Home » , » Μια πρώτη ανάλυση για το Βρετανικό δημοψήφισμα

Μια πρώτη ανάλυση για το Βρετανικό δημοψήφισμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 | 2:45 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Η Βρετανία έφυγε ή τουλάχιστο προσπαθεί να φύγει από το δόκανο της ΕΕ. Δεν είναι τόσο εύκολο να φύγεις από τη φυλακή, τουλάχιστο όμως έκανε μια απόπειρα απόδρασης.

Ας δούμε την αιτία: Η Γερμανία. Πιο σωστά η συμπεριφορά των ηγετών της ΕΕ και η πολιτική που ακολουθείται. Ο νεοφιλελευθερισμός, δηλαδή η απειλή για κάθε εργασιακό δικαίωμα κι Ελευθέρια. Όταν κάποιος άνθρωπος βλέπει μια σφαγή αθώων κι αδυνάτων νιώθει φρίκη. Αν δεν μπορεί να τη σταματήσει, φωνάζει "βοήθεια" φεύγοντας μακριά.
Οι Βρετανοί είδαν πως συμπεριφέρεται η Ευρώπη σε μας κι ανατρίχιασαν, πάγωσαν από τον τρόμο. Έχουμε υποστεί μια λεηλασία χωρίς τέλος, μια καταστροφή χωρίς προηγούμενο. Λογικό να θέλουν να φύγουν, όσοι βλέπουν το βασανισμό μας, καθώς οι απλοί εργαζόμενοι ταυτίζουν τον εαυτό τους με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους των άλλων χωρών κι όχι με τους τραπεζίτες ή τα υπόλοιπα πλούσια αρπακτικά.
Φυσικά κι άλλοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο, αλλά αυτός ήταν ο καταλυτικός. Είπαμε εδώ και χρόνια πως η αλαζονεία και η απληστία οδηγούν στην πτώση των αυτοκρατοριών, καθώς δημιουργούν αποτροπιασμό, ανασφάλεια και συμμαχίες εναντίον τους.

Γιατί έγινε το δημοψήφισμα; Ο Κάμερον έπαιξε ένα πολύ βρώμικο ρόλο. Μίλησε για δημοψήφισμα, αφού πήρε από το Βερολίνο, ότι ζήτησε. Το κόλπο απλό: Η Αγγλία δεν θα είχε κανένα λόγο να φύγει, υπολόγιζαν έτσι ότι οι Εγγλέζοι θα ψηφίσουν παραμονή, ο πρωθυπουργός θα το έπαιζε και "δημοκράτης που τηρεί το λόγο του" αλλά και "ικανός διαπραγματευτής", αφού πήρε πολλά για να μείνει, ενώ η Γερμανία θα χρησιμοποιούσε το αποτέλεσμα για να πείσει τις υπόλοιπες χώρες - αποικίες για το πόσο καλά δήθεν είναι η ζωή στην Ευρώπη των (υπόδουλων) λαών.

Επικοινωνιακό τέχνασμα, που όμως γύρισε μπούμερανγκ. Όταν είδαν ότι η έξοδος παίρνει κεφάλι, χρησιμοποίησαν τους ηλιθίους ναζί κάνοντας μια προβοκατόρικη δολοφονία. Ναι και η ακροδεξιά έχει τον ρόλο της στο κόλπο ως σωματοφύλακας του καπιταλισμού και πέμπτη φάλαγγα μέσα στους εργαζόμενους.

Αλλά οι Γερμανοί δεν άκουσαν το Μητσοτάκη! Η ΝΔ λέει ότι "ο κόσμος δεν ξέρει το συμφέρον του, το ξέρουν οι πλούσιοι που τον κυβερνούν". Αυτή την μεσαιωνική άποψη έχει για τη Δημοκρατία, ακριβώς λόγω των αμέτρητων κατραπακιών που έχει φάει σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις. Οι Άγγλοι λοιπόν δεν τσίμπησαν και τώρα οι γύπες βαράνε τα κεφάλια τους, γιατί δεν τους νοιάζει μήπως φύγει η Αγγλία, αλλά τους ενδιαφέρει μήπως μπουν ιδέες σε όσους προορίζονται να γίνουν γεύμα. Ισπανία, Ιταλία κλπ. Εμάς μας έχουν χωνέψει ήδη.

Αηδία κι οργή προκαλούν οι ανακοινώσεις των αστικών κομμάτων. Όλα σχεδόν στο ίδιο μοτίβο: Να αλλάξει "λίγο" η Ευρώπη να γίνουν όλα "ωραία και καλά"! Η ΕΕ δεν πρόκειται να αλλάξει. Μόνο να διαλυθεί. Ήταν από την αρχή μηχανισμός καταπίεσης, στέρησης ελευθεριών, υποδούλωσης εκατομμυρίων σε μια οικονομική ολιγαρχία. Ποτέ δεν υπήρξε η περιβόητη "Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη" παρά μόνο ίντριγκες, τακτικοί ελιγμοί, υπόγειες συμφωνίες σε βάρος της πλειοψηφίας, εις βάρος των εργατών και των συνταξιούχων. Αυτό σήμερα δεν μπορεί να κρυφτεί. Η ΕΕ ιδρύθηκε για να προωθήσει τα συμφέροντα των λίγων, είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο ελέγχου του καπιταλισμού. Δεν ήταν ποτέ "Ευρώπη των λαών" αλλά Ευρώπη όσων καταδυναστεύουν, όσων εκμεταλλεύονται τους λαούς.

Το Brexit είναι η αντίδραση όταν αντικρίζεις το πραγματικό, αποκρουστικό πρόσωπο του πλούσιου. Είναι η φρίκη που νιώθουμε όλοι, όταν βλέπουμε τα ακονισμένα δόντια του ανθρωποφάγου κτήνους, που κρύβεται πίσω από τη χαμογελαστή μάσκα. Το πλέον θετικό με το Brexit είναι ότι οι μηχανισμοί καταστολής κι αποπροσανατολισμού δεν πείθουν πλέον, δεν μπορούν να αλλοιώσουν ουσιαστικά την πραγματικότητα. Κι αυτό μας γεμίζει ελπίδα, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερη ακόμα ορμή καθώς φαίνεται πια η νίκη στον ορίζοντα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

24 Ιουνίου 2016 στις 3:10 μ.μ.

KΚE μία από τα ίδια όπως πάντα.

"Το συμφέρον του ελληνικού, του βρετανικού λαού, όλων των λαών της Ευρώπης δεν πρέπει να μπαίνει "κάτω από ξένη σημαία". Δεν πρέπει να μπαίνει κάτω από τη σημαία της αστικής τάξης και των διαφόρων τμημάτων της, που καθορίζουν τις επιλογές και τις διεθνείς τους συμμαχίες με κριτήριο τα συμφέροντά τους και τη μεγαλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η αναγκαία καταδίκη της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου, της ΕΕ, η πάλη για την αποδέσμευση κάθε χώρας από αυτή, για να είναι αποτελεσματικές, πρέπει να συνδεθούν με την ανάγκη ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, με την εργατική - λαϊκή εξουσία. Η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, η ανασύνταξη και ισχυροποίηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος είναι όρος για να ανοίξει αυτός ο ελπιδοφόρος δρόμος»."

Σπεύδω να προλάβω το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ μέχρι να εκδοθεί το ΥΣΤΕΡΑ και βγει στα μανταλάκια το ΚΑΤΟΠΙΝ.

Το κουκουέ όπως πάντα αντί να καταλάβει πως κέρδισαν οι φτωχοί και από τώρα και εξής στην Ιγγιλτέρα θα βασιλεύει ο άστεγος και όχι η βασίλισσα έτρεξε να προλάβει να πει την παπάτζα του πως μεγαλύτερη σημασία έχει η "ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου" και όχι κάθε πρόταγμα "Φορέων του αντιδραστικού "ευρωσκεπτικισμού" ".

Οι παλιοκουκουέδες τονίζουν κιόλας:"Φορείς του αντιδραστικού "ευρωσκεπτικισμού" είναι εθνικιστικά, ρατσιστικά ή και φασιστικών αντιλήψεων κόμματα, όπως π.χ. το Κόμμα για την Ανεξαρτησία της Βρετανίας (UKIP) του Φάρατζ, το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν στη Γαλλία, η Εναλλακτική για τη Γερμανία και παρόμοια σχήματα στην Αυστρία, στην Ουγγαρία και στην Ελλάδα, π.χ. η φασιστική Χρυσή Αυγή, η Εθνική Ενότητα του Καρατζαφέρη και άλλα. Η τάση του "ευρωσκεπτικισμού" εκφράζεται κι από κόμματα που χρησιμοποιούν αριστερή ταμπέλα, ασκούν κριτική ή απορρίπτουν την ΕΕ και το ευρώ, υποστηρίζουν το εθνικό νόμισμα, αναζητούν άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και σε κάθε περίπτωση κινούνται εντός των καπιταλιστικών τειχών."

Νισάφι πια! Πάλι δίκιο έχουνε;

24 Ιουνίου 2016 στις 6:37 μ.μ.

Χα, χα, χα!
Αλλη μια "μεγαλειώδης" νίκη του τριτοδρομικού "αριστερού" κινήματος,
που συνεχίζει να πετάει από νίκη σε νίκη!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger