Home » , » Ριζοσπάστης για "κατέβασμα" της παράστασης «Ισορροπία του Nash» (Βίντεο)

Ριζοσπάστης για "κατέβασμα" της παράστασης «Ισορροπία του Nash» (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 | 1:15 μ.μ.

Αποφάσισε τελικά ο «Ριζοσπάστης» να αναφερθεί  στο πρόωρο «κατέβασμα» από το Εθνικό Θέατρο της παράστασης: «Ισορροπία του Nash». Διαβάσουμε, λοιπόν ένα τυπικότατο ειδησεογραφικό μονόστηλο. Περιγράφει απλώς τα γεγονότα που προηγήθηκαν  ώστε αυτό το θεατρικό έργο να γίνει παρελθόν. Προφανώς ο «Ριζοσπάστης» δεν θεωρεί σκόπιμο να τοποθετηθεί σ’ αυτό το γεγονός. Απλώς σημειώνει ότι σ’ αυτή την εξέλιξη υπήρξαν «αντιδράσεις  που κάνουν λόγο για λογοκρισία».  Μάλιστα.

Παραθέτουμε ασχολίαστο το κείμενο του οργάνου της Κ.Ε του ΚΚΕ προσθέτοντας μόνο ένα βίντεο στο οποίο η σκηνοθέτης της παράστασης Πηγή Δημητρακολούλου αναρωτιέται αν «θα χειραγωγούν οι ξένες Πρεσβείες το θέατρο». 


Κατέβηκε, νωρίτερα απ' ό,τι ήταν προγραμματισμένο, η παράσταση «Ισορροπία του Nash», που ανέβασε η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Στην παράσταση περιέχονταν αποσπάσματα και από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού.

Σε ανακοίνωσή του το Εθνικό, αιτιολογώντας την απόφαση του να κατέβει το έργο νωρίτερα (οι παραστάσεις ήταν προγραμματισμένες μέχρι τις 31/1), επικαλείται αντιδράσεις ακραίων κύκλων που εξέφρασαν απειλές για τη σωματική ακεραιότητα του κοινού, των καλλιτεχνών και των εργαζομένων, αλλά και το γεγονός ότι η συνέχιση του έργου θα δημιουργούσε στρεβλή εντύπωση σε σχέση με τις στοχεύσεις του.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από την «ομάδα συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας "ΩΣ ΕΔΩ"». 

Μάλιστα, η ανακοίνωση που εξέδωσε η συγκεκριμένη ομάδα στις 26 Γενάρη, αναπαράχθηκε μέσω Twitter και από την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Επίσης, ΝΔ και Χρυσή Αυγή κατέθεσαν σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή.

Η απόφαση για διακοπή των παραστάσεων προκάλεσε αντιδράσεις που κάνουν λόγο για λογοκρισία. Οι αντιδράσεις προέρχονται και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού, που ασκεί κριτική στον καλλιτεχνικό διευθυντή Στάθη Λιβαθηνό, αλλά και από άλλους φορείς και καλλιτεχνικά σωματεία.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 43 σχόλια

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2016 στις 1:54 μ.μ.

Το αρθρο του ριζοσπάστη έπρεπε να ειναι καταγκελτικο οσο αναφορά το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιδοτούμενης τεχνης ¨
Της κουκούλας και του παρακράτους

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2016 στις 3:13 μ.μ.

Η Θέσεις του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρες. Εχει καταγγελει πολλές φορές όλους τους παρακρατικούς μηχανισμούς οποιουδήποτε χρώματος που στόχο έχουνε την συγκοφάντηση και τον αποπροσανατολισμό του λαό απο τον αγώνα του μέσα απο την λαική συμμαχία για Εξοδο απο την Ε.Ε με ΚΟινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2016 στις 3:47 μ.μ.

Το "Κ"ΚΕ, όπως προκύπτει και από τα εμετικά σχόλια στο ΒΚ των καθοδηγούμενων από την ΚΕ διαδικτυακών τρολ, έχει κηρύξει μονομέτωπο αγώνα κατά των αριστερών και κομμουνιστικών συλλογικοτήτων της χώρας (κυρίως ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Τα τρολ που έχει ξαμολύσει η ΚΕ στο ΒΚ αυτογελιοποιούνται χρησιμοποιώντας μονότονα τις ίδιες γελοίες φράσεις-κλισέ για οτιδήποτε αριστερό και κομμουνιστικό βρίσκεται εκτός "Κ"ΚΕ: αναχώματα του καπιταλισμού, οπορτούνες, οπορτουνιστικά μιάσματα, πράκτορες (ακόμα και... αντικομμουνιστές!!) κλπ κλπ. Τσιμουδιά όμως όταν μια θεατρική παράσταση κατεβαίνει κατ' απαίτηση του Μητσοτακαίικου και της Αμερικανικής πρεσβείας! Και φυσικά, τα γνωστά και αυτονόητα: ο γνωστός διασπαστικός ρόλος του ΠΑΜΕ (σηλαδή του "Κ"ΚΕ) στον αγώνα κατά του ασφαλιστικού, και βεβαίως βεβαίως, θα είναι καταστροφή για τη χώρα η ἐξοδος από την ευρωζώνη (και συνεπώς και από την ΕΕ), σύμφωνα με δηλώσεις της Παπαρήγα και του Κουτσούμπα, όπως ακριβώς υποστηρίζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, Ο Λεβέντης αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ! Είδατε πόσο "επαναστάτες" είναι στο "Κ"ΚΕ;

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2016 στις 4:32 μ.μ.

Για τους πολιτικα ηλιθιους κκεδες των ισων αποστασεων (οχι απο τημ πολιτικη βλακεια)αφιερωνω το αρθρο του Σκιαδοπουλου!
χαζοκουκουεδακια λατρεις του περισσου ερχονται τα γιαουρτια στις μουρες σας σιγα σιγα! προδοτες

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2016 στις 4:43 μ.μ.

Μαλιστα.. Η ΚΕ αμολαει τρολ στο ΒΚ. Το μαθαμε κι αυτο. Κατι τυπαδες σαν εσενα, βεβαια, ακομα δεν μαθαμε ποιος σας αμολαει. Οπου βρεθει αρθρο για το ΚΚΕ, απο κατω μαζευονται ενα σωρο σχολια για "το διασπαστικο ΠΑΜΕ", "την ξεπουλημενη ηγεσια" κλπ. Απο ποιους? Απο αυτους που στο δρομο ειναι ανυπαρκτοι.

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2016 στις 5:51 μ.μ.

4.43 Τους αμολάει το Καπιταλιστικό κράτος που είναι Ορντινάτζες του.

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2016 στις 6:54 μ.μ.

3.47....αριστερός και κομμουνιστής..... Ο Λαφαζάνης και ο Χάγιος.....Μάλιστα. Ο Χάγιος το 1989 τάχα μου διαφώνησε με την δημιουργία του συνασπισμού και την συμμετοχή σε δυο κυβερνήσεις μεσα στον καπιταλισμό. Λαφαζάνης και Αλαβάνος πρωτεργάτες σε αυτά που τάχα μου διαφωνούσε ο Χάγιος. Σήμερα 27 χρόνια μετά αυτοί που διαφωνούσανε είναι λεει αριστερός και κομμουνιστής......και θα φτιάξουνε το μέτωπο.....για την σωτηρία του καπιταλισμού............Ο Οπορτουνισμός κύκλους κάνει..

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2016 στις 8:19 μ.μ.

6.54 Που να τα ξέρει όλα αυτά το τρολ.Οτι του είπανε γράφει χωρίς να έχει ιδέα. Δεν του τα μαθαίνουνε αυτά οι Χάγιος Λαφαζάνης Αλαβάνος. Χαζοί είναι.....

Σεχτάρ ο Τρομερός
30 Ιανουαρίου 2016 στις 9:15 μ.μ.

Το μικροαστικαριάτο στοιχίζεται πίσω από τον ....Σάββα Ξηρό!
Τώρα, εδώ που τα λέμε, ανάμεσά τους σίγουρα είναι ο πιο έξυπνος!

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2016 στις 9:33 μ.μ.

6.54
Λαφαζάνης και ο Χάγιος.....Μάλιστα. Ο Χάγιος το 1989 τάχα μου διαφώνησε με την δημιουργία του συνασπισμού και την συμμετοχή σε δυο κυβερνήσεις μεσα στον καπιταλισμό!!
οχι ταχα κουτοπονηρε! για ανεβασε μου τη διαφωνια του ιντριγκαδορου φλωρακη για το 89-90.μην ψαξεις δεν υπαρχει. Πρωτοστατησε μαλιστα και τελικα εφυγε με τη ρετσινια του συνεργατη της δεξιας. μοκο ψαρακι λοιπον

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2016 στις 9:43 μ.μ.

Όπως ακριβώς το περίμενα. Τα "Κ"ΚΕ δικα τρολ της ΚΕ, όντας διανοητικά καθυστερημένα, με επιβεβαίωσαν ΑΜΕΣΩΣ, χωρίς καθυστέρηση. Βλακώδη σχόλια, κυρίως ο 6:54, που δείχνουν επίσης ότι οι συγγραφείς τους (τρομάρα τους!) δεν ξέρουν καν να χειρίζονται σωστά την ελληνική γλώσσα. Οι ίδιες λέξεις και φράσεις, οι μόνες λέξεις και φράσεις της ελληνικής που ξέρουν εξάλλου τα τρολ μας: οπορτουνισμός, οι οπορτουνιστές που μάχονται για τη σωτηρία του καπιταλισμού κλπ κλπ. Προφανώς, το "επαναστατικό" "Κ"ΚΕ αγωνίζεται για την ανατροπή του καπιταλισμού, συμφωνώντας όμως με τη Μεγάλη Ιδέα της αστικής τάξης της Ελλάδας: την παραμονή στην ευρωζώνη/ΕΕ! Τσιμουδιά δεν λένε γι' αυτό τα λαλίστατα και αξιολύπητα τρολ μας!
ΥΓ: Γιατί οι γενίτσαροι και οι ταλιμπάν του "Κ"ΚΕ, τα "Κ"ΚΕδικα τρολ που έχουν κατακλύσει τα σχόλια του ΒΚ, δεν αναφέρονται καθόλου στο ότι το Μητσοτακαίικο και η Αμερικανική πρεσβεία κατεβάζουν θεατρικές παραστάσεις στην Ελληνική αποικία; Καλά είμαστε σοβαροί τώρα; Τα παιδιά αγωνίζονται για τη... δικτατορία του προλεταριάτου(!!!) (ΜΕΣΑ στην ευρωζώνη/ΕΕ!), είναι δυνατόν να ασχοληθούν με τέτοια ταπεινά και... οπορτουνιστικά θέματα; Είναι δυνατόν; Α πα πα...

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2016 στις 11:30 μ.μ.

9.33 Ο Χάγιος τάχα μου διαφώνησε με την δημιουργία του Συνασπισμού και την συμμετοχή σε 2 κυβερνήσεις μέσα στον Καπιταλισμό. Πάμε τώρα στην Ουσία. Το ΚΚΕ απο το 1956 με την καθαίρεση της ηγεσίας του με τον Ζαχαριάδη διοριστηκανε Παρτσαλίδης και σια σε κατάσταση παρανομιας και Πολιτικής προσφυγιάς. Το πρόγραμμα στα Πολιτικά μέτωπα και ενδιάμεσα στάδια εξουσίας Απο το 1958 μέχρι το 1974 χωρίς Κ.Ο όλα μέσα στο μπάχαλο της ΕΔΑ και απο το 1943 χωρίς ΚΝΕ. Σε αυτές τις συνθήκες το 1974 ξεκινήσαμε χωρίς στελέχη απο το μηδέν και με πολιτικά μέτωπα και ενδιάμεσα στάδια. Ο Καπετάν Γιώτης απο το 1954 μέχρι το 1973 Εξόριστος. Σε αυτην την κατάσταση συνέβησαν τα εξής Ανάδειξη στελεχών χωρίς Ταξικό κριτήριο και Συμμαχία με τους προδότες του Εσωτερικού το 1974 ανοχή στο ΠΑΣΟΚ σε όλη την μεταπολίτευση 17% το 1981 Σαρτζετάκης το 1985 και το 1987 στο 12ο Συνέδριο κυρίαρχη πλέον η Δεξιά Οπορτουνιστική ομάδα με ΦΑΡΑΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕ ΑΛΑΒΑΝΟ ΧΟΥΝΤΗ ΤΡΙΓΑΖΗ και άλλους. Στόχος η δημιουργία του Συνασπισμού η κάθαρση του Καπιταλισμού.....και μετά με το καλό ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση μέσα στον καπιταλισμό Δεν τους βγήκε σπάσανε και τα μούτρα τους στο 13ο συνέδριο και ξεβρώμισε ο τόπος. Απο την άλλη μεριά Φράξια με Γράψα Κοτζιά Χαγιο Βαλαβάνη κ.α τάχα οτι διαφωνούσανε με όλα αυτά να παρασύρουνε εκτος όσους γίνεται περισσότερους για να βοηθήσουνε τους άλλους και να αποτελέσουνε το νέο ανάχωμα. Οτι ακριβώς ζούμε 27 χρόνια μετά. Ο Κάππος το 1992 λεγοντάς σας Αντικομμουνιστές γύρισε δίπλα στο ΚΚΕ. Ολοι οι Σύντροφοι με επικεφαλής τον Καπετάν Γιώτη που πειθαρχήσανε στον Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό πολύ καλά κάνανε ωστε την κρίσιμη ώρα του 1991 ήτανε στην θέση που έπρεπε και το ΚΚΕ ειναι εδώ εχωντας αποκαταστηση τα Επαναστατικά του χαραχτηριστικά. Αντίθετα ο Χάγιος που τάχα διαφωνούσε με τον Συνασπισμό και τις κυβερνήσεις μέσα στον Καπιταλισμό 27 χρόνια μετά κάνει ακριβώς τα ανάποδα. Οσο για το παραμυθάκι δεξια αριστερά πέθανε το 1991 ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2016 στις 11:55 μ.μ.

93 Δεν υπάρχει καμμία Αποικία. Ιμπεριαλιστική χώρα είμαστε απο το 1919. Η Αστική τάξη συμμετέχει συνειδητά στις διεθνής συμμαχίες της στα πλαίσια της Ανισόμετρης Ανάπτυξης με σχέσεις Αληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα.

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 12:03 π.μ.

9.33 Και το ερώτημα βέβαια παραμένει Γιατί ο Χάγιος που το 1989 τάχα μου διαφωνούσε με την Δημιουργία του Συνασπισμού και την συμμετοχή σε δυο κυβερνήσεις μέσα στον καπιταλισμό σήμερα κάνει ακριβώς το ανάποδο μαζί με αυτούς που υποτίθεται οτι διαφώνουσε τότε Αλαβάνο Λαφαζάνη. Ελα ντε.......

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 12:04 π.μ.

αφήστε τις γελοιότητες και τραβάτε μπροστά.
Πριν μπούμε στην ευρωζώνη ήμασταν σοσιαλιστικός παράδεισος;
όχι. Ήμασταν όμως ανεξάρτητο κράτος και μπορούσαμε να διαφεντεύουμε τον τόπο μας.
Για αυτό λοιπόν αφήστε το παραμύθι για συνεργασίες με το ΚΚΕ και κοιτάξτε μόνοι μας να μπορέσουμε να πάρουμε τις εκλογές για να πάρουμε την κυβέρνηση.
Όχι, άλλα δεκανίκια σε "αριστερές" αποκλίσεις που μόλις παίρνουν την εξουσία μας ξεχνάνε, όπως ο Αλέξης.
Το ίδιο θα κάνει το ΚΚΕ και όταν γίνει κυβέρνηση θα μας πετάξει σα στυμμένες λεμονόκουπες.
Όχι, άλλες προδοσίες.
Μόνοι μας να καταχτήσουμε την εξουσία που θα φτιάξουμε.

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 12:15 π.μ.

12.04 Πρόσεξε μην σπάσεις κανένα πόδι. Στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο απο το 1919 βδεν υπάρχει κανένα θέμα Ανεξαρτησίας.Οτι δικαιώματα αναγκάστηκε να παραχωρήση ο Καπιταλισμός ήτανε πριν την ανατροπή του Σοσιαλισμού. Θα πάρεις την εξουσία με Αστικές εκλογές.....Απο ότι βλέπω στα Ανέκδοτα είσαι Μάστορας......

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 2:03 π.μ.

30 Ιανουαρίου 2016 - 11:55 μ.μ, 31 Ιανουαρίου 2016 - 12:03 π.μ, 31 Ιανουαρίου 2016 - 12:04 π.μ
Κοίταξε φίλε του "Κ"ΚΕ, από τα τρία αυτά σχόλιά σου συμπεραίνω ότι από πολιτική άποψη, τουλάχιστον, έχεις τρικυμία στο κρανίο σου. Τα έχεις τελείως χαμένα. Με το συμπάθιο δηλαδή, αλλά από την ανάγνωση των σχολίων σου (τα κστάφερα και άντεξα!) σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα. Λυπάμαι...

31 Ιανουαρίου 2016 στις 2:20 π.μ.

ο πρεσβης των ηπα με τουιτ παρεμβαινει . δικαιουται να προσδιοριζει αυτος τι θεωρει εχθρικο για την πατριδα του. αυτο δεν αφορα τα κομματα του κοινοβουλιου. εκει δεν εχει εχθρους. εκει κανεις δεν ξεπερνα τα πλαισια μιας παραστασης που συγκρινομενης με του εθνικου ειναι πολυ κακης ποιοτητας.

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 11:35 π.μ.

2.03 Μέσα στον πανικό σου έχεις γίνει μάτσο. Ο 12.04 δεν είναι φίλος του ΚΚΕ. Σε έχει κάνει ο Δελαστίκ και παραμιλάς.......

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 11:38 π.μ.

ΣΕΧΤΑΡ ΤΡΟΜΕΡΕ!!! 9.15
Μα τι κνιτικο τερας μαλ....εεε εξυπναδας εισαι εσυ ρε παιδακι μου? Που σ ειχε κρυμμενο το Κωμα τοσο καιρο!!!!

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 1:19 μ.μ.

11.30
ρε πολιτικε ντενεκε που θα μου πας στο 1956 για να δικαιολογησεις την προδοσια φλωρακη το 1989-1990 (2 κυβερνησεις μην τις ξεχνας εκ των οποιων η 2η του Ζολωτα με τους κλςφτες του πασοκ οπως ελεγες το 1989)για πιο δημοκρατικο συγλεντρωτισμο μιλας; ποτε ρωτηθηκαν και αποφασιστηκαν απο τις κομματικες οργανωσεις του κκε οι 2 συνεργασιες; ποτε ρε ντενεκε; ναι ο φλωρακης καθοδηγησε και τη καταπτυστη συνεργασια με την αστικη ταξη. προδοσια και του φλωρακη και της παπαρηγα κ.α. πρωτοστατησε και στη διαγραφη του αγωνιστη γραψα τρομαρα του.προδοτες

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 5:03 μ.μ.

1.19 Είναι κατανοητή η απόγνωση σου απο το σχόλιο το 11.30 αλλά μας αφήνει αδιάφορους. Το 1974 η κατάσταση ήτανε όπως την περιγράφει ο 11.30 όπως και όλα τα υπόλοοιπα με τις δύο αλληλοτροφοδοτούμενες Φράξιες που το 1989 η μια έκανε πλάτες στην άλλη ωστε με το καλό ΠΑΣΟΚ να κάνει κυβέρνηση η μια και το ΝΑΡ στο Ανάχωμα. Στο 13ο όμως σας πήραμε τα Σώβρακα. Και αυτό που σε τσούζει αφάνταστα είναι ότι στο 15 Συνέδριο το 1996 καταργηθήκανε Πολιτικά μέτωπα και Στάδια. Εδώ είναι που πονάς και όχι στο τι έγινε τότε. Αντίθετα ο Χάγιος που τάχα διαφωνούσε το 1989 με τον Συνασπισμό και τις κυβερνήσεις μέσα στον καπιταλισμό σήμερα κάνει αυτά που τότε τάχα διαφωνούσε μαζί με αλαβάνο λαφαζάνη που τότε τάχα διαφωνούσε. Αλήθεια ο ΚΑΠΠΟΣ το 1992 γιατί σας είπε Αντικομμουνιστές. ΠΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ,,,,,,

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 5:28 μ.μ.

1.19 Κατάπιες τα πόδια σου μαζί με αναμμένα κάρβουνα με την πληρωμένη απάντηση του 11.30 και τώρα Σκούζεις. Να αγιάσει το στόμα του Συντρόφου μου. Οσο για εσένα άλλη φορά όχι τόσο βαθιά μόνο στα ρηχά....Συνέχισε να βρίζεις....

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 6:13 μ.μ.

Γιώργη, δεν μου τα λες καλά. Σας έστειλα ένα σχόλιο-απάντηση στο χυδαίο, αλήτικο και που έχει ένα χοντρό ψέμα, σχόλιο του "31 Ιανουαρίου 2016 - 11:35 π.μ", το οποίο ΔΕΝ δημοσιεύτηκε. Γιατί; Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι εδώ γίνεται λογοκρισία υπέρ του "Κ"ΚΕ...

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 8:53 μ.μ.

6.13

Τραβα αγοράκι μου στον μπαμπα σου να "διαμαρτυρηθείς"

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 9:57 μ.μ.

5.28
βαλτα καλα στο μυαλο σου. Το 89-90 ήταν η εποχη της προδοσιας του Φλωρακη.Απλο ειναι

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 10:00 μ.μ.

κάποτε σε αυτό τον τόπο θα πρέπει να μάθουμε ότι η ελευθερια του λόγου έχει και κάποια όρια θα πρέπει ο λόγος μας να σέβεται τον πόνο του αλλου ιδιαιτερα όταν γίνετε δημοσια...ενδεικτικό ανοιχτού πνεύματος κυρια δημοσιογράφε δεν είναι ο ισοπεδωτισμός

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 11:06 μ.μ.

31 Ιανουαρίου 2016 - 8:53 μ.μ.
Το σχόλιὀ μου είναι μέσα στα αποδεκτά πλαίσια του πολιτισμού και της ευγένειας, σε αντίθεση με το δικό σου. Το σχόλιό σου δείχνει το πολύ χαμηλό επίπεδό σου, στο πλαίσιο της διαπαιδαγώγισης που έχεις πάρει από το "Κ"ΚΕ. Τέτοια πολιτική διαπαιδαγώγιση προσφέρει το σταλινικό μόρφωμα του Περισσού στα μέλη του: μέλη ανάγωγα, απολίτιστα, παντελώς αμόρφωτα (και όχι μόνο από πολιτική άποψη), κανονικοί αλήτες (με την πιο γενική έννοια του όρου), που η απόσταση που τα χωρίζει από τους χουλιγκάνους των γηπέδων και τους τραμπούκους της Δεξιάς δεν είναι τεράστια...

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:01 π.μ.

11.06 Μη παραμυθιάζεις τον ευατό σου με δεξιους αριστερούς δεν υπάρχουνε αυτά. Μεγαλύτεροι Χουλιγκαν απο τους Οπορτουνιστές δεν υπάρχουνε. ΚΚΕ θα συνεχίσει να υπάρχει θέλεις δεν θέλεις. Οσο για τον ΣΤΑΛΙΝ είναι τιμή μας Οπορτούνα.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:39 π.μ.

1 Φεβρουαρίου 2016 - 1:01 π.μ
Η λέξη "οπορτουνιστές" και τα παράγωγἀ της είναι μια από τις δέκα (10) λέξεις της ελληνικής που γνωρίζεις. Α ρε κακομοίρη και αξιολύπητε. Τουλάχιστον μέσα στον πρωτογονισμό σου είσαι ειλικρινής...

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:40 π.μ.

"Ασυναγώνιστα «πολυδιάστατη» και «πολυεπίπεδη» η πολιτική της κυβέρνησης και στον πολιτισμό. Με προτροπή της ανέβηκε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου η παράσταση «Ισορροπία του Nash» που περιείχε αποσπάσματα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού και στη συνέχεια, με δική της ξανά παρέμβαση, η παράσταση κατέβηκε.

Η αρχική κίνηση αποσκοπούσε στην αξιοποίηση των γραπτών του προβοκάτορα Ξηρού για να κατασυκοφαντηθεί στη συνείδηση του θεατή η ιδέα της λαϊκής - εργατικής πάλης, αφού το κεντρικό νόημα της παράστασης ήταν ότι καμία ιδέα δεν νομιμοποιεί τη βία. Οι προβοκάτορες -πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών- αναγορεύτηκαν δηλαδή σε «ιδεολόγους», ενώ τα καταδικασμένα από το λαϊκό κίνημα πισώπλατα δολοφονικά τους χτυπήματα, εξισώθηκαν με τις μορφές πάλης που χρησιμοποιούν τα θύματα της αστικής βίας και εκμετάλλευσης για να υπερασπιστούν το δίκιο και τις ανάγκες τους.

Αμέσως όμως μετά την παρέμβαση της Αμερικάνικης Πρεσβείας, διόλου τυχαία η κυβέρνηση έσπευσε να κατεβάσει την παράσταση, προφανώς για να μη δυσαρεστήσει τη «μεγάλη σύμμαχο» χώρα, που στην ωμή βία της με επεμβάσεις, πολέμους και άλλα μέσα «βοηθείας», τόσα πολλά της οφείλουν οι εγχώριοι εκμεταλλευτές στην ιστορία αυτού του τόπου ως τις μέρες μας.

Με άλλα λόγια, από τη μια η κυβέρνηση πατά στη βάρκα των προβοκατόρων, εξαγνίζοντάς τους για να συνδράμει στη γενικότερη κατεύθυνση των κέντρων που τους καθοδηγούν να απεκδυθούν το δολοφονικό παρελθόν και να εμφανιστούν ως πολιτικοί αγωνιστές και από την άλλη στη βάρκα των ιμπεριαλιστών συμμάχων της, που από φονιάδες των λαών, μας τους παρουσιάζει σήμερα για σωτήρες.

Καλό είναι να θυμόμαστε, επίσης, ότι η ενεργοποίηση της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» πάντα συνέπιπτε με μεγάλη άνοδο των αγώνων της εργατικής τάξης και άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Τυχαία ανακινείται το θέμα της τούτη την περίοδο;"

Δεν ντρεπονται λίγο να εξισώνουν τους αγωνιστές "τιμωρούς" με χαφιέδες και προβοκάτορες;
Τους αγωνιστές "τιμωρούς" που τίμησαν την ανάθεση που τους έγινε από την σιωπηρή πλειοψηφία των πολιτών με εκείνους τους ψίθυρους: "καλά τους έκανε!" και "μία 17Ν σας χρειάζεται".
Αυτούς τους αγωνιστές "τιμωρούς" που με την ένοπλη προπαγάνδα τους μέσα σε κάθε ανέβασμα του μαζικού κινήματος έστελναν εργάτες από τον δρόμο σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα να ακούσουν για "ηρωικά" κατορθώματα.
Γιατί μόνο με "ηρωισμούς" πέφτεις τυχαία πάνω στο θύμα που δεν φυλάγεται καλά για να τον εκτελέσεις πισώπλατα.
Με τέτοιες "παρατ" σκότωσαν έναν αστό πολιτικό και εξαφανίστηκαν οι αστοί πολιτικοί και έναν βιομήχανο στον Πειραιά και εξαφάνισαν το βιομηχανικό κεφάλαιο στην Ελλάδα.

Γιώργης Γιωργής
1 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:22 π.μ.

Συντροφάρα (το φάρα κράτα το) που γράφεις "Κ"ΚΕ και το χαίρεσαι θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι:
Ιστορικά έχει συμβεί να πέσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στα χέρια της ασφάλειας με την γνωστή ηγεσία μανιαδάκη. Οι σύντροφοι κομμουνιστές της εποχής εκείνης πως συμπεριφέρθηκαν απένταντι στην διαμορφωμένη κατάσταση;
Πήγαν σαν τον μουσολινίστικο του μπαμπίνου που έγραφε εδώ και έφτιαξαν ένα φασιστικό κίνημα τύπου πυρσοδρομίες ΕΠΑΜ;
Έφτιαξαν "αντάρτικες" φράξιες με κλακαδόρους και πικετοφορίες για "Κ"ΚΕ και "να εξαφανιστεί το κώμα";
Μήπως σαν τον "Λαικό Αγωνιστή" Θεωνά πήγαν σε κυβερνήσεις της εποχής για να πουν του Κόμματος πως γίνεται η σωστή δουλειά;
Τι στο διάλο κάνανε εκείνα τα θηρία Κομμουνιστές που δεν κάνει η δική σου φάρα;
Η φάρα εκείνη που ενώ δεν άντεξε, δεν μπόρεσε ρε παιδί μου, κουράστηκε, αποχώρησε ή διώχτηκε ως ανεπαρκής, δεν πήγε σπίτι της αλλά απέναντι για ένα γινάτι: Αφού δεν μπόρεσα εγώ να μην μπορέσεις ούτε κι εσύ, ένα πράμα. (στην καλύτερη έτσι;)
Υπάρχουν και οι μουσολινίσκοι της κάθε εποχής που βλέπουν την "αυθεντία" τους να λάμπει αν με τα χνώτα τους θαμπώσουν το τζάμι της τιβί(μα γιατί τους παίζει;) βρίζοντας το ΚΚΕ.

Λοιπόν ή είσαι Κομμουνιστής και έρχεσαι στο Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κόμμα της εργατικής τάξης της Ελλάδας για να το πάρεις από τους "προδότες" που λες πως το έκαναν "Κ"ΚΕ
ή
φρόκαλο παίζεις στα ίσα αποδίδοντας στο ΚΚΕ αυτό που είναι και φανερώνεις την πραγματική σου πολιτική θέση Αναθεωρητή.

Ο 3:50, 9:45, 2:05 και 11:10 που δεν θέλησα να τα στείλω ως σχόλια γιατί ήταν σκέτα μπινελίκια.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:18 μ.μ.

1.39 Οταν τελειώνουνε τα επιχειρήματα στους Οπορτουνιστές αρχίζουνε οι βρισιές. Ταλιμπάν πραγματικοί. Εξαιρετικό σημάδι οτι το ΚΚΕ είναι στον σωστό δρόμο. Συνέχισε Οπορτούνα.....

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:29 μ.μ.

Γιώργη-Γιωργή,
με λες αναθεωρητή αλλά εσύ είσαι αναθεωρητής. Είσαι αναθεωρητής γιατί, με την ευρύτερη θεώρηση των πραγμάτων, ο σταλινισμός είναι ο υβριστής και ο δολοφόνος του κομμουνισμού, αν και να ρίξουμε το αποκλειστικό φταίξιμο στο σταλινισμό για την αποτυχία της πρώτης (και ελπίζω όχι της τελευταίας ή της μοναδικής) σοσιαλιστικής απόπειρας της ιστορίας είναι επιπολαιότητα. Και μη μου λες για ρεβιζιονιστές κλπ Χρουτσώφ, Μπρέζνιεφ και Σία. Οι κύριοι αυτοί ήταν επίγονοι και συνεχιστές του έργου του αυταρχικού Πατερούλη. Στα του Ελλαδικού οίκου μας τώρα: υβριστής και δολοφόνος του κομμουνισμού είναι η Φλωρακική ηγεσία της "πραγματικής αλλαγής", του "αθροίσματος των δημοκρατικών δυνάμεων", της συνεργασίας με τον Κύρκο, των επαίσχυντων συγκυβερνήσεων με τη Μητσοτακική Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ, η αυταρχική εκδίωξη της αριστερής διαφωνίας από το Κόμμα, ο απόλυτος σεχταρισμός και το απόλυτο μίσος για οποιαδήποτε κομμουνιστική συλλογικότητα ή κομμουνιστική άποψη/πολιτική που βρίσκονται εκτός Κόμματος, η απόλυτη εχθρότητα στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, η ταύτιση με την αστυνομία στην εξέγερση και οι γνωστές τραγικές/τραγελαφικές δηλώσεις Παπαρήγα, η ταύτιση στο εξαιρετικά σημαντικό θέμα της εξόδου από το ευρώ με το σύνολο του αστικού (και δωσιλογικού) συνασπισμού εξουσίας και με το ΣΥΡΙΖΑ (και έτσι βέβαια ακυρώνεται και η ρήξη/έξοδος με την ΕΕ, γιατί προφανώς δεν είναι δυνατόν η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη και να βγει από την ΕΕ), αλλά και η παραπομπή του πιο γενικού και ακόμα πιο σημαντικού θέματος της συνολικής αποδέσμευσης από την ΕΕ στις ελληνικές καλένδες, αφού για να πραγματοποιηθεί αυτή, σύμφωνα πάντα με την άποψη του Κόμματος, πρέπει να έχει πρώτα πραγματοποιηθεί όχι βέβαια η "πραγματική αλλαγή" που λέγαμε στα 80's, αλλά η αλλαγή των... παραγωγικών σχέσεων!!! Για να το γράψω όπως το γράφουν τα τρολ του Κόμματος που έχουν κατακλύσει το ΒΚ και άλλες αριστερές-κομμουνιστικές ιστοσελίδες, "Έξοδος Από Την ΕΕ Με Κοινωνικοποίηση Των Μέσων Παραγωγής". Σύμφωνα λοιπόν με το Κόμμα, για να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την ΕΕ, πρέπει να έχει... δικτατορία του προλεταριάτου!!! Στην πράξη λοιπόν, στο πελώριο θέμα της εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ, που είναι η βασική προϋπόθεση για την ανατροπή των μνημονίων και της επίθεσης του κεφαλαίου, το Κόμμα ταυτίζεται με το σύνολο του αστικού (ουσιαστικά πια και δωσιλογικού) συνασπισμού εξουσίας και με το ΣΥΡΙΖΑ (που αποτελεί πια οργανικό τμήμα αυτού του συνασπισμού).
Για όλους αυτούς τους λόγους, εδώ και και δεκαετίες το Κόμμα δεν είναι κομμουνιστικό και επαναστικό. Το Κόμμα είναι ρεφορμιστικό. Το "Κ"ΚΕ σκότωσε το ΚΚΕ. Εσύ δεν είσαι ούτε επαναστάτης ούτε κομμουνιστής. Εγώ είμαι κομμουνιστής στις απόψεις, προσπάθώ να είμαι κομμουνιστής σα στάση ζωής, και ακόμα περισσότερο, προσπάθώ, στο μέτρο των περιορισμένων δυνάμεών μου, να γίνω και επαναστάτης. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τα καταφέρω.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:03 μ.μ.

1.39 Πρόσεξε μην καταπιείς το πληκτρολόγιο απο τα νεύρα Ταλιμπάν.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:30 μ.μ.

2:29
"εξαιρετικά σημαντικό θέμα της εξόδου από το ευρώ"
"στο πελώριο θέμα της εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ, που είναι η βασική προϋπόθεση για την ανατροπή των μνημονίων και της επίθεσης του κεφαλαίου"

Άμανε ο ΚατσανεβαΚαζακοΛαφαζάνης βγάλει την ελλαδίτσα από την ΕΕ θα ανατραπούν τα μνεμόνια μόνα τους; θα μπερδουκλωθούνε και θα πέσουν;
Άμανε το κεφάλαιο φέρει τα ευρά του στην ελλαδίτσα της δραχμής από την πολύ μασαμπούκα θα σταματήσει την επίθεση;
Πόσο γελοίος πρέπει να γίνεις για να έχεις μία στιγμή ειλικρινούς αυτοκριτικής; "Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τα καταφέρω." Μα καθόλου, σου λες...

ΥΓ. Όλα εκείνα τα φυντανάκια του Δεκέμβρη του 2008 ας μην το καθυστερείτε άλλο. Πέστε το καθαρά πως είστε της μόνης Αληθινής Επανάστασης που έγινε ποτέ - τα φρόκαλα(πολύ πετυχημένο) που η σκούπα της ιστορίας θα πρέπει να σαρώσει...

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:41 μ.μ.

2.29 Το Αντικομμουνιστικό σου παραλήρημα δεν θα σε σώσει με τίποτα. Οσο στην Εξουσία ήτανε οι Μπολσεβίκοι οικοδομούσανε Σοσιαλισμο με εκπληκτικά αποτελέσματα. Η Καταστροφή ξεκίνησε στο 20ο Συνέδριο το 1956 με την επικράτηση του ΟΠορτουνισμού λόγο των τράστιων απωλειών του πολέμού σε Στελέχη. Εφαρμόζοντας Σταδιακά νόμους του Καπιταλισμού ανατρέψανε τον Σοσιαλισμό μετατρέποντας τα Κ.Κ σε όχημα της Αντεπανάστασης. Το 1956 καθαιρέθηκε η ηγεσία του κόμματος με την βια σε κατάσταση πολιτικής προσφυγιάς διορίζοντας τους Παρτσαλίδη και σια επανηλθε στο πρόγραμμα τα πολιτικά μέτωπα και τα ενδιάμεσα Στάδιας εξουσίας η Κ.Ο διαλυθήκανε απο το 1958 μέχρι το 1974 μέσα στο ΟΠορτουνιστικό Μπάχαλο της ΕΔΑ. Ετσι το 1974 ξεκινώντας απο το μηδέν και χωρίς στελέχη είχαμε αναδειξη καινούργιών χωρίς ταξικό κριτήριο. Αποτέλεσμα και με βάση τα πολιτικά μέτωπα και Στάδια του 1956 Συμμαχία με τους Προδότες του Εσωτερικού το 1974 Ανοχή στο ΠΑΣΟΚ ολη την μεταπολίτευση 17% το 1981 Σαρτζετάκης το 1985 και το 1987 στο 12ο Συνέδριο κυρίαρχους πλέον τους ΦΑΡΑΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΛΑΒΑΝΟ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕ ΤΡΙΓΑΖΗ ΚΑΡΤΕΡΟ και αλλους ετοιμους να κάνουνε κάθαρση στον Καπιταλισμο........σαν Συνασπισμός και να γίνουνε διαχειρηστές του Καπιταλισμού. Απο το ιδιο μπάχαλο του 1974 αναδείχτηκαν Γράψας Χαγιος Κοτζιάς Βαλαβάνη που συκοινωνούντα δοχεία με τους άλλους επιχειρήσανε να τους ανοίξουνε δρόμο παρασύροντας κόσμό εκτός επειδή τάχα διαφωνούνε με τον Συνασπισμό και τις κυβερνήσεις μέσα στον καπιταλισμο. Σπασανε τα μούτρα τους στο 13ο το 1991 και ξεβρώμισε ο τόπος. Τωρα για το πόσο διαφωνούσανε Γράψας Χάγιος Κοτζιας βαλαβανη τότε φαινεται σήμερα. Κοτζιάς Βαλαβάνη σε Σύριζα Λαε και ο Χάγιος Αγκαλια με ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΛΑΒΑΝΟ που τότε ταχα διαφωνούσε ετοιμοι για κυβέρνηση μέσα στον Καπιταλισμό....

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:31 μ.μ.

5.30 Μη τον Παρεξηγείς σε πανικο βρισκεται. Εδω προσπάθησε να βιάσει την ιστορία βγάζοντας και το ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ οπορτουνιστή που στα κείμενα του μιλάει για την αγάπη του στον ΣΤΑΛΙΝ σε επιστολή απο την Γουατεμάλα το 1953 στην αδερφή της μητέρας του και την καταγραμένη διαφωνία του το 1961 στο έργο του με τις Οπορτουνιστικές μεταρρυθμίσεις προς τον Καπιταλισμό των Χρουτσόφ Κοσίγκιν Λίμπερμαν. Είναι τέτοιο το Αντικομμουνιστικό τους μίσος που ο Κάππος του πήρε χαμπάρι νωρίς νωρίς το 1992 και ήρθε πάλι δίπλα στο ΚΚΕ όταν ξεβρώμισε........

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:25 μ.μ.

Κκεδες ειστε ανυπαρκτοι εδω και 40 χρονια. Κρυβεστε ακομη και τωρα πισω απο Λαφαζανηδες και Ανδρουλακηδες για το 1989-1990. Προσπαθειτε με νυχια και με δοντια να καλυψετε τον προδοτη Φλωρακη γι αυτα που εκανε με το Μητσοτακη και τον Ανδρεα το 89-90. Σας τις γυναικουλες συμπαριφερεστε στην ιστορια. Παρτε το χαμπαρι. Ο Φλωρακης ηταν 100% συμφωνος στις κυβερνησεις Ζολωτα και Τζανετακη. Εφυγε με την ταμπελα του προδοτη. Δυστυχως για εσας

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:35 μ.μ.

10.25 Οσο και να πονάς το σχόλιο του 5.41 είναι καταπέλτης για τα εγκλήματα του Οπορτουνισμού απο το 1956 και όλο το πλαίσιο που βάζει. Οσο και να πονάς ο Καπετάν Γιώτης σας ανοιξε τον τάφο στο 13ο συνέδριο το 1991 και απο εκεί και μετά η 25 χρονη πορεία του ΚΚΕ σας έσκισε. Συνέχισε να Σκούζεις ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:40 μ.μ.

10.25 Με Γ.Γ του ΚΚΕ τον Φαράκο φταίει ο Καπετάν Γιώτης χοχοχοχοχοχοχοχοχο ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:08 μ.μ.

10.25 Αρα αφου δεν υπάρχει ΚΚΕ τι σε νοιάζει και γράφεις. Μη ταλαιπωρείς τον ευατό σου. Αλλα μάλλον το κάνεις για να πείσεις τον ευατό σου φουκαριάρη......

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:07 μ.μ.

πολιτικοι ντενεκεδες του κκε πηγατε να δειτε την παρασταση; πηρατε αδεια απο τον γοντικα;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger