Home » , » "Χαμός" σε Γαλλία και Βέλγιο από τις εργατικές κινητοποιήσεις. Τα "δικά" μας ΜΜΕ "κοιμούνται" και μας "κοιμίζουν" (Βίντεο)

"Χαμός" σε Γαλλία και Βέλγιο από τις εργατικές κινητοποιήσεις. Τα "δικά" μας ΜΜΕ "κοιμούνται" και μας "κοιμίζουν" (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016 | 8:45 μ.μ.

Είναι εντυπωσιακό το πώς ξεπερνούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τα «δικά» μας τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων τα όσα συγκλονιστικά συμβαίνουν αυτές τις μέρες σε Βέλγιο και Γαλλία.
Γίνεται χαμός με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στους δρόμους που αντιδρούν δυναμικά στην παγκόσμια βάρβαρη καπιταλιστική επέλαση και για τα ΜΜΕ περισσότερη σημασία έχει μια παπαριά που είπε ένας πολιτικάντης ή μια ενέργεια κάποιου ποινικού παραβάτη, παρά οι συγκλονιστικοί εργατικοί ξεσηκωμοί σε Μασσαλία και Βρυξέλλες.

Οι μαζικότατες λαϊκές κινητοποιήσεις –για 50.000 διαδηλωτές κάνουν λόγω τα αστικά ΜΜΕ- που έγιναν χτες στις Βρυξέλλες, οι άγριες συμπλοκές μεταξύ μπάτσων και διαδηλωτών που συνέβηκαν χτες, ξεπερνιέται με ένα βιντεάκι δευτερολέπτων που εστιάζεται σε ένα χτύπημα που δέχτηκε ένας αξιωματούχος μπάτσος από ένα διαδηλωτή.
Κουβέντα δεν ακούγεται ότι και σ’ αυτή την αναπτυγμένη καπιταλιστική χώρα –που σημειωτέον δεν βρίσκεται σε μνημόνιο και ξένη κηδεμονία- η κυβέρνηση του Σαρλ Μισέλ προωθεί ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά κάνει το πενθήμερο, που ισχύει σήμερα, εξαήμερο αυξάνοντας τις βδομαδιάτικες ώρες εργασίας σε 45 από 38 που είναι σήμερα, μειώνοντας παράλληλα κοινωνικές παροχές, μισθούς και σφαγιάζοντας εργασιακά δικαιώματα.

Ακόμα ποιο αισχρή είναι η παρουσίαση των όσων συμβαίνουν στην Γαλλία. Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην προμήθεια βενζίνης (σας θυμίζει τίποτα αυτό;) συνέπεια των εργατικών κινητοποιήσεων.

Ούτε λέξη ότι όλη η Γαλλία βρίσκεται εδώ και μέρες σε «παράλυση». Ότι μέρα με την μέρα ο εργατικός ξεσηκωμός γιγαντώνεται με τον κόσμο της δουλειάς να αντιστέκεται με κάθε τρόπο για να μην περάσει η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου CGT Φιλίπ Μαρτινέζ, δήλωσε ότι άμεσα  θα υπάρξει γενίκευση της απεργίας σε όλους του τομείς με πρώτους συμμετέχοντας τους εργαζόμενους στα  λιμάνια, αεροδρόμια , Μετρό, σιδηρόδρομους και ΜΜΜ.

Είναι φανερό ότι η Γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ολες οι ελπίδες της για αποκλιμάκωση των εργατικών κινητοποιήσεων διαψεύστηκαν.
Ούτε στους μεγαλύτερους εφιάλτες της μπορούσε να φανταστεί ότι η προμήθεια βενζίνης θα γινόταν με δελτίο, ότι θα υπήρχαν διακοπές ηλεκτροδότησης με σε μεγάλες περιοχές –με ότι αυτό συνεπάγεται- με εμφανή την περίπτωση να σταματήσει την λειτουργία του ο πυρηνικός σταθμός Nogent sur Seine,  πράγμα που θα δημιουργήσει πρόβλημα και στην ηλεκτροδότηση του Παρισιού.

Υ.Γ Να σιχτιρίσεις την δική μας αδράνεια και μοιρολατρία; Αστο καλύτερα ...

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

26 Μαΐου 2016 - 5:41 π.μ.

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι στη Γαλλία οι εκδηλώσεις αντίθεσης στα αντιλαϊκά μέτρα δεν περιοριζονται στους δρόμους, αλλά περιλαμβανουν και απεργίες σε κρισιμους τομείς. Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν θα έχει επιτυχία αυτός ο αγώνας κ με ποιο τρόπο. Μήπως και παραδειγματιστουμε...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger