Home » , » ΣΥΡΙΖΑ: Ενας χρόνος ψευτιάς και απάτης

ΣΥΡΙΖΑ: Ενας χρόνος ψευτιάς και απάτης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 | 10:05 π.μ.

«Ενας χρόνος αριστερά, ένας χρόνος μάχη». Αυτός είναι ο τίτλος της πανηγυρικής εκδήλωσης που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ταε-Κβον-Ντο (όσο μακρύτερα τόσο καλύτερα) με ομιλητή τον Τσίπρα. Από τον τίτλο ακόμα αντιλαμβάνεται κανείς τη διαφορά. Πριν από ένα χρόνο, ο Τσίπρας χτυπιόταν σαν χταπόδι στα προεκλογικά μπαλκόνια, υποσχόμενος στους ψηφοφόρους έναν υγιεινό περίπατο, με ζουρνάδες και νταούλια, στο ρυθμό των οποίων θα χόρευαν οι «αγορές». Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει απλά για ένα χρόνο «μάχης», αποφεύγοντας να μιλήσει για τα αποτελέσματα της «μάχης».

Και αυτό το ιδεολόγημα (της «μάχης»), όμως, που εξασφάλισε στον ΣΥΡΙΖΑ μια δεύτερη εκλογική νίκη το Σεπτέμβρη (με την αποχή να καταγράφει ποσοστό ρεκόρ), ξεθώριασε πια. Μπορεί να πείθει το στενό κομματικό μηχανισμό, που ρίχτηκε με ενθουσιασμό στη μάχη της «κουτάλας», την εργαζόμενη κοινωνία όμως δεν μπορεί πλέον να τη συγκινήσει. Η εικόνα των κινητοποιήσεων και το «άρωμα» των ακόμα πιο μαζικών, που ωριμάζουν, κρύβει από πίσω της μια συγκυβέρνηση κι έναν κομματικό μηχανισμό που άρχισαν ήδη να «μετράνε μέρες» (στην εξουσία).

Για να μην πούμε, βέβαια, για το ιδεολόγημα του «ηθικού πλεονεκτήματος», που τα εξουσιαστικά τομάρια του ΣΥΡΙΖΑ οικοδόμησαν πάνω στους αγώνες και τις θυσίες των κομμουνιστών και των αριστερών του ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
24 Ιανουαρίου 2016 στις 10:23 π.μ.

Τώρα το συνειδητοποιήσατε;Υπόγραψε τα πάντα,και τώρα εφαρμόζονται!Αν εφαρμοστούν!Αλλά θα εφαρμοστούν είτε με Τσίπρα είτε με Μητσοτάκη είτε με οικουμενική!Τέτοιος εξευτελισμός λαού δεν έχει ματαγίνει!Και το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι τάχα συνομιλούν με τις κοινωνικές ομάδες!Αφού είναι προαποφασισμένα,προαπαιτούμενα υπογεγραμμένα!

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2016 στις 1:40 π.μ.

Γειά σου ρε Στάθη που "τα είδες όλα" εκ των υστέρων....Ενα χρόνο πρίν ήσουν λαλίστατος στα κανάλια για την κυβέρνηση της "αριστεράς". Τί δεν ήξερες για τον Καμμένο τον Ρουμπάτη τη Τζάκρη τον Κουρουμπλή την Κατσέλη και δεκάδες άλλα εξουσιαστικά τομάρια όπως τους αποκαλείς; Αγάπησαν σφόδρα την αριστερά που πρέσβευες εσύ και ήρθαν μαζί σου; Μ' αυτούς τους τυχοδιώκτες ήσουν συνυποψήφιος Στάθη.... Στα ίδια ψηφοδέλτια στην ίδια μεριά. Και τους ήξερες χρόνια...Μαζί μ'αυτούς, μου έλεγες να ψηφίσω την κυβέρνηση της αριστεράς. Δεν σας πίστεψα τότε....Γιατί λοιπόν να σε πιστέψω τώρα; Και μου αναφέρεις και τη Ρόζα Λούξεμπουργκ επιγραμματικά τρομάρα σου. Δεν πιστεύω ότι διάβασες το βιβλίο της Ρόζας Λούξεμπουργκ Στάθη. Τουλάχιστον όχι πρόσφατα. Ούτε και κάποιο άλλο για τον βρώμικο ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας στη δημοκρατία της Βαιμάρης. Αν το είχες διαβάσει θα ήξερες ότι με πορδές δεν βάφονται αυγά... Πολύ δε περισσότερο, ΚΟΚΚΙΝΑ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger