Home » , , » Στις Σκουριές δικάζεται η αντίσταση

Στις Σκουριές δικάζεται η αντίσταση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 | 9:11 μ.μ.

Μετά την τρομοκράτηση έρχεται η δίκη, ζητείται η δικαίωση

Στις 9 Ιουνίου ξεκινά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση του εμπρησμού των Σκουριών, τον Φεβρουάριο του 2013.

21 άνθρωποι, έχοντας στο πλευρό τους ολόκληρη την τοπική κοινωνία και αλληλέγγυους, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας ένα διογκωμένο κατηγορητήριο, βασισμένο σε μηδαμινά στοιχεία, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις.

Ήταν τότε, το 2013, όταν ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η «επένδυση χρυσού θα γίνει με κάθε κόστος». Όσοι συμμετέχουν στον αγώνα αυτόν, ένιωσαν στο πετσί τους τι σήμαινε η δήλωση αυτή.

Μετά τον εμπρησμό στις Σκουριές, ολόκληρη η κοινωνία της Β.Α. Χαλκιδικής, που αντιστέκεται στην καταστροφή του τόπου της, χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική. Όποιος διαδήλωνε ήταν ύποπτος, όποιος μιλούσε ήταν τρομοκράτης. Ο κρατικός μηχανισμός βασισμένος στο «δόγμα του σοκ» επιχείρησε με όλα τα μέσα να διαλύσει το κίνημα. Έγιναν αρπαγές υπόπτων για να ανακριθούν, έσπασαν πόρτες ανθρώπων τα ξημερώματα για να οδηγηθούν στην Ασφάλεια, έπεσαν χημικά στα σχολεία για να διεξαχθούν έρευνες, ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι, υποτίθεται. Κορύφωση όλων ήταν, βέβαια, η προφυλάκιση τεσσάρων μελών του κινήματος. Αυτό που επεδίωξε η τότε ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger