Home » , » Ποιος είναι ο λαϊκιστής;

Ποιος είναι ο λαϊκιστής;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 | 9:01 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τι να σου κάνει κι ο Νεοφιλελές; Σαν τον πνιγμένο πιάνεται από τα μαλλιά του. Ο νεοφιλελεύθερος ηλίθιος, που έχει την άποψη, ότι η δημοκρατία δεν είναι για όλους, αλλά μόνο για τους έχοντες, ότι τα δημοψηφίσματα είναι "επικίνδυνα", έδωσε ένα νέο ορισμό στη λέξη "λαϊκισμός".

Πριν μιλήσουμε για τις κουταμάρες κάθε δοσίλογου δούλου των τοκογλύφων, ας δούμε πρώτα τι σημαίνει "λαϊκισμός": Λαϊκισμός είναι στάση και συμπεριφορά που συναντάται στην πολιτική και στην τέχνη και χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα... Λαϊκισμός είναι η κατ' επίφαση λαϊκότητα, δηλαδή αυτό που δείχνει λαϊκό ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

"Ο όρος "λαϊκισμός" χρησιμοποιείται με δύο διαφορετικές και αντιφατικές μεταξύ τους σημασίες. Κατά την κοινή γλωσσική χρήση έχει καταρχήν αρνητική σημασία. Ενώ κατά την επιστημονική χρήση του όρου είναι αξιολογικά ουδέτερος, αποτελεί δηλαδή μια πολιτική θεωρία ή ιδεολογία και δεν είναι εκ των προτέρων "κακός" ή "καλός"... Κατά την ακραία αρνητική του εκδοχή, ο λαϊκισμός στηρίζεται στην εσκεμμένη ανειλικρίνεια (π.χ. στη διάδοση κάποιου θέματος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα). Επίσης, ο λαϊκιστής πολιτευτής θέτει σκοπίμως ψευτοδιλήμματα, όπως "εχθροί ή φίλοι", "ταραξίες ή φιλήσυχοι", "αλλογενείς ή γηγενείς", με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας στο λαό, και την αυτοπροβολή του ίδιου σαν προστάτη και σωτήρα".
"Μορφή λαϊκισμού αποτελεί και η προπαγάνδα"

Από τα παραπάνω λοιπόν φαίνεται ότι λαϊκιστής με την αρνητική σημασία είναι ο ίδιος ο νεοφιλελεύθερος κηφήνας. Κι εδώ πρέπει να θυμίσουμε κάποια πράγματα: Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ μοίραζαν αφειδώς προεκλογικές υποσχέσεις για να παίρνουν τα ποσοστά αυτοδυναμίας. Όχι μόνο υποσχέσεις, έκαναν ρουσφέτια, διορισμούς, εξυπηρετήσεις, πλάτες σε όσους δικούς τους παρανομούσαν, κάλυπταν σκάνδαλα κλπ. κλπ. Στην ουσία πετούσαν μερικά ψίχουλα στους ψηφοφόρους, ενώ έτρωγαν συγγενείς και πλούσιοι με δέκα μασέλες. Όταν η όρεξη άνοιξε, άρχισαν να σπιλώνουν την πλειοψηφία του κόσμου, ενώ συνέχισαν να ταΐζουν τα κομματόσκυλα και τους γλείφτες. Δεν μπορούν χωρίς σάλιαγκες, χωρίς αυλοκόλακες, που λιβανίζουν συνέχεια τον "καταλληλότερο", "σωτήρα", "ηγέτη", ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μηδενικό που γίνεται νούμερο. Ένα τίποτα που νομίζει πως είναι το παν. Ότι του χρωστάμε διακυβέρνηση, γιατί είναι "πορφυρογέννητος". Είναι τόσο εγωιστές, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, που γι αυτούς όλοι οι υπόλοιποι δεν ξέρουν το συμφέρον τους, ενώ το ξέρουν οι πολιτικοί, που μας χρεοκόπησαν με όσα έκαναν!

Ποιός λέει ψέματα; Ο αστός πολιτικός, ο νεοφιλελές. Ποιός τρομοκρατεί, ποιός κάνει προπαγάνδα; Ο δεξιός. Και μέσα σ' αυτή τη συμμορία της δεξιάς είναι κι οι δήθεν αριστεροί πουλημένοι απατεώνες.

Ποιός διχάζει; Ο φασίστας. Ποιός έχει όλα τα γνωρίσματα του λαϊκιστή λοιπόν, ποιός παρουσιάζεται λαϊκός χωρίς να είναι;

Δεν αξίζει καν να σχολιάσουμε λοιπόν τέτοιους βλάκες. Είναι τελειωμένοι, ξέρουμε ο κάθε ένας καλά το συμφέρον μας, και δε χρειαζόμαστε εγκέφαλο να σκεφτεί για μας ιδιαίτερα όταν είναι εντελώς ανεγκέφαλος σαν τον Κούλη. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger