Home » , , » Οι μισές αλήθειες του Πολάκη (τις άλλες μισές τις γράφουμε εμείς) που δημιούργησαν σάλο (Βίντεο)

Οι μισές αλήθειες του Πολάκη (τις άλλες μισές τις γράφουμε εμείς) που δημιούργησαν σάλο (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 | 7:41 μ.μ.

 Είπε μια μισή αλήθεια χτες ο Π. Πολάκης σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι  και έπεσαν όλοι να τον φάνε. Συγκεκριμένα –όπως ακούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε- ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με την δικαιοσύνη. Ενα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών και πρέπει να μπει νέο αίμα σ'  αυτό το σώμα, (σ.σ αστοχία του Πολάκη. Επρεπε να γνωρίζει ότι οι δικαστές βάσει Συντάγματος είναι "ισόβιοι" και δεν είναι εύκολο για καμιά κυβέρνηση να τους παραμερίσει), ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών για να το πω κομψά έχει δεσμεύσεις ή για να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

Το τι ακολούθησε αυτές τις δηλώσεις το παρακολουθούμε στο παρακάτω βίντεο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει την παραίτηση Πολάκη, συνδικαλιστικές ενώσεις  των δικαστών εκδίδουν  πύρινες ανακοινώσεις εναντίον του, με κυβερνητικά στελέχη να στέκονται αμήχανα μπροστά στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος σε ένα βαθμό προσπαθεί να ανασκευάσει τις αρχικές τοποθετήσεις του.


Επί της ουσίας τώρα, αποφεύγοντας να δούμε το δέντρο και να χάσουμε το δάσος. Είναι αναμφισβήτητο ότι διαχρονικά υπήρχαν και υπάρχουν παραδικαστικά κυκλώματα στο χώρο της αστικής δικαιοσύνης, ορισμένα εκ των οποίων είδαν και το φως της δημοσιότητας.  Αλλωστε ανάλογα κυκλώματα υπάρχουν σε όλους του θεσμούς του αστικού κράτους.

Το βασικό είναι ότι κανείς από τους αστικούς πολιτικάντηδες δεν τόλμησε  και δεν τολμάει να μιλήσει για το ποια είναι η αποστολή και η λειτουργία της αστικής δικαιοσύνης, πέρα από τον ρόλο συγκεκριμένων προσώπων.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, αυτή παραθέτουμε απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας:

Οπως το κράτος είναι όργανο της ταξικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της κυρίαρχης τάξης, της αστικής (που κατέχει τα μέσα παραγωγής και εκμεταλλεύεται την εργατική τάξη), έτσι και η Δικαιοσύνη, που είναι στοιχείο αυτού του ταξικού κράτους, είναι και αυτή ταξική γιατί υπηρετεί, στα πλαίσια του κράτους, το ταξικό εκμεταλλευτικό σύστημα, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το καπιταλιστικό σύστημα.

Τα πράγματα όμως είναι απλά. Τα συνταγματικά νομικά διατάγματα του αστικού κράτους, με βάση τα οποία κινείται η Δικαιοσύνη, είναι κομμένα και ραμμένα να δίνουν λεφτά στους πλούσιους και γροθιές στους εργαζόμενους και στηρίζουνε τον βάρβαρο καπιταλισμό.

Στις συνθήκες του καπιταλισμού, δεν υπάρχει δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Το κράτος τους και οι καπιταλιστές είναι θανάσιμοι εχθροί της εργατικής τάξης και όλων των εκμεταλλευόμενων λαϊκών στρωμάτων.

Κι αυτό το κράτος στο οπλοστάσιο του διαθέτει ένα βασικό όπλο. Την αστική δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, την εξουσιαστική κάστα των δικαστών.

Αλλωστε, αυτή η κάστα έχει διαπρέψει στο παρελθόν, στις πιο μαύρες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας. Στελέχωσε τα έκτακτα στρατοδικεία του εμφύλιου και του μετεμφυλιακού μοναρχοφασισμού, υπηρέτησε χωρίς κανένα πρόβλημα τη χούντα και ήταν το μόνο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού που δεν υπέστη αυτή την κουτσουρεμένη και υποκριτική «αποχουντοποίηση».

Είναι δηλαδή εντελώς παραμύθιασμα στον κόσμο όταν οι αστοί πολιτικάντηδες θέλουν να περάσουν την αντίληψη ότι στα πλαίσια του καπιταλισμού ενός συστήματος απ’ την φύση του διεφθαρμένου θα μπορέσει να εξαλειφθεί ή να περιοριστεί η διαφθορά αν υπάρχουν «σωστοί δικαστές».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger