Home » , » Αστική δικαιοσύνη: Τότε και σήμερα

Αστική δικαιοσύνη: Τότε και σήμερα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 | 2:58 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά.

Στο δικαστήριο σήμερα, σε μια διακοπή της δίκης και περιμένοντας να επιστρέψει η έδρα, διάβασα, ότι σαν σήμερα, το 1933 ένα αντίστοιχο δικαστήριο "δίκασε" μια υπόθεση, ανάλογη του "μεγαλείου", της γελοιότητας, αλλά και της ωμότητας της μεταξικής δικτατορίας.

Οι γιατροί Ευθυμίου, Πατσούρας, Σιδερίδης, Αντωνιάδης, Τζαμαλούκας, Καμαριώτης και Ζεκάκος, όλοι κομμουνιστές, δικάζονται με το βενιζελικό «Ιδιώνυμο», (για να θυμόμαστε ποιος είναι και ο Βενιζέλος), κατηγορούμενοι, ότι διέδιδαν σκοπίμως στους εργάτες αφροδίσια νοσήματα!!!!!!! για να τους εξαθλιώσουν και να τους σπρώξουν έτσι προς τον κομμουνισμό!!!!!!

Η κατηγορία, λόγω της αυταπόδεικτης και εξωφρενικής γελοιότητας καταρρέει.
Ωστόσο, το "δικαστήριο", δεν δίστασε και καταδικάζει τους 3 πρώτους και τον κομμουνιστή φαντάρο Τατασόπουλο σε 6 μήνες φυλακή και 1 μήνα εξορία...
Αποδεικνύοντας ότι η δικαστική εξουσία, είναι κομμάτι από το σώμα της κρατικής εξουσίας, εμφανώς πολιτικά και σκληρά ταξικά προσανατολισμένη.

90 χρόνια μετά την ανεκδιήγητη αυτή δίκη-παρωδία και ξέροντας, ότι ο δολοφόνος του Φύσσα αποφυλακίσθηκε με περιοριστικούς όρους, όπως και ο Λιακουνάκος, ότι ο Μαρινάκης κυκλοφορεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, και τόσοι και τόσοι άλλοι, την ίδια στιγμή, που αρνούνται να εφαρμόσουν τους ίδιους τους τους νόμους, παραβιάζοντάς τους ανερυθρίαστα, όταν πρόκειται περί πολιτικών αντιπάλων του κράτους, όπως ο Ξηρός, ο Κουφοντίνας, ο Ρωμανός και τόσοι άλλοι, αναλογίζομαι, ότι στα 90 αυτά χρόνια, ίδια όλα έμειναν - μόνον άλλα πρόσωπα με άλλα ρούχα, συνδιαμορφωτές και εφαρμοστές της ίδιας πολιτικής.

Και κάτι τέτοιες στιγμές, δεν το κρύβω, ότι με πιάνει μια θλιψη..

Η μάχη όμως δεν μπορεί, παρά να συνεχισθεί.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

3 Ιουνίου 2016 στις 3:10 π.μ.

οι καλοι κουμμουνιστες πανε στο αστικο κοινοβουλιο. οι κακοι στον κορυδαλλο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger