Home » , » Αριστερά πρόβατα

Αριστερά πρόβατα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 21 Μαΐου 2016 | 5:50 μ.μ.

Πηγή: "Δρόμος της Αριστεράς"

Προβατίλα μυρίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πιο άβουλη, πιο υποταγμένη και πιο δουλοπρεπής ομάδα ίσως δεν έχει ποτέ υπάρξει στο Κοινοβούλιο. Ακόμα και η Δεξιά που χαρακτηριζόταν ανέκαθεν από ξενοδουλεία, είχε διαφωνούντες έως και «αντάρτες» που αντιδρούσαν σε ακραία νομοσχέδια. Τα δε μνημόνια έφεραν διάλυση στα κόμματα εξουσίας και παραεξουσίας σαν τη ΔΗΜΑΡ. Αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι ασυναγώνιστη . Αδίστακτη στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, ανερυθρίαστη στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα. Κοινωνιολόγοι, ψυχίατροι και εγκληματολόγοι θα έχουν πολλή δουλειά στο μέλλον για να αναλύσουν και να εξιχνιάσουν αυτό το φαινόμενο.

Αυτά που θα ψηφίσουν την Κυριακή οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τόσο εξωφρενικά και τόσα πολλά που ούτε να τα σχολιάσεις δεν μπορείς. Οι δημοσιογράφοι που τα σκαλίζουν, γιατί οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι σίγουρο ότι δεν θα το κάνουν, γιατί άλλωστε, αφού θα υπερψηφίσουν τις 7.500 σελίδες μονορούφι, βρίσκουν σε κάθε σημείο τερατώδεις ρυθμίσεις που η κάθε μια απ’ αυτές -προ ξεπουλήματος- θα ξεσήκωνε αντάρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μια τέτοια «λεπτομέρεια» ορίζει ότι οι απαλλοτριώσεις γύρω από τα 14 αεροδρόμια (για Mall κ.λπ.) που χαρίζουν στη γερμανική Fraport, θα γίνονται fast track και με δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου! Επίσης, η Fraport απαλλάσσεται από οποιοδήποτε είδος φόρων και τελών από οποιαδήποτε δημοτική ή άλλη τοπική Αρχή για υπηρεσίες φωτισμού, ασφάλειας, καθαρισμού, αποκομιδής απορριμμάτων και αποχέτευσης κ.λπ. (άρθρα 218 και 219)! Δηλαδή, οι τοπικές ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα πληρώνουν και για το γιγαντιαίο μερίδιο της Fraport!

 Οι χειρότεροι

Η κυβέρνηση ΣYΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ύστερα από ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης, οχυρώνεται πίσω από τα εξής επιχειρήματα: Οι προηγούμενοι κατέστρεψαν τη χώρα, εμείς διαπραγματευόμαστε για το καλό των ασθενέστερων. Πολλά από αυτά που ψηφίζουμε δεν θα εφαρμοστούν, γιατί η οικονομία θα πάει καλά. Όσοι, μάλιστα, στελεχώνουν κομματικό και κρατικό μηχανισμό διαρρέουν έντεχνα και το ερώτημα: «Τι νομίζετε, θα ήταν καλύτερα με τον Μητσοτάκη;».

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι η χειρότερη κυβέρνηση των μνημονιακών χρόνων. Πολύ απλά διότι αυτά που προωθούν, αυτά που ψηφίζουν, τα έργα και τα πεπραγμένα τους ωχριούν μπροστά στα όσα ψήφισαν όλες μαζί οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Τα μέτρα επί ημερών της κοινοπραξίας ΣYΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα τολμούσε να τα φέρει ούτε προς συζήτηση οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση γνωρίσαμε.

Το πρώτο κριτήριο, λοιπόν, είναι τα πεπραγμένα και όχι η προπαγάνδα που τα στηρίζει. Η παράδοση της χώρας ολοκληρώνεται με τον πιο φαντασμαγορικό και κυνικό τρόπο από μια κυβέρνηση «Αριστεράς». Με αντάλλαγμα ένα πινάκιο φακής (είσοδος στους θαλάμους της εγχώριας και ευρωενωσιακής εξουσίας και διαπλοκής) η χώρα και η κοινωνία ρημάζονται, ξεπουλιούνται, ξεζουμίζονται.

Το δεύτερο κριτήριο στο προσδιοριστικό «χειρότεροι» είναι η ταύτισή τους με το διαρκές ψέμα. Δεν υπήρξε κυβέρνηση, τα τελευταία χρόνια, που να χρησιμοποίησε τόσο πολύ και σε τέτοια έκταση το ψέμα όσο το σημερινό Μαξίμου. Αυτή η ανοικτή κοροϊδία του συνόλου των πολιτών έχει κοντά ποδάρια και σύντομα ο θυμός και η οργή θα εκφραστούν μαζικά. Και αυτό θα συμβεί διότι η συστηματική, διαρκής προσβολή της νοημοσύνης δείχνει μια βαθύτατη δομική περιφρόνηση για το λαϊκό άνθρωπο, πόσο μάλλον όταν η εξαπάτησή του θεωρείται μαγκιά και «αρετή». Μόνον οι διαδικασίες-εξπρές και τα κόλπα που χρησιμοποιεί η «παρέα» εντός του Κοινοβουλίου σε 6 μήνες ξεπέρασαν όσα είχαν κάνει από κοινού οι υπόλοιπες δυνάμεις σε 4,5 χρόνια. Οι «ψηφοφορίες» κάθε Σαββατοκύριακο έχουν σπάσει τα κοντέρ. «Χθες» μόλις, χλεύαζαν τον Χρυσοχοΐδη που δεν είχε προλάβει να διαβάσει καν το 1ο Μνημόνιο (κατά δήλωσή του) και τώρα η κοινοβουλευτική σύμπραξη των 153, ως «αγέλη», ψηφίζει συμφωνίες που δεσμεύουν τη χώρα για 99 χρόνια, χωρίς καν να έχουν ξεφυλλίσει τις 7.500 σελίδες των συμβάσεων. Τους αρκεί η εμπιστοσύνη που έχουν στους Σταθάκη, Χουλιαράκη, Τσακαλώτο, Κουρουμπλή, Δραγασάκη, Παππά, Τσίπρα, Φάμελο και στ’ άλλα παιδιά…

Το τρίτο κριτήριο είναι η επιβεβαιωμένη διαχειριστική ανικανότητα, η προχειρότητα και η ασυναρτησία που επιτείνουν τα προβλήματα διάλυσης και παραλυσίας.

Τέταρτο κριτήριο είναι ο τυχοδιωκτισμός που επιδεικνύει αυτή η κυβέρνηση σε όλα τα γεωπολιτικά ζητήματα και το ιδιόμορφο «παιχνίδι» της με τις διευκολύνσεις που παρέχει στα αμερικανικά συμφέροντα, ως «παρενόχληση» της γερμανικής Ευρώπης.

Δεν έχουμε σκοπό να επιλέξουμε ανάμεσα σε έναν υπηρέτη του μνημονιακού και αποικιακού καθεστώτος (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.λπ.) και σε έναν χειρότερο υποτακτικό του (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση της χώρας και της κοινωνίας από τον μνημονιακό-αποικιακό ζυγό και τη διάλυση. Αυτό μας οδηγεί να αξιολογήσουμε το κυβερνών σχήμα ως χειρότερο από όλα τα προηγούμενα. Η διαχείρισή του είναι πιο λειτουργική και απολύτως συμβατή με το καθεστώς. Η συγκράτηση και διάλυση του λαϊκού κινήματος είναι ένα έργο που προσφέρεται με τον καλύτερο τρόπο από την κεντροαριστερή παράταξη (ΠΑΣΟΚ χτες, ΣΥΡΙΖΑ σήμερα) και αυτό έχει αποδειχτεί ιστορικά.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

21 Μαΐου 2016 - 6:26 μ.μ.

...... Τσακαλώτο, ΚουρουΜπλή, Δραγασάκη, Παππά, .......

21 Μαΐου 2016 - 9:28 μ.μ.

Μη δημιουργείτε σύγχυση.
Δεν ειναι πρόβατα. Το αντίθετο.
Λύκοι λυσσασμένοι ειναι στην υπηρεσία της πλουτοκρατιας.

Το πιο ύπουλο ταξικο οπλο της πλουτοκρατιας στα σπλάχνα της εργατικης ταξης, ειναι.
Μια απο τις αμέτρητες εκφράσεις της βρωμερης σοςιαλδημοκρατιας.
Μαζί με το φασισμο τα πιο ισχυρά όπλα της δικτατοριας των μονοπωλιων.

Τα λαϊκά στρωματα δεν πρόκειται να σηκώσουν κεφάλι, αν δεν εξουδετερώσουν τη βρωμερη σοσιαλδημοκρατια σε όλες της τις παραλλαγές.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger