Λυκοι με προβια προβατου ...και ο νοων νοειτω !! Σας λεω...ειμαστε μπροσταρηδες εμεις οι Κυπριοι!! Εσεις ....''πρωτη φορα αριστερα''!! Σε εμας ,ηταν απο παντα δυναμη......και υπερδυναμη με την εκκλησια. Που σας πειραξε ο Τσιπρας που πηγε στους παππαδες!! Χαχαχα......στην δυναμη πηγε ο ανθρωπος!! Που να παει; Στο χαμογελο του παιδιου; Καλησπερες!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger