Home » , » Πρόσφυγες στα ξερονήσια!

Πρόσφυγες στα ξερονήσια!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 | 5:03 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Μακρόνησος – Άη Στράτης! εικόνες από το Μέλλον!

Δεν είναι οι παππούδες, ούτε οι πατεράδες μας, που στέναξαν, που εξοντώθηκαν σε αυτούς τους τόπους του μαρτυρίου και στα άλλα ξερονήσια, επειδή ήταν κομμουνιστές.
Είναι οι πρόσφυγες, είναι οι μετανάστες, αυτοί, που έφυγαν από τους τόπους τους για να γλυτώσουν από το πόλεμο, τις διώξεις, την φτώχεια και την καταπίεση.
Δεν το λέω εγώ, δεν κάνω πολιτική εκτίμηση, ούτε το εικάζω..

Στις προθέσεις της ανεκδιήγητης αυτής κυβέρνησης είναι. Το δήλωσε εξάλλου με το γνωστό στρατιωτικό, «τσεκουράτο» στυλ του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, κατά την επίσκεψη του στο hot spot της Χίου..
«Μελετάται η μεταφορά των υπεράριθμων προσφύγων και μεταναστών σε γειτονικά νησιά που είναι άδεια μέχρι στιγμής».

Τότε, οι νικητές, εξόριζαν τους πολιτικούς αντιπάλους, ήταν εχθροί, ήταν επικίνδυνοι, ήταν κομμουνιστές...

Τώρα θα εξορίζονται οι ξένοι, επειδή είναι ξένοι, όπως οι ναζί έστελναν σε στρατόπεδα τους εβραίους, τους τσιγγάνους, τους ομόφυλόφιλους, επειδή ήταν εβραίοι, τσιγγάνοι, ομοφυλόφιλοι.
Είναι ξένοι, είναι εχθροί, είναι επικίνδυνοι..

Στα άδεια νησιά λοιπόν, στα ξερονήσια! Δεν θα είναι καν κλειστά κέντρα κράτησης, γιατί οι εκτοπισμένοι-εξόριστοι θα μπορούν «ελεύθερα» να κινούνται, αφού τα κάγκελα και τα συρματοπλέγματα, τα οριοθετεί η θάλασσα του Αιγαίου..

Και εμείς, αυτοί, όσοι τελοπάντων είμαστε στα διπλανά νησιά, κάτοικοι ή επισκέπτες ή τουρίστες ξαπλωμένοι στις αμμουδερές ή βραχώδεις παραλίες, θα ακούμε τις φωνές, τα κλάματα και τις κατάρες τους…
Άραγε ανέμελα; Ποιος ξέρει; Συνηθίζουμε σιγά σιγά τους θανάτους, τις απώλειες, την παραβίαση κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος, τις εκπτώσεις αξιών και αρχών.

Και αυτό είναι το επικίνδυνο. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger