Home » , » Την επιστροφή της Αγίας Σοφίας ζητά το ΚΚ Ρωσίας

Την επιστροφή της Αγίας Σοφίας ζητά το ΚΚ Ρωσίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 | 11:06 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175. 

Την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο ζήτησαν στη Ρωσική Δούμα οι Ρώσοι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας ως ένδειξη καλής θέλησης της Τουρκίας.

"Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση, η οποία είναι υπεράνω της πολιτικής, καθιστώντας αναγκαία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Χριστιανοσύνη. Η Ρωσία είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει από την πλευρά της την αποκατάσταση του ναού, για την οποία θα εργαστούν οι καλύτεροι Ρώσοι επιστήμονες και συντηρητές, προκειμένου να αποκατασταθεί ένα μνημείο για την παγκόσμια Χριστιανοσύνη" είπε ο Sergey Gavrilov του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA "Novosti".

Οι Κομμουνιστές έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις με κάθε θρησκεία. Πιστεύουμε στο Διαλεκτικό Υλισμό, ο οποίος απορρίπτει την ύπαρξη πνευμάτων, θεών, αγγέλων κοκ. Σεβόμαστε όμως στα πλαίσια της Ισότητας το δικαίωμα κάθε μειονότητας, οπουδήποτε κι αν είναι, να πιστεύει ότι θέλει. Φυσικά αυτό δεν μας κάνει ούτε Χριστιανούς ούτε Μουσουλμάνους, όπως οι ανεγκέφαλοι εθνικιστές κάθε χώρας μας κατηγορούν ανάλογα. Εμείς απλά κατανοούμε και σεβόμαστε τη Διαφορετικότητα σύμφωνα με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στη ΕΣΣΔ υπήρχαν πάνω από 100 εθνότητες και πάρα πολλές θρησκείες. Για δεκαετίες, κι όσο υπήρχε ο υπαρκτός Σοσιαλισμός, ζούσαν Αρμονικά. Εκείνο που γίνονταν, ήταν πως το Σοβιετικό Κράτος ουδέποτε συνεργάστηκε με το Ιερατείο μιας θρησκείας σε βάρος των οπαδών άλλων θρησκειών, όπως γίνεται κατ’ εξακολούθηση σε όλα σχεδόν τα Καπιταλιστικά Κράτη. Οι Ιερείς μιας θρησκείας, που τυχαίνει να είναι πλειοψηφία σε μια χώρα, συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις, από τη μια για να αποχαυνώνουν τους οπαδούς τους, από την άλλη για να διώκουν τις μειονότητες δημιουργώντας διχασμό, ρατσισμό και μίσος.

Για να θυμηθούμε μια έκφραση του Subcomandante Marcos:
«Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη». 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

27 Νοεμβρίου 2015 στις 6:42 μ.μ.

Subcomandante ???

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger