Home » » Ανακοίνωση για την έναρξη της δίκης για το σχέδιο "Γοργοπόταμος"

Ανακοίνωση για την έναρξη της δίκης για το σχέδιο "Γοργοπόταμος"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 | 10:08 μ.μ.

Στις 15 Φλεβάρη, ξεκινάει στις φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη για το σχέδιο απόδρασης των μελών της Σ.Π.Φ. «Γοργοπόταμος». Ανάμεσα στους κατηγορούμενους πολιτικούς κρατούμενους που δικάζονται, βρίσκονται- δυστυχώς για μια ακόμα φορά- και συγγενείς τους, χωρίς  να έχουν  διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη ,  κατηγορούμενοι όμως για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, εφαρμόζοντας διατάξεις του τρομονόμου και χαρακτηρίζοντας έγκλημα την  στήριξη των φυλακισμένων από τους συγγενείς τους .

Η δίωξη αυτή όπως είχαμε ξανατονίσει, έχει διττό στόχο :
. Να εκβιάσει ψυχολογικά και να κάμψει τους ίδιους τους πολιτικούς κρατούμενους , βλέποντας τους συγγενείς τους να υποφέρουν εξ αιτίας της δικής τους πολιτικής στάσης ,
. Να στείλει μήνυμα σε όλους εμάς τους συγγενείς κρατουμένων αγωνιστών να πάψουμε να στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και να τα υποστηρίζουμε , δηλ. να πάψουμε να τρέφουμε τα έμφυτα σε όλους τους γονείς αισθήματα- ένστικτα  κοινά σε ολόκληρη τη φύση-  της αγάπης και της αυτοθυσίας για τα παιδιά μας.

Ιδιαίτερα θέλουμε να σταθούμε στη φυσιογνωμία της Αθηνάς Τσάκαλου, της 60 χρονης μάνας του Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου , της συντρόφου  του  αείμνηστου σπουδαίου συγγραφέα Γεράσιμου Τσάκαλου, η οποία  φυλακίστηκε και στη συνέχεια εξορίστηκε  , μόνο και μόνο γιατί έπραξε το αυτονόητο για κάθε γονιό , που θέλει καταξιώνει το ρόλο που από τη φύση του έχει :

Υποστήριξε και έδωσε άσυλο στα κυνηγημένα της παιδιά.
Αξιώνουμε την απαλλαγή από κάθε κατηγορία όλων των κατηγορουμένων συγγενών των πολιτικών κρατούμενων αναρχικών : της Αθηνάς Τσάκαλου, της Εύης Στατήρη και του Χρήστου Πολύδωρου.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ !

«Συγγενείς-Φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών»
sygeneis-filoi@espiv.net
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

12 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:48 π.μ.

υπαρχουν πολιτικοι κρατουμενοι στην ελλαδα; πως απαντα σε αυτο ενας κομμουνιστης ; η ερωτηση καλοπιστη. θα απαντουσα οτι ναι υπαρχουν ασχετα απο την αληθεια της ιδεολογιας που προβαλλω.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:03 μ.μ.

Αυτή τη στιγμή στις ελληνικές φυλακές βρίσκονται δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι που συμμετείχαν ή κατηγορούνται για συμμετοχή σε ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε εκατοντάδες χρόνια φυλάκισης βάση της «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας, που αποτελεί το κύριο όπλο της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους. Στον καπιταλισμό το κράτος θέλει να κατέχει το μονοπώλιο της βίας και το υπερασπίζεται για να διατηρήσει την κυριαρχία του.
Η επαναστατική δράση ποτέ δεν αναγνωρίστηκε ως πολιτική. Με τον όρο «τρομοκράτες» χαρακτηρίζονται όσοι αντιμάχονται την εξουσία με πρακτικές κυρίως ένοπλες και δεν αναγνωρίζονται ως αυτό που είναι, ως πολιτικά υποκείμενα, αλλά επιδιώκεται η αποϊδεολογικοποίηση τους. Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση που μέλη αυτών των ίδιων ομάδων συλληφθούν αντιμετωπίζονται με αμιγώς πολιτικό τρόπο: με ειδικούς νόμους, ειδικά δικαστήρια και ειδικές συνθήκες κράτησης, ενώ παράλληλα τους ασκείται πολιτική δίωξη και οδηγούνται σε δίκες ξεκάθαρα πολιτικές

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger