Home » , , » Αθλιος ο μαέστρος που συντονίζει τον χαβά της "Πανουσιάδας"

Αθλιος ο μαέστρος που συντονίζει τον χαβά της "Πανουσιάδας"

Από giorgis , Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 | 6:56 μ.μ.

Του Γ. Γ.
Αλαφούζος, Ψυχάρης, Αναστασιάδης, και όλος ο «καλός» κόσμος των διαπλεκομένων ΜΜΕ έχει πάρει υπό την προστασία του τον Πανούση, θεωρώντας «θέσφατα»  όσα επικαλείται  κάνοντας λόγο για «συγκλονιστικές αποκαλύψεις»  του πρώην υπουργού, ενώ χαρακτηρίζουν «ανατριχιαστικές τις απειλές» που ισχυρίζεται ότι υπήρξαν σε βάρος τους.

Παράλληλα κάποιες φυλλάδες ανακάλυψαν την  «τρομοκρατική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ» και θυμήθηκαν κάποια πρόσωπα που είτε κατέθεσαν σαν μάρτυρες στην δίκη της 17 Ν., είτε υπερασπίστηκαν το αίτημα του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση και νοσηλεία. (Κουράκη, Διαμαντόπουλο, Λέβα, Κατριβάνου κ.α).

Και η πλάκα είναι ότι αν  ήθελαν οι «δαιμόνιοι  ρεπόρτερ», σ’ αυτή την «τρομοκρατική συνιστώσα» πολύ εύκολα θα μπορούσαν να εντάξουν και τον Γιάννη Πανούση

Άλλες εποχές …

Ο Ι. Πανούσης υπήρξε πάντοτε υπόδειγμα πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Για παράδειγμα, την περίοδο που ακολούθησε την τρομοϋστερία των συλλήψεων για τη 17Ν το 2002, συμμετείχε -αν και από κάποια απόσταση- σε εκδηλώσεις νομικών (και όχι μόνο) κύκλων, που αφορούσαν την τρομονομοθεσία, το «ειδικό» καθεστώς κράτησης κτλ. 

Τον θυμόμαστε, για παράδειγμα, ως εισηγητή σε μια διημερίδα που οργάνωσε τον Ιούνη του 2004 η Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων Μελών του ΔΣΑ υπό τον γενικό τίτλο «Ασφάλεια και Ελευθερία στην εποχή της Αντιτρομοκρατικής Εκστρατείας (με αφορμή τις πολιτικές δίκες)». Ο τίτλος της εισήγησής του ήταν: «Συνθήκες κράτησης των κατηγορούμενων για υποθέσεις τρομοκρατίας». 

Τον θυμόμαστε το Φλεβάρη του 2005 να συμμετέχει στο πάνελ που παρουσίασε το βιβλίο του δικηγόρου I. Μυλωνά για την πρώτη μεγάλη πολιτική δίκη της 17Ν, με τίτλο «ΥΠΟΘΕΣΗ 17Ν - Γιατί δεν ήταν δίκαιη η Δίκη», μαζί με τον Δ. Τσοβόλα (με την ιδιότητα του δικηγόρου), την τότε αντιπρόεδρο του ΔΣΑ Φρόσω Κιάου (υπουργό στην τελευταία υπηρεσιακή κυβέρνηση) και τον δικό μας Πέτρο Γιώτη.

Τώρα, βαφτίζει... συνοδοιπόρους της τρομοκρατίας όσους δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον για τις συνθήκες κράτησης των πολιτικών κρατούμενων και για τις πραγματικά φασιστικές πρακτικές που χρησιμοποιούν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, στοχοποιώντας ακόμα και στενούς συγγενείς φυλακισμένων αγωνιστών.

Εφημερίδα «ΚΟΝΤΡΑ» 14/11/2015

Ας προσπεράσουμε όμως αυτές τις αστειότητες και ας πάμε στην ουσία του θέματος. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε την ολοφάνερα «στημένη» συνέντευξη Πανούση στην φυλλάδα «Καθημερινή» που οι «μιλημένες πιασάρικες» ερωτήσεις των δημοσιογράφων έδωσαν την ευκαιρία στον πρώην υπουργό να κάνει την αυτοαγιογραφία του.

Στεκόμαστε όμως στα σχετικά δημοσιεύματα που υπήρχαν χτες στο έντυπο και σήμερα ηλεκτρονικό «Βήμα» και τα οποία υπογράφουν Βασίλης Χιώτης και Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Διαλόγους – φωτιά οι οποίοι τεκμηριώνουν τον στενό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις ή βαριά ποινικά αδικήματα περιλαμβάνουν τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», διαβάζεις στην εισαγωγή του δημοσιεύματος και αν είσαι ανυποψίαστος αναγνώστης εντυπωσιάζεσαι.
Με προδιάθεση, λοιπόν ότι θα πληροφορηθείς συγκλονιστικές αποκαλύψεις προχωράς στην ανάγνωση του ρεπορτάζ. Δεν αργείς όμως να αντιληφθείς ότι «είναι μάπα το πεπόνι» ή «πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα» που λένε οι λαϊκές ρήσεις. Βλέπεις δηλαδή ότι οι «ξύλινοι» τίτλοι του δημοσιεύματος, στην ουσία καταλήγουν «μηδέν στο πηλίκον».

Αντιγράφουμε λοιπόν από την ιστοσελίδα του «Βήματος»:

Απόρρητα σημειώματα

Ολα τα στοιχεία που έχει καταθέσει ο κ. Πανούσης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περιλαμβάνονται σε απόρρητα ενημερωτικά σημειώματα που του είχαν κοινοποιηθεί από την ΕΥΠ και τα οποία επικαλούνται «ευαίσθητες πηγές υψηλής αξιοπιστίας».

Δεν περιλαμβάνονται όμως σημειώματα που να περιέχουν τους διαλόγους οι οποίοι είδαν την περασμένη εβδομάδα το φως της δημοσιότητας ή άλλο υλικό που να τεκμηριώνει ότι προετοιμαζόταν επίθεση εναντίον του πρώην υπουργού. Αυτό σημαίνει ότι οι διάλογοι που δημοσιοποιήθηκαν ή δεν υπάρχουν ή περιλαμβάνονται σε άλλα σημειώματα τα οποία έχει στη διάθεσή του ο κ. Πανούσης και θα καταθέσει σε μεταγενέστερο χρόνο στη Δικαιοσύνη.

Επίσης δεν τεκμηριώνεται από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Δικαιοσύνη η εμπλοκή άλλων στελεχών ή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση πλην του Πάνου Λάμπρου. Ο κ. Πανούσης είχε δηλώσει ότι εμπλέκονται και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τα στοιχεία προκύπτει ότι μόνο ένα όνομα αναφέρεται (της Βασιλικής Κατριβάνου), και αυτό σε συνομιλία τρίτων, χωρίς να προκύπτει οποιαδήποτε απειλή σε βάρος του πρώην υπουργού.   

Φαίνεται λοιπόν ότι από τα υπάρχοντα στοιχεία δεν τεκμηριώνονται οι καταγγελίες περί απειλών κατά της ζωής του. Από την άλλη πλευρά, όμως, τεκμηριώνεται η στενή σχέση κρατουμένων με τον Πάνο Λάμπρου, με επικοινωνίες μάλιστα στις οποίες ομολογούνται ή προαναγγέλλονται αξιόποινες πράξεις.

Για παράδειγμα, σε μια συνομιλία του κ. Λάμπρου με τον Γεράσιμο Τσάκαλο (κρατούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) ο δεύτερος ομολογεί στον πρώτο ότι δικοί του άνθρωποι οργάνωσαν την κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ότι αποχώρησαν σε ένδειξη καλής θέλησης προς την κυβέρνηση.

«Εμείς ό,τι σας υποσχεθήκαμε το κάνουμε. Εσείς δεν είστε εντάξει» εμφανίζεται να λέει ο Γ. Τσάκαλος στον Π. Λάμπρου. «Εμείς είπαμε ότι θα φύγουμε από την Πρυτανεία και φύγαμε, αφήνοντας εκεί μόνο δώδεκα άτομα. Προσέξτε, όμως, και να το πεις στους δικούς σου: Μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα να χοροπηδάει».

«Να καταλάβουμε τη Βουλή»

Ολες αυτές οι συνομιλίες πάντως δεν τεκμηριώνουν άμεση απειλή κατά του πρώην υπουργού. Μια συνομιλία η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί απειλή κατά του ιδίου αλλά και κατά συναδέλφων του πολιτικών είναι αυτή που έχει καταγραφεί μεταξύ του Γεράσιμου Τσάκαλου με τον Νίκο Μαζιώτη, πιθανότατα μετά την επίσκεψη μελών της ομάδας «Ρουβίκωνας» στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, με την ανοχή της τότε προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Πρέπει να χτυπήσουμε στη Βουλή. Δεν φυλάσσεται καλά. Μπορούμε να την καταλάβουμε» εμφανίζεται να λέει ο Μαζιώτης, αλλά ο Τσάκαλος τον αποθαρρύνει: «Είσαι τρελός; Αυτό που λες είναι επίθεση αυτοκτονίας».  
___________

Μόλις ετοιμαζόμαστε να σχολιάσουμε τις παραπάνω φαιδρότητες έρχεται ένα κείμενο του Γεράσιμου Τσάκαλου, που κάνει περιττή την διάθεση μας: "Όλοι οι διάλογοι που έχουν βγει μέχρι στιγμής στα media  είναι ψεύτικοι και αποκυήματα φαντασίας κάποιων και του Πανούση. Είναι μια οργανωμένη προσπάθεια ορισμένων κέντρων εξουσίας να αξιοποιήσουν τον χρήσιμα ηλίθιο Γ. Πανούση και τη ματαιοδοξία του, για να κοντραριστούν με την κυβέρνηση Σύριζα", τονίζει μεταξύ άλλων το μέλος της ΣτΠ.

Εντοπίσαμε όμως και κάτι άλλο στα διοχετευμένα "ντοκουμέντα" στα ΜΜΕ. Κι αυτό μας δείχνει πόσο της "πλάκας" και ασυντόνιστη είναι η "ορχήστρα' που παίζει τον χαβά της "Πανουσιάδας¨.  

Το Σάββατο κυκλοφορεί η φυλλάδα «Παραπολιτικά» και σε κείμενο που υπογράφει ο Βασίλης Χήτου παρουσιάζει κάποιον "50χρονο αριστεριστή των Β. Προαστίων" ο οποίος σε απομαγνητοφωνημένη τηλεφωνική συνομιλία -που φέρεται ότι έχει υποκλαπεί από τα τζιμάνια της ΕΥΠ- να συνομιλεί με "ομοϊδεάτη του αξιωματικό της αστυνομίας.  



Χτες όμως, από το "Βήμα της Κυριακής" ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, παρουσιάζει ακριβώς τον ίδιο διάλογο μόνο που αυτή την φορά  τις "απειλές" στον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης δεν τις διατυπώνει "αριστεριστής", αλλά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.


Το θέμα είναι ότι η όλη υπόθεση έχει ξεφύγει απ' τους σχεδιασμούς των εμπνευστών της και ο Γ. Πανούσης έχει βρεθεί σε πολύ δυσμενή θέση με το ενδεχόμενο να βρεθεί στο σκαμνί του δικαστηρίου με βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του να είναι ορατό. Δεν είναι τυχαία η πληροφορία που αναφέρει το "Βήμα" σύμφωνα με την οποία ο Ο Πανούσης "ζητεί να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό επειδή «είναι πρόβλημα δημοκρατίας και όχι μονομαχίας. Πολύ φοβάμαι ότι οι σύμβουλοί του τον παρασύρουν σε έναν καταστροφικό δρόμο» δηλώνει. Από το Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτουν κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο".

Αντε, τώρα να "μαζέψουν" τα απόνερα που βγήκαν από τον βρομερό βόθρο της αστικής πολιτικής. Θα το προσπαθήσουν όμως με παρασκηνιακές κινήσεις που εμείς θα αγνοούμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

16 Νοεμβρίου 2015 στις 11:04 μ.μ.

"Οταν πλακώνονται δυο παληοτόμαρα βγαίνουν πολλά άπλυτα στη φόρα".
Ο μαέστρος μια χαρά κάνει τη δουλειά του, κυρ Πέτρο Γιώτη.
ΕΣΥ, τι ήθελες ν' ανακατευτείς με τα πίτουρα;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger