Home » , » Η είδηση και η «είδηση».

Η είδηση και η «είδηση».

Από giorgis , Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 | 8:06 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από σημερινή εκπομπή του Σκάι και μας λέει για τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο της αυτοβιομηχανίας Volkswagen.

Οποιος το παρακολουθήσει διαπιστώνει ότι είναι εντελώς αδιάφορο. Μάθαμε για τις νέες ανακοινώσεις της εταιρείας, μας γνωστοποίησαν ότι και εδώ η εισαγγελία Αθήνας προχωράει σε έρευνες για να διαπιστωθεί «αν υπάρχουν ευθύνες για εισαγωγή και στην χώρα μας αυτοκινήτων με παράνομο λειτουργικό», αλλά για την .. ταμπακιέρα δεν ακούσαμε απολύτως τίποτα.

Μας είπαν για τον Γερμανικό κολοσσό ο οποίος έχει πρόθεση να αποσύρει τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα, για το πόσο άμεσα λειτουργεί η ντόπια αστική δικαιοσύνη, αλλά για την μήτρα που γέννησε αυτό το σκάνδαλο –καθώς και όλα τα παρόμοια- … τουμπεκί ψιλοκομμένη. Ούτε φυσικά έγινε καμιά αναφορά ότι κι αυτό το σκάνδαλο ήρθε στην επιφάνεια λόγω των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών στην προκειμένη περίπτωση μεταξύ αμερικανικών και Γερμανικών συμφερόντων.

Και το στόρυ είναι απλό. Ο Γερμανικός κολοσσός που έχει καθαρά κέρδη πάνω από 11 δις ευρώ τον χρόνο, απασχολεί περίπου 600.000 εργαζόμενους και κατασκευάζει 41.000 αυτοκίνητα την μέρα, το 2007 αποφάσισε να προσαρμόσει τους ντιζελοκινητήρες του στα αμερικανικά πρότυπα.

Διαπίστωσε όμως ότι έπρεπε να εγκαταστήσει μια συσκευή για την μείωση των ρύπων που κόστιζε 300 ευρώ σε κάθε αυτοκίνητο. Αυτό θα μείωνε τα αστρονομικά κέρδη της εταιρείας, οπότε προτίμησε να κάνει την «κουτσουκέλα» εγκαθιστώντας ένα λογισμικό που εξαφάνιζε το δηλητήριο που «κερνούσαν» τα αυτοκίνητά της. Τώρα γιατί η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της Αμερικής έκανε τόσο καιρό να φέρει αυτό το σκάνδαλο στην δημοσιότητα δεν το γνωρίζουμε. Η απάντησή της ότι τώρα το διαπίστωσε δεν μας φαίνεται πειστική.

Η ουσία είναι ότι οι καπιταλιστές δεν διστάζουν να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών αρκεί να γεμίζουν τα ήδη παραφουσκωμένα θησαυροφυλάκια τους. Και αυτό κανένας Σκάι δεν θα μας το πει.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger