Home » , » Ανατρεπτικά (4)

Ανατρεπτικά (4)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 | 10:52 π.μ.

Γράφει ο Παναγιώτης Γαβάνας

► Το ΚΚΕ απορρίπτει για μια ακόμη φορά πρόταση για κοινή δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -στο ζήτημα του Ασφαλιστικού τώρα.

► Η ανακοίνωση έγινε μέσω του Γραφείου Τύπου μιας και το Πολιτικό Γραφείο έχει να συζητήσει πιο σοβαρά θέματα.

► Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κάθε πολιτική και συνδικαλιστική δύναμη θα κριθεί μέσα στο κίνημα. Λογικό. Το ερώτημα είναι: Τι εμποδίζει το ΚΚΕ να συμβάλει στη κοινή δράση σ΄ ένα θεμελιακό ζήτημα;

► Παρακάτω. Δέχεται τις προτάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το Ασφαλιστικό; Σ΄ αυτό δεν απάντησε.

► Αναφέρει η ανακοίνωση προς το τέλος, ότι «η πορεία ανασύνταξης του κινήματος, η αλλαγή συσχετισμών κι η αναμέτρηση με την ταξική αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν υπηρετείται μέσα από επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις "κορυφών", πολιτικών κομμάτων κ.λπ., που ουσιαστικά υποκαθιστούν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τα όργανα και τις διαδικασίες του.»

► Αλήθεια, από πότε οι συνεργασίες πολιτικών κομμάτων –στο χώρο της Αριστεράς πάντα- υποκαθιστούν το εργατικό-λαϊκό κίνημα; Για τη λενινιστική πολιτική συμμαχιών, η ηγεσία του ΚΚΕ δεν έχει ακούσει τίποτα; Τον «Αριστερισμό» του Λένιν δεν τον έχει μελετήσει; Την όλη ιστορική πορεία του εργατικού κινήματος, και ασφαλώς τους κλασικούς του μαρξισμού σ΄ αυτό το ζήτημα, δεν τα γνωρίζει;

► Όποιος επιλέγει -ειδικά σε αυτή τη περίοδο που οι εργαζόμενοι βάλλονται από το κεφάλαιο και την αστική κυβέρνηση κατά μέτωπο σε όλη τη γραμμή- το μοναχικό δρόμο, στο τέλος συρρικνώνεται οργανωτικά και πολιτικά.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος σοσιαλδημοκρατικής-αστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οι Συριζαίοι το γιορτάζουν.

Τα μέσα ενημέρωσής τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι επιτεύχθηκαν δυό «θετικά» μ΄ αυτή την κυβέρνηση.

Το πρώτο είναι «η “έξοδος” της χώρας από το πειθαναγκαστικό πλαίσιο του Μνημονίου». Πως όμως είναι δυνατό να βγαίνεις από το Μνημόνιο, όταν το ψηφίζεις και το εφαρμόζεις; Εδώ πρόκειται για τετραγωνισμό του κύκλου και σ΄ αυτό μπορούν να απαντήσουν μόνο οι χαρτορίχτρες.

Το δεύτερο είναι ότι επήλθε ένα «ντόμινο», όπως αναφέρουν, και στην υπόλοιπη ΕΕ, ακολουθώντας προφανώς μια ανάλογη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πέρα απ΄ το ότι τέτοιοι παραλληλισμοί μετά βίας θα μπορούσαν να γίνουν –πρόκειται για διαφορετικές χώρες- και εδώ ακολουθείται μια σοσιαλρεφορμιστική πολιτική, με κάποιες αποχρώσεις.

Εκείνο όμως που παρατηρείται είναι διάφορες φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, για τις οποίες δεν μπορεί ακόμη να υπάρξουν ασφαλείς προβλέψεις στο που θα καταλήξουν. Οι τάσεις αυτές από το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύονται ως «απεξάρτηση» από την πολιτική της ιμπεριαλιστικής Γερμανίας (και όχι της Μέρκελ γενικά και αόριστα).

Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι κάθε καπιταλιστικό κράτος και κάθε αστική κυβέρνηση έχουν τις ιδιαιτερότητές τους, ακολουθούν τα συμφέροντα της δικής τους κεφαλαιοκρατικής τάξης, με τις γνωστές εσωιμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Επειδή η γερμανική αστική τάξη έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι πιθανή η έξοδος χωρών από την ΕΕ, γι΄ αυτό ακριβώς τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να συσφίξει τις σχέσεις της με τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες που είναι μέλη της ΕΕ, ώστε σε μια τέτοια περίπτωση να αποτελέσει τον πυρήνα μιας τέτοιας «νέας ΕΕ». Περί αυτού πρόκειται.

► Ο Φώτης Κουβέλης δηλώνει στην «Αυγή» ότι «θα συμβάλλει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

► Να ένας σύμμαχος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Με ένα υπουργείο υποθέτουμε ότι ο Κουβέλης θα είναι ευχαριστημένος, ώστε να «συμβάλλει» και αυτός «προοδευτικά» στο ξεζούμισμα του λαού.

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Β. Αποστόλου δήλωσε ότι «αν πάρουμε πίσω τη συμφωνία (σ.σ. για το Ασφαλιστικό), υπάρχει θέμα παραμονής της χώρας μας στην ΕΕ, να τα καταλάβουν αυτά (σ.σ. οι αγρότες)».

ΕΕ και Μνημόνιο λοιπόν, μέχρι τελικής πτώσης.

► Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης προανάγγειλε τη σύνταξη κυβερνητικού προγράμματος.

► Και γιατί δεν το παίρνει ατόφιο από το ΣΥΡΙΖΑ; Τα ίδια υποστηρίζουν. Έτσι η ΝΔ και θα κερδίσει και σε εργατοώρες.

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος της αμαρτωλής πλην «έγκυρης» «Καθημερινής» ζητά να ανοίξει η ΥΕΝΕΔ. Ζήλεψε μάλιστα να παραδειγματιστούμε από τα φασιστόμουτρα της Πολωνίας –«συντηρητικούς εθνικιστές» τους ονομάζει.

Τι θα λεγε να απαγγέλλεται το δελτίο ειδήσεων και από τους αξιωματικούς; Να μας κάνουν και λίγη «ηθική διαπαιδαγώγηση».

Πάντως η «Καθημερινή», ως μια από τις ναυαρχίδες του αστικού Τύπου, παραμένει πιστή στο παρελθόν της. Το αίμα νερό δε γίνεται.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2016 στις 5:28 μ.μ.

1.Το ΚΚΕ έχει δικιά του πρόταση για το ασφαλιστικό.Γιατί να αποδεχτει της Ανταρσυα;Τι είναι η Ανταρσυα δηλαδη;
2.Η απειλές δεν περνάνε στο ΚΚΕ.Θα συρρικνωθεί το ΚΚΕ επείδη δεν συνεργάζετε με τους πουθενάδες;Οι ανθρωποι είναι σε παράκρουση.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μοίαζει με τον Χότζα που υποστήριζε οτι η Αλβανία και η Κίνα εκπροσωπούν μια δύναμη των 1.5 δις ανθρώπωνων.
3.Μετά τις συμμαχίες με τον αρχιαπατεώνα λαφαζανη εχει τα μούτρα η Ανταρσυα και να ζητά συνεργασία για αγωνιστικό μέτωπο με το ΚΚΕ;Αλλα ποίος να εχει τσίπα απο αυτό το μόρφωμα.
4.Οι συμμαχίες γίνονται μέσα στο κίνημα μεταξύ των λαικών στρωμάτων οχι μεταξύ ηγετίσκων πόσο μάλλον οταν αυτοί δεν εκπροσωπούν μέσα στο κίνημα απολύτος τίποτα.

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2016 στις 8:22 μ.μ.

Κύριε Γαβάνα να διαβάσατε το σωστό ορισμό για τον Αριστερισμό του ΛΕΝΝΙΝ. Είμαστε Ιμπεριαλιστική χώρα εδω και δεκαετίες δεν έχουμε Φεουδαρχία.....Οπότε δεν είναι το ΚΚΕ αριστερίστικο. Εσείς είσαστε Καραμπινάτος Οπορτουνιστής. Μην εκτίθεσαι άλλο.

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2016 στις 9:11 μ.μ.

Κκεδες καταβειτε μαζι με τους γραβατες στο δρομο!

25 Ιανουαρίου 2016 στις 10:39 μ.μ.

με τις γραβατες; τουλαχιστον το κκε με γραβατες κοκκινες! (για την γραφη των 9:11)

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2016 στις 2:43 μ.μ.

10.39
μπραβο!! κοκκινες γραβατες με τη γραβατα του Λυκουρεζου και του Φαήλου! Αντ και με τον Κουγια την αλλη φορα!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger