Home » , » Εμετικό: Η "αριστερή" κυβέρνηση τιμάει ένα κάθαρμα υπεύθυνο για την δολοφονία δεκάδων κομμουνιστών

Εμετικό: Η "αριστερή" κυβέρνηση τιμάει ένα κάθαρμα υπεύθυνο για την δολοφονία δεκάδων κομμουνιστών

Από giorgis , Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 | 10:22 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Το ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ο Τσίπρας κατέθετε στεφάνι στην Καισαριανή για να τιμήσει τους εκτελεσμένους από τους Γερμανούς, κομμουνιστές, αφήνουμε να το σχολιάσει το βιντεάκι που παραθέτουμε από την «Ελληνοφρένεια».

Το εμετικό όμως γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε στο μνημόσυνο του ιδρυτή της «Χ», Γιώργου Γρίβα δεν μπορεί να το προσπεράσουμε.

Για την ιστορία να αναφέρουμε, επειδή, πιθανόν κάποια νέα παιδιά να μην ξέρουν τι ήταν η οργάνωση «Χ», ότι οι «Χίτες» ήταν κάτι άθλια υποκείμενα, βασιλόφρονες, δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες και οτιδήποτε «πατριωτικό» υπήρχε στο χώρο της δεξιάς. 
Στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής εξοπλίστηκαν απ’ τους Γερμανούς και κάτω απ’ τις διαταγές του αντισυνταγματάρχη Γ. Γρίβα πολέμησαν τον ΕΛΑΣ. 

Ο τότε πρεσβευτής των Αμερικανών στην Αθήνα Λίνκολν Μακ Βεγκ, στην έκθεσή του για τη «Χ» το 1945 ανάφερε: «Καθώς μεγάλωνε ο έλεγχος των κομμουνιστών πάνω στον ΕΛΑΣ, η Χ γινόταν όλο και περισσότερο μια καθαρά αντικομμουνιστική οργάνωση. Συνεργάστηκε με τους Γερμανούς, δίνοντάς τους πληροφορίες για τα πιθανά μέρη που βρίσκονται οι κομμουνιστές ηγέτες, και την ίδια στιγμή δεχόταν κάποια όπλα από τις γερμανικές αρχές, με τα οποία διεξήγε κατά καιρούς οδομαχίες κατά των Ελασιτών. Οσο μειωνόταν ο έλεγχος των Γερμανών πάνω στην Αθήνα, αυξάνονταν οι σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ ΕΛΑΣ και Χ κι αυτό ήταν σε βάρος της Χ».

Μετά την απελευθέρωση απ’ τους Γερμανούς οι Αγγλοι που είχαν πρώτο λόγο για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας ενίσχυσαν την Χ και όλες τις οργανώσεις των εθνικοφρόνων της Αθήνας, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν εναντίον του ΕΛΑΣ για την τελική λύση που ετοίμαζαν από το 1943.
Ετσι οι Χίτες έγιναν η εμπροσθοφυλακή της αγγλικής επέμβασης του Δεκέμβρη του 1944.

Στα χρόνια που ακολούθησαν οι Χίτες χρησιμοποιήθηκαν απ’ τις κυβερνήσεις στο όργιο τρομοκρατίας που είχε εξαπολυθεί εναντίον κάθε αριστερού. 

Πάντως είναι εντυπωσιακό που μια κυβέρνηση που θέλει να ονομάζεται «αριστερή» τιμάει ένα κάθαρμα που βαρύνεται με δεκάδες θανάτους κομμουνιστών. Εμετός …   

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2016 στις 12:33 π.μ.

Ολα σωστά. Μόνο που τα θυμήθηκες φέτος που ξεβρακώθηκε ο Σύριζα επίσημα. Που ήσουνα πέρυσι οταν αντιπροσωπεία του Στρατού για πρώτη φορά απο το 1974 πήγε στην Φλώρινα να τιμήσει τους Δολοφόνους του Μοναρχοφασιστικού Στρατού που το 1949 εκτελούσανε τραυματίες και αιχμαλώτους του ΔΣΕ. Υφυπουργός άμυνας ο Ησυχος της ΛΑΕ. Που ήσουνα πέρυσι......

27 Ιανουαρίου 2016 στις 1:36 π.μ.

ενταξει. ενα λαθος μνημονιο υπεγραψε η κυβερνηση και
σε ενα λαθος μνημοσυνο πηγε. μην ειμαστε υπερβολικοι.

27 Ιανουαρίου 2016 στις 3:32 π.μ.

Ανώνυμε 12.33 μην γράφεις ανοησίες αφήνοντας υπονοούμενα ότι πάω να καλύψω το ρεφορμιστικό μόρφωμα του Λαφαζάκη. Το περιστατικό που αναφέρεις το αγνοούσα, αλλά και να το γνώριζα, δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα το σχολίαζα. Μπορεί να μην είχα χρόνο ή οτιδήποτε άλλο. Μια ματιά που έριξα στην μηχανή αναζήτησης του μπλοκ μας βλέπω ότι μάλλον αυτό το γεγονός στιγματίζουν οι σύντροφοι του δικτύου Σπάρτακος όταν αναφέρονται στις γιορτές της μισαλλοδοξίας στη Φλώρινα.

Κοίτα κάπου αλλού. Προβοκάτσιες εδώ δεν πιάνουν.

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2016 στις 7:21 π.μ.

Μια διόρθωση. Πέρυσι για πρώτη φορά από το 1981 παρέστη σε εκδήλωση εθνικιστών και φασιστών στα στρατιωτικά νεκροταφεία Φλώρινας, εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας όπου αναπληρωτής ήταν ο Κ Ήσυχος

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2016 στις 7:44 π.μ.

Γραφαμε καποια χρονια πριν οτι απο την συμμορια Συριζα θα δουμε πραγματα
και δρασεις που αυτα που εκαναν οι αντιδραστικοι του Πασοκ και της ΝΔ να
φανταζουν παιδικες αταξιες Απλα επαληθευομαστε και κανοντας λιγη υπομονη
θα δουμε τα χειροτερα που δεν τα βαζει καν ο νους σας melito

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
27 Ιανουαρίου 2016 στις 10:49 π.μ.

Τώρα θα βγουν όλοι στα κάγκελα κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι τώρα "βλέπουν φως και μπαίνουν" στο άρμα αντι-ΣΥΡΙΖΑ για να πιάσουν στασίδι για την επόμενη ημέρα, μέχρι τώρα ήταν μουγκοθόδωροι και αβανταδόροι και κατήγγειλαν μάλιστα όλους εκείνους που δεν έκαναν σύμπραξη για "αριστερή κυβέρνηση" ή διαδηλώσεις για "την περήφανη διαπραγμάτευση" ή δεν επέλεξαν να ψηφίσουν το μαϊμού ΟΧΙ στο δημοψήφισμα - παρωδία της 5ης Ιουλίου.
Τώρα υπάρχει ανάγκη για την "πολυπόθητη" σταθερότητα του συστήματος να δημιουργηθεί άμεσα το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα και δυστυχώς τα παλαιά υλικά που υπάρχουν δεν κάνουν, είναι πολύ φθαρμένα . Όσο και να ξαναβγάζουν Λαφαζάνηδες, Στρατούληδες, Ζωές Κωνσταντοπούλου και άλλους διαφωνούντες ή εξωκοινοβουλευτικούς από την ναφθαλίνη, δυστυχώς "το άλογο είναι κουτσό". Και σε ποιόν να πουλήσουν τις υπηρεσίες τους τώρα...

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2016 στις 10:56 μ.μ.

διονυσης
οπορτουνιστικό ανάχωμα ο συριζα οπως παλια το πασοκ κλπ!! τα πολιτικα βλητα του κκε δεν κοιτανε την κακομοιρια του περισσου που απο το 1974 ειναι στην πολιτικη αφανεια! δεν κοιτανε οτι 40 χρονια υπαρχουν μονιμοι τεμπεληδες αλα γοντικα που καθοδηγουν για να κρατανε το μαγαζι. ναι ρε μαγαζι του τιποτα ειστε

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2016 στις 8:15 μ.μ.

ρε 10.56

ουτε τι ειναι το ανάχωμα δεν σκαμπαζεις και θες να σχολιασεις κιολας..Γελαει ο κοσμος μαζι σου αστοιχείωτε

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2016 στις 7:46 μ.μ.

Διονυση
πολιτικε σκερβελε του κκε η θεωρια πτι ενα αορατο χερι παντα κοβει τη μετατοπιση του κοσμου προς το κκε τριψτει στα μουτρα τα δικα σου και των φιλων σου του περισσου.ουστ ρε

1 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:26 π.μ.

Μη πυροβολειτε τον συριζα κ τον Ησυχο. Λιγη ΄΄ταξη΄΄ επιτελους ! Αριστερα ειναι αυτη στη κυβερνηση, κ ο Ησυχος προετοιμαζεται για την αλλη Αριστερα που θα μας φερει το 4ο μνημονιο.σσσσσσσ ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ εν ειρηνη !

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger