Home » , » Μπορούν οι τρομοκρατικές δολοφονίες να σταματήσουν τον Τούρκικο και Κουρδικό λαό;

Μπορούν οι τρομοκρατικές δολοφονίες να σταματήσουν τον Τούρκικο και Κουρδικό λαό;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 | 3:56 μ.μ.

Πριν δύο μέρες έγινε μια νέα τρομοκρατική επίθεση με δεκάδες νεκρούς στην Τουρκία. Στόχος ήταν μια συγκέντρωση της τουρκικής και κουρδικής Αριστεράς. Η μέθοδος ήταν ίδια με μια ανάλογη δολοφονική ενέργεια τον περασμένο Ιούλη στο Σουρούτς.

Ο τουρκικός και κουρδικός λαός απάντησαν αμέσως με χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους των τουρκικών πόλεων. Και έδειχναν καθαρά με το δάκτυλο τους δολοφόνους . Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση Νταβούτογλου και ο πρόεδρος Ερντογάν. Είναι το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας, στρατός
και αστυνομία, που πάντα ανέπνεαν μέσα από την εξόντωση κάθε είδους δημοκρατικής αντιπολίτευσης και κάθε αριστερής και εργατικής οργάνωσης.

Όταν η κυβέρνηση Τσίπρα έστελνε τα συλλυπητήρια της στον πρόεδρο Ερντογάν, αντικειμενικά έδειχνε να αγνοεί τα θύματα της εγκληματικής συμμορίας που διοικεί το τουρκικό κράτος. Έδειχνε ότι θα συνεχίσει στο μοτίβο της αντιτρομοκρατικής υστερίας να καταδιώκει τους τούρκους και
κούρδους αγωνιστές που βρίσκονται στη χώρα μας. Έδειχνε επίσης ότι αναγνωρίζει τις καλές σχέσεις μεταξύ των μελών της ΝΑΤΟικής συμμαχίας που ελέγχει την περιοχή. Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά. Είναι η κυβέρνηση , που ακυρώνει κάθε μέρα τους δεσμούς της με τον αριστερό
κόσμο και τον οδηγεί στη φυλακή του μνημονίου και του ρατσισμού.

Ο τουρκικός και κουρδικός λαός όμως αντλούν τη δύναμη τους από τους μακροχρόνιους αγώνες που έχουν δώσει ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Και συνεχίζουν και σήμερα σ’ αυτή την πορεία. Από τη δική μας πλευρά, η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο στη κοινή πάλη
των λαών για μια καλύτερη ζωή με κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Η τρομοκρατία δεν μπορέσει θα σταματήσει αυτόν τον κοινό αγώνα. Εμείς,
ενωμένοι, θα νικήσουμε!

Έλληνες, Τούρκοι και Κούρδοι εργάτες ενωμένοι!

Yunanlilar, Turkler ve Kurtler iscileri birlesti!


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
14 Οκτωβρίου 2015 στις 6:11 μ.μ.

Απο Indym:

Οι Ισλαμοφασίστες του Isis βάλανε 2 βόμβες με καμικάζι στους άπιστους Κούρδους


2 άτομα φωτογραφίζονται σαν δράστες της επίθεσης στην Αγκυρα.

Η επίθεση έχει πολλά κοινά με επίθεση που έλαβε χώρα τον Ιούλιο ενώ η άνοδος η εκλογική του φιλοΚουρδικού κόμματος που σημειώθηκε στις περασμένες εκλογές οφείλεται και στις ύπουλες βομβιστικές επιθέσεις του ίσις εναντίον των Κούρδων.



Στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα , το φιλοΚουρδικό κόμμα αύξησε τα ποσοστά του εξαιτίας και της ηρωποίησης που προκαλούν(και τους αξίζει) οι Κούρδοι μαχητές που πέφτουν απο τα πυρά των isis ενώ η αντίστασή τους είναι και αξιέπαινη στα πεδία των μαχών.

Η Τουρκία ενώ οδεύουμε στις εκλογές του Νοέμβρη δεν θα μπορούσε να βάλει βόμβες με καμικάζι στους Κούρδους διότι πρώτον

η πορεία ήτανε αρκετά ρεφορμιστική και υπέρ της ειρήνης και κατά του ένοπλου αγώνα των Κούρδων μαχητών και με μίμηση απο πρόσφατες πορείες υπέρ της ειρήνης που κάνανε Τούρκοι πολιτικοί εναντίον του Pkk.



Στις πορείες του σήμερα Κούρδοι αριστεροί μαζί με Τούρκους αλλά και Τούρκους δεξιούς θα περπατούσαν αγκαλιασμένοι κάτι που είναι σωστό αλλά με στόχο να σταματήσουν οι εχθροπραξίες μεταξύ Κούρδων και Τούρκων.Δηλαδή να σταματήσει ο πόλεμος άρα και ο αγώνας των Κούρδων

Η ρεφορμιστική πορεία δέχτηκε επίθεση των ακροδεξιών του Ισις σαν αντίποινα για τις ήττες που έχουν υποστεί στη Νοτιοανατολική Τουρκία αλλά και λόγο της αριστερής ιδεολογίας (αλλά και άπιστης)κάποιων διοργανωτών.

Οι βόμβες πιθανόν να αυξήσουν την δύναμη του Κουρδικού κόμματος και είναι το μόνο που δεν θα ήθελε η Τουρκία. Όπως και στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

Το κουρδικό κόμμα πιθανόν να υποκρίνεται κάνοντας τέτοιες ειρηνικές φιέστες διότι θέλει να μείνει νόμιμο και να φαίνεται ήπιων τόνων και να μην κινδυνεύει αλλά και κοντά στο μέσο Τούρκο κεντροαριστερό, κεντρώο κλπ.

Στην πορεία υπέρ της ειρήνης και με αρκετά συνθήματα προοδευτικά και δημοκρατικά συμμετείχαν και 9αριστεροί)πολιτικοί και απλοί πολίτες, η νεολαία του δεξιού κόμματος,εργατικά συνδικάτα, αριστεροί και πολλοί πιασμένοι χέρι χέρι, ζητώντας να σταματήσει η αιματοχυσία ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και στους Κούρδους αντάρτες στα νοτιοανατολικά της χώρας.
Απο indym:

Καμικάζι Ισλαμοφασίστες σκότωσαν τους άπιστους Κούρδους.


Η Τουρκία δεν διαθέτει φυσικά καμικάζι παρακρατικούς ούτε κανένας ένστολος παρακρατικός χάνει το αίμα του έτσι για πλάκα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger