Απειθαρχία!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 | 10:17 π.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος -  Realnews

Ο,τι συμβαίνει στο Αιγαίο με τα πνιγμένα μωρά δεν είναι «ατύχημα». Είναι δολοφονία. Τα κύματα των απελπισμένων φτάνουν στην Ελλάδα εξαιτίας της φτώχειας, των πολέμων, των αντιδραστικών καθεστώτων και των «Φρανκενστάιν» τύπου ισλαμοφασίστες του ISIS που δημιουργούν οι... εταίροι μας.

Η πολιτική της Ε.Ε., από τη μία προκαλεί τα προσφυγικά ρεύματα με τις ιμπεριαλιστικές της επεμβάσεις, από την άλλη αφήνει τους πρόσφυγες να πνίγονται για να «παραδειγματίσει» και να αποτρέψει νέες ροές.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει συμμετοχή σ’ αυτό το έγκλημα. Ούτε βάζοντας τις ζωές ανθρώπων στο ζύγι της «διαπραγμάτευσης» του μνημονίου και του δημόσιου χρέους, ούτε μετατρεπόμενη σε έναν απέραντο καταυλισμό ψυχών με αντίτιμο τρία ευρώ το κεφάλι!

Η Ελλάδα πρέπει, αμέσως, να απειθαρχήσει στον Κανονισμό του Δουβλίνου. Να παράσχει έγγραφα και μέσα για να μπορούν να μετακινηθούν οι πρόσφυγες εκτός Ελλάδας, όπως ζητούν. Να εξασφαλίσει ασφαλή περάσματα και να ενισχύσει τα μέσα διάσωσης για τους πρόσφυγες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της.

Να καταγγείλει με κάθε τρόπο όσους κάνουν σκέψεις συνδιαχείρισης του Αιγαίου με την Τουρκία στο όνομα του προσφυγικού και να διεκδικήσει πόρους από τους υπαίτιους του εγκλήματος για δημιουργία ανθρώπινων χώρων προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες.
Να προχωρήσει σε παραδειγματικό τσάκισμα των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας ανθρώπων που δρουν στο έδαφός της. Και φυσικά να αρνηθεί -έμπρακτα- κάθε συνδρομή, στρατιωτική ή άλλη, στα εγκλήματα που δια πράττονται στις  χώρες των μεταναστών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger