Home » » Τα γεράκια των ΗΠΑ είναι προβληματισμένα

Τα γεράκια των ΗΠΑ είναι προβληματισμένα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 | 5:59 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175.

Τα γεράκια των ΗΠΑ είναι προβληματισμένα. Οι τακτικές που χρησιμοποιούν για να καταλάβουν τη Συρία, γιατί αυτός είναι ο στόχος τους, αποτυγχάνουν πλήρως. Η δήθεν μετριοπαθής αντιπολίτευση είναι το άλλο πρόσωπο του ISIS. Βαρέα αντιαρματικά TOW (πάνω από 500) βρέθηκαν στα χέρια των φανατικών δολοφόνων. Όπως επίσης και πλήθος άλλων εξελιγμένων όπλων τα οποία οι Αμερικάνοι είχαν δώσει στους "συμμάχους" τους και τώρα βλέπουν ότι κατέληξαν να χτυπάνε τους δικούς τους στρατιώτες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ας πρόσεχαν, όλοι τους προειδοποιούσαν για το πόσο αναξιόπιστοι ήταν οι μισθοφόροι τους.

Αυτός είναι ο λόγος που σταματούν το πρόγραμμα εκπαίδευσης Σύρων αντικαθεστωτικών, τουλάχιστο επίσημα. Βέβαια κάποιες ομάδες θα συνεχίσουν να τις ενισχύουν. Η τακτική τους το μόνο που κατάφερε ήταν να εμπλέξει ενεργά τη Ρωσία στον πόλεμο. Οι Ρώσοι, που ξέρουν πολύ καλά τι παίζεται, δουλεύουν ψιλό γαζί τους Γιάνκηδες. Χρησιμοποιούν τα ίδια τους τα ψεύτικα επιχειρήματα εναντίον τους. Ξέρουν καλά πως οι ΗΠΑ ποτέ δεν ενόχλησαν σοβαρά τους μισθοφόρους πλιατσικολόγους. Ποτέ δεν είχαν αυτό το σκοπό άλλωστε. Έτσι οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως πέτυχαν πολύ περισσότερα μέσα σε λίγες ώρες βομβαρδισμών από ότι η πανίσχυρη USAF σε ένα χρόνο. Δίκιο έχουν, μια κι οι ΗΠΑ δεν επιτίθονταν στον ISIS αλλά στον Άσαντ. Που και που και σε κάποιο Νοσοκομείο.

Πρώτη απώλεια του πολέμου είναι η αλήθεια. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι επικεφαλής δυο συνασπισμών που μάχονται μεταξύ τους με "αντιπροσώπους". Κάτι σαν τον Ψυχρό Πόλεμο αλλά με περισσότερη υποκρισία. Ο λαός της Συρίας πρόκειται να βγει σοβαρά τραυματισμένος από αυτή τη θλιβερή ιστορία, χάρη στις ιμπεριαλιστικές διαθέσεις των ισχυρών. Κυρίως των ΗΠΑ που προσπάθησαν να αλλάξουν το status quo της Μέσης Ανατολής, χτυπώντας έμμεσα τις οικονομίες της Ρωσίας και της Κίνας. Αυτό προκάλεσε τη δημιουργία μιας νέας συμμαχίας και την δυναμική αντίδραση.

Ο ISIS είναι δημιούργημα των πολιτικών του ΝΑΤΟ. Η φοβερή καταπίεση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν από τον Αμερικάνικο Στρατό κατοχής προκάλεσαν την αύξηση των φανατικών. Στη γειτονική Συρία οι Αμερικάνοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τους φανατικούς για τους δικούς τους σκοπούς, αγνοώντας τη σύνθεση και τον χαρακτήρα των μισθωτών εγκληματιών. Ο ISIS δυστυχώς θα παραμείνει ισχυρός, όσο οι Αμερικάνοι στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν ανθρώπους.

Ευτυχώς στη Συρία τα πράγματα παίρνουν νέα τροπή. Οι πιστές στον Πρόεδρο Άσαντ ένοπλες δυνάμεις κερδίζουν έδαφος. Στο θύλακα της Deir ez-Zor οι δολοφόνοι ισλαμιστές έχασαν πάνω από 150 δικούς τους τις τελευταίες μέρες. Οι Σύριοι στρατιώτες απέκρουσαν πολλές επιθέσεις οι περισσότερες αυτοκτονίας με αυτοκίνητα - βόμβες. Η περιοχή έχει στρατηγική σημασία είναι στο κέντρο των κατακτημένων περιοχών από τους ισλαμιστές, διαθέτει αεροδρόμιο και αρκετά καλό οδικό δίκτυο.

Στη Χομς και την Παλμύρα δυο πόλεις από όπου περνάει ο κυριότερος αγωγός πετρελαίου οι κυβερνητικές δυνάμεις προωθούνται μετά από σκληρές μάχες με την υποστήριξη των Ρωσικών αεροσκαφών. Στο βορρά οι Κούρδοι επίσης σημειώνουν νέες επιτυχίες. Θα τολμούσαμε να πούμε πως ο πόλεμος στη Συρία γέρνει προς την πλευρά του Άσαντ (παρά τη λυσσασμένη προσπάθεια Δύσης και Σεΐχηδων). Η Συριακή κυβέρνηση έχει την υποστήριξη τόσο των μειονοτήτων, όσο και μεγάλου μέρους της πλειοψηφίας των σουνιτών, οι οποίοι είδαν πόσο "καλοί" είναι οι αντίπαλοι του Προέδρου στις περιοχές που κατέλαβαν, όπου κυριαρχεί όχι ο νόμος της Σαρίας αλλά αυτός της Ζούγκλας. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Σεχτάρ ο Τρομερός
11 Οκτωβρίου 2015 στις 1:45 π.μ.

Μήτσο, καλά τα λές,
αλλά,
να τρέμουμε πιο πολύ την μέρα, που θα τα βρούν οι αμερικανοί με τους ρώσους ιμπεριαλιστές!
Κι αυτό, ψυχανεμίζουμαι, δε θ' αργήσει. Μπορεί προσωρινά να σώσουν οι ρώσοι τον Ασαντ και την επιρροή τους εκεί, αλλά αργά η γρήγορα θα τους γονατίσουν οι αμερικάνοι. Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε αναιμική/επιβραδυνόμενη ανάκαμψη, αλλά η ρωσική σε συνεχή ύφεση. Πόσο θ' αντέξουν;
Κάποια στιγμή λοιπόν θα "κάτσει" η μπίλια της ενδοϊμπεριαλιστικής κόντρας, και τότε και οι δύο πλευρές θα στραφούν εναντίον των προσωρινών-ευκαιριακών συμμάχων τους, να τους ξεφορτωθούν, αφού δε θα τους χρειάζονται πια. Τότε να δείς, ποιοί θα φάνε τον Ασαντ, και δε θα το πιστεύεις. Και ποιοί τον Τσίπρα, εδώ, αν υπάρχει μέχρι τότε.
Και κυρίως, ποιοί θα πληρώσουν όλα αυτά τα γαμησιάτικα.
Αλλοίμονο στους λαούς, που χτίζουν όνειρα πάνω στην ιμπεριαλιστική άμμο.
Μπορεί να προσεγγίζουμε, να χρωματίζουμε, για λόγους ταχτικής, και με την δέουσα περίσκεψη, αυτογνωσία και αυτοσυγκράτηση, κάποια πλευρά, για να υποβοηθήσουμε την φθορά και των δύο, αλλά αυτό πάντα πρέπει να γίνεται με την επίγνωση πως πρόκειται για τα ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ, από τα οποία πρέπει κάποια στιγμή να απαλλαγούμε.
Παρατηρώ, πως έχει δημιουργηθεί μια διάσταση μέσα στην ευρύτερη αριστερά, με ιδεολογικοποίηση της απόκλισης υπέρ της μιας η της άλλης πλευράς. Το κωμικό της υπόθεσης είναι πως κάποιοι, που πριν τρία χρόνια υπερθεμάτιζαν για τον "δικτάτορα Ασαντ" και την "λαϊκή εξέγερση" εναντίον του, τώρα υποστηρίζουν την ρωσική παρέμβαση υπέρ του .."δικτάτορα"! Μπορεί να εξαναγκαστούμε σε προσωρινό ταχτικό συμβιβασμό με κάποιο παληοτόμαρο, πάντα με προσοχή και χωρίς να "χάνουμε" από αυτό, αλλά δε χρειάζεται να το ιδεολογικοποιούμε κι όλας. Για το τελευταίο δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά στο γενικό κλίμα, που πάει να διαμορφωθεί στην ευρύτερη αριστερά.
Ας διδαχτούμε από τους εχθρούς μας: Πόσες φορές μας χρησιμοποιήσανε και μετά μας την φέρανε; Καλά μας κάνανε, γιατί αυτοί ξέρουν το συμφέρον τους και δεν έχουν και αταξικές ηθικολογικές αναστολές. Ούτε εμείς πρέπει να έχουμε. Δεν υπάρχει αταξική-υπερταξική ηθική.
Υπάρχει η ηθική τους και η ηθική μας, όπως ορθά παρατήρησε ένας, μέγας κατά τα άλλα, καιροσκόπος.
Και τον ιμπεριαλιστή, όπως και τον Τούρκο παληότερα, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΦΙΛΟ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger