Home » , » Οι αγρότες την Παρασκευή με τα τρακτέρ τους κατεβαίνουν στο Σύνταγμα. Κορυφώνονται οι λαϊκές αντιδράσεις για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα (Βίντεο)

Οι αγρότες την Παρασκευή με τα τρακτέρ τους κατεβαίνουν στο Σύνταγμα. Κορυφώνονται οι λαϊκές αντιδράσεις για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 | 10:12 μ.μ.

Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από τα δακρυσμένα λόγια της αγρότισσας από το μπλόκο του Αμυνταίου –που ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε- για να αντιληφθούμε την δραματική οικονομική κατάσταση των ξωμάχων της γης, που τώρα με το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα μπαίνει ταφόπλακα στην διαβίωσή τους.

Και μπορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ανακάλυψαν τον «εχθρό λαό» που αποτελείται από «βολεμένους», από μεγαλοφυγάδες και ακροδεξιά στοιχεία, είναι όμως φανερό ότι αυτή η ρητορική δεν πείθει κανέναν. Και αυτό γίνεται φανερό από τις αντιδράσεις του κόσμου της εργασίας όπου παρουσιάζονται δημόσια στελέχη του κυβερνητικού κόμματος. Άλλη μια τέτοια εκδήλωση είχαμε στους Αμπελόκηπους Μενεμένης όπου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να μιλήσει για το ασφαλιστικό. «Θεωρούμε πρόκληση να έρχονται σήμερα εδώ  να συζητήσουμε όπως λένε για το ασφαλιστικό τους νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που στην πραγματικότητα στερεί απ’ όλους μας το δικαίωμα στην ασφάλιση», τόνισε σε δηλώσεις του ο δάσκαλος Ηλίας Σπήλιος, Μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η κορύφωση των αγροτικών κινητοποιήσεων έρχεται την Παρασκευή όταν αγρότες , απ’ όλα τα μπλόκα, με τα τρακτέρ τους θα καταφτάσουν στην πλατεία Συντάγματος, όπως αποφασίστηκε σήμερα στην συνάντηση στο μπλόκο της Νίκαιας στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι από 63 μπλόκα όλης της χώρας.

Ο «κόκκινος» αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας απεύθυνε κάλεσμα στον λαό της Αθήνας να υποδεχθεί στους δρόμους το αγροτικό κομβόι γιατί για τα αιτήματα που παλεύουν οι αγρότες ενώνουν τις κοινωνικές τάξεις και τα λαϊκά στρώματα ώστε από κοινού να πιέσουν την κυβέρνηση.


 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ.

Τα μπλόκα από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαμε στην Πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φλεβάρη 2016 και συγκάλεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, μετά από πρωτοβουλία του Μπλόκου Νίκαιας εκφράζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:

Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.  

 Μετά από  διεξοδική  συζήτηση,  συμφωνήσαμε να προβάλουμε και διεκδικούμε:

1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ  που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

 Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας - κι ενώ τα  μπλόκα  θα παραμένουν, θα ενισχύονται και θα στήνονται κι άλλα όπου χρειαστεί -  η σύσκεψη αποφάσισε:

 1. Να προχωρήσουμε, από αύριο Δευτέρα, σε παραπέρα κλιμάκωση του συντονισμένου πανελλαδικά κλεισίματος δρόμων, τελωνείων, λιμανιών, αεροδρομίων κλπ

2. Να μην συμμετάσχει κανένας εκπρόσωπος μπλόκου στην σύσκεψη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία καλεί για την Τρίτη 9 Φλεβάρη, η κυβέρνηση, με στόχο να μας βάλει σ’ ένας «διάλογο - απάτη» που δεν θα οδηγεί στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας..

3. Να πραγματοποιηθεί μεγάλο πανελλαδικό – παναγροτικό συλλαλητήριο με κάθοδο στην Αθήνα κατασκήνωση και τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη. Να παραμείνουμε στο Σύνταγμα για δυο τουλάχιστον μερόνυχτα, επιδιώκοντας τη μαζική συμμετοχή και αλληλεγγύη όλων εκείνων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική για να συμπαρασταθεί στον αγώνα για την επιβίωση μας και να στηρίξει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας σε κοινό μέτωπο με τους εργατοϋπάλληλους αυτοαπασχολούμενους. Και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

 Για την οργάνωση του συλλαλητηρίου θα συγκροτηθεί Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη, θα επισκεφτεί μαζικούς φορείς της Αθήνας, από τους οποίους θα ζητήσει να καλέσουν τον κόσμο να πάρει μέρος στην αγροτική κινητοποίηση στο Σύνταγμα.

Αγωνιζόμαστε, με νύχια και με δόντια για να μην μας πάρουν  τα χωράφια και τα ζώα μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας, να ζουν με αξιοπρέπεια, οι οικογένειές μας.

 Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει  η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Νίκαια 7 Φλεβάρη 2016 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

8 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:54 μ.μ.

ΠΑΜΕ: Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 13 Φλεβάρη! (VIDEO)

https://youtu.be/ds-NYIxksLg

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:22 μ.μ.

Το αφορολογητο 12.000 ειναι πολυ λογικο σαν διεκδικηση .
Προχθές στο in.gr εμφανιζοταν το μπλοκ της νικαιας να ζηταει αφορολογητο 30.000 ευρω.
Οπως και το αφορολογητο πετρελαιο και οι αλλες προτασεις που ειναι σε κατευθυνση διαλογου και οχι συγκρουσης και θετουν διαχωρισμό με τους πλουσιους αγροτες - τσιφλικαδες.

8 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:29 μ.μ.

Εργάτες - Αγρότες - Φοιτητές: Τέρμα οι ψευτοθόδωροι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! ‒ ΠΑΜΕ συλλαλητήρια, στις 13 Φλεβάρη, Ομόνοια ‒ Κατασκηνώνουν οι αγρότες στο Σύνταγμα, στις 12 Φλεβάρη ‒ ΠΑΜΕ για τη ζωή μας! (2 VIDEO)

http://zbabis.blogspot.se/2016/02/Ergates-Agrotes-Foitites-Terma-oi-pseftothodoroi-SYRIZANEL-PAME-syllalitiria-13-2-Omonoia-Kataskinonoun-oi-agrotes-sto-Syntsgma-12-2-PAME-gia-ti-zoi-mas-2-video.html

8 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:16 μ.μ.

Το 12000 αφορολογητο ειναι ατομικο.
Το μπλοκ της Νικαιας ζηταει αφορολογητο 30000 για οικογενεια με ενα παιδι.
Οποτε βρες κατι αλλο για να χτυπησεις το ταξικο κινημα μαγκα.

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:33 π.μ.

Κλεμμένο αλλά καλό: "3 ημέρες πριν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, και 4 ημέρες πριν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ".
Καμία προβοκάτσια, κανένας αποπροσανατολισμός από τα κατευθυνόμενα τσιράκια-γραφίδες του συστήματος, ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τους κυβερνητικούς κλέφτες αγροτοπατέρες και μεγαλοαγρότες, την προσπάθεια κοινωνικού αυτοματισμού από τα κόμματα του 3ου μνημονίου που εχθρεύονται τις κινητοποιήσεις αγροτών-εργατών και τους ναζιστές εγκληματίες συνεργάτες τους και στέλνουμε με φάπες στον σκουπιδοτενεκέ τα ρεμάλια πασοκοσυριζαίους αυριανιστές αλλά και τα αριστερά εξωκοινοβουλευτικά λιβανιστήριά τους τύπου ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ - ΑΡΑΣ, ΣΕΚ. Τώρα ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ για ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:01 μ.μ.

Κουβέντα για την ΕΕ και τη λαϊκή εξουσία στη Νίκαια... Από την απαίτηση υπερπολιτικοποίησης για αγώνες άλλων στην απόλυτη απολιτική όποτε μας βολεύει. Η γνωστή οπορτουνιστική υποκρισία των Συριζαίων της αντιπολίτευσης - κουκουέδων

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger