Home » , » Το χωριό των γαλάζιων κανιβάλων θα βγάλει αρχηγό

Το χωριό των γαλάζιων κανιβάλων θα βγάλει αρχηγό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 | 6:12 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Κανιβαλισμός: "Η ανθρωποφαγία, μια τελετουργία διαδεδομένη στις πρωτόγονες φυλές, με σκοπό να αποκτηθούν οι ιδιότητες του νεκρού, να αποκτηθούν μαγικές δυνάμεις και να διατηρηθεί η ενότητα, όταν ο νεκρός ανήκε στην ίδια φυλή, αλλά και να υπάρξει εκδίκηση και οικειοποίηση ξένων ιδιοτήτων, όταν ο νεκρός ανήκε σε ξένη φυλή. (Βιολογία): Η επίθεση ενός ζώου σε άτομα του είδους του, όταν, στη συνέχεια, τα κατατρώει, (Μεταφορικά) Η συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από αγριότητα, απανθρωπιά κι έλλειψη σεβασμού προς τον άνθρωπο". 

Το χωριό των γαλάζιων κανιβάλων θα βγάλει αρχηγό. Οι υποψήφιοι είναι δυο, αφού δυο άλλοι διεκδικητές φαγώθηκαν στον πρώτο γύρο. Γύρο με πίτα και πατάτες τους έκαναν.
Ο πρώτος υποψήφιος είναι κανίβαλος με πείρα. Μάγκας ανθρωποφάγος. Μέσα σε όλα τα κόλπα, ξέρει μπόλικες συνταγές μαγειρικής. Εργαζόμενους ψητούς, συνταξιούχους σούπα, ανέργους στα κάρβουνα...

Ο άλλος είναι κανίβαλος από κούνια. Από τη χειρότερη οικογένεια αρπακτικών που εμφανίστηκε στον πλανήτη. Κι αυτός ξέρει να μαγειρεύει, κάποιοι λένε καλύτερα από τον παλιό. Βοηθάνε κι οι συσκευές Siemens που έχει. Σπεσιαλιτέ του είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι στιφάδο.
Όπως και να χει οι γαλάζιοι ανθρωποφάγοι δε θα πεινάσουν. Θα συνεχίσουν να τρώνε τα πάντα. Τα Πάντα, τα Καγκουρό, το Δημόσιο Χρήμα, Συντάξεις, Μισθούς, Ανθρώπους... ότι κάτσει. Καθόσον παμφάγα και αδηφάγα ζώα.

Παμφάγος: "Αυτός που τρώει από οποιαδήποτε τροφή, (μεταφορικά) που καταστρέφει τα πάντα". Ενώ Αδηφάγος: "Αυτός που καταβροχθίζει μεγάλη ποσότητα φαγητού Συνώνυμα: αμετροφάγος, λαίμαργος. (Μεταφορικά) λαίμαργος, άπληστος, ασυγκράτητος, που καταστρέφει ό,τι βρει στο πέρασμά του". 

Δεν είναι κατάλοιπα του παρελθόντος, όπως νομίζουν οι επιστήμονες. Τα κτήνη αυτά είναι προσαρμοσμένα στο σύγχρονο περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που ευνοεί τη Διαφθορά, την Απληστία, την Σκληρότητα, την Απανθρωπιά. Το βλέπουμε, όπου υπάρχει εκμετάλλευση, πόλεμος, φτώχεια. Εκεί ευδοκιμεί το είδος τους μαζί με το συγγενικό είδος του "μαλάκα". Γιατί η ανθρωποφαγία προϋποθέτει τη βλακεία.

Είναι δε αλλεργικοί στην Αλληλεγγύη. Έχουν χάσει Τσίπα, Φιλότιμο, Ήθος, Αξιοπρέπεια, όλα τα γνωρίσματα της Ανθρωπιάς. Ποιός από τους δυο υποψήφιους θα βγει; Αδιάφορο. Σκύλα η Χάρυβδη; Άννας ή Καϊάφας; Γκιλοτίνα ή Απαγχονισμός; Ηλεκτρική καρέκλα ή θάλαμος αερίων; Ψευτοδιλήμματα. Όποιος κι αν βγει, εμάς θα θελήσει να φάει.

Ο μόνος τρόπος να γλυτώσουμε είναι να αλλάξουμε το περιβάλλον. Πιο σωστά να το ξεβρομίσουμε. Να απαλλαγούμε από τους ρύπους, από τη μόλυνση μέσα στην οποία αναπτύσσονται αυτά τα παράσιτα. Για να αλλάξει το περιβάλλον όμως, να έρθει στην προηγούμενη φυσική του κατάσταση, πρέπει να αλλάξουμε οι ίδιοι. Τις πράξεις μας, τον τρόπο που σκεπτόμαστε. Ας βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη, ας δούμε το συνάνθρωπο, ας αγωνιστούμε μαζί, για Ισονομία, αληθινή Δημοκρατία, Ελευθερία. Προπάντων ας σκεφτούμε λογικά, κλειδώνοντας τα αφτιά στην προπαγάνδα, το μίσος και τον διχασμό των ανθρώπων...

Μην τρώτε τους ανθρώπους, δεν έμειναν πολλοί... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

5 Ιανουαρίου 2016 στις 8:10 μ.μ.

Σκύλλα
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B1
Η Σκύλλα είναι θηλυκό τέρας της ελληνικής μυθολογίας. Θεωρείται θυγατέρα του Ποσειδώνα και της Γαίας. Κατοικούσε στην ευρωπαϊκή ακτή του πορθμού του Βοσπόρου (στην ασιατική ακτή κατοικούσε ένα άλλο τέρας, η Χάρυβδις). Είχε έξι λαιμούς και άρπαζε αντίστοιχους ναυτικούς από τα διερχόμενα πλοία. Αργότερα οι μυθογράφοι μετέφεραν την κατοικία των δύο τεράτων στον πορθμό της Μεσσήνης μεταξύ Ιταλίας και Σικελίας.
Τόσο η Χάρυβδη όσο και η Σκύλλα εμπλέκονται στους μύθους τόσο του Οδυσσέα όσο και των Αργοναυτών, οι οποίοι πέρασαν από τα στενά αυτά με μικρές απώλειες, γιατί η Ήρα παρακάλεσε τον Ποσειδώνα να την κοιμίσει, τόσο την ίδια όσο και την Χάρυβδη. Είχε εννέα κεφάλια που έμοιαζαν με σκύλου, εξ ού και το όνομά της.
Η Σκύλλα και η Χάρυβδη ήταν δυο φοβερά τέρατα της θάλασσας.......

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger