Home » , » Ομιλία της Α. Παπαρήγα για το σύμφωνο συμβίωσης (Βίντεο) - Γ. Ρίτσος "Ισως να 'ναι κι έτσι"

Ομιλία της Α. Παπαρήγα για το σύμφωνο συμβίωσης (Βίντεο) - Γ. Ρίτσος "Ισως να 'ναι κι έτσι"

Από giorgis , Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 | 5:01 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Ακούγοντας την τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα στην βουλή –την παραθέτουμε σε βίντεο- για το σύμφωνο συμβίωσης, θυμήθηκα ότι η συζήτηση περί ομοφυλοφιλίας στο ΚΚΕ είχε ανοίξει από πολύ παλιά. Πρέπει –αν δεν κάνω λάθος- να είχε ξεκινήσει την άνοιξη του 1985 επί εποχής Χ. Φλωράκη, όταν ο Γιάννη Ρίτσος είχε εκδώσει το βιβλίο του «Ίσως να ‘ναι κι έτσι», με ερωτικά πεζογραφήματα του ποιητή.

Το περιοδικό «Πολιτιστική» που είχε εκδώσει ο αντιδικτατορικός αγωνιστής  Αντώνης Στεμνής και στο οποίο αρθρογραφούσαν διανοούμενοι του ΚΚΕ, στάθηκε επικριτικά στο δημιούργημα του Γ. Ρίτσου. Στην διαμάχη πήρε μέρος και η «Αυγή» με τον  Ριζοσπάστη να χαρακτηρίζει «προβοκάτσια» το κείμενο της «Πολιτιστικής».
Είχε γίνει δηλαδή ένας ψιλοχαμός τότε με το όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ να γράφει ότι το κόμμα δεν πρόκειται να διαχωρίσει ποτέ τους εργάτες και διανοούμενους με βάση εθνότητα, θρησκεία και φυσικά ερωτικές προτιμήσεις αλλά με το αν συστρατεύονται στην μάχη ενάντια στον ταξικό αντίπαλο, τους καπιταλιστές και τα μονοπώλια με στόχο την ανατροπή της εξουσίας τους. (Δεν θυμάμαι τις ακριβείς διατυπώσεις του «Ριζοσπάστη», αλλά αυτό ήταν το πνεύμα των κειμένων του).

Σήμερα, λοιπόν, που το θέμα ξαναέρχεται στην δημοσιότητα με το σύμφωνο συμβίωσης εκτός από το παρακάτω βίντεο μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
  
________________
Ξεκουμπώνει ως κάτου το βρακί του, τη χουφτώνει, τη βγάζει, τεντωμένη και σπαρταριστή. Το ίδιο κάνει κι ο άλλος, μη φανεί δειλός, έτσι συντροφικάτα. Τις κοιτάζουν, καθένας τη δική του. Ύστερα ο ένας του αλλουνού.
 – Μεγάλη που την έχεις. 
– Αμ’ η δικιά σου’ κι είναι και πιο χοντρή’ χωρίς καθόλου χαλινό’ να’ όπως κι η δικιά μου’ τις παίζουμε; εσύ τη δικιά μου κι εγώ τη δικιά σου’ θα ‘ναι πιο μερακλίδικα. 
– όχι’ δε μου ‘ρχεται’ είναι αμαρτία. 
– Τι αμαρτία; δεν την παίζεις ποτέ σου; 
- Ναι, αλλά μονάχος, στα κρυφά. 
– Σαχλαμάρες. τι μονάχος, τι μ’ έναν άλλο; Κι εμείς είμαστε φίλοι. δεν θα το πούμε πουθενά. απλώνει πρώτος το χέρι του, του τη χουφτώνει, ξεθαρρεύεται κι ο άλλος. Του την πιάνει κι αυτός. 

Δε μιλάνε. Δεν κοιτιούνται. Κοιτάει ο ένας του αλλουνού. Λαχανιάζουν. Θέλουν να φωνάξουν, δεν ξέρουν τι’ κάτι δυνατά, πολύ δυνατά’ να βουίξει το πάρκο, να μαζευτεί κόσμος, κι αυτοί ν’ αναληφθούν απλησίαστοι, ασύλληπτοι, οι δυο τους μόνοι, μόνοι, μόνοι, ολόκληροι, αθάνατοι, ως τη μέγιστη στιγμή της έκρηξης, και πια δεν ξέρεις τι θα επακολουθήσει κι ούτε έχει σημασία, γιατί αυτή η στιγμή είναι όλος ο χρόνος, έξω απ’ το χρόνο, και το μόνο που θέλουν είναι να φωνάξουν όλη τη συγκεντρωμένη σιωπή και ν’ ακουστούν πέρα, παντού, ούουου, ούουου, λόγια συναγμένα απ’ τους δρόμους, απ’ τις ταβέρνες, απ’ τα μπορντέλα, τα πιο αισχρά, τα πιο άγια, ποτές δεν τα’ αρθρώσανε, κι είναι πετρωμένα μέσα τους, βράχια, ε, ωρέ ντουνιά, στην κορυφή του καυλιού μου σε σηκώνω, χύνω μέσα σου, νόημα σου δίνω, κόκκινο’ μα κείνη ακριβώς τη στιγμή μια βαμμένη γυναίκα περνάει’ σκεπάζει ο καθένας με την παλάμη του το δικό του πέος’ ντροπαλοσύνη’ τους πέφτει’ μαλακώνει’ – ε, κοπελιά δεν έρχεσαι κατά δω; - δεν πηδιόσατε μόνοι σας, θα βολευτείτε καλύτερα. Και φεύγει. Και ξαφνικά βραδιάζει.
Γιάννης Ρίτσος: Ίσως να ‘ναι κι έτσι (Κέδρος)
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 25 σχόλια

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2015 στις 5:18 μ.μ.

Τον γενάρη θα γίνει 24ωρη απεργια μπροστά στο νέο έγκλημα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗς με το Ασφαλιστικο τις Συντάξεις και τους μισθούς Σήμερα υπηρχανε Κινητοποιήσεις σε Αθήνα Πειραιά στα γραφεία της ΔΕΗ για να μην υπάρχει άνθρωπος χωρίς ρεύμα. Τροπολογία του ΚΚΕ σήμερα για να σταματήσουνε τα δικαστήρια σε αγρότες μαθητές και Εργάτες απορίφθηκε απο την ΑΘΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Μπροστά σε αυτά τα εγκλήματα οι Κολαούζοι του σύριζα συνεχίζουνε τον Αντικομμουνιστικό οχετό. Τους αφήνουμε στην μοίρα τους. Συνεχίζουμε με περισσότερο πείσμα για την ενίσχυση της Λαικής Συμμαχίας με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2015 στις 6:11 μ.μ.

Η θέσεις του ΚΚΕ είναι απόλυτα ξεκάθαρες. Ο Μοναδικός διαχωρισμός που μπαίνει στην Κοινωνία είναι Τάξη απέναντι σε Τάξη. Τα παιδιά γεννιούνται απο Γυναίκα ανδρα και αυτούς πρέπει να έχουνε μητέρα πατέρα. Ολη αυτή η αντικομμουνιστική υστερία έχει ένα και μόνο στόχο. Την στήριξει της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ώστε να συνεχίσει τα εγκλήματα της σε βάρος του λαού.

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:13 μ.μ.

Η αληθεια ειναι οτι η τοποθετηση της Παπαρηγα ηταν πολυ καλη.
Απο τις καλύτερες που ακουστηκαν για το θεμα. Δε νομοζω οτι μετα απο αυτο χωραει παρερμηνεια στη θεση του ΚΚΕ για το ΣΣ.
Ουτε στο αν ερμηνευει διαλεκτικα το ζητημα.

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:40 μ.μ.

τι μπουρδολογια της παπαρηγα ειναι αυτη; θα κατεβασει τον μαρξ για να πει οχι στο συμφωνο;

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:53 μ.μ.

Η προσωπική μου άποψη ήταν και είναι ότι το ΚΚΕ θα πρέπει να είναι υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, είμαι ψηφοφόρος του ΚΚΕ και πάντα το παρακολουθώ με προσοχή, όμως πράγματι, η ομιλία της Παπαρήγα είναι πολύ καλή και καλύπτει πολλά κενά, δικαιολογεί την στάση του κόμματος χωρίς παρερμηνείες.

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:52 μ.μ.

8.40 Τα επικοινωνιακά κόλπα του σύριχα δεν πιάνουνε. Εχει υπογράψει 3ο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ που σφάζει τον λαό. Σανίδα σωτηρίας δεν θα βρει σε καμμία περίπτωση στο ΚΚΕ. Ούτε με σφαίρες. Τα παιδιά γεννιούνται απο γυναίκα και άνδρα και αυτούς θα έχουνε γονείς.

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:33 μ.μ.

9.42
Τα παιδιά γεννιούνται απο γυναίκα και άνδρα και αυτούς θα έχουνε γονείς! συμφωνω. η πιθανοτητα να βγαινουν πολιτικα ηλιθια που δεν απαντουν σε συγκεκριμενες ερωτησεις και να ανηκουν στο κκε υπαρχει;

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:42 μ.μ.

10.33 Αν εσύ είχες Γονείς δου άντρες είναι δικό σου πρόβλημα για αυτό και δεν καταλαβαίνεις. Πες μας κάτι για το 3ο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ που σφάζει τον λαό.

23 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:38 π.μ.

Η Παπαρήγα λέει ότι τα παιδιά των ομοφυλόφιλων δε θα έχουν ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα που δεν έχουν αυτά των ετερόφυλων. Τότε που διαφωνεί το ΚΚΕ στην υιοθεσία; Είπαν και κάτι σωστό και πάλι μπερδεμένα τα λένε...έλεος!

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:21 π.μ.

12.38 Δεν σου κάνει καλό ο Αντικομμουνισμός. Οτι είπε το ΚΚΕ είπε και ή Αλέκα. Ασε την λάσπη στην άκρη Προβοκάτορα. Πες μας κάτι για το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

24 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:41 π.μ.

9.21 Τα μπερδεύεις. Άλλο αντικομμουνισμός άλλο αντιπαπαρηγισμός. Άκου πάλι την τοποθέτηση γελοίε και μετά μίλα. Λέει καθαρά αυτά που είπα: "εμείς δε λέμε ότι τα παιδιά θα έχουν προβλήματα". Και μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα, το αριστερό μνημόνιο είναι άλλη συζήτηση.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:45 π.μ.

Ο αντικομμουνισμός του ΚΚΕ δέν έχει ΟΡΙΟ!!! Αυτό το κόμμα συνεχίζει να συκοφαντέι τον κομμουνισμό....

α. Θεωρεί την ομοφυλοφυλία παράγωγο του καπιταλισμού, εκφυλισμένη συμπεριφορά!! ΕΛΕΟΣ! Και στην αρχαιότητα; Είχαν καπιταλισμό ωρέ χαϊβάνια του ΚΚΕ;

β. Θεωρεί τα καθεστώτα του ανύπαρκτου ως σοσιαλισμό: Δλδ το ΚΚΕ θέλει μεν να ανατραπεί η αστικήξ τάξη, αλλά για να πάρει την εξουσία, η κομματική/κρατική γραφειοκρατία, σε βάρος του λαού.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:53 π.μ.

11.41 Μη χάνεις την ψυχραιμία σου και πετάς αλλού την μπάλα βρίζοντας. Αυτό δείχνει το ήθος σου. Η ΑΛΕΚΑ είπε οτι και το ΚΚΕ οι Προβοκάτσιες δεν πιάνουνε. Για το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και τα νεα μέτρα σφαγής του λαού με Ασφαλιστικό συντάξεις και μισθούς έχεις να πεις τίοπτα. Η Θα συνεχίσεις να προσφέρεις Προπέτασμα καπνού στα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:43 μ.μ.

11.45 Τα έχεις χαμένα αλλα ούτε μας νοιάζει. Ολα αυτά είναι συπτώματα όλων των Εκμεταλευτικών συστημάτων και του Καπιταλισμού. Στο Σοσιαλισμό όλα αυτά δεν θα υπάρχουνε. Στην ΕΣΣΔ όσο στην εξουσία ήτανε οι Μπολσεβίκοι είχανε Σοσιαλισμο. Η Αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε το 1956 με την Επικράτηση του Οπορτουνισμού και την Σταδιακή εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού. Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ σε γράμμα στην Αδερφή της μητέρας του Βεατρίκη το 1953 εξηγεί την αγάπη του για τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ. Επίσης η ύπαρξει μετά το 1991 της ΚΟΡΕΑΣ και της ΚΟΥΒΑΣ μιλάει μόνο του. Πιτσιρικάς είσαι θα μάθεις

25 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:29 π.μ.

11.53 Βλέπω φορέσαμε την άλλη κασέτα τώρα: μαθήματα ήθους και ψυχραιμίας. Για πες μας τη θέση του ΚΚΕ:θα έχουν ή όχι προβλήματα τα παιδιά που θα μεγαλώσουν με δύο γονείς του ίδιου φύλου και κανέναν του άλλου; Και μετά άκου και τι είπε η ΑΛΕΚΑ. Το σύμφωνο συμβίωσης είναι ο "φερετζές προοδευτικότητας" του αριστερού μνημονίου, αλλά το ΚΚΕ πρέπει να εξηγήσει που αλλού διαφωνεί με αυτό και γιατί. Η συζήτηση αυτή εδώ πέρα. Αν δεν μπορείς να την κάνεις άστο...

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:06 μ.μ.

@ Γιάννης

- Γιάννη μου, τι δεν μπορείς να εννοήσεις ακριβώς; Δικαιώματα (κυρίως ιδιοκτησία) μόνο για αυτούς που έχουν την "τύχη" να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης με μη άπορο ή να παντρευτούν κάποιο τέτοιο. Οι λοιποί στον κοινωνικό Καιάδα.
Αυτό, δηλαδή η αναπαραγωγή της ιδιοκτησίας και της κοινωνικής ανισότητας, σου μοιάζει προοδευτικό; Γιατί περί αυτού πρόκειται.
Το σύμφωνο συμβίωσης, λοιπόν, είναι ο ορισμός της ενσωμάτωσης στο αστικό σύστημα. Και αντί να αγωνιζόμαστε να θέσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να καταργήσουμε το γάμο και για τα ετερόφυλα ζευγάρια (=πλήρης χειραφέτηση των γυναικών), προσπαθούμε με κάθε τρόπο να καταπιέσουμε και τους άντρες.

- Τα ζητήματα για το να μπορεί να οριστεί πχ. ο σύντροφος ενός ανθρώπου ως αρμόδιος για τη νοσηλεία του, την κηδεία του κτλ. είναι υπαρκτά και μπορούν να λυθούν με απλούστευση των αντίστοιχων συμβολαιογραφικών πράξεων.

- Τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα. Μάλιστα η κοινωνία οφείλει να μεριμνά για το καλύτερο για αυτά. Σαφώς η σημερινή ταξική κοινωνία μόνο αυτό δεν κάνει.
Ένας άνθρωπος ή δύο άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν την αγάπη τους και ενδεχομένως και υλική βοήθεια σε παιδιά, δεν τους εμποδίζει κανένας να το κάνουν. Υπάρχουν δεκάδες παιδιά σε ιδρύματα που μόλις ενηλικιωθούν δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Εμπρός πεδίον δόξης λαμπρό, λοιπόν. Αυτοί που θέλουν τα παιδιά ως αξεσουάρ για να νιώσουν "κανονικοί", ας τα βρουν πρώτα με τον εαυτό τους και ας αφήσουν τα παιδιά να ζήσουν.

Υπογραφή: Ένας μη κανονικός (=απροσάρμοστος) που δεν έχει παιδιά κι ούτε έχει σκοπό να αποκτήσει μόνο από ματαιοδοξία ή ιδιοτέλεια.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:17 μ.μ.

1.29 Οσο και να προσπαθείς με την μπάλα στην εξέδρα δεν γλιτώνεις 300.000 σπίτια χωρίς ρεύμα. Παιδιά καταρρέουνε στα σχολεία απο την πείνα. Εργαζόμενοι 5 και 10 μήνες απλήρωτοι. Μειώσεις μισθών και Συντάξεων. Αύξηση στα ορια ηλικίας. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Εχεις να πεις κατί για αυτά. Αν δεν μπορείς παίξε με κάτι άλλο

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:58 μ.μ.

1.29 Σου αφιερώνω το βιβλίο του Εγκελς για την Καταγωγή της Οικογένειας. Καλό διάβασμα πιτσιρίκο και μόλις μπορέσεις μας λες κάτι και για τα Εγκλήματα της Αριστερής Κυβέρνησης που προσπαθείς να καλύψεις ενω σου έχουνε φύγει τα Βρακιά.

26 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:25 π.μ.

9.06 Συμφωνώ με όλα αυτά αλλά δεν ήξερα ότι είναι πρόταση και η κατάργηση του γάμου των ετερόφυλων. Εν πάση περιπτώσει, το θέμα είναι η ψυχική υγεία των παιδιών και ομαλή τους ανάπτυξη και όχι να κάνουμε δίκη προθέσεων σε όσους τα κάνουν ή θέλουν να τα μεγαλώσουν.
9.17-9.58 Άθλιοι προβοκάτορες τα εγκλήματα της Αριστερής κυβέρνησης - την οποία πουθενά δεν έχω υποστηρίξει παρά τις άθλιες συκοφαντίες σας καθάρματα - είναι άλλη συζήτηση. Αν η Καταγωγή της Οικογένειας εξηγεί τις μπούρδες που λέει η Παπαρήγα θα το διαβάσω. Εσείς αφού δεν μπορείτε να απαντήσετε αυτό που ρωτάω πηγαίνετε να παίξετε αυτό που ξέρετε και ΒΟΥΛΩΣΤΕ το!

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:44 π.μ.

@ Γιάννης

Εδώ και 1,5 αιώνα κατηγορούν οι αντικομμουνιστες τους κομμουνιστες ότι "θέλουν να τους πάρουν τις γυναίκες"... Δεν ανακάλυψα την Αμερική. Άλλωστε και η Παπαρηγα αυτό λέει στην ομιλία της αναφερόμενη στο γάμο και στην προοπτική νομικής κατάργησής του παράλληλα με τον κοινωνικό μετασχηματισμο.

Επίσης δεν κάνω δίκη προθέσεων. Υπάρχουν και τέτοια άτομα όλων των σεξουαλικων προσανατολισμων και όλων των φύλων. Και έχω μια αίσθηση ότι αυτοί που αναφέρουν την τεκνοθεσια ως δικαίωμα των γονιών και όχι ως ανάληψη υποχρέωσης των γονιών κ παράλληλα δικαίωμα των παιδιών ανήκουν δυστυχώς σε αυτήν την κατηγορία... Οι λοιποί βρίσκουν τον τρόπο να διοχετευσουν την αγάπη τους προς τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους ανεξαρτήτως νομικού πλαισίου.

Άλλωστε η ομαλή ανάπτυξη του παιδιού εξαρτάται άμεσα από τα κίνητρα του γονέα για την απόκτηση του.

Κατά τα άλλα, επειδή έχω αμφιβολίες βάσει της εμπειρίας ατόμων του οικογενειακου μου περιβάλλοντος που ορφανεψαν από μάνα σε μικρή ηλικία ότι ένα παιδί δε χρειάζεται το θηλυκό γονέα ως βρέφος, νήπιο, παιδί για να αναπτυχθεί ομαλά, για αυτό γράφω ότι τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα. Και το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω διαβάσει ούτε μισή επιστημονική μελέτη που να έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό που να μπορεί ν άρει τις αμφιβολίες μου.
Αν γίνει αυτή η επέκταση της τεκνοθεσιας σταδιακά (δηλαδή πρώτα τεκνοθεσια για εφήβους, μετά για παιδιά, μετά για νήπια και μετά για βρέφη) και με επιστημονική παρακολουθηση ίσως αρθουν οι αμφιβολίες και για όσους τις έχουμε.

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:03 μ.μ.

Γιάννης. Το Σχέδιο προβλέπει την διάλυση της οικογένειας και την υιοθεσία παιδιών που και τα δυο ειναι απαράδεκτα. Οταν πέφτεις σε αυτήν την παγίδα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ανεξάρτητα προθέσεων στηρίζεις τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και άθελα σου της προσφέρεις βοήθεια. Η Θέση του ΚΚΕ είναι αυτή του Εγκελς για την Καταγωγή της Οικογένειας Γιάννη Χαιρετώ.

27 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:11 π.μ.

9.44 Συμφωνώ σε αυτά που λες, άλλωστε από την αρχή είπα ότι λέει και κάτι σωστό το ΚΚΕ, αλλά η επισήμανσή μου ήταν σε συγκεκριμένη έκφραση στην ομιλία της Παπαρήγα. Στη "δίκη προθέσεων" αναφέρθηκα διότι πιστεύω ότι είναι λάθος να μπούμε στη λογική της αξιολόγησης και έκδοσης "πιστοποιητικού καταλληλότητας" γονέων με κριτήρια που δεν μπορούν να αξιολογηθούν αντικειμενικά και αναμφισβήτητα (π.χ. προθέσεις και προσωπικά κίνητρα). Πρέπει βεβαίως να υπάρχει ένα ελάχιστο πλαίσιο προϋποθέσεων, π.χ. πατέρας-μητέρα. Επιστημονικές μελέτες επικαλούνται όλες οι πλευρές και το ζήτημα σηκώνει πολύ συζήτηση και μελέτη.
1.03 Ούτε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ υποστήριξα πουθενά ούτε το Σχέδιο της υιοθεσίας. Δε φταίω εγώ που η ΑΛΕΚΑ τα μπερδεύει στην ομιλία της. Πες μας όμως ότι ο Ένγκελς πραγματεύεται τις επιπτώσεις ανατροφής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια στην Καταγωγή της Οικογένειας, να μας κουφάνεις τελείως, γιατί εγώ τουλάχιστον αυτό ρώτησα... Αντιχαιρετώ...

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:12 π.μ.

12.11 Οχι για τα παιδιά δεν λέει. Αυτα πρέπει να έχουνε πατέρα μητέρα ανδρα γυναίκα όχι επειδή το λέω εγ'ω. Αλλα επειδή 'ετσι γεννιούνται απο την φύση.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:00 μ.μ.

Το πράγμα με το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι απλό.
Οι μόνοι που το κατεψήφισαν με χέρια και με πόδια ήταν οι ναζί της Χ.Α. και οι σταλινικοί του ΚΚΕ.
Οι ναζί συμμορίτες μαχαιροβγάλτες επιδή φοβούνται μην πουστέψουν οι ελληναράδες και δεν μπορέσουν να πάρουν την Πόλη και την Αγιά Σοφιά,και οι σταλινικοί βρυκόλακες του ΚΚΕ επιδή φοβούνται μην πουστέψει η εργατική τάξη και δεν μπορέσει να......κατατροπώσει τους αστούς.
Μέσα σε όλα αισθητή η απουσία της δηλωμένης ομοφυλόφιλης Κανέλλη που μάλιστα έχει υιοθετήσει και παιδί, για να μην ανακασθεί να καταψηφίσει.Η μεγάλη.....επαναστάτρια της Εκάλης έγινε ρεζίλι των σκυλιών και απεδείχθει μια μια φορά ακόμη πόσο ψεύτικο,κάλπικο,και απατεωνίστικο είναι το σταλινικό έκτρωμα του Περισσού.
Ξεφτίλα σκέτη.

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:15 π.μ.

@9:00
Πως το σκέφτηκες αυτό ρε μεγάλε; Φτού σου..... να μη σε ματιάσουμε... Τι λαγωνικό είσαι εσύ; Σύρθηκε το ΚΚΕ πίσω απ' την Κανέλλη για να μη φανεί η διάσ(τ)παση στην ψηφοφορία.... Μάλλον δεν σε ανακάλυψε η espresso ακόμη ε; Εσύ όμως όπως φαίνεται την ανακάλυψες κερατούκλη. Πολιτικέ ογκόλιθε!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger