Home » , » Καζάνι που βράζει το στρατόπεδο της Μόριας

Καζάνι που βράζει το στρατόπεδο της Μόριας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Απριλίου 2016 | 8:34 μ.μ.

 Από τηλεφωνικό ρεπορτάζ που κάναμε σε Λέσβο και Τουρκία –το έκανε ο ανταποκριτής στην Ελλάδα της ημερήσιας εφημερίδας της γειτονικής χώρας Εβρενσέλ, Σεϊτ Αλντογάν- δεν επιβεβαιώσαμε την είδηση που κάνει τον κύκλο του διαδικτύου και παρουσιάζει δυο Πακιστανούς μετανάστες που επαναπροωθήθηκαν από την Μυτιλήνη σε Τουρκία να έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας με τον έναν απ’ αυτούς να έχει τραγική κατάληξη. (Αστοχία δικιά μας που αναδημοσιεύσαμε την «είδηση» χωρίς πρώτα να ελέγξουμε την βασιμότητα της).

Από κει κι πέρα οι πρόσφυγες και μετανάστες (ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται ασυνόδευτα και 200 παιδιά) που είναι έγκλειστοι στο στρατόπεδο της Μόριας δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιστρέφουν στην Τουρκία ενώ όλοι/ες τους φέρονται διατεθειμένοι να καταθέσουν αίτηση ασύλου.

Την ίδια στιγμή άλλοι 40 μπάτσοι της Frontex έφτασαν σήμερα στην Λέσβο για να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες κατασταλτικές δυνάμεις για να πραγματοποιηθεί η επόμενη επαναπροώθηση που σχεδιάζεται τις αμέσως επόμενες μέρες. Οι μετανάστες με αιτήσεις ασύλου προσπαθούν να μπλοκάρουν τις επαναπροωθήσεις.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger