Home » , » Ο Ερντογάν και η ηρωίνη του Εθνικισμού

Ο Ερντογάν και η ηρωίνη του Εθνικισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 | 7:01 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Βλαδίμηρε, μην βερνικώσεις τα παπούτσια σου. Θα στα γλύψει ο Ταγίπ. Σουλτάνε μου! Να γιατί δεν κάνει να βλέπεις πολλή τηλεόραση. Πήγε ο Ερντογάν να το παίξει «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» αλλά του βγήκε «Ταγίπ ο Αλαφιασμένος». Αυτά παθαίνει όποιος καβαλά καλάμι. Παρακαλά γονατιστός για συνάντηση. «Δεν ήξερα ο έρμος»! σκούζει κι ικετεύει να μην του κόψουν το αέριο και να συνεχίσουν να παίρνουν τα φρούτα, τα οποία χρυσοπλήρωναν στους Τούρκους, μετά την ανοησία του Σαμαρά.

Πάλι του την έφεραν οι Αμερικάνοι. «Πελάτης» τους έγινε. Νόμιζε πως θα τον στήριζε το ΝΑΤΟ, αλλά δεν τα υπολόγισε καλά. Ακόμα του χρωστάν οι Εβραίοι κάτι απειλές που έκανε παλιά, πριν βάλει ξανά την ουρά στα σκέλια. «Είδες μπρε που τη χρειάζεσαι τη θεία από το Αμέρικα; Κάνε τώρα ότι σου πούμε» του λένε οι καουμπόηδες.

Η Ρωσία παραείναι δυνατή έτσι; Εμ βέβαια! Γιατί εκτός από τους νέους ικανούς για στράτευση, που είναι στα ίδια περίπου, σε όλα τα άλλα, Οικονομία, Στρατό κλπ. δεν υπάρχει σύγκριση. Άσε τα πυρηνικά. Πέρα από τα μεγέθη, η όποια δύναμη της Τουρκίας οφείλεται στην Αμερική. Δεν έχει Υποδομή η ίδια, ούτε Τεχνογνωσία. Το περισσότερο Φυσικό Αέριο, το προμηθεύεται από τη Ρωσία. Εξαγωγές, Τουρισμός Εμπορικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών είχαν εξαιρετικά ευεργετική επίδραση στη γείτονα. Δεν τους παίρνει λοιπόν τσαμπουκάς.

Μετά την ανόητη δικαιολογία για την κατάρριψη του αεροσκάφους «η Τουρκική Αεροπορία ανέστειλε τις πτήσεις πάνω από τη Συρία». Γιατί μπορεί κι ο Άσαντ να θελήσει να υπερασπίσει τα σύνορά του. «Όχι τα δικά μου – δικά μου και τα δικά σου – δικά μας». Λέτε να έπαιξαν ρόλο οι S-400; Πάντως στο Αιγαίο δεν ήταν 17΄΄ παραβίαση. Ήταν 1.500 παραβάσεις και παραβιάσεις. Γι αυτό δεν γίνεται τίποτα εδώ. Όχι γιατί το λένε οι Αμερικάνοι, Όοοχι! Αλλά γιατί το συνηθίσαμε. Αφού, αν δεν τους δούμε, θα ανησυχήσουμε, μήπως έπαθαν κάτι. Πιο πολύ βλέπουν οι κάτοικοι των νησιών μας Τούρκους πιλότους παρά Έλληνες γιατρούς. Αλήθεια, θα στείλετε κανέναν γιατρό και κάνα υπάλληλο, ή να ζητήσουμε από τους ξένους;

Τελικά το μόνο που κατάφερε ο «καλαμοκαβαλάρης» Ερντογάν ήταν να ματαιώσει τις συμφωνίες, να ενισχύσουν οι Ρώσοι την παρουσία τους στη Συρία, και να βομβαρδίσουν ότι τουρκικό κινείται. Πολύ «καλή» κίνηση το βγάλσιμο των ματιών του τα χέρια του...

Βλέπουμε πως την Ιστορία τη γράφουν οι αντιθέσεις και τα κοινωνικά, οικονομικά μεγέθη. Καμία μεταφυσική. Άλλωστε η ίδια η ιδεολογία που κανονίζει την πολιτική, διαμορφώνεται από τις επικρατούσες συνθήκες κάθε εποχής.

Η Τουρκία, όπως κάθε καπιταλιστικό κράτος, κάνει τον «καμπόσο» όπου την παίρνει. Ειδικά οι Τούρκοι στρατηγοί, παριστάνουν το «λιοντάρι» στους σχεδόν άοπλους Κούρδους, στους αποδυναμωμένους Σύριους, Έλληνες κοκ. Αλλά ηλίθιοι δεν είναι. Μόλις βρουν το δυνατότερο, γίνονται «προβατάκια που βελάζουν» για να τους δώσουν προσοχή.

Όλα αυτή η εθνικιστική έπαρση, όλα αυτά τα ιμπεριαλιστικά σε ΟΛΕΣ τις χώρες από ΗΠΑ μέχρι Ελλάδα, είναι για ένα και μόνο λόγο: Γιατί υπάρχει εκμετάλλευση, αδικία στο εσωτερικό, οπότε πρέπει η αγανάκτηση για τα κακώς κείμενα να μεταφερθεί ΕΞΩ, ώστε να μην υπάρχει ξεσηκωμός κι απαίτηση για καλύτερη ζωή με περισσότερα δικαιώματα. Κάθε χώρα που έχει τεράστια εσωτερικά προβλήματα, επιζητεί την ένταση με άλλες χώρες για αποπροσανατολισμό του λαού της.
Οι εργάτες ρουφούν την ηρωίνη του Εθνικισμού και ξεχνούν τα καθημερνά προβλήματα. Είναι εύκολο άλλωστε να κατηγορήσεις άλλους για κάθε τι στραβό, παρά να το διορθώσεις ο ίδιος. Κι η Ιστορία συνεχίζεται... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

27 Νοεμβρίου 2015 στις 7:48 μ.μ.

...... Κάνε τώρα ό,τι σου πούμε» του λένε οι καουμπόηδες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger