Home » , » «Γιατί χαίρεται κόσμος;» …

«Γιατί χαίρεται κόσμος;» …

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Μαΐου 2016 | 6:23 π.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος- Realnews

Παρακάπτουμε όσα αποσιωπώνται ή απλώς υπονοούνται στην προχτεσινή απόφαση του Eurogroup (άρση δέσμευσης Τσίπρα μη αναδρομικής επιστροφής ΕΚΑΣ και σύσταση Ταμείου Αλληλεγγύης, δυσμενέστερη αναθεώρηση ασφαλιστικού, συγκεκριμένη νομοθέτηση εκποίησης Ελληνικού, Εγνατίας, ενέργειας, θέσπιση ακαταδίωκτου για διοικούντες το Υπερταμείο, παραχώρηση στα funds και «κόκκινων» δανείων με εγγύηση Δημοσίου κλπ.).

Ας δούμε όσα λέγονται.

Καθαρά. Γράψει η απόφαση του Eurogroup:

α) «(...) ο ESM αναμένεται να εγκρίνει το συμπληρωματικό («συμπληρωμένο» το μεταφράζει η κυβέρνηση...) MoU». Μνημόνιο (Moll), δηλαδή!

β) «(...) το Eurogroup καλωσορίζει την πρόθεση του ΔΝΤ (...) να εγκρίνει την επίτευξη χρηματοδοτικής συμφωνίας πριν από το τέλος του 2016 (...)». Νέο μνημόνιο αλά ΔΝΤ, δηλαδή!

γ) «Η δεύτερη δόση (...) θα δοθεί (...) ώστε να καλύψει ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους (...)». Η δόση, δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος της θα πάει -κι αυτή- για πληρωμές παλαιότερων δανείων.

δ) «Στις 9 Μαΐου το Eurogroup επαναβεβαίωσε ότι το ονομαστικό κούρεμα εξαιρείται (...)». Τουτέστιν τα περί «κουρέματος» ή «διαγραφής» του χρέους πετάχτηκαν ξανά εκεί που έχουν πεταχτεί και τα «καταργούμε τα μνημόνια σε έναν νόμο με ένα άρθρο»...

Η λεγάμενη «ρύθμιση» χρέους, δε, παραπέμπεται για μετά το 2018, αλλά με ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα θα καταβάλλει κατ’ έτος για τόκους και χρεολύσια έως και 20% του ΑΕΠ, δηλαδή μέχρι και 30-40 δισ. ευρώ ετησίως (! για χρέη που ο λαός δεν χρωστάει και δεν τελειώνουν ποτέ. Εντούτοις η κυβέρνηση πανηγυρίζει.

Πώς το έλεγε εκείνο το τραγουδάκι; Α, ναι: «Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;»...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger