Home » , » Και τα μυαλά στα κάγκελα...

Και τα μυαλά στα κάγκελα...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 | 1:02 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Έγινε μια δήλωση από τον προηγούμενο "καταλληλότερο", το Σαμαρά, με αφορμή την επίθεση στο βουλευτή Οικονόμου η οποία παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ ως αντιπολίτευση στον Τσίπρα. Ήταν η εξής: «Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Βασίλη Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση, να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους, σε μια δημοκρατική πολιτεία, "άβατα" δεν υπάρχουν».

Πρώτα απ' όλα είναι αφελής, όποιος πιστεύει πως η δήλωση αυτή κάνει κακό στο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως! Ο αλαζόνας και αυτοκαταστροφικός Σαμαράς μας θύμισε κάποια πράγματα: Τα κάγκελα, που έβαζε στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, τα οποία, όπως πίστευε ο ίδιος κατόπιν συνομιλίας του με το Θεό, του παρείχαν μια αίσθηση ασφάλειας.

Αγνοεί, ότι οι φράχτες χωρίζουν υψώνοντας εμπόδια τόσο σ' αυτούς που είναι έξω , όσο και σε 'κείνους που είναι μέσα. Πιο απλά ο φράκτης, τα κάγκελα, η καταστολή, δημιούργησε αποτροπιασμό, περισσότερη αγανάκτηση και μίσος. Το κυριότερο, αποξένωσε τελείως τον πολιτικό από τον κόσμο, πράγμα που είχε σημαντικότατη επίπτωση στις λαθεμένες αποφάσεις, οι οποίες πάρθηκαν κατόπιν συμβουλών άχρηστων κολάκων, ή προσωπικών κόμπλεξ και εμμονών.

Είναι χίλιες φορές προτιμότερο για κάποιον πολιτικό, που διαθέτει τη στοιχειώδη λογική, η λεκτική αποδοκιμασία, ακόμα και τέτοιου είδους επιθέσεις, από το να ζει σε ένα κλουβί εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα, βλέποντας παντού εχθρούς, ανασφαλής, καχύποπτος και τέλος περίγελος, μισητός από όλους.

Ο Σαμαράς όμως είναι εγωιστής. Είναι αποτυχημένος, το γνωρίζει αλλά δεν το δέχεται, γι αυτό δεν αντέχει την κριτική. Καμία κριτική, ούτε την καλόπιστη. Ονειρεύεται κάγκελα, γιατί φοβάται. Το μυαλό του είναι στα κάγκελα, σε μια ψευδαίσθηση που προσφέρει αυτοϊκανοποίηση. Βέβαια είναι καλό για τον ίδιο να συνηθίζει στην ιδέα ότι θα ζει πίσω από αυτά...

Η Ελλάδα όμως είναι όντως ξέφραγο αμπέλι. Στους τοκογλύφους, οι οποίοι κάνουν ότι θέλουν. Κι αυτοί είναι οι πιο αδίστακτοι, οι πιο στυγνοί εγκληματίες. Σ' αυτό έχει τεράστια ευθύνη ο ίδιος ο Σαμαράς.

Αν προσπάθησε λοιπόν να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα κατάφερε ακριβώς τα αντίθετα. Κατόρθωσε να γίνει υποσυνείδητα η σύγκριση κι η εικόνα από τα κάγκελα, τις ασπίδες των ΜΑΤ και τους σωματικούς ελέγχους στις παρελάσεις, είναι καταδικαστική για τον ίδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει όμως τα χνάρια του, δεν τον έφτασε ακόμα, αλλά κατά κει πάει.

Κι εδώ είναι η δεύτερη ερμηνεία. Ο Σαμαράς λέει στο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει περισσότερα μέτρα καταστολής. Να κατέβει ακόμα ένα επίπεδο, να βγάλει και το τελευταίο φύλλο συκής, ώστε να κάνει ο Τσίπρας ότι αυτός δεν πρόλαβε. Να επαναφέρει τα κάγκελα! Να κάνει το δικό του μοιραίο λάθος, ώστε να αισθανθεί δικαίωση!

Ψήνεται Οικουμενική Χούντα, οι ΑΝΕΛ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, εν τούτοις πέρασε. Φυσικά δεν έπιασε ο πόνος τα δεκανίκια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που βάναυσα καταπατούνται από την πολιτική εξαθλίωσης των Μνημονίων. Ήταν πρόβα, αλλά για να γίνει η θέληση του Βερολίνου, πρέπει πρώτα να υπάρξει περαιτέρω σύγκλιση, να εφαρμοστεί το ein volk - ein reich - ein führer ελαφρώς παραλλαγμένο για την αποικία: Μια Θέληση, Μία Πολιτική, Μία Χούντα και καμία απολύτως αντίρρηση στις εντολές. Ένας βόθρος δηλαδή που θα κολυμπάν όλοι τους. Άντε Αλέξη, ο Αντώνης λέει να κάνεις μεγαλύτερο μακροβούτι να πας πιο βαθιά. Τα λήμματα είναι ζεστά κατευθείαν από γερμανικό εργοστάσιο... .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger