Home » » Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η απαξίωση του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα από το κουαρτέτο και την κυβέρνηση;

Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η απαξίωση του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα από το κουαρτέτο και την κυβέρνηση;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 | 12:38 μ.μ.

Απ' την ανεξάρτητη ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα πήραμε και δημοσιεύουμε του παρακάτω κείμενο:


Ερώτηση της Ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα προς την Επιτροπή με θέμα: 

Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η απαξίωση του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα από το κουαρτέτο και την κυβέρνηση;

Η ελληνική γεωργία θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας- η οποία υποτίθεται ότι είναι και η επιδίωξη της πολιτικής των μνημονίων. Στην πραγματικότητα όμως, οι πολιτικές που επιβάλλουν τα μνημόνια λειτουργούν στην αντίθετη κατεύθυνση και καθιστούν την ελληνική γεωργία μη ανταγωνιστική σε σχέση με άλλα κράτη-μέλη, οδηγώντας την σε συρρίκνωση. 
Είναι σαφές,  για όποιον μελετήσει τα δεδομένα, ότι η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της δεν προωθεί το συμφέρον του ελληνικού πρωτογενούς τομέα αλλά τον απαξιώνει.  
Πιστεύει πραγματικά η ΕΕ ότι τα μέτρα αυτά μπορεί να λειτουργήσουν υπέρ της ελληνικής αγροτικής οικονομίας;

Η ερώτηση αναλυτικά:

«Όπως υποστηρίζει το κουαρτέτο, οι διαρθρωτικές αλλαγές και η δημοσιονομική προσαρμογή που επιδιώκονται με τα μνημόνια στην Ελλάδα έχουν στόχο να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. 

Ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα, διαθέτοντας φυσικά πλεονεκτήματα, μπορούσε να συμβάλει  σε αυτό το στόχο. Το κουαρτέτο όμως και επιβάλλει και εγκρίνει πολιτικές και μέτρα που λειτουργούν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, καθιστώντας την ελληνική γεωργία μη ανταγωνιστική σε σχέση με άλλα κράτη μέλη και οδηγώντας την σε συρρίκνωση. 

Οι έλληνες αγρότες θα είναι οι μοναδικοί στην Ευρώπη των «28», που δεν θα έχουν φτηνό αγροτικό πετρέλαιο και ρεύμα, θα φορολογούνται για τις επιδοτήσεις με 20% το 2016 και 23% το 2017 και θα προκαταβάλουν φόρο 100%. Αντίθετα στη Γαλλία οι έμμεσες εθνικές ενισχύσεις με τη μορφή ακόμη και εξαγωγικών επιδοτήσεων υπερβαίνουν το 50% του αγροτικού εισοδήματος, στη Γερμανία το 60% και στις σκανδιναβικές χώρες το 80%. 

Επιπλέον ο αποκλεισμός των ελλήνων αγροτών από την τραπεζική πίστη, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση των επιδοτήσεων με τη νέα ΚΑΠ και η ανεπαρκής χρηματοδοτική στήριξη των αγροτικών επιχειρήσεων, προοιωνίζονται διάλυση της υπαίθρου. 

Ερωτάται η Επιτροπή:

Πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα θα λειτουργήσουν προς όφελος της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγροτικής οικονομίας;

Ως μέλος του κουαρτέτου, υπέρ ποίων συμφερόντων  επιτρέπει την εφαρμογή μέτρων που πλήττουν την κοινοτική αλληλεγγύη και διαστρεβλώνουν τον υγιή ανταγωνισμό;»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

2 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:44 μ.μ.

Ασε κυρα μου το δουλεμα.
Πρωτα ο κυρ Γλεζος, μετα η κυρα Ζωη και σημερα εσυ.
Οχι αλλο σοσιαλδημοκρατικο σανο.

Η με το κεφαλαιο η με τους εργατες.

Εσυ κυρα μου με τα σοσιαλδημοκρατικα λογιστικα παραμυθια και τις σοσιαλιστικες δραχμες
εχεις κανει την επιλογη σου.

Η θεση σου ειναι μαζι με ολη τη σοσιαλδημοκρατια στα μπαζα της ιστοριας.

2 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:14 μ.μ.

Antonxxx
2 Φεβρουαρίου 2016 - 12:44 μ.μ. 'Ασε κυρά μου το δούλεμα. Πρώτα ο κυρ Γλέζος, μετά η κυρά Ζωή και σήμερα εσύ. 'Οχι άλλο σοσιαλδημοκρατικό σανά.
'Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.
Εσύ κυρά μου με τα σοσιαλδημοκρατικά λογιστικά παραμύθια και τις σοσιαλιστικές δραχμές έχεις κάνει την επιλογή σου.
Η θέση σου είναι μαζί με όλη τη σοσιαλδημοκρατία, στα μπάζα της ιστορίας.

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:49 μ.μ.

Η τοποθετηση και η επερωτηση της κυριας Σακοραφα σχετικα με υην απαξιωση
συρικνωση του πρωτογενους τομεα της Ελλαδας ειναι πολυ σωστη αλλα εσυ σταλμενε και εγκαθετε του Περισσου ετσι σου ειπαν να γραψεις κι εγραψες Δεν κοιταζες πρωτα τα δεδομενα που υπαρχουν οτι πραγματι η αγροτικη πολιτικη της ΕΕ και για τον πρωτογενη τομεα γενικα ειναι εχθρικη για την Ελλαδα και συνθλιβει τον τομεα αυτον? Εσυ επετεθηκες εναντιον της Σακοραφα του Γλεζου και της Κωνσταντοπουλου Οχι για τις θεσεις τους στον τομεα αυτο αλλα γιατι
η εμπαθεια σου γι αυτα τα ατομα ειναι τετοια που σε σπρωχνει να γραφεις
εχθρικα και απαξιωτικα εναντιον τους ασχετα αν οι τοποθετησεις ειναι οι καλυτερες για το συμφερον του λαου και του τοπου μας Προσεξε τους καθοδηγητες σου αυτα που σε μαθαινουν ειναι λαθος melito

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:15 μ.μ.

3.49 Εσύ έχεις εμπάθεια απέναντι στο ΚΚΕ και στον λαό.Δεν υπάρχει γενικά Ελλάδα. Η Κοινωνία είναι χωρισμένη σε Τάξεις. Και η Αστική τάξη συμμετέχει συνειδητά στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ για τα συμφεροντά της. Με τμήματα της και την χρυσή αυγή να θέλουνε την Επιστροφή στον Εθνικό καπιταλισμό και αλλαγή ιμπεριαλιστικού οργανισμού με την Ρωσία. Εσύ λοιπόν πήγαινε με τους Ρώσους και εμείς για Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής με Δικτακτορία του Προλεταριάτου.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:31 π.μ.

3:49
Ταξικό ναυάγιο, αβανταδόρε του κεφαλαίου και της ΕΕ πάρε την τίμια οπορτουνίστρια ΣΑΚΟΡΑΦΑ που βγάζει πύρινες ανακοινώσεις μετά την εκλογή της με τον ΣΥΡΙΖΑ για πολλοστή φορά και μετά τις ΕΛΕ για το χρέος και άντε στο καλό. Παρτε μαζί και την Κούνεβα, τον Χρυσόγονο και τον κρατικοδίαιτο Κούλογλου. Άντε παρτάλι που είναι "εχθρική η αγροτική πολιτική της ΕΕ για τον πρωτογενή τομέα γενικά στην Ελλάδα", όταν εσύ και το κόμμα σου προσκυνάτε την ΕΕ, τις ποσοστώσεις, την ΚΑΠ, την συγκέντρωση της αγοράς και τις αθρόες εισαγωγές των μεγαλεμπόρων που φέρνουν μεγαλύτερο κέρδος από την ντόπια παραγωγή που καταβαραθρώνεται. Εσείς οι ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν τα υποστηρίζετε αυτά και δεν μιλάτε για Ευρωπη που αλλάζει; Εσύ ΚΑΙ Η Σακοράφα δεν βγαίνετε και μας μιλάτε για Ευρώπη των λαών, και τολμάς απολειφάδι να μας βγαίνεις από αριστερά, τάχα εναντίον της αγροτικής πολιτικής της ΕΕ;

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:15 π.μ.

10 15,12 31 Εδω φαινεται οτι η νεα φουρνια του Κουτσουμπα παει να μιμηθει και μαλιστα απαραλλακτα την σοσιαλφασιστικη νοοτροπια της φλωρακικης περιοδου τοτε που ακομα και ο Θεοδωρακης μη αντεχοντας τη φασιστικη συμπεριφορα σας που ειχε και την καθοδηγηση της Μοσχας σας αποκαλουσε
γ ε ν ι τ σ α ρ ο υ ς Φαινεται οτι αυτη τη φασιστικη νοοτροπια δεν την
αποβαλατε ποτε και μαλιστα τουτη την περιοδο λογω και της ιδιομορφης
πολιτικης καταστασης την θεσατε εκ νεου σε εφαρμογη Υπερασπιστηκα μια
σωστη θεση της Σακοραφα ως προς το ζητημα του ελληνικου πρωτογεννους
τομεα κι αυτο σε οδηγησε στο αυθαιρετο συμπερασμα οτι εγω ειμαι Συριζα
Ακολουθει ενας οχετος χυδαιοτητας λασπολογιας υβρεων και χαρακτηρισμων
που ειναι χαρακτηριστικο πολιτικης αλητιας Ο πολιτικος μου πολιτισμος
δεν μου επιτρεπει να ακολουθησω ατομα τετοιας πολιτικης σαπιλας melito

4 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:13 π.μ.

melito

Αρκετο σανο ταισατε το λαο αβανταδοροι του καπιταλισμου.
Εχετε συνδραμει στο να βγει Κυβερνηση η βρωμερη σοσιαλδημοκρατια.
Αν ειχατε τσιπα πανω σας θα κανατε το αυτονοητο.
Θα πηδουσατε απο το βραχο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger