Home » , » Κοινό Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ μετά από συνάντηση των αντιπροσωπειών τους

Κοινό Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ μετά από συνάντηση των αντιπροσωπειών τους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 | 4:15 μ.μ.

Μετά από συνάντηση αντιπροσωπειών ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, που αφορά το ζήτημα της συμβολής τους στην κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ χαιρετίζουν τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, που ξεσπούν σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, των -νέων κυρίως- ελαστικά εργαζόμενων με «μπλοκάκι», της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών, έχουν κοινό στόχο: την πολιτική των μνημονίων, την επίθεση που δέχονται από την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που θέλουν να μετατρέψουν την ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση, να αφαιρέσουν δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες. Οι δύο δυνάμεις υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτούς τους αγώνες. Στηρίζουν την ανάγκη να συντονιστούν και να κλιμακωθούν για να μην περάσει και να ανατραπεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και συνολικότερα η μνημονιακή αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλου του αστικού μνημονιακού μπλοκ.

Σε αυτή τη μεγάλη μάχη επιδιώκουμε, να βρούμε τρόπους κοινής δράσης  και συνεργασίας

- Για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αντιασφαλιστική «μεταρρύθμιση», που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΣΕΒ. Καμία συναίνεση, καμία ανοχή στον σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς, για να μην περάσει το νομοσχέδιο ασφαλιστικής κατεδάφισης και να διεκδικήσουμε καθολικό, δημόσιο, αναδιανεμητικό σύστημα ασφάλισης, δωρεάν και δημόσιο σύστημα περίθαλψης για όλους, πλήρη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

-Για να συμβάλλουμε στον αναγκαίο παλλαϊκό ξεσηκωμό, στον κοινό αγώνα σε όλα τα επίπεδα, από το πανεθνικό μέχρι τη γειτονιά, του εργατικού κινήματος με τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και την φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά, που παλεύει στα αγροτικά μπλόκα, την εργατική τάξη. Για να συμβάλλουμε στις προσπάθειες που γίνονται για τον ενωτικό αγωνιστικό συντονισμό σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, και πρώτα από όλα στην βάση των πρωτοβάθμιων σωματείων, για την συγκρότηση ενός ενωτικού κέντρου αγώνα ταξικών και αγωνιστικών συνδικάτων ενάντια στην αντιδραστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε διάκριση από τον εργοδοτικό, συμβιβασμένο και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Με κοινές επιτροπές και συνελεύσεις αγώνα στη γειτονιά, με πρωτοπόρα κοινή στάση στα συλλογικά όργανα του λαϊκού κινήματος.

- Για να κλιμακώσουμε την πάλη μας, για να στηρίξουμε, όχι κινητοποιήσεις «για την τιμή των όπλων», αλλά ένα μεγάλο κύμα απεργιών (που ήδη ξεκίνησαν όπως στους ναυτεργάτες, ΝΑΤ, ΕΡΓΟΣΕ, SOFTEX κα), ενωτικών διαδηλώσεων, καταλήψεων, πολύμορφων αγώνων, με αφετηρία την Πανεργατική Απεργία της 4ης Φλεβάρη και παραπέρα κλιμάκωση αμέσως μετά.

- Για να συνδέσουμε τους αγώνες κατά της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, με την πάλη για την απαλλαγή συνολικά από τα μνημόνια, για τη διαγραφή του χρέους, για τη σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους, των συνεχών θυσιών στο όνομα του ευρωμονόδρομου, για την ανατροπή όλου του μνημονιακού αστικού μπλοκ.

Οι δύο αντιπροσωπείες, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις αναγκαίες συνεννοήσεις και κοινές ενέργειες για να συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στις μάχες που έρχονται.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 51 σχόλια

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:45 μ.μ.

Καλά ρε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τη ΛΑΕ; τον ΣΥΡΙΖΑ Β'; Με τους βουλευτες και υπουργούς που λεγανε "δεν ψηφίζω Μνημονιο αλλα στηρίζω την κυβέρνηση"; Όταν εκεινη η κυβέρνηση, που ο Λαφαζάνης και ο Στρατούλης ήταν μελη της, εκλεινε συμφωνίες με την Τρόικα το Φλεβάρη και έδινε για τοκοχρεολυσια τα αποθεματικά των Ταμείων την άνοιξη;;


Πραγματικά οταν βλέπουν κατι τέτοια το ΚΚΕ και τα (μ-λ), τι περιμένετε να σας απαντήσουν; Και βγάζετε μετα ανακοινώσεις οτι το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται...

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:10 μ.μ.

περιμένω μια απάντηση από την αριστερά στο θέμα
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_682.html?showComment=1454274182143#c2933495132815290004
αν η απάντηση είναι ρεαλιστική θα με δείτε πρώτο στις πορείες τις αριστεράς να κρατάω πάνω

2 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:12 μ.μ.

Αφιστε τα σοσιαλδημοκρατικα παραμυθια.
Δεν υπαρχει κανενα μνημονιακο ατικο μπλοκ.
Καπιταλιστικο μπλοκ υπαρχει και αυτο κρυβετε με τα παραμυθια σας.

Και τους ναυτεργατες αφιστε τους ησυχους.
Το ταξικο κινημα δεν εχει σχεση με τους υπουργους της σοσιαλδημοκρατιας.

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:54 μ.μ.

Καλά, η Ανταρσυα βαδίζει ταχύτατα προς τη γελοιοποίηση. .. Με τους μνημονιακους υπουργούς συνεργασίες !!! Μερικές φορές κατηγορώ το κκε, αλλά τελικά έχει πολύ δίκιο που σας φτύνει.

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:03 μ.μ.

giorgi
αν όχι από την αριστερά συνέχισε τα σχόλια στο θέμα που προανέφερα... μέσα από την ιστοσελίδα σας μπήκα στο θέμα και έκανα κάποια σχόλια...

περιμένω μια απάντηση από την αριστερά στο θέμα
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_682.html?showComment=1454274182143#c2933495132815290004
αν η απάντηση είναι ρεαλιστική θα με δείτε πρώτο στις πορείες τις αριστεράς να κρατάω πάνω

2 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:31 μ.μ.

2 Φεβρουαρίου 2016 - 7:03 μ.μ.
Το μεταναστευτικο προσφυγικο, οι ιμπεριαλιστικες επεμβασεις, δεν ειναι ξεκομενα απο την εξαθλιωση των λαικων στρωματων στη χωρα μας και οχι μονο.

Ο ιμπεριαλισμος ειναι η σημερινη μορφη του καπιταλισμου, οπου ο ελεγχος των πρωτων υλων και η απαξιωση του εμπορευματος εργατικη δυναμη, ειναι αλυλενδετα.

Η ανατροπη του καπιταλισμου ειναι το αμεσο καθηκον.
Να ξεκοβεις το ενα απο το ολον, να ξητας λυσεις εξω απο αυτη της ανατροπης της εξουσιας της πλουτοκρατιας (απαντησεις απο την αριστερα), ειναι αυταπατη και οδηγει σε αδιεξοδο.

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:58 μ.μ.

πολιτικοι βλητα του κκε απο που προκυπτει οτι ο Λαφαζανης ειναι μνημονιακος; Δεν εφυγε ο άνθρωπος; Εκτος και αν το προτυπο επαναστατικότητας ειναι ο Γόντικας και ο Μαίλης!!

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:01 μ.μ.

7.31
Η ανατροπη του καπιταλισμου ειναι το αμεσο καθηκον!
Αυτο δεν ισχυει για το κκε.40 χρονια τωρα ανατρεπετε το συστημα με μπροσταρη το Μαιλη!

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:34 μ.μ.

7.58 Μη Γελιοποιήσε. Ητανε υπουργός της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που στης 20 Φλεβάρη ψήφισε παράταση του 2ου Μνημονίου. Εδωσε νέα βάση στο ΝΑΤΟ στην ΚΑΡΠΑΘΟ. Αστο παίξε με κάτι άλλο ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. 8.01 Οχι δεν ισχυει 40 χρόνια. Μέχρι το 1996 το 15ο Συνέδριο ίσχυε η Καταστροφική θεωρία του 20ου Συνεδρίου για Πολιτικά μέτωπα και στάδια ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:50 μ.μ.

8.01 Η Θεωρία των Σταδίων που καταστρέψε το ΚΚΕ και το Δ.Κ.Κ πέθανε το 1991.Μας τελείωσε...

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:55 μ.μ.

@Ανώνυμος
@7:58 Έχεις εμμονή με τους σ. Γόντικα και Μαΐλη, εκτός των άλλων συμπλεγμάτων που σε ταλανίζουν! Να το κοιτάξεις!

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:56 μ.μ.

@Ανώνυμος
@8:01 Πάρε ,ρε αδερφέ, τα χάπια σου!

2 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:17 μ.μ.

Δυχως τον πολιτικο απατεωνα λαφαζανη ο Τσιπρας δεν θα γινοταν πρωθυπουργος.
Υπεγραψε φαρδια πλατια τη συνεχιση του Δευτερου μνημονιου και μ αυτο εδωσε τον απαρετητο χρονο για ουτως ωστε το Τριτο να ειναι η φυσικη καταλιξη.

Καλυψε την μεγαλυτερη απατεωνια του Τσιπρα δηλαδη ΝΑΙ μνημονιο ΟΧΙ μνημονιο
και τωρα συνεχιζει την απατη με την σοσιαλιστικη δραχμη με καπιταλισμο και καλο Πουτινικο ιμπεριαλισμο.

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:30 μ.μ.

χαχαχαχα.
Τόση γλίτσα η εξουσία που γλιστράει μέσα από τα χέρια του ΣτρατουλοΛαφαζάνη αλλά πόσο κολλάει σε Αντάρσυους που γεύονται ήδη την μαρμελάδα της: εδώ μπόρεσε ο Τσίπρας, εμείς δεν θα μπορέσουμε;
Ανταρσύα μπορείς μαζί με τη Ζωή τον Γιάνη τον Βαρουφάκη να γίνεις Κυβερνησή. Ολέ!

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:48 μ.μ.

7.58
Εδωσε νέα βάση στο ΝΑΤΟ στην ΚΑΡΠΑΘΟ ο Λαφαζανης; Ανεβασε το επισημο εγγραφο πολιτικε κοκοβιε του κκε!
οχι αρλουμπες του ριζοσπαστη. και περα απο αυτο. Εφυγε ποτε η Ελλαδα απο το νατο και δεν το εμαθα; Βαζει το κκε θεμα να φυγει τωρα; Ή στη 2α παρουσια οπως με το ευρω και την εε;

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:30 μ.μ.

Παραμύθια Τέλος. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της "αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ανατροπής" , κομπρεμί με το κόμμα του σωλήνα, με την ΛΑΕ . Αυτούς που σπείραν ενσυνείδητα αυταπάτες στο λαό, δέχτηκαν από το 91 να λειδωρείται ο σοσιαλισμός και η επανάσταση, μιλήσαν για το τέλος της ιστορίας , για την ειρηνική συνύπαρξη , την μετά ιμπεριαλιστική εποχή όπου ο ιμπεριαλισμός έχει χάσει την επιθετική του φύση, δεν καταδικάσαν τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία , για 20 χρόνια πιστοί στον ευρωμονόδρομο...........και τέλος........αυτοί που και ως φυσικά πρόσωπα και ως αντίληψη.........συγκυβερνήσαν με ΝΔ το 89!!!!!!! Ζήτημα αιχμής για τις γκρούπες των ανταρσύων.....και προσφυλές θέμα εμμετικού αντι-ΚΚΕδισμού. ΞΕΦΤΥΛΑ.
JIM

2 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:57 μ.μ.

να θυμισω στους μονους αυθεντικους εκφραστες της αριστερας τους ιδεοψυχαναγκαστικους της καθαροτητας οτι κειμενο κατακριτικο της ανταρσυα η της λαε που δεν περιλαμβανει τον ορο οπορτουνισμος ειναι ακυρο
γιαννης
προεδρος οπορτουνιστων αθηνων

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:46 π.μ.

@Ανώνυμος
@10:48 Ή βλάκας είσαι ή ζεις σε παράλληλο σύμπαν!Υπουργάρα δεν ήταν ο λαφαζάνιας ,όταν παρακαλούσε η άλλη υπουργάρα το νατο να μας κάνει τη χάρη να στήσει βάση στην Κάρπαθο;Αυτός και οι παρεούλα του δεν έλεγαν το αμίμητο "διαφωνώ με τα μνημόνια, αλλά στηρίζω την κυβέρνηση";Αυτοί δεν είναι που καλούσαν την αστυνομία στο "δημοψήφισμα" να εκδιώξει τους κκέδες;Αυτοί δεν είναι που την έκαναν όταν αντιλήφτηκαν ότι με τις λίστες δεν θα ήταν πάλι βουλευτές;
Φυσικά χαζούλη και βάζει το ΚΚΕ θέμα να φύγουμε από το νατο ,αλλά και την εε, ΤΩΡΑ!Ή δεν γνωρίζεις ή είσαι προβοκάτορας.Και στις δυο περιπτώσεις χαζούλης είσαι,διότι οι θέσεις του ΚΚΕ είναι γνωστές.
Στη δεύτερη παρουσία θα μας σώσουν αυτοί που παραμυθιάζονται με τον "καλό καπιταλισμό" ή με τη σταδιακή αναμόρφωσή του!Βλίτο!!!

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:32 π.μ.

Κάποιοι ξαναδοκιμαζουν να διασπάσουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αντάλλαγμα κάνα 2 βουλευτικές έδρες. Στον δρόμο ΑΡΑΝ ΑΡΑΣ. Κρίμα!

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:48 π.μ.

11.57 Αντε κάνε καμμιά βόλτα οπορτούνα για έχεις τρομερό πονοκέφαλο.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:00 π.μ.

Με την απορία θα μείνω απ' όσο φαίνεται: Πώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει ως στρατηγική το αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό μεταβατικό πρόγραμμα ανατροπής έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ, θα συνεργαστεί με τη ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ 2 και τα υπόλοιπα απολειφάδια που καλλιεργούν αυταπάτες για δίκαιο και ανθρώπινο καπιταλισμό με δραχμή; Ποιός λέτε ότι θα κάνει "υποχωρήσεις" για "να τα βρουν" σε "5-6 βασικά σημεία"; Εκτός και εάν έχουν αποφασίσει από κοινού να παραμυθιάζουν το λαό από την αρχή όπως έκανε ο Τσίπρας. Παιδιά για να μην αγχώνεστε και να μην ταλαιπωρήστε: Νέο αριστερό ανάχωμα προς το ΚΚΕ βασισμένο στις ίδιες παπάτζες για "συνεργασία της αριστεράς πάνω σε ορισμένα βασικά σημεία" και με τα ίδια καρα-φθαρμένα υλικά της σοσιαλδημοκρατικής "μεταρρύθμισης", της "ταξικής συνεργασίας", της διγλωσσίας, του λαϊκισμού και της αλλαγής νομίσματος με τα ίδια αφεντικά να κάνουν κουμάντο, δεν γίνεται, όπως δεν γίνεται αυτά να τα υποστηρίζουν οι Λαφαζάνηδες, οι Ήσυχοι, οι Δελαστίκ, οι Εργατικοί Αγώνες και οι Παπακωνσταντίνοι. Έχουν "καεί" από την ταύτισή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ 1.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:07 μ.μ.

Προς όποιον μπορεί να διαβάζει μια ανακοίνωση και να καταλαβαίνει τι λέει:

Η κοινή ανακοίνωση ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλάει απλά για κοινή δράση και συντονισμό εν όψει της μάχης του ασφαλιστικού. Είναι στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έστειλε επιστολή προς όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς ζητώντας το ίδιο. Με κάποιες από αυτές προχώρησε και σε κοινή ανακοίνωση με πολύ πιο προωθημένο περιεχόμενο, γιατί υπήρχε τέτοια δυνατότητα. Με την ΛΑΕ ανακοίνωσε μόνο κοινή δράση γιατί υπάρχει σημαντική διαφωνία στο περιεχόμενο.
Απλά είναι τα πράγματα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει απευθύνει και στο ΚΚΕ πρόσκληση για κοινή δράση, το ΚΚΕ την απέρριψε -με ευγενικό για πρώτη φορά- τρόπο. Ας ακολουθήσουν το παράδειγμά του -της ευγένειας και της πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι του χυδαίου ανθρωποφαγισμού και όσοι από τους οπαδούς του μπορούν.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:24 μ.μ.

Σύντροφοι του ΚΚΕ ψυχραιμία....

α. Η ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ / ΛΑΕ, αφορά την κοινή δράση για την αποτροπή του αντιασφαλιστικού αρμαγγεδώνα. ΔΕΝ αφορά ούτε κεντρική πολιτική συνεργασία εφ όλης της ύλης, ούτε κατι άλλο. Το περιεχόμενο της κοινής ανακοίνωσης είναι και επαρκές και σε σωστή κατεύθυνση.

Β. Πρόταση έγινε και στο ΚΚΕ και αρνήθηκε το ΚΚΕ

γ. Κεντρική πολιτική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει παρα μόνο εάν θεμέλιος λίθος της όποιας συνεργασίας είναι η θέση "διπλή έξοδος απο ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση". Οποιαδήποτε άλλη θέση λέει ψέμματα στον κόσμο και σπέρνει αυταπάτες. ΑΥΤΟ λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και έχει σαφώς ΔΙΚΙΟ!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:44 μ.μ.

2.24 Καταρχήν δεν είμαστε σύντροφοι με Αντικομμουνιστές όπως σας έλεγε ο Κάππος. Πολύ σωστά έκανε το ΚΚΕ και αρνήθηκε την πρόταση θεατρική παράσταση.Γιατί πολύ απλά Εξοδος απο την Ε.Ε χωρίς Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής την επιδιώκουνε Ξενοδόχοι Φαρμακοβιομήχανοι Εφοπλιστές ανταρσυα χρυσή αυγή αλαβανος λαφαζανης μανιαδάκηδες. Αρα μιλάμε για Εθνικό καπιταλισμό και Ιμπεριαλιστική ρωσία. Αρα μιλάμε για ίδια καταστροφή. Εξοδος λοιπόν απο την Ε.Ε με ΚΟινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής Αρα έχει δίκιο το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:48 μ.μ.

2.07 Το ΚΚΕ απάντησε με ευγένεια όπως θα έκανε και με ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΤΑΜΙ Ε.Κ ΑΝΕΛ δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό. Το πως εμεις θα απαντάμε στα Φίδια ειναι δικός μας λογαριασμός.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:05 μ.μ.

10.48
πολτικα χαζοκοκοβιε με μυαλο μαιλογοντικα σου ζητησα επισημα εγγραφα για την καρπαθο με την υπογραφη του Λαφαζανη Απο οτι βλεπω το γυρνας το ποιημα γιατι χαζοβιολη δεν υπαρχουν εγγραφα!
Το γιατι ο Λαφαζανης ελεγε "διαφωνώ με τα μνημόνια, αλλά στηρίζω την κυβέρνηση" ηταν παρα πολυ σωστο. Εδω εσυ με προεδρο του ΣΥΝ τον προδοτη φλωρακη στηριξες 2 κυβερνησεις με τη δεξια του 89-90!! Και δεν εβγαλες κοροιδο και αχνα! αντε τωρα στο θειο μαιλη να σου βαλει μυαλο (τρομαρα σου). υγ. περιμενω πολιτικη κοτα τα επισημα εγγραφα με την υπογραφη Λαφαζανη! αν τα βρεις στειλτα.Αλλιως τουμπεκι συνεργατη της δεξιας το 89-90!

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:47 μ.μ.

Ολοι στην 24ωρη Απεργία αυριο με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ σε όλη την χώρα. Ενας σημαντικός σταθμός στην ανασυγκρότηση του Συνδικαλιστικού κινήματος σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την εργατική αριστοκρατία και τον οπορτουνισμού όλων των αποχρώσεων που η Συντριβεί του είναι προυπόθεση για την ενίσχυση παντου της λαικής συμμαχίας που όσο θα δυναμώνει θα αποσπά προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με ΚΟινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

3 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:50 μ.μ.

Τερμα ο σοσιαλδημοκρατικος σανος.
Αντε αυριο να δωστε μαζικοτητα στον Παναγωπουλο, για να διξουν τα καναλια οτι υπαρχει ΓΣΕΕ

3 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:52 μ.μ.

Α και να μη ξεχναμε το καπελωμα.
Σε πανεργατικη απεργια, με τα πανω της ΛΑΕ και Ανταρσυα.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:03 μ.μ.

Σύντροφοι του ΚΚΕ πάλι σας συνιστώ ψυχραιμία!

α. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σαφής: Διπλή έξοδος από ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. ΑΥΤΗ είναι η σωστή διαλεκτικά θέση για συγκρότηση μετώπου κοινωνικών ΚΑΙ πολιτικών δυνάμεων. Είναι η αλήθεια στον κόσμο.

β. Το ΚΚΕ αρνήθηκε την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αυτό είναι λάθος του ΚΚΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

3 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:08 μ.μ.

http://laikhexousia.blogspot.se/2016/02/blog-post_62.html

Εργατια μη ξεχνας τι ρολο παιζουν τα σοσιαλδημοκρατικα τσιρακια της πλουτοκρατιας.
Παραγουν σανο για να μη ανακαμψει το ταξικο κινημα.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:12 μ.μ.

2.07 2.24 Δεν υπάρχει καμμία κυβέρνηση ανεξαρτήτα και προθέσεων που να μπορεί να κάνει το παραμικρο για τον λαό οσο τα μέσα παραγωγής είναι στους Καπιταλιστες.Η Λενινιστική Στρατηγική για τον Καπιταλισμό στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο που εφαρμόστηκε στην ρωσία με την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΕΡΕΝΣΚΙ μιλάει γι Λαική Συμμαχία Εργατών Αυτοαπασχολούμενων και Φτωχών αγροτών που θα βγάλουνε την Ελλάδα απο όλους τους Ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και θα Κοινωνικοποήσουνε τα μέσα παραγωγής.Αυτός είναι ο δρόμος που εφαρμόστηκε και πέτυχε στην ΕΣΣΔ. Η Ανατροπή ξεκίνησε το 1956 με την σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού με ολοκλήρωση το 1991.Οποιος θέλει τον Σοσιαλισμό Αύριο με το ΠΑΜΕ.Διαφορετικά με τμήματα της Αστικής τάξης και τους Μιχαλολιάκο Κασιδιάρη και Λαγό για Εθνικό καπιταλισμό και Ιμπεριαλιστική Ρωσία.

3 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:49 μ.μ.

Antonxxxx
2 Φεβρουαρίου 2016 - 5:12 μ.μ.
ΑφΗστε τα σοσιαλδημοκρατικά παραμύθια.
Δεν υπάρχει κανένα μνημονιακό ατΤικό μπλοκ.
Καπιταλιστικό μπλοκ υπάρχει και αυτό κρύβετε με τα παραμύθια σας.
Και τους ναυτεργάτες αφΗστε τους ήσυχους.
Το ταξικό κίνημα δεν έχει σχέση με τους υπουργούς της σοσιαλδημοκρατίας.
Τώρα αν κατάλαβες κάτι ηλίθιε, κατάλαβες!!

3 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:54 μ.μ.

Antonxxxx
2 Φεβρουαρίου 2016 - 7:31 μ.μ.

Το μεταναστευτικό, προσφυγικό, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, δεν είναι ξεκομένα απο την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας και όχι μόνο.
Ο ιμπεριαλισμός είναι η σημερινή μορφή του καπιταλισμού, όπου ο έλεγχος των πρώτων υλών και η απαξίωση του εμπορεύματος- εργατική δύναμη, είναι αλΛΗλένδετα.
Η ανατροπή του καπιταλισμού είναι το άμεσο καθήκον.
Να ξεκοβεις το ενα απο το ολον, να ξητας λυσεις εξω απο αυτη της ανατροπης της εξουσιας της πλουτοκρατιας (απαντησεις απο την αριστερα), ειναι αυταπατη και οδηγει σε αδιεξοδο.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:33 μ.μ.

3.05 Καταλαβαίνω τον Πανικό σου αλλά με αφήνει αδιάφορο. Ο Λαφαζάνης ήτανε υπουργός του Σύριζα οταν υπογράψανε παράταση του 2ου Μνημονίου και δώσανε την βάση στην κάρπαθο. Η δημιουργία του Συνασπισμού το 1989 και η συμμετοχή του στις 2 κυβερνήσεις μέσα στον Καπιταλισμό ήτανε μέσα στο τότε πρόγραμμα του ΚΚΕ για Πολιτικά μέτωπα και ενδιάμεσα στάδια εξουσίας που ερχότανε απο το 20ο Συνέδριο και την διάλυση των Κ.Ο 1958 1974 μέσα στο οπορτουνιστικό Μπάχαλο της ΕΔΑ......Ητανε στην λογική της ΟΠορτουνιστικής ομάδας με τον Φαράκο που ήτανε μαζί ΑΛΆΒΑΝΟΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ. Αυτοί συμμετείχανε και στις καρέκλες στις 2 κυβερνήσεις μέσα στον Καπιταλισμό. Αυτά πεθάνανε το 1991 και το καλύτερο είναι οτι απο το 15ο συνέδριο το 1996 έχουμε καταργήση πολιτικά μέτωπα και ενδιάμεσα στάδια εξουσίας. Περαστικά να είναι........

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:27 μ.μ.

Ο Κύριος Ησυχος Υφυπουργός άμυνας με τον Φασίστα καμμένο σήμερα μαζί με τον Λαφαζάνη υπόγραψε για την βάση στην Κάρπαθο. Επίσης για πρώτη φορά μετά το 1980 το Υπουργείο Αμυνας με τον Κύριο Ησυχο της ΛΑΕ έστειλε αντιπροσωπεία του Στρατου πέρυσι τον Φλεβάρη στην Φλώρινα για να τιμήσουνε τους Δολοφόνους του Μοναρχοφασιστικού Στρατού που εκτελούσανε τραυματίες και Αιχμαλώτους του ΔΣΕ ΕΥΓΕ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΑ. Η Κυρία Βαλαβάνη υπουργός του Σύριζα σήμερα με τον Λαφαζάνη μας καλούσε να πληρώσουμε τον Ενφια γιατί είναι πατριωτικό μας καθήκον.Λίγο πριν κλείσει τις τράπεζες η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σήκωσε απο την τράπεζα 200000 ευρώ ΤΟΜΠΟΛΑ.......

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:03 μ.μ.

Αντάρσυοι-ΛΑ(κ)Εδες μην ξεχάσετε να βγάλετε καμία ανακοίνωση για το καπέλωμα του ΠΑΜΕ στις συγκεντρώσεις, έρχεται συντεταγμένα και με τις σημαίες του.
Όχι σαν την ΛΑΕ που δεν καπελώνει, ούτε κηδεμονεύει και είναι ακομμάτιση στο μαζικό κίνημα η οποία στο συλλαλητήριο των δικηγόρων-γιατρών-μηχανικών-φαρμακοποιών κτλ. στις 14-1-2016 έφτιαξε ξεχωριστό μπλοκ (για τις κάμερες) με σημαίες τις ΛΑΕ!!! Ούτε σαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι επίσης ακαπέλωτη και ακηδεμόνευτη στις απεργίες και εργατικές συγκεντρώσεις αφού δεν υπάρχει πανό που να γράφει ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το νου σας μην σας ξεγελάσουνε και σας καπελώσουν σαν το ΠΑΜΕ.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:49 μ.μ.

@L'Enfant de la Haute Mer
Προσκυνώ το μεγαλείο σας αν και έμεινα κεχηνώς από την επιλογή σας να διορθώσετε ορθογραφικά λάθη στα σχόλια.
Γνωρίζοντας πως θα διορθώσετε και εμένα σε "ενεός" θα σας παρακαλούσα να ρίχνατε μία ματιά στο βίδεο: https://www.youtube.com/watch?v=5x98DwtghoI (Ukraine Les Masques De La Revolution)
Τα Γαλλικά σας θα έβρισκαν μια ευκαιρία να γυαλιστούν και το κίνημα θα πλούτιζε με τους srt υπότιτλους που θα μπορούσατε να του προσφέρετε.
Από την άλλη ως ψυχικό και ουχί ως "ποινή εκτίω", θα έλεγα να συμβουλεύατε όλους να βάλουν στον firefox το καλούδι που λέγετε ορθογραφικός έλεγχος με γλώσσα μου έδωσαν ελληνική. Λίγος σεβασμός στο μάτι τους κατόπιν για να μην τους βγαίνει με τις κόκκινες υπογραμμίσεις και βουαλά ο στόχος επιτεύχθει. Δεν τους πιάνεται ψάρια αλλά τους μαθαίνεται να ψαρεύουν τα μαργαριτάρια τους...

Φιλικά ο θαυμαστής σας από τις μέρες του omadeon...

3 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:59 μ.μ.

@L'Enfant de la Haute Mer

Αν εχεις ωρα ισως μπορεις να μεταφρασεις κι αυτο απ τα ΝΑΤΟικα στα ελληνικα.
https://www.youtube.com/watch?v=9KeLnr594vQ

4 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:45 π.μ.

Και ενα κοθιζ επαναστατικων γνωσεων λιγες ωρες πριν την απεργια
ετσι για να γνωριζουμε κατω απο πιανων τις σημαιες βαδιζουμε.

Ο κυριος πισω απο τον ΠΠ, σε ποια επαναστατικη οργανωση της συριακης επαναστασης ειναι μελος;

Al Kaida;
Al Nursa;
Jabhat Al-Shamiyah;
Jaysh Al-Mujahiddeen;
Harakat Ahrar Al-Sham;
ISIS;

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:37 μ.μ.

@Antonxxx
Harakat Ahrar Al-Sham
Κερδίζω;
Τον κύριο ΠΚ πάλι τον κόβω κάτι σε "Dethelontis Mirikazius Malacius"

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:16 μ.μ.

Σύντροφοι του ΚΚΕ ψυχραιμία….
α. Η ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ / ΛΑΕ, αφορά την κοινή δράση για την αποτροπή του αντιασφαλιστικού αρμαγγεδώνα. ΔΕΝ αφορά ούτε κεντρική πολιτική συνεργασία εφ όλης της ύλης, ούτε κατι άλλο. Το περιεχόμενο της κοινής ανακοίνωσης είναι και επαρκές και σε σωστή κατεύθυνση.
Β. Πρόταση έγινε και στο ΚΚΕ και αρνήθηκε το ΚΚΕ
γ. Κεντρική πολιτική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει παρα μόνο εάν θεμέλιος λίθος της όποιας συνεργασίας είναι η θέση «διπλή έξοδος απο ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση». Οποιαδήποτε άλλη θέση λέει ψέμματα στον κόσμο και σπέρνει αυταπάτες. ΑΥΤΟ λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και έχει σαφώς ΔΙΚΙΟ!

Η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΙΠΛΗ έξοδο από ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, είναι η πιο ολοκληρωμένη διαλεκτικά θέση! Γιατί;
α. Διότι ΛΕΕΙ την αλήθεια και προετοιμάζει τον κόσμο. ΗΔΗ έχει φανεί καθαρά εδώ και 1 χρόνο πως η ΕΕ και η ελληνική αστική τάξη, ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ μονομερώς και στρατηγικώς την εκστρατεία τους εναντίον του λαού. Είπαν καθαρά: Εξοδος από ευρώ και αμφισβήτηση των μνημονίων σημαίνει και έξοδος από την ΕΕ. ΤΙ δεν καταλαβαίνουν διάφοροι σύντροφοι;

β. Διότι μας προετοιμάζει και εμάς όλους όσους είμαστε οργανωμένοι, στο ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ στον κόσμο του στυλ «πρώτα έξοδος απο το ευρώ για να μην φοβίσουμε τον κόσμο κα ιμετά του λέμε και για την ΕΕ». Αυτά δεν ισχύουν! Ο κόσμος ΞΕΡΕΙ πολύ καλά αλλά ΦΟΒΑΤΑΙ! Με το να λένε μισή αλήθεια δλδ ένα ΨΕΜΜΑ, όσοι αριστεροί ή/και κομμουνιστές πιστεύουν το «πρώτα έξοδος απο το ευρώ», προσφέρουν τις χειρότερες υπηρεσίες στον κόσμο.

γ. Η θέση για διπλή έξοδος απο ΕΕ και ευρώ σε ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ κατευθυνση, δίνει απο σήμερα και το στίγμα για το ΠΟΥ θελει να το πάει ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων! ΑΝ δεν τεθεί ως προαπαιτούμενο και ως έχει η θέση αυτή, τότεανοίγουν διαπλατες οι προοπτικές για επανάληψη της χρεοκοπίας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΑΙ λοιπόν στο μέτωπο, ΝΑΙ και στη βάση συγκρότησης του μετώπου με την θέση «Διπλή έξοδος της Ελλάδας από ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.
Τούτο σημαίνει ΗΔΗ απο σήμερα, άνοιγμα μιας μεγάλης συζήτησης στην εργατική τάξη, τους αγρότες, τα λοιπά μεσαία στρώματα για:

α. παραγωγή της χώρας: Από ΠΟΙΟΥΣ, για ΠΟΙΟΥΣ και ΠΩΣ!

β. Πολιτικό σύστημα της Ελλάδας: Με ΤΙ επιδιώκουμε να αντικατασταθεί η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία; Με την ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ άμεση δημοκρατία των λαϊκών και των εργατικών θεσμών εξουσίας (δλδ με την εργατική εξουσία/δημοκρατία). Συμβάλλουμε ΚΑΙ ΠΩΣ στην συγκρότηση αυτών των θεσμών; ΤΙ χαρακτηριστικά επιδιώκουμε να έχουν; ΠΩΣ θα συγκροτείται πυραμιδικά η διοίκηση της χώρας; ΠΩΣ θα υλοποιείται η αντίληψη «αιρετοί/ανακλητοί αντιπρόσωποι»; κλπ.
γ. Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και ΠΩΣ;
δ. Γεωπολιτικές συμμαχίες: Με τα εργατικά και λαϊκά κινήματα όμορων χωρών κλπ ΚΑΙ ΠΩΣ;
ΑΥΤΑ είναι τα σημαντικά/στρατηγικά ερωτήματα και ΣΕ ΑΥΤΑ πρεπει να απαντήσουμε! ΑΥΤΑ είναι τα στρατηγικά επίδικα που χρωματίζουν την τακτική στο σήμερα και τα σημερινά ζητήματα (ασφαλιστικό, παιδεία κλπ).

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ή ΘΑ ΛΕΜΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ του στυλ «λαϊκή εξουσία στο εκεί και στο τότε και για σήμερα παλέψτε μόνο για το μεροκάματο ή ψηφίστε ΚΚΕ», ή παπαριές του στυλ «Ο κόσμος φοβάται για αυτό και πρέπει να του πούμε πρώτα για το ευρώ και μετά για την ΕΕ » (και χαιρέτα μου τον πλάτανο, ΛΑΕ), ή παπαριές του στυλ «απεργίες και μόνο απεργίες και κινηματισμός και είμαστε καλά» (ο κόσμος έχει κάνει απεργίες με το τσουβάλι και έχουν αποτύχει όλες σχεδόν, δεν αρκεί μόνο ο αγώνας).

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

4 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:18 μ.μ.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Φερτε εσεις τη σοσιαλιστικη δραχμη μαζι με το Σοιμπλεκαι αφιστε το ΚΚΕ ησυχο.
Απεναντι σας θα ειναι το ταξικο κινημα.
Να μην εχετε αυταπατες για μετωπα με το ΚΚΕ.

4 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:28 μ.μ.

Βγαινει δημοσια, στηριζει τους κανιβαλους μισθοφορους του ΝΑΤΟ
και η ΑΝΤΑΣΥΑ, θελουν να θεωρουνται και κομμουνιστες, τρομαρα τους,
δεν θεωρει υποχρεωση της να τον διαγραψει η τουλαχιστον να παραδεχτει οτι εχει στους κορφους της στελεχει πρακτωρακια της Πρεσβειας.

Βαθυ, μην το κοψεις.

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:22 μ.μ.

4.16 Μία άκομα απόδειξη για το ότι μιλάς για Καπιταλισμό είναι το πως περιγράφεις το πολιτικο σύστημα.Καραμπινάτος Καπιταλισμός. Οταν η Εργατική τάξη με τους Συμμάχους της Κοινωνικοποιήσουνε τα μέσα παραγωγής και τσακίζοντας το Αστικό κράτος θα χτίσουνε το δικό τους Προλεταριακό κράτος με Δικτακτορία του προλεταριάτου απολύτως απαραίτητη γιατί η Ταξική πάλη συνεχίζεται και στην Σοσιαλιστική οικοδόμηση αλλάζοντας μορφές.Τα υπολείματα της Αστικής τάξης συνεχίζουνε να υπάρχουνε σαν μεμονομένα άτομα και με την βοήθεια απο το Εξωτερικό πάντα προσπαθούνε να επανέλθουνε.Για αυτό η Δικτακτορία του προλεταριάτου πρέπει να είναι εκεί για να τους τσακίσει.Αθελά σου δικαίωσες το ΚΚΕ απόλυτα Σε ευχαριστώ.

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:26 μ.μ.

ανώνυμε των 8:22, γράφεις ό,τι να ναι σαχλαμάρες και αντιδιαλεκτικά πράγματα, όσον αφορά την κριτική σου στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αθελά σου, της δίνεις μεγαλύτερη αίγλη, εξαιτίας του ότι είσαι μπετόβλαξ.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:15 μ.μ.

7.26 Μην εκτίθεσαι Μπουλμέ..αυτά που γράφει ο 8.22 είναι θέσεις του Λένιν και των Μπολσεβίκων και αποδειχτήκανε στην ΕΣΣΔ. Θα σου έλέγα να ασχοληθείς με κάτι άλλο γιατί βλέπουνε όλοι πόσο Μπουλμές είσαι. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:31 μ.μ.

7.26 Αστο μην πηγαίνεις τόσο βαθιά...θα πέσεις και θα χτυπήσεις....

6 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:21 π.μ.

Απόδειξη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ και της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ για το αντιασφαλιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη ΛΑΕ, είναι η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της ΛΑΕ μαζί με ΑΔΕΔΥ - "ΓΣΕΕ" στη Σανταρόζα και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μουσείο....

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:05 π.μ.

10:15 Αυτά που γράφεις είναι και εσύ και ο 8:22 είναι μεταφυσικές παπαριές. Περαστικά σου και μην γράφεις εκτίθεσαι......

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:24 π.μ.

11.05 Μεταφυσικό είναι οτι θα γίνει ο Καπιταλισμός ανθρώπινος. Συνέχισε τα φούμαρα Μπουλμέ........

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger